Teraz je tu plno článkov a komentov ohladne prestupov,ktoré sú len dohady.Ja skôr myslím na dnešný zápas a fandím,aby bol výsledok taký,aký chceme-dobrá hra a naša výhra.✊
Jasne,však je to len 6.najlepší strelec LL,lepšī ako Lewa, Rapha,Vinicius...a nalepšie do Atletica,lebo takého strelca nemajú,ani pre niekoho vysnený Alvarez....
A čo teraz, že je 6?! V 94 na MS salenko bol najlepším strelcom na turnaji, lebo dal rozpbratemu Kamerunu v jednom zápase 5 gólov, robí to automaticky z neho super hráča? Aký je reálny prínos ten 6.najlepsi strelec pre naše mužstvo? Podľa mňa ten ukazovateľ je úplne nepodstatný, dôležité je čo ukazuje na ihrisku..
Simao - tak napr. túto sezónu v LL 12g kde dával góly pravidelne zo začiatku súťaže, minulú sezónu 10g + 6a v lige, pár z tých pamätnejších gólov - vyrovnávajúci vo finále CdR proti Realu, postupový gól v semifinále CdR proti AtM, 2g v ligovom zápase proti AtM, 2g BVB v LM, 3 asistencie v ligovom clasicu a ešte sa niečo nájde, podľa mňa slušné na hráča čo je primárne lavičkár.
Tvoje prirovnanie sedí skôr na Alvareza ktorý dal túto sezónu z 8g v lige 5 behom 2 zápasov a potom ďalšie 3 behom zvyšných 27 zápasov.
Jack, on je brutálne nestabilný a nespoľahlivý hráč. Chvíľu mu ide, potom zase dlho nič. Vysolili sme za neho 55 miliónov, čo nie je málo. Kým ešte má akú-takú cenu, treba sa ho zbaviť.
Toto je presne náš problém – stále zbytočne váhame pri hráčoch, ktorí evidentne už nepôjdu hore, kým úplne neklesnú na cene. Je u nás už 4,5 sezóny, ale za 55 miliónov dokopy neukázal absolútne nič.
Alvarez súhlas, aj keď stále tvrdím, že je to dobrý hráč, ale nie pre nás..
Ferran mal túto sezónu preukázať, že môže byť 9 do budúcnosti. Nepreukázal, že vie držať celú sezónu formu a psychickú odolnosť nemá. Nemá zmysel tu mať niekoho na kom nemôžeme staviať. Radšej nech sa skúsi nejaký mladík a Lewa k tomu. Ferran tých gólov mohol mať ďaleko viacej vzhľadom na vytvorené šance.
Neviem o tom že sa mal preukázať ako 9 do budúcnosti, keď tu bol Lewa jeho pozícia bola rotácia, Lewa konci a hľadá sa náhrada do základu. To že hráva teraz základ je z dôvodu zranenia Lewu a jeho pokročilého veku. Ferran nie je hrac do základu, je to hráč do rotácie a z tej pozície je solídny, navyše ma dobrý vek, nepinda na lavičku a odmaká každý zápas.
Súhlasím aj ja že 55m bolo za neho veľa, aj ja som kritizoval jeho príchod ale v momentálnej situácii nezoženieme lepšieho hráča na lavičku. Odchodov sa nebojím, keby je to na mne tak predavam Casada, Arauja, Christensena a pri lepšej ponuke aj Baldeho.
S maryannom a jackpozon nema zmysel diskutovat…jasne ferran dal 12 golov s co?co tam potom ze cely za 10 poslednych zapasov nedal gol ani nic podobne, ze strelecky mlcal ked sme potrebovali goly, ze na jeden gol potrebuje 5 cistych sanci😆treba okolo ferran vyskladat utok snov
Dobre ty mentálny atlét čo nevieš ani správne meno napísať. Tých 12g dal len v lige, vo všetkých súťažiach 16 a minulú sezónu 19, na lavičkára ktorý ma proti Alvarezovi polovicu minút sú to slušné čísla. Píšeš tu že nedal 10 zápasov gól a potom sa tu rozdrapuješ s Alvarezom ktorý v lige nedal gól 14 zápasov po sebe. Okej, Ferran potrebuje 5 čistých šancí na gól, stále je percentuálne úspešnejší než Alvarez a chyba nie je v Atleticu keďže v City mal úspešnosť 11%, to je priam tragická úspešnosť premieňania šancí. Vyššie som vypísal kde dal góly keď sme ich potrebovali ale to že si tupec čo nevie čítať sme už zistili a dorazil si to útokom snov s Ferranom ktorý tiež neviem kde si vyčítal, keďže ja o ňom vždy píšem ako o hráčovi na lavičku. Keď chce od teba človek nejaké štatistiky, čísla alebo nejakú logickú úvahu o hráčoch tak sa vyparíš ako prd vo vetre lebo je to na tvoju mentálnu kapacitu moc ťažká úloha ale ži si vo svojom Dunningov-Krugerov svete.
Keby je zadarmo dostupný solidný útočník na lavičku, tak nech sa Ferran predá ale jediný kto je zadarmo je Vlahovič, ten je siedmy najlepšie platený hráč v Európe, pochybujem že príde do Barcelony sedieť na lavičku s tretinovým platom a bez bonusov za podpis zadarmo. Navyše je profilovo úplný opak Ferrana, statický hrot ktorý nepressuje a nepomáha defenzíve. My nevieme ani koľko máme peňazí na hrot do základu, nie ešte aby sme kupovali aj ďalší hrot na lavičku.
Ešte dodám...
Keby máme peňazí ako City a v základe hráča ako Haaland, Kane alebo Osimhen tak kľudne nech sa Ferran predá a investuje sa do slušnej náhrady, kľudne aj do Alvareza ktorý je profilovo odlišný ( aj tak by som radšej kúpil za tretinovú cenu Asllaniho ) ale my momentálne potrebujeme kúpiť hráča ktorý dá ideálne aspoň 35-40g za sezónu a takých hráčov je momentálne v Európe minimum, detto s našimi financiami.
Nechcem sa Ferrana nejak zastavat, ale skor suhlasim s Jackopzom:) Ako hlavna 9ka nie, ale super nahradnik ano. Ako hlavny argument sa tu opakuje, ze Ferran je nespolahlivy, nastriela vela golov a potom dlho nic. S tym suhlasim. Ale v tomto by som si dovolil Ferrana zaradit do dlhej fronty hracov s podobnou nevyrovnanostou ako Vini, Rodrygo, Alvarez, Haaland... Jediny, kto si tu z utocnikov drzi formu a striela goly pravidelne je Mbappe, ostatni maju vacsie ci mensie vykyvy. Podla mna od 9ky sa ocakavaju hlavne goly - vid Mbappeho, keby nedaval goly tak sa tu neda hovorit o nejakom prinose pre tim ani nahodou. Idealne je kupit k Ferranovi este jedneho top utocnika. Ak Ferrana pustime pride miesto neho iny utocnik s podobnymi statistikami za sezonu (lebo to nebude Mbappe) a budeme tam kde sme teraz.
Pokiaľ si dobre spomínam, tak ferran sa kupoval do zakladu, nie ako náhradník a skôr sa kupoval ako kridelnik než stredný útočník. Na krídlach bol slabý, tak sa začal skúšať ako SÚ, ale ani tam nebol o nič lepší. Za 4.5 sezóny dosiahol skoro nulový progres, za mňa fail kúpa.
Teraz čo sa týka toho statusu, že je to “iba” náhradník, aj náhradník musí mať nejakú stabilitu, v jeho prípade je to hotová katastrofa, chlapec nemá základ, inštinkt strelca, v 16tke je slabý ako čaj. Ďalšia vec, Lewa už asi druhu sezónu brutálne regresuje, ferran už ho dávno mal usadiť na lávku, ale on nie je ani toho schopný.
Mojou pointou je, že ak by prišiel napr za 10m a aj teraz by mal takú istú hodnotu, nepinda, je len náhradník, ok.. ale všetci dobre vieme, že on sa už nezlepší, stále ma slušnú hodnotu, potrebujeme peniaze na prvého utocnika, tak prečo nie, nič tým nestratíme. Mať na lavičke útočníka za 50m, ktorý strieľa góly len na sviatky, a v základe Lewu čo ma svoje naj časy už dávno za sebou je totálna hlúposť. Podľa mňa aspon
Podla mna Ferran zaznamenal velmi pekny progres pod Flickom, ukazuju to aj stastiky ked pod Xavim 7,7 a 11 strelenych golov, pod Flickom 19 a 16 (zatial). Problem je, ze Ferran ked ma vypadok formy tak nielen, ze nestriela goly, ale hra ako hlavna postava Shakespearovej tragedie. Lewyho uz mal davno posadit s tym suhlasim. Ale stale si myslim, ze utocnik, ktory pride po nom bude mat vela roboty, aby sa mu statisticky vyrovnal.
Nepamätám si či sa kupoval do základu, je to možné lebo som bol proti jeho prestupu za 55m ale to bola voľba Xaviho, trénera z ktorého som u nás tiež nebol nadšený a bol som proti nemu čiže to šlo ruka v ruke. Ferran hrával krídlo ešte vo Valencií, v City začal hrávať ako stredový útočník, u nás točil obe pozície ale usadil sa v strede. Nulový progres určite neurobil, za Xaviho hral slabo, mal sezóny kde dal ledva 10g a aj ja som bol za to aby sa predal. Pod Flickom za cca rovnakú minutáž dáva podstatne viac gólov - pre porovnanie s22/23, 1909 minút a 7g vs s24/25, 1937 minút a 19g, túto sezónu za 2200 minút má 16g.
Lewa mal práve minulú sezónu u nás najgólovejšiu a bol tretím najlepším ligovým strelcom z top5 líg ale túto sezónu má pokles, to súhlasím a nie som ani fanúšikom predĺženia zmluvy. To že Ferran ho mal posadiť si nemyslím, že sa nekúpil hrot miesto Lewu je skôr našou situáciou kde sme mali problém vôbec registrovať hráčov, nie tým že by sa počítalo s Ferranom ako prvým útočníkom.
Ako píšem, keby je dostupná náhrada ktorá je ok s lavičkou, dá rovnaký počet gólov a stojí pár m€ alebo je zadarmo, tak by som súhlasil s predajom Ferrana ale ja nikoho takého nevidím, možno Asllani ale to je hráč s potenciálom do budúcna, nie s pozíciou lavičkára. Môj názor je aby sa schopne vyriešil hroťák do základu, moje preferencie sú Kane, Osimhen, možno Igor Thiago a k nim ak bude Ferran ako žolík dávať 15g za polovičnú minutáž, som s tým ok. Ešte mi napadá kombo Kane + Asllani kde by to dávalo zmysel aj z pohľadu budúcnosti ale je to veľké sci-fi keď nevieme ako sú na tom financie, či ozaj nebudeme musieť len predĺžiť Lewu a podpísať zadarmo Vlahoviča.
Lewa, áno v poslednej Xaviho sezone bol hrozný, pri flickovi ožil, poplietlo sa mi to. Ale teraz je zase v kríze, vek si jednoducho berie svoje.
Jackopz, ale ako chceš kúpiť Kane+Asllaniho keď nepredas balast? My vlastne nepotrebujeme vymeniť len lavickara, my potrebujeme aj nového stredného útočníka do zakladu. Pri všetkej úcte k tebe, evidentne máš prehľad, ale to že nevidíš náhradníkov ešte neznamená, že odborníci v klube ich nevidia.
Moja vysnívaná nahrada za lewu by bola Kane, bez debaty. Osimhna nechcem, je to veľká papula a problematicky charakter. Ten Igor je veľmi zaujímavá kandidatúra, ale lacný nebude.
Cule, ktorý útočník bude mať veľa roboty, na miesto lewy alebo ferrana?
Pri dvojici Kane + Asllani som počítal s predajom Ferrana, preto ale píšem že to je sci-fi. Kane vyzerá že z Bayernu nechce a za Ferrana nedostaneme toľko aby sme sa mohli rozhadzovať navyše, ešte keď potrebujeme stopéra a vyriešiť krídlo, či to bude Rash alebo niekto iný v cene do 30m. K tomu ešte treba riešiť kraje podľa môjho názoru.
Tak ono si stačí nahodit tfm a vidis kto je cca s akými cenami dostupný a komu konci zmluva, za aké ceny prestupuju priemeraci atd. Naše vedenie chce silou-mocou kupovať hráča s menom, vid Alvarez.
Ja si myslím, že je to skôr bla bla bla čo sa týka toho alvareza, atléti nám ho lacno nepredajú a za cenu čo si pytajú nekúpime, lebo na to nemáme. Skutočný cieľ je niekde inde, možno práve ten asllani bude prioritou, plus bastoni.
Bastoni musi byt must have. A najlepsie keby si vybavil este na zaciatku leta, aby bol cas najst hrotaka. Chcel by som zazit konecne normalny prestupak, kde nemusime riesit hracov do posledneho dna prestupaku
Ak nebudú peniaze na hrotaka, mohli by sme vyskúšať toho Muriqiho, za dnešný výkon si to fakt zaslúži, ako žolík bude super. Last dance v jeho prípade.
Tvoje prirovnanie sedí skôr na Alvareza ktorý dal túto sezónu z 8g v lige 5 behom 2 zápasov a potom ďalšie 3 behom zvyšných 27 zápasov.
Toto je presne náš problém – stále zbytočne váhame pri hráčoch, ktorí evidentne už nepôjdu hore, kým úplne neklesnú na cene. Je u nás už 4,5 sezóny, ale za 55 miliónov dokopy neukázal absolútne nič.
Alvarez súhlas, aj keď stále tvrdím, že je to dobrý hráč, ale nie pre nás..
Súhlasím aj ja že 55m bolo za neho veľa, aj ja som kritizoval jeho príchod ale v momentálnej situácii nezoženieme lepšieho hráča na lavičku. Odchodov sa nebojím, keby je to na mne tak predavam Casada, Arauja, Christensena a pri lepšej ponuke aj Baldeho.
Keby je zadarmo dostupný solidný útočník na lavičku, tak nech sa Ferran predá ale jediný kto je zadarmo je Vlahovič, ten je siedmy najlepšie platený hráč v Európe, pochybujem že príde do Barcelony sedieť na lavičku s tretinovým platom a bez bonusov za podpis zadarmo. Navyše je profilovo úplný opak Ferrana, statický hrot ktorý nepressuje a nepomáha defenzíve. My nevieme ani koľko máme peňazí na hrot do základu, nie ešte aby sme kupovali aj ďalší hrot na lavičku.
Keby máme peňazí ako City a v základe hráča ako Haaland, Kane alebo Osimhen tak kľudne nech sa Ferran predá a investuje sa do slušnej náhrady, kľudne aj do Alvareza ktorý je profilovo odlišný ( aj tak by som radšej kúpil za tretinovú cenu Asllaniho ) ale my momentálne potrebujeme kúpiť hráča ktorý dá ideálne aspoň 35-40g za sezónu a takých hráčov je momentálne v Európe minimum, detto s našimi financiami.
Teraz čo sa týka toho statusu, že je to “iba” náhradník, aj náhradník musí mať nejakú stabilitu, v jeho prípade je to hotová katastrofa, chlapec nemá základ, inštinkt strelca, v 16tke je slabý ako čaj. Ďalšia vec, Lewa už asi druhu sezónu brutálne regresuje, ferran už ho dávno mal usadiť na lávku, ale on nie je ani toho schopný.
Mojou pointou je, že ak by prišiel napr za 10m a aj teraz by mal takú istú hodnotu, nepinda, je len náhradník, ok.. ale všetci dobre vieme, že on sa už nezlepší, stále ma slušnú hodnotu, potrebujeme peniaze na prvého utocnika, tak prečo nie, nič tým nestratíme. Mať na lavičke útočníka za 50m, ktorý strieľa góly len na sviatky, a v základe Lewu čo ma svoje naj časy už dávno za sebou je totálna hlúposť. Podľa mňa aspon
Lewa mal práve minulú sezónu u nás najgólovejšiu a bol tretím najlepším ligovým strelcom z top5 líg ale túto sezónu má pokles, to súhlasím a nie som ani fanúšikom predĺženia zmluvy. To že Ferran ho mal posadiť si nemyslím, že sa nekúpil hrot miesto Lewu je skôr našou situáciou kde sme mali problém vôbec registrovať hráčov, nie tým že by sa počítalo s Ferranom ako prvým útočníkom.
Ako píšem, keby je dostupná náhrada ktorá je ok s lavičkou, dá rovnaký počet gólov a stojí pár m€ alebo je zadarmo, tak by som súhlasil s predajom Ferrana ale ja nikoho takého nevidím, možno Asllani ale to je hráč s potenciálom do budúcna, nie s pozíciou lavičkára. Môj názor je aby sa schopne vyriešil hroťák do základu, moje preferencie sú Kane, Osimhen, možno Igor Thiago a k nim ak bude Ferran ako žolík dávať 15g za polovičnú minutáž, som s tým ok. Ešte mi napadá kombo Kane + Asllani kde by to dávalo zmysel aj z pohľadu budúcnosti ale je to veľké sci-fi keď nevieme ako sú na tom financie, či ozaj nebudeme musieť len predĺžiť Lewu a podpísať zadarmo Vlahoviča.
Jackopz, ale ako chceš kúpiť Kane+Asllaniho keď nepredas balast? My vlastne nepotrebujeme vymeniť len lavickara, my potrebujeme aj nového stredného útočníka do zakladu. Pri všetkej úcte k tebe, evidentne máš prehľad, ale to že nevidíš náhradníkov ešte neznamená, že odborníci v klube ich nevidia.
Moja vysnívaná nahrada za lewu by bola Kane, bez debaty. Osimhna nechcem, je to veľká papula a problematicky charakter. Ten Igor je veľmi zaujímavá kandidatúra, ale lacný nebude.
Cule, ktorý útočník bude mať veľa roboty, na miesto lewy alebo ferrana?
Tak ono si stačí nahodit tfm a vidis kto je cca s akými cenami dostupný a komu konci zmluva, za aké ceny prestupuju priemeraci atd. Naše vedenie chce silou-mocou kupovať hráča s menom, vid Alvarez.