Keby mam porovnat Cancela a Baldeho aktualne, tak do arabie by som poslal Baldeho a nechal Cancela. Aj ked je starsi a Balde mozno tiez dospeje do takeho hraca, ale aktualne neporovnatelne lepsi Cancelo
Niektoré veci sa dajú predvídať. Aspoň z môjho pohľadu. Máš právo na iný názor, samozrejme. Tešme sa radšej z dnešného víťazstva, môže byť rozhodujúce 🙂
Áno kydať.
Ja len teda dodám že to vidím presne naopak ako ty.
Balde je ešte mladý a môže sa zlepšovať.
Cancelo už mladší ani lepší nebude a načo sa zabúda, je že proti top tímom horí ako fakla vo vetre v defenzívnej činnosti. Ano na ligu je super. Ale v LM, hm....
No a Balde nie je super ani tam ani tam. Veľmi silno sa zlepšil za posledné roky? Poviem viac, on sa nezlepšuje, on sa zhoršuje. To nie je kydanie, ale konštatácia faktov.
Súhlasím že to môže byť konštalácia faktov. Asi však nie ich konštatovanie :)
Balde mal užasný vstup do "A" mužstva, potom prekonal niekoľko zranení, ktoré ho pribrzdili. Uvidíme ja stále verím, že 22 ročný hráč ešte nie je na konci kariéri a progres je pravdepodobný.
Luis, je to konštatovanie faktov, lebo faktom je, že Balde absolútne neprogresuje.
Áno, mal super vstup do A mužstva, lebo bol ešte veľmi mladý. Tak aj ten jeho výkon sa bral podľa toho. Vtedy to bolo super, teraz po 4 rokoch už to super vôbec nie je. Jeho silou je len rýchlosť, sem tam nejaký dribling, a tu môžme asi skončiť. V obrannej činnosti je slabý, smerom hore je to ešte horšie. Z 10 centrov tak možno jeden prejde. V týchto aspektoch bol slabý aj pred zraneniami, takže sú to len výhovorky. Podľa mňa, je to jeho strop.
Ja nie som jeho hejter, fandil som mu, ale teraz vidím, že na to nemá. Chcem len aby za barcu hrali len ti najlepší.
Áno z časti s tebou súhlasím, z časti nie. Určite nemá tak veľký progres ako zaznamenal napríklad Yamal. Jeho hlavná devíza je rýchlosť ako píšeš. Centre mu nejtú súhlasím a možno mu nepôjdu nikdy. To však neznamená že nemôže byť užitočný a dôležitý pre mužstvo. Pre mňa Cancelo nepredstavuje budúcnosť a vlastne ani nevieme či tu na budúci rok bude a ak áno lepší nebude a žiaľ pamätám si veľa zápasov (ťažký súperi) kde bolo vidieť že Cancelo nato defenzívne nemá. Určite existujú aj lepšie alternatívy ako Balde, žiaľ nemôžeme si ich dovoliť a to už je iná téma.
A teda ťažko povedať nakoľko veriť AI, neviem dohľadať pokročilé štatistiky o ktoré by som sa vedel oprieť, ale keď som ich dal dohľadať a analyzovať AI (použil som dve aby som zmenšil skreslenie) tak mi obe tvrdili že v pokročilých štatistickách (% prihrávok, úspešnosť obranných zákrokov) tam nárast je. Nie je už tak ofenzívny ale to môže byť taktickým zameraním pod Flickom ani RB nemá nejako výrazne lepšiu produktivitu. A to ide kvantum útokov práve cez pravú stranu.
Zhodnotenie AI na základe pokročilých štastik je teda také že v ofenzívnych vlastnostiach progres nenastal ale zlepšil sa v defenzívnych (nie pocitovo ale na základe dát).
