v tom pripade by to chcelo skusit hrat falosnu deviatku s Olmom , pripadne Ronnyho alebo Marcusa skusit na hrote .. ist do sezony s dvoma drevakmi vpredu , nadeje skoncia skor nez samotna sezona
Aj moj nazor, ze obrana hori najviac....navyse si myslim, ze Lewa este jednu sezonu zostane....otazka je ale, co LW a Rashford....budu po kupe Bastoniho este peniaze aj na neho? ....
Ved vami odpevovany novozvoleny prezident laporta predsa musi hovorit pravdu nie?ze budeme v pravidle 1:1 v lete😆ved ked som tu pisal pri volbach ze je obycajny klamar a ze na klamstvach si postavil kandidaturu vtedy aj teraz tak som bol smiesny…zrazu si mozeme dovolit len jeden prestup a musime si vybrat lebo nebudeme v pravidle 1:1 co uz sme boli asi tak 15x za poslednych 6 mesiacov
Jednoznačne Christensen a za ním hneď Araujo, tomu by aj talianska liga svedčala.
RB- Kounde/Espart
RCB - Garcia/Cubarsí
LCB - Bastoni/Martin
LB - Balde/Cancelo?
Len na dokupenie Cancela a Bastoniho potrebujes predat za 70M (ak je teda pravda ze Bastoni pojde za 60). Pytam sa koho predas dokopy za tu sumu ? Lebo mne prave Kounde a Balde pridu najvhodnejsi na predaj a pripadny zarobok.
"Kúpa hráča za 60 miliónov eur — ak vôbec bude možná pri pravidle 1:1 — pravdepodobne znemožní výraznú investíciu na inej pozícii. Inými slovami: Bastoni alebo útočník."
Ved toto neznamena ze uz mame nachystany balik 60M. Toto cele co si skopiroval len hovori to co tvrdim ja ze bez vyraznejsich predajov nezarobime na nic ine ako Bastoniho. Ani tych 60M nemame este nikde zarobenych, clanok len hovori o pripadnej cene Bastoniho. Ak ma byt predany len Araujo s Casadom tak ani len na toho Bastoniho nebude a nie to este hrot a kridlo. Logicky 1:1, za tolko co predas tak tolko mozes kupit. Nemozes mat nachystanych cca 60 70 milionov ked si nikoho nepredal.
ta cast vety "ak vôbec bude možná pri pravidle 1:1" hovori ze ak aj nejak zarobime tych 60 na predajoch tak sa moze stat ze budeme moct pouzit len stvrtinu z toho ak budeme do leta vstupovat s pravidlom 1:4 pripadne nejaky iny pomer.
No nikde sa nepíše ze musíme nejakých hráčov predať a tym padom je nejaký balík je nachystaný a na pravidlo 1:1 sa dostaneme inak ako prestupmi. Tvoja teória je že v lete skoncime prestupove obdobie na 0, moja ze skončíme v mínuse, a úplne v pohode -50m. 😉
Nepise sa to nikde lebo je to uplne logicke. Ty si z toho ze sa to nikde nepise automaticky usudil ze balik je nachystany 😀. Na pravidlo 1:1 sa prestupmi ani nemozeme dostat lebo uz nikoho nepredas do konca tejto sezony. Na dosiahnutie zisku v tejto sezone potrebneho na spristupnenie pravidla 1:1 na leto pomoze napriklad postup do semifinale LM kedze Laporta si uz klasicky pocita prijmy aj zo stvrtinale ako automatiku. Ak nam bude to pravidlo spristupnene tak mozes nakupovat za to co predas/uvolnis plat. Uplne vpohode mozeme skoncit -50 a potom budeme plackat ze ujo Tebas nam nedovoli zaregistrovat, mas pravdu nikto nam nezakaze ich kupit ale registrovat uz hej.
Nepise sa to lebo je to logické, a ty si usúdil ze balík nie je nachystaný 😆 takze chces povedat ze ked nepostupime cez atlétov tak nemame sancu byt v 1:1? Hmm zisti si o tom viac... a napíš teda ako by si to vyriešil ty a vygeneroval 140m. za nasich hracov na prestup top hrotaka a top stopéra?
