Veľmi sa mi nepáči a som absolútne proti tomu, aby sa do futbalu miešala politika. A vôbec, politika by nemala zasahovať do žiadneho športu. Len to kazí kvalitu športu a vyvoláva to nezmyselné vášne a agresiu.
FCBarcelona a rozprávke bolo koniec, od vzniku športu to bolo prepletené s politikou a tieto historky starých hlupákov a p*coviny aby sa to nemiešalo nechaj na záchode lebo asi taký základ ma ta myšlienka
Vždy sa smejem keď vidím tento drist o športe a politike. Šport je politika. Sú prepletené. A šport slúži na politické ciele. Nedal teraz Infantino Trumpovi nejakú cenu mieru? Prečo asi? Z presvedčenia? Pocul si niekedy o sportwashingu na arabskom polostrove? Neviem, tá veta je úplne mimo. Šport potrebuje peniaze. Tým pádom je závislý od politiky a bude sa pchať politikom do zadku a ti to radi využijú - vid. symboly Z v KHL...
Súčasťou športu je reprezentácia, či už reprezentuješ seba, obec, mesto, klub alebo štát.
Už samotnou účasťou v súťaži nereprezentuješ len svoj výkon, ale aj hodnoty, obraz a meno niečoho väčšieho, čo zastupuješ.
Presne tak isto funguje politika.
Politik nereprezentuje len seba, ale určitú skupinu ľudí, ktorých spája rovnaká myšlienka, záujem alebo identita.
Preto šport nikdy nemôže byť úplne oddelený od politiky lebo reprezentácia je politický princíp.
A kde je reprezentácia, tam je aj zodpovednosť, symboly, moc a vplyv.
Viac polopate sa to už vysvetliť nedá. Ak tomu nerozumieš ani teraz, zjavne si sa našiel v predchádzajúcom komentári.
V skratke: politický princíp uplatňuješ v športe v momente, keď reprezentuješ.
A ak nechceš, aby sa šport akokoľvek spájal s politikou, hraj si doma na dvore, tam nereprezentuješ nikoho.
ja nerozumiem, "odbornik" ma byt nejaka nadavka ? zaujimat sa zistovat, nastudovat si nejake zaujimavosti a fakty ma byt nieco degradacne ? to aj ked chodis k doktorovi tak mu povies ze je odbornik na vsetko a len ze mudruje ? nieco mi odpovies aj k veci ? alebo budes to nejak rozporovat ? ci len v momente ked niekto zacne s tebou komunikovat formou diskusie a nejakymi faktami tak zacnes to zhadzovat na to ze mudruje ? wtf ? co to je za logiku ? skola zivota kde zodpovednost prehava a lenivost vitazi ?
XAVITO, lenže ty si nezačal diskutovať ty si začal nadávkou na moju adresu, že som hlupák, tak prečo by mal nejaký hlupák s tebou diskutovať. Dvaja hlupáci spolu nemôžu diskutovať.
Samozrejme, sú predsa fanúšikovia svojho klubu ktorý hral proti inému klubu s Yamalom v zostave. Kopal proti nim takže prirodzene na neho pískali. Na toto netreba nejaké hlbokomyseľné analýzy. Až bude hrať za Španielsko a oni budú v hľadisku, tak mu budú prirodzene tlieskať.
Tak Yamal v prvom rade nie je španiel a už dlho nehral za FCB tak nesympatický hráč. Není divu že ho všade vypiskavaju. Henten chlapec to je podobný bordel ako Vinicius.
TheLucas
Souhlas, ani ja ho nemusím a taky souhlas, ze za Barcu dlouho takovej nesympatickej fracek nehral.. Do Viniciusa ma teda daleko jeste, ale verim, ze pokud pojede tento styl dal, klidně to tak muze dopadnout..
Bleskovky
51 dní
Vieme, kedy Barcelona odohrá zápasy o Gamperov pohár
Už samotnou účasťou v súťaži nereprezentuješ len svoj výkon, ale aj hodnoty, obraz a meno niečoho väčšieho, čo zastupuješ.
Presne tak isto funguje politika.
Politik nereprezentuje len seba, ale určitú skupinu ľudí, ktorých spája rovnaká myšlienka, záujem alebo identita.
Preto šport nikdy nemôže byť úplne oddelený od politiky lebo reprezentácia je politický princíp.
A kde je reprezentácia, tam je aj zodpovednosť, symboly, moc a vplyv.
Viac polopate sa to už vysvetliť nedá. Ak tomu nerozumieš ani teraz, zjavne si sa našiel v predchádzajúcom komentári.
V skratke: politický princíp uplatňuješ v športe v momente, keď reprezentuješ.
A ak nechceš, aby sa šport akokoľvek spájal s politikou, hraj si doma na dvore, tam nereprezentuješ nikoho.
Souhlas, ani ja ho nemusím a taky souhlas, ze za Barcu dlouho takovej nesympatickej fracek nehral.. Do Viniciusa ma teda daleko jeste, ale verim, ze pokud pojede tento styl dal, klidně to tak muze dopadnout..