Niesom vobec Laportov priaznivec, je to pupkaty populista, no za mna nedostat tu Messiho aj napriek tomu, ze je to legenda futbalu bol dobry krok. Vykonnostne uz by to nebol Messi, cela taktika by sa stavala na neho a nehral by Yamal a dalsi. Xaviho idealny timing pred dolezitym dvojzapasom v LM, dalsi krok nech pride do satne v Newcastli a nech im naserie do kopačiek, len preto ze jemu nastupcovi sa tu dari o 70% lepšie než jemu a ze si ho niekto dovolil vyhodit, taku legendu futbalu. O jeho kvalitach svedči aj fakt ze ziadny dalsi velkoklub v Europe po nom nesiahol, aj ked je volny rok
už jsem to napsal do fóra: To, co mě hlavně zajímá (a popravdě co by mělo hlavně zajímat jakéhokoliv sportovního fandu) jsou sportovní výsledky a ty máme dobré a to i díky rozhodnutím Laporty. Stejně tak mě u kapely zajímá jak hraje, u spisovatele jak píše, u herce jak hraje.
To co se děje v zákulisí... no nikdy to nebude ideální a ani nebylo a to platí snad u každého klubu a je fakt naivní si myslet, že jiné vedení by se rovnalo až pohádková transparentnost a férovost. Vždy bude někdo ublížený a ukřivděný. Vedení musí dělat rozhodnutí, ty budou zákonitě někdy kontroverzní na jednu, či druhou stranu. Dokud to sportovně vychází, tak je pak jen dobře, že daná rozhodnutí proběhla.
Hlásim sa. Nie som vyslovene Laportovec , ale toto kvitujem. Font , Xavi a kopec ďalších by to chceli opäť postaviť na nostalgii. Kde by sme dnes boli ? Nedostal by šancu Yamal, Fermín a možno mnoho ďalších. Laporta urobil to, čo správny ekonóm a hospodár . Stavil to na novú generáciu , bez nostalgickych výlevov , zvýšil trhovú hodnotu kádra . Ukázali sa nový perspektívny nosný hráči a Barca ide ďalej aj bez Lea. Nie sme vyslovene závislý na jednom človeku , každý maká na 100% , vyhrávame trofeje a bojujeme na každom fronte. Úprimne , zažili sme za posledné dva roky viac radosti ako s Leom ( to nieje kritika ) za jeho posledné 4 sezóny. Nieje to postavené na vysokých platoch , amigos ani na nejakej plytkej nostalgii. Je to čisto športový a veľmi úspešný projekt. Takže ,, Laporta Sí ,,. Ešte na dôvažok , Xavi dostal hneď svoju prvú celú sezónu Lewu , Koundeho , Raphinhu . Ani jeden mu nepasoval do jeho videnia hry. Hansi po ňom zdedil mužstvo , a rovnaký hráči , ktorých chcel Xavi po jednej sezóne nahradiť zrazu išli ako píla. Mimo to, chcel sa zbaviť Baldeho ktorý pod ním nehral , nechcel Cassada , Rapha bol jednou nohou mimo klub , Bernal bol na odchode ( ešte dnes pamätám tie články , ako si Xavi pýtal Guida Rodrigelueza 🤣 ako novú 6 ) a hrali sme ultimátne nepozeratelné houno.