Ale no zase ideme rozvíjať nekonečnú tému 😆 Ja len hodím do pléna že ake výhody to prináša do platoveho stropu a pravidlu 1:1 predlzenie zmluvy s nadbytočným christensenom napriklad? Zapojme teda logiku...
Ach jaj, ved som napisal ze postup do semifinale pomoze k dosiahnutiu ziskov potrebnych na 1:1 ved citaj. Nevieme na isto ci to bude stacit ale dajme tomu. No ale aj potom stale plati to co pisem, ze mozes zacat nakupovat za taku sumu ktoru zarobis nasledne na predajoch. To ze existuje uz nejaka ciastka na ktoru sa 1:1 nevztahuje som doteraz nikde nikdy necital iba ty o tom pises na zaklade tohto clanku. Nedava to ziadny zmysel, na zaklade coho by sme mohli tych 60 70 pouzit bez naslednych alebo predchadzajucich predajov. Kludne ma pouc ak mi nieco unika.
No a k tym menam. Dajme tomu ze predaje :
Casado 15
Bardghji 15
Araujo 15
Balde 45
Kounde 45
Torres 45
Dokopy 180
Nakupy :
Bastoni 60
Porro 30 (zalezi ci zostupi z PL)
Grimaldo 15
Munoz/Rashford 30
Asllani/Oyarzabal 30
Vlahovic zadarmo
Dokopy 165
Ostane rezerva na Cancela ako univerzala na obe strany.
Toto ber ako nastrel a nie ze do bodky takto to bude.
Lebo sa do toho rataju aj uvolnene platy napriklad Fatiho, de Jonga, Ter Stegena,... dalej rozne bonusy z minulych prestupov, percenta predaja,... A ak chces povedat ze takto zarobime aj na odchode Lewu a Christensena tak nie nezarobime. Tym konci zmluva takze neuvolnime nic.
No ale aky ma zmysel Christensena predlžovať?... kazdopadne na com stroskotal prestup Nica Williamsa minule leto? Na stole bolo 60m. ktore sme boli bez problemov ochotný zaplatiť, problem bolo miesto v platovom strope a s tym spojena registracia,, cize to ked sa uvoľní tak tych 60m. k dispozicii logicky bude,, staci aby la liga navýšila platovy strop ako naposledy a sme v 1:1, peniaze cash su a budu, nie 200m. ako pred 3 rokmi ale ako som pisal tych 50m. bude to ma nepresvedčí nikto...
Ja neviem preco riesis Christensena. Ja som ho teraz spomenul prvykrat. Ale ved ten Williams je pekny priklad toho ze klub odnekial tu igelitku s milionmi vylozit na stol moze ale Tebas by nam ho nasledne nedovolil registrovat a toho sa Williams bal.
Ved to pravidlo 1:1 je naviazane prave na platovy strop. Ten sa vypocitava podla tvojich prijmov. Kazdy klub ma iny strop lebo ma rozdielne prijmy. Preto musime vykazat konkretny zisk ktory by bol dostatocny na to aby sa z neho vypocital strop ktory nasledne splnime neprekrocime platmi. A ked ten strop splname tak vtedy mozes nakupovat/podpisovat podla pravidla 1:1. Aj keby Laporta vytiahne z trezora pol miliardy. Nemoze to pouzit lebo pravidlo 1:1, slovom jedna k jednej. Ved to neni hadam tak tazke pochopit. Tohto sa Williams bal, ze sice Laporta hodi na stol pozadovanu sumu ale potom to nedokaze vykrit predajmi/kratenim platu a la liga by ho nezaregistrovala.
Ved toto si zopakoval o com hovorím, peniaze su a budu na Bastoniho preto netreba predávať hráčov v požadovanej hodnote,, len uvoľniť miesto v platovom strope aby bolo na jeho registráciu
A to ze nepredlzime christensena nam pomoze lebo pravidlo hovori o aktuálnej situacii, tak ako sa napríklad za chodu riesilo miesto na úkor zranení Matsa alebo Gaviho... a my sa mozeme na pravidlo 1:1 dostat aj posledný den prestupaku a zaregistrovať hráčov tak ako to bolo pominule roky cize nemusíme predat do konca sezony nikoho, staci pockat kym skončia zmluvy a dobre si to zrátať...
