Na rozdiel od islamu je Kresťanstvo súčasťou európskej kultúry, no nie je štandardné brať do úvahy náboženské praktiky športovcov, ktoré sú ich osobným rozhodnutím. Celý tento článok je podľa mňa na smiech. 😃
No práve span. Je súčasťou kultúry aj islam a hlavne juh nakoľko storočia bolo Španielsko moslimská krajina a niečo tam zostalo.... Ale súhlasím tento článok je výsmech
Povedať, že islam je súčasťou španielskej kultúry je nezmysel takého kalibru, že to nie je ani hodné odpovede. História (a invázia) je jedna vec, a kultúra niečo úplne iné. Nie nadarmo sa používa výraz "Reconquista". Španielsko je kultúrne jedna z najkatolíckejších krajín sveta, Islam nie je a nikdy nebude súčasťou žiadnej európskej kultúry. To nech si niektorí zapíšu pekne za uši, keď to nevedia pochopiť.
Lenže náboženstvo a kultúra sú previazané .... Zober si len u nás veľkú noc ako je prepojená aj náboženský tak aj kultúrne a rovnako aj Vianoce .... A týchto príkladov je veľa ... A ak chceš hľadať úplný nezmysel tak to je tvoja veta že islam nebude nikdy súčasťou žiadnej kultúry v Európe ... Nakoľko mám kamarátov v albánsku Kosove aj bosne a toto keby im povieš tak tá akurát pekne výsmeju .... A napríklad Španielsko bolo takmer 800 rokov moslimské ( aspoň časti) a samozrejme že tam niečo zostalo či sa nám to páči alebo nie ... Napríklad jazyk kastilcina je aj prepojený na arabské slová .... Architektúra na juhu .... Napríklad aj tapas má z časti korene u moslimov ..... Proste za 800 rokov moslimov v španielsku sa samozrejme dostanú určité veci do kultúry a je smiešne si myslieť že nie
Kultúra =/= etnikum. To platí napríklad v prípade Albáncov. Aj keď by sa dalo debatovať o tom, do akej miery sú dnešní Albánci vôbec Európanmi. V každom prípade toto nie je ani správne miesto na takéto debaty, ani nemám chuť vysvetľovať históriu, etniká a kultúry kvôli nejakému sprostému ramadánu. Nechajme to tak 🙂
Nie je to hodné odpovede, lebo vieš o tom asi toľko, čo ja o jadrovej fyzike... Ty si zapíš za uši, že čo je neprijateľné pre teba, tak s tým budú automaticky súhlasiť všetci.
Kultúra je komplexný súbor duchovných, materiálnych, intelektuárnych a emocionálnych čŕt spoločnosti, ktorý zahŕňa spôsob života, hodnoty, tradície, vieru, umenie a zvyky. ( AI)
Ale hej nechajme to tak ... Je tu fórum u futbale ... Tak treba hľadať to čo nás spája a to je Barcelona
Upokoj sa. V tej vete som síce na teba nenarážal, ale na ľudí všeobecne, no vidím, že si sa v nej spoznal 🙂 A len tak pre info: pokiaľ nevieš pochopiť rozdiel medzi históriou, národom/etnikom a kultúrou, To je tvoj problém. A vedz, že to moja parketa JE. Pekný deň.
Ako príde mi už dosť trápne stále spomínať Yamalov ramadan. Barca nestojí len na jednom hráčovi, zvlášť keď neukazuje výkony podobné minulej sezóne...Pamätám si, že aj Benzema mal ramadan a strieľal jeden gól za druhým...
La Liga je športová súťaž, nie náboženská.
Tieto zápasy tesne po obede nám vôbec nejdú bez ohľadu či je alebo nie je ramadán, lepšie sú večerné zápasy. Ja tiež osobne radšej pozerám futbal večer, keď je už od všetkého kľud.
Rozumiem ze na to aby si pochopil vtip musis mat aspon dvojciferne IQ. Co nebude tvoj pripad. Tak pre idiotov budem od teraz davat vysvetlivky lebo evidentne ten smajl na konci je nad tvoju mentalnu kapacitu. (vtip) moze byt budes to tak chapat? ci to mam hlaskovat (V T I P) vyber si!
Ale hej nechajme to tak ... Je tu fórum u futbale ... Tak treba hľadať to čo nás spája a to je Barcelona
La Liga je športová súťaž, nie náboženská.