Nepopieram, že je naša futbalová situácia pomerne dobrá. Takisto netvrdím, že by Messiho návrat bol býval dobrý pre nás. Tu ale ide o to, aký typ človeka Laporta je. To bola celá pointa.
cize teraz, ked laporta povie svoju verziu, tak tu nebahnu laportovci a budu kricat a teraz sa vyjadrujte ? V klube je kopec spiny uz velmi dlho, otazka je, ci prave uplackany Fontik je tym spravnym clovekom na jeho vycistenie...otazne je, kde by bol klub dnes, keby posledne volby vyhral prave Font, ci by sme neboli niekde v druhej lige v dlhoch a pod. na to byt prezidentom nestaci len hrat na city a slubovat...este raz opakujem, nezastavam sa Laportu,
Osobne by som sa ani nepokúšal tvrdiť, že by Font bol momentálne lepší ako Laporta. Možno áno, možno nie. Ja sa skôr obávam toho, akú škodu už Laporta stihol spôsobiť za všetky tieto roky. Každý, kto nie je slepý, vidí, že bez ohľadu na to, kde sa nachádzame momentálne futbalovo (aj vďaka nemu), Laporta je rodený klamár a manipulátor. Za všetkými jeho klamstvami a intrigami by sa ľahko mohla skrývať dlhodobá ekonomická katastrofa a daň, ktorú bude musieť klub zaplatiť a ktorú momentálne nevidíme.
Keby sa Messi vrátil do Barcelony, v ten moment by bol s prehľadom najlepší hráč v mužstve, aj celej ligy. Toto je už taký dlhoročný naratív miestneho podtatranského konzília, že Messi ja už starý a nevracia sa. A mladí by nehrali. A nevracia sa. A musel by sa prebudovať celý systém. A nevracia sa. A nebehá. A nevracia sa.
Len úplný idiot môže povedať, že Messi už nemá na Barcelonu.
Teo07 , nie nebol, vek neoklames. Ja by som bol cely rad , ak by to bol Messi. Lenze s tym prichadza prisposobenie taktiky, s tym prichadza to ze ak by tu ostal, ostali by tu aj jeho kamosi. Dost mozne doteraz by tu behal este Suarez a x dalsich. Nemozeme do nekonecna hrat z nostalgie.
AndreasGerardi, pises koho kazdeho sa chcel Xavi zbavit a nebol s nim spokojny a sam Xavi v rozhovore tvrdi, ze zvazoval predat iba 1 hraca. zas sa tu spekuluje krizom krazom, to, ze sme pod Xavim poslednu sezonu nehrali dobre vedia vsetci vratane Xaviho, ale ludia ako Echevarria nemaju v klube co robit, ak je pravda to, co hovori Xavi.
Jeden hráč, bývalý....Messi sa nevyjadruje...a Xavi je zatrpknuty kvôli tomu ako dopadol...prišiel Flick a zrazu tí hráči čo nehrali a Xavi im neveril excelujú...
Cule90...veď práve to...ak hovorí ukrivdený Xavi pravdu, alebo len chce, aby jeho kámoš Font vyhral voľby. Pred voľbami sa nakecajú somariny a výmysly za celý voz len aby ten jeho obľúbenec vyhral!!!
LaBrie- nejak zabudas na viac hráčov ako príklad FDJ na ktorého tlačilo vedenie na zníženie podpísanej zmluvy a odpustenie čiastok a vyhrážali sa napadnutím tých zmlúv,tých hráčov bolo viac čo im chcel Laporta meniť už podpísané a tlačil na nich a mal problém
Messi je nas Boh tak,ako je. Mal uzasnu karieru a hnusny odchod. Zasluzi si rozluckovy zapas a gala vecer na novom stadione a tam to konci. Jeho navrat by bola chyba aj za mna. Mohol by ohrozit vsetko,co si vybudoval (nenechajme sa oklamat vykonmi v MLS,je to sutaz ako druha span.liga,mozno slabsia.Hrame vysoky pressing,kde sa musia vsetci zapajat a pochybujem,zeby Leo behal tolko atd,proste by si mohol sam uskodit ) a suhlsim,ze Hansi nam vratil radost z hry,trofeje a superom respekt z Barcy. Za Xaviho sa nato nedalo pozerat,druha sezona bol jasny "Last dance" v jeho podani.
přesně. To jak ta rozhodnutí proběhla? Vůbec ne ideální. To že vůbec proběhla? Jedině dobře pro tým. Xaviho jsem se zastával, ale retrospektivně musím uznat, že neměl moc jasnou vizi a Barca byla bez ducha. Jo, nějaký úspěch tu a tam by přinesl, ale rozhodně ne tuhle mašinu, kterou můžeme vidět teď (byť do ideálu má ten tým stále daleko). No a Messi... naprostá legenda a stále top hráč, ale bez jeho odchodu si fakt neumím představit tu revitalizalci týmu. Měl až moc velký vliv a velké slovo a stále by se to muselo stavět kolem něho.