Ked sa s platmi zmestis do stropu tak ides podla pravidla k jednej. Takze za sumu Bastoniho musis uvolnit sumu v rovnakej hodnote. Ja uz neviem ako to inak napisat.
Ved ale co tu furt riesis Christensena ? Kto ho tu chce z nas podpisat ?
Ja netvrdim ze musime niekoho predat do konca sezony (co sa mimo prestupaku aj tak uz neda). To dokedy sa musime zmestit do stropu neviem presne, mozno mas pravdu ze staci do konca augusta lenze to je nepodstatne lebo aj ked skonci Christensenovi a Lewovi zmluva a zmestime sa do stropu vdaka tomu tak tak ci tak v tedy ide na rad to 1:1. To ze vsetky posily mozeme zaregistrovat na poslednu chvilu je pravda co sa dúfam nebude znova diat lebo je mozne ze Bastoni si to nakoniec rozmysli tak isto ako Williams lebo nebude mat istotu. A stale ty to najdolezitejsie co je 1:1 zlahcujes, limit podliezt je len prvy maly krok. To tazsie pride potom.
Podla mna vedenie s Christensenom to planuje takto : Prioritne chcu zisk na navysenie stropu dosiahnut pomocou uspechu v LM, pripadne nieco ako predaj VIP miest, ak sa to podari tak Christensen moze dostat predlzenie zmluvy s tym ze bude na predaj a ak ho predas tak vykazes zisk ktory si mozes potom zaratat do toho 1:1. Jedine tak si to vysvetlujem.
Ja som zacal s christensenom kvôli tomu, ze napriek tomu ze sme neni v 1:1 tak ho chcu predĺžiť,, takze bud su taky sprosty ze si strelia týmto podpisom do kolena alebo to maju dobre zrátané a pravidlo 1:1 nebude take tazke dosiahnuť. Ono mozes sa dostať k pravidlu bud navýšením stropu alebo znížením miezd, cize priorita bude vyriesit hracov ktorý uz nemaju v Barce budúcnosť ako MATS, a nemusia ho ani predať. A prijmy z LM alebo VIP ako pises pojdu do plusu na posily.
Ved ja ani netvrdim ze 1:1 je tazke dosiahnut. Preto si aj myslim ze Christensen kvoli tomu dostane novu zmluvu lebo podmienky na 1:1 splnime inak. A Christensen sa nasledne preda aby sa vykazal zisk. Cely cas hovorím ze ak si davame naroky kupit niekolko dobrych hracov tak to bude tazke splnit pocas 1:1.
Prijem z LM za postup do semifinale je ale len par milionov,pisalo sa ze vsetky prijmy dokonca aj tie ktore sme v tom case nemali (postup do 4finale) uz su zaratane. Ale to je aj tak prijem este v tejto sezone a je otazne ako Tebas uznava prenasanie usetrenych penazi do dalsej sezony do plusu.
a keď to mám uzavreť:
Odchody:
Araujo = 25m.
Casado = 25m.
Iňaki Peňa = 5m.
Fati = 5m.
Nejaké drobné za Matsa a brankárov čo máme na hosťovaní...
Ferran = 45m.
Spolu = 105m.
Príchody:
Bastoni/Top LCB = 60m.
Krídlo/Rashford = 25m. (prinajlepšom hosťovačka s povinnosťou kúpy čím by sa platba oddialila)
Cancelo = 5m. (prinajlepšom zrušenie zmluvy a zadarmo)
Hroťák = najviac 70m. (alebo 2 za 35 :D)
Spolu = 160m.
Suma sumárum v mínuse 50m. ako si predstavujem :D
Rovnako ako ty, je to môj nástrel ;) Ale myslím že bude maximálne 5 príchodov a odchodov 40m. + max. 1 a najbližšie k tomu má Ferran.
Všetci budú zaregistrovaný, lebo miesto pod stropom bude...je to jedno, idú MS takže cena hráčov môže stúpnuť alebo klesnúť, prinajhoršom zraniť sa a všetky dohady skončili.
Bodaj by v pripade hrota stopera mas pravdu. Dufam ale ze v pripade krajov obrany pojde vedenie aj tak mojou cestou rozpredania a nakupenie lacnejsich a minimalne rovnako kvalitnych moznosti.
Neverim (ani nechcem) nejake velke zmeny. Nakolko ziadny hrac nechce odist, takze ak budu predaje tak iba mladíkov (Roony? + chalani z Bcka). Ak sa podari prichod Bastoni (60M), Cancelo (iba ak zadarmo) a zaroven predlzit zmluvu o rok s Lewom.
RB- Kounde/Espart
RCB - Garcia/Cubarsí
LCB - Bastoni/Martin
LB - Balde/Cancelo?
No a k tym menam. Dajme tomu ze predaje :
Casado 15
Bardghji 15
Araujo 15
Balde 45
Kounde 45
Torres 45
Dokopy 180
Nakupy :
Bastoni 60
Porro 30 (zalezi ci zostupi z PL)
Grimaldo 15
Munoz/Rashford 30
Asllani/Oyarzabal 30
Vlahovic zadarmo
Dokopy 165
Ostane rezerva na Cancela ako univerzala na obe strany.
Toto ber ako nastrel a nie ze do bodky takto to bude.
Ved to pravidlo 1:1 je naviazane prave na platovy strop. Ten sa vypocitava podla tvojich prijmov. Kazdy klub ma iny strop lebo ma rozdielne prijmy. Preto musime vykazat konkretny zisk ktory by bol dostatocny na to aby sa z neho vypocital strop ktory nasledne splnime neprekrocime platmi. A ked ten strop splname tak vtedy mozes nakupovat/podpisovat podla pravidla 1:1. Aj keby Laporta vytiahne z trezora pol miliardy. Nemoze to pouzit lebo pravidlo 1:1, slovom jedna k jednej. Ved to neni hadam tak tazke pochopit. Tohto sa Williams bal, ze sice Laporta hodi na stol pozadovanu sumu ale potom to nedokaze vykrit predajmi/kratenim platu a la liga by ho nezaregistrovala.
Ja netvrdim ze musime niekoho predat do konca sezony (co sa mimo prestupaku aj tak uz neda). To dokedy sa musime zmestit do stropu neviem presne, mozno mas pravdu ze staci do konca augusta lenze to je nepodstatne lebo aj ked skonci Christensenovi a Lewovi zmluva a zmestime sa do stropu vdaka tomu tak tak ci tak v tedy ide na rad to 1:1. To ze vsetky posily mozeme zaregistrovat na poslednu chvilu je pravda co sa dúfam nebude znova diat lebo je mozne ze Bastoni si to nakoniec rozmysli tak isto ako Williams lebo nebude mat istotu. A stale ty to najdolezitejsie co je 1:1 zlahcujes, limit podliezt je len prvy maly krok. To tazsie pride potom.
Podla mna vedenie s Christensenom to planuje takto : Prioritne chcu zisk na navysenie stropu dosiahnut pomocou uspechu v LM, pripadne nieco ako predaj VIP miest, ak sa to podari tak Christensen moze dostat predlzenie zmluvy s tym ze bude na predaj a ak ho predas tak vykazes zisk ktory si mozes potom zaratat do toho 1:1. Jedine tak si to vysvetlujem.
Prijem z LM za postup do semifinale je ale len par milionov,pisalo sa ze vsetky prijmy dokonca aj tie ktore sme v tom case nemali (postup do 4finale) uz su zaratane. Ale to je aj tak prijem este v tejto sezone a je otazne ako Tebas uznava prenasanie usetrenych penazi do dalsej sezony do plusu.
Odchody:
Araujo = 25m.
Casado = 25m.
Iňaki Peňa = 5m.
Fati = 5m.
Nejaké drobné za Matsa a brankárov čo máme na hosťovaní...
Ferran = 45m.
Spolu = 105m.
Príchody:
Bastoni/Top LCB = 60m.
Krídlo/Rashford = 25m. (prinajlepšom hosťovačka s povinnosťou kúpy čím by sa platba oddialila)
Cancelo = 5m. (prinajlepšom zrušenie zmluvy a zadarmo)
Hroťák = najviac 70m. (alebo 2 za 35 :D)
Spolu = 160m.
Suma sumárum v mínuse 50m. ako si predstavujem :D
Rovnako ako ty, je to môj nástrel ;) Ale myslím že bude maximálne 5 príchodov a odchodov 40m. + max. 1 a najbližšie k tomu má Ferran.
25 je za Casada co uz ani nehrava podla mna moc ale to je jedno.