Tu absolútne o cancela neide, Cancelo je výsledok tu a teraz na ďalšie možno dve sezóny, ak ostane u nás. Ale mojou pointou je, že vsadzať na Baldeho ako na primárnu jednotku na LO je veľmi hlúpe, kým je záujem a ma akú takú hodnotu, je treba sa ho zbaviť. Máme akadémiu, sú lacní hráči ako napr grimaldo, alebo FA. Nestrácal by som s ním cas
Rozumiem. Tak si to rozoberme.
Takže máme akadémiu. Je tam niekto lepší ako Balde? Je Flick hlupák, že má v akadémii lepšieho hráča ako Balde a on hrá už druhým rokom Baldeho? Predpokladajme že nie a teda akadémia nie je riešenie v tomto momente.
Trh - v akom ohľade je Grimaldo lacné riešenie? Prestupová cena? Plat? Obe budú vyššie ako pri Baldem. Máme nato? Asi nie v tomto momente. Hlavne keď nás tlačí topánka na 9tke ešte o niečo viac a my ešte stále nie sme ani v pravidle 1:1.
Moment, snažíš sa ma presvedčiť, že Balde je dobrý hráč s veľkým potenciálom, alebo skôr vysvetľujes mi, že je v zostave len kvôli tomu, lebo jednoducho nikto lepší nie je? Nerozumiem o čo ti ide. Len poprosím, netreba sa skrývať za Flicka, že či je hlupák alebo nie je. Flick pracuje (musí) s tým čo ma, priority na kúpu sú ako vravíš, niekde inde. Skúšal sa tam torrents tusim, ale ak ma pamäť neklame, zranil sa tiež. mladý Xavi klope na dvere, v lete budú varianty..
Ako sa chceš dostať k 1:1 bez predajov? Balde je odchovanec, tým pádom pri predaji bude to čistý zisk. Ma síce nízky plat, ale aj celkom solídnu cenu, ktorú údajne Angličania sú ochotní zaplatiť. Neusetrime síce na nízkom baldeho plate, ale získame čistý cash z predaja. Tak ako momentálne hra, a nič nenasvedcuje tomu, že sa to v krátkej budúcnosti zmení, oslabenie pre tím to určite nebude. Toto iste sa týka aj Casada. Sú tu ešte aj free agents, tiež varianta. Ja som za, aby sa podpísal za dobrých podmienok Cancelo, alebo napríklad Grimaldo, plus odchovanec/FA k nemu na lávku a peniaze z predaja baldeho by sa investovali do 9.
PS: AI vo futbalových záležitostiach už používam len ak si potrebujem overiť nejaké historické štatistiky, roky, zostavy, prestupy atd.. asi predvčerom som chatoval s gpt ohľadom nášho Joana Garciu, tak chat bol úplne v šoku že Joan už hra v barce a nie v Espanyole. Normálne som mu musel spraviť screen z TM aby mi uveril, ak by sa dalo, tak by som tu prilepil foto tej konverzácie. Asi toľko k dôveryhodnosti AI.
OK beriem tvoje argementy. Ak je možnosť priviesť niekoho lepšieho a ideálne na 5+ rokov ani ja by som sa nebránil jeho predaju. Ja len tvrdím že nie je tak zlý aby ako odchovanec nemohol zostať. Či ako 1tka alebo backup k niekomu je otázka jeho dalšieho vývoja. Stále má len 22 rokov čo je stále vek futbalového rastu.
Čo sa týka AI - záleží aká a načo. Mne dali obe dosť podobné štatistiky. Pozeral som posledné 3 roky a progres v pokročilých štatistikách tam bol, zhodný u oboch - tak možno čerpali z 1 zdroja. Nebavíme sa o goloch a asistenciách to sa dá dohľadať lahko - skôr mi išlo o zastavenia, prienikové príhrávky, klúčové príhravký, % úspešnosť prihrávok, statené lopty, vyhraté súboje, atd. ...
Hratelné to stále je, jen musíme být produktivní a také bude asi nutné udržet vzadu nulu, což je jeden z největších problémů s tou obranou linií na půlce..