Vieme, že Xaviho predsa dotiahol Laporta, keď odstavil Koemana. Prvý rok bol dobrý, v druhom roku sa verejne sťažoval, aké to má ťažké, lebo sa nekupujú hráči, mladým neveril, dokonca dotiahol Daniho Alvesa pomaly z dôchodku, každý starý bol lepší, ako skoro každý mladík z našej akadémie, furt sme čítali o nejakom veteránovi, ktorého chce Xavi. A tak ho Laporta vyhodil. A prišiel Hansi a zaradil do mužstva 16-17-18-19 ročných a ušetrili sme financie a prišli nečakané triumfy.
Čo sa stalo, stalo sa, Leo ostane symbolom krásnej doby spolu s Pepom. Ale nik z nich už pôsobiť u nás nemôže, sme v inej kapitole.
Neuveriteľné čítať tieto sprostosti. Fakt neuveriteľné! Kedy Messi nejako veľmi behal, prosím Ťa? Messi je stále upne inde, ako ostatní hráči. Už sa teším na ms, ako všetci zmĺknete. Keby sa vrátil dnes, tak od dnes je suverénne najlepší hráč Barcelony. Yamal mu stále nesiaha ani po členky. Teda okrem dvoch okuliarov na hlave, spustených treniek a trblietavej parochni a svetielkujúcich tenisiek.
A veľmi pochybujem, že Messi bude mať zaujme o nejaký smiešny rozlúčkový zápas.
MESSIHO ODCHOD JE NAJVACSIA KATASTROFA KLUBU BARCELONY , KLUB KTORY MA PRESTAL ZAUJIMAT PO MESSIHO ODCHODE, TVRDENIA ŽE BY NEZAPADOL SU CHORE ,CHLAPCI ĆO TO TVRDIA SI NEVIDIA NA KONIEC SVOJHO NOSU! MESSI JE STALE KRAL A VZDY BUDE , NIKTO SA MU NEROVNA , MLS POZERAM RADSEJ S MESSIM AKO BAERCELONU BEZ NEHO A BAVÍ MA TO !
Messi 2023 nebol sice prime Messi, ale na Barcelonu by mal aj vtedy a aj dnes uplne bez problemov. Kecy o prisposobovani sa Messimu neberiem ani trochu. Flick nie je hlupak. Zostavu by urcoval podla vykonnosti hracov. Yamal by prerazil aj tak, hoci by mal aj s Ferminom menej hracieho casu. Neviem ako moze niekto napisat ze Messi by bol navrat do nostalgie, ked ma kvalitu byt v zostave. Messi by mohol hrat podhrot. Nech mi nikto netvrdi ze je horsi ako fermin alebo olmo. Ano, beha sice menej ale mal by extremne velky prinos v kreativite ktora nam casto chyba. Som si isty ze by mal najlepsie cisla v pocte asistencii, vytvarania sanci a dost golov z priamakov. Mentoring mladsich hracov a marketing pre klub by boli len dalsim plusom.
u hansiho je pressing jeden z hlavnych veci, aby mu ten system fungoval. a s messim by sme mali o jedneho pressujuceho hraca menej. plus keby este hral lewa tak to by boli 2ja hraci
Ako mohol dostať Messiho potenciálny prestup zelenú od LaLigy v tom istom období, v ktorom LaLiga deregistrovala Gaviho, ktorý by určite nemal taký plat ako Messi. To aj tá o Ježiškovi je lepšia.
povedal by som, ze v pripade Messiho by sa nejaka klucka nasla. Aj La Liga urcite chcela byt marketingovo spajana s najlepsim hracom sveta. Ked dostanes za TV prava viac tak dokazes podla mna aj ohnut neohnutelne :)
Je veľmi zaujímavé, že takéto vyjadrenia dáva pred voľbami a po tom, čo verejne podporil Fonta...
Top futbalista, ale inak nič viac, každým ďalším vyjadrením sa mi začína hnusiť. Prečo nebol taký výrečný, keď dostal padáka? Prečo čakal pomaly 2 roky? Myslím, že odpoveď netreba...Ak vyhrá Font, môžte si byť sakra istí, že Decovu funkciu preberie Xavi...
To ze sa chcel Messi vratit a Laporta to stopol bolo predsa zname uz skor, Laporta sa akurat vyhovaral ze su za tym prachy a ono to bolo opat len to ego
Ak mame byt viac ako klub, nestaci hladiet len na vysledky. V nasom klube si treba naliat cisteho vina, to, ze Xavi prehovoril je dobra vec. Ked sa maju posudzovat okolnosti, za akych prehovoril a nacasovanie uz sa clovek pusta do spekulacii, ci v tom nie su ine zaujmy (prehra Laportu vo volbach), no obsahu clovek nema dovod neverit. Co sa tyka obsahu asi by nikoho neprekvapilo, keby to bola pravda. To, ako sa veci deju vo vnutri klubu je z dlhodobeho hladiska nemenej dolezite ako vysledky. Nie je predsa normalne, ak Echevarria alebo ini ludia z klubu chodia poza trenerov chrbat za hracmi a rozvracaju kabinu klamstvami a nezmyslami len preto, ze sa boja sadnut si s trenerom a pozhovarat sa s nim z oci do oci. Treba si narovinu povedat, ze Laportu zachranil jedine Flick a sportovy projekt, vdaka ktoremu sme konkurencieschopni a vyhravame tituly. Ak sa vsak vedenie a jeho prave ruky budu spravat ako 5 rocne deti je otazka casu, kedy to pojde dole vodou, stratia doveru a vysledkom nebude len ich odstupenie, ale nastrbenie dovery v klub ako taky nehladiac na to, kto pride po nich. Co sa tyka Messiho je obrovsky rozdiel, ked Messi musel odist z financnych dovodov (pochopitelne) ako ked prezident zastavi moznost na jeho navrat iba z osobnych dovodov, v situacii, ked si to uz klub moze dovolit. Messi by podla mna tim pozdvihol uroven timu kedykolvek, v r. 2023 aj teraz a hlasoval by som vsetkymi desiatimi za jeho prichod lebo timu da jeho pritomnost z dlhodobeho hladiska ovela viac ako nejaky titul. Nemyslim si vsak ani, ze je to ciernobiele, lebo ak by Laporta sledoval iba a len svoje osobne zaujmy, tak dnes nemame taky uspesny sportovy projekt, skveleho trenera, vysledky, rozostavany stadion a perspektivnu buducnost s mladymi hracmi.
Povedz si sam, Real ma stadion mi mame zatial napriek jeho slubom nejaky polotovar. Real zmakol prestavbu v najlepsom case, mi v tom najhorsom. Na tom, ze je Yamal a Messi v Barcelone ma Laporta nulovu zasluhu. A to, ze mame perspektivnu buducnost je skor zalezitost toho, ze vdaka ludom ako Laporta mame financie ako mame. Tie jeho paky to je cisto populisticky odrb kde teraz cosi ziskas ale dlhodobo stratis. Laporta dlhodobo tazi z toho, ze sa tu zisla dvojica najlepsich spanielskych stredopoliarov plus Leo. Keby tam bol hocikto iny tak by to vyzeralo podobne. Proste tak kvalitny hraci by tie trofeje vyhrali. Ci tolko alebo viac alebo menej je otazne ale v tej dobe boli proste inde. A bohuzial vdaka tomu tu mame tohoto katalanskeho Fica co keby zistil, ze vitaztvo vo volbach mu prinenies pchanie sa Realu do zadku tak to bez mihnutia oka urobi.
a tak real ma financie a platove stropy niekde uplne inde ako my, vystavbu stadiona by som s nim preto neporovnaval, u nas je zazrak, ze sa s vystavbou vobec zacalo. Co sa tyka pák ja ich vnimam skor ako "uver od banky" a zalezi na tebe na co to vyuzijes, moze to byt investicia dobuducna, ktora ti prinesie zisk alebo to prezeries na party. Laporta potreboval peniaze akutne, nie o rok, ale teraz, asi vyhodnotil, ze toto je najlepsi sposob v danej chvili a vtedy aj teraz to vnimam ako investiciu, lebo vidim nas kader, nasu hru a nase vysledky. Jasne, Laporta nema ziadnu zasluhu na tom, ze klub ma hracov ako Messi, Yamal, Pedri, ale riadit to predsalen niekto musi a musi to robit dobre, inak mozes tych hracov hodit do kosa (vid napr. real madrid).
Spíše bych Messiho viděl na podhrotu, kde by měl volnost a nemusel se nechávat svazovat. Takže než Yamalovi, tak by bral minuty Fermínovi a případně by nepřišel vůbec Olmo.
Mne je úplne jedno kto je prezident klubu. Ale nie je mi jedno či klub prosperuje alebo nie. Laporta prevzal klub s katastrofálnymi dlžobami, platmi hráčov ktoré neodpovedali ich kvalitám atď. Dalo by sa povedať, že to bolo obdobie krízového manažmentu. Stabilizoval káder, najal kvalitného trénera, znížil zadlženosť začal rekonštruovať štadión. Na strane mínusov je odchod Mesiho. Bol som z toho poriadne rozladený, hlavne tá forma bola katastrofa, ale dnes vidím, že tento krok bol správny. A to, že intriguje a nehovorí vždy pravdu, to je súčasť výkonu funkcie prezidenta, zvláť ak chce byť úspešný. Výsledky ukazujú, že to robil dobre.
To co se děje v zákulisí... no nikdy to nebude ideální a ani nebylo a to platí snad u každého klubu a je fakt naivní si myslet, že jiné vedení by se rovnalo až pohádková transparentnost a férovost. Vždy bude někdo ublížený a ukřivděný. Vedení musí dělat rozhodnutí, ty budou zákonitě někdy kontroverzní na jednu, či druhou stranu. Dokud to sportovně vychází, tak je pak jen dobře, že daná rozhodnutí proběhla.
Len úplný idiot môže povedať, že Messi už nemá na Barcelonu.
Čo sa stalo, stalo sa, Leo ostane symbolom krásnej doby spolu s Pepom. Ale nik z nich už pôsobiť u nás nemôže, sme v inej kapitole.
A veľmi pochybujem, že Messi bude mať zaujme o nejaký smiešny rozlúčkový zápas.
Cmoon... To snáď nemôžete myslieť vážne. Chlapík, ktorý tak miloval klub, že si bol ochotný znížiť plat o 80%, aby ostal.
Naopak, pod Flickom by sa aj "starý" Messi zmenil na najlepšieho hráča v Európe. A nepresvedčí ma nikto.
Top futbalista, ale inak nič viac, každým ďalším vyjadrením sa mi začína hnusiť. Prečo nebol taký výrečný, keď dostal padáka? Prečo čakal pomaly 2 roky? Myslím, že odpoveď netreba...Ak vyhrá Font, môžte si byť sakra istí, že Decovu funkciu preberie Xavi...