V jednom príspevku pred zápasom s Espaňolom som napísal, že dlhé mlčanie Ferrana by sa už mohlo skončiť..........dúfam, že včera sa odblokoval a bude sa mu dariť.
Hrá v jednom z najlepších klubov sveta. Vlastne je to lozer..... :)
Ja len teda dodám že to vidím presne naopak ako ty.
Balde je ešte mladý a môže sa zlepšovať.
Cancelo už mladší ani lepší nebude a načo sa zabúda, je že proti top tímom horí ako fakla vo vetre v defenzívnej činnosti. Ano na ligu je super. Ale v LM, hm....
Balde mal užasný vstup do "A" mužstva, potom prekonal niekoľko zranení, ktoré ho pribrzdili. Uvidíme ja stále verím, že 22 ročný hráč ešte nie je na konci kariéri a progres je pravdepodobný.
Áno, mal super vstup do A mužstva, lebo bol ešte veľmi mladý. Tak aj ten jeho výkon sa bral podľa toho. Vtedy to bolo super, teraz po 4 rokoch už to super vôbec nie je. Jeho silou je len rýchlosť, sem tam nejaký dribling, a tu môžme asi skončiť. V obrannej činnosti je slabý, smerom hore je to ešte horšie. Z 10 centrov tak možno jeden prejde. V týchto aspektoch bol slabý aj pred zraneniami, takže sú to len výhovorky. Podľa mňa, je to jeho strop.
Ja nie som jeho hejter, fandil som mu, ale teraz vidím, že na to nemá. Chcem len aby za barcu hrali len ti najlepší.
Zhodnotenie AI na základe pokročilých štastik je teda také že v ofenzívnych vlastnostiach progres nenastal ale zlepšil sa v defenzívnych (nie pocitovo ale na základe dát).
Takže máme akadémiu. Je tam niekto lepší ako Balde? Je Flick hlupák, že má v akadémii lepšieho hráča ako Balde a on hrá už druhým rokom Baldeho? Predpokladajme že nie a teda akadémia nie je riešenie v tomto momente.
Trh - v akom ohľade je Grimaldo lacné riešenie? Prestupová cena? Plat? Obe budú vyššie ako pri Baldem. Máme nato? Asi nie v tomto momente. Hlavne keď nás tlačí topánka na 9tke ešte o niečo viac a my ešte stále nie sme ani v pravidle 1:1.
Ako sa chceš dostať k 1:1 bez predajov? Balde je odchovanec, tým pádom pri predaji bude to čistý zisk. Ma síce nízky plat, ale aj celkom solídnu cenu, ktorú údajne Angličania sú ochotní zaplatiť. Neusetrime síce na nízkom baldeho plate, ale získame čistý cash z predaja. Tak ako momentálne hra, a nič nenasvedcuje tomu, že sa to v krátkej budúcnosti zmení, oslabenie pre tím to určite nebude. Toto iste sa týka aj Casada. Sú tu ešte aj free agents, tiež varianta. Ja som za, aby sa podpísal za dobrých podmienok Cancelo, alebo napríklad Grimaldo, plus odchovanec/FA k nemu na lávku a peniaze z predaja baldeho by sa investovali do 9.
PS: AI vo futbalových záležitostiach už používam len ak si potrebujem overiť nejaké historické štatistiky, roky, zostavy, prestupy atd.. asi predvčerom som chatoval s gpt ohľadom nášho Joana Garciu, tak chat bol úplne v šoku že Joan už hra v barce a nie v Espanyole. Normálne som mu musel spraviť screen z TM aby mi uveril, ak by sa dalo, tak by som tu prilepil foto tej konverzácie. Asi toľko k dôveryhodnosti AI.
Čo sa týka AI - záleží aká a načo. Mne dali obe dosť podobné štatistiky. Pozeral som posledné 3 roky a progres v pokročilých štatistikách tam bol, zhodný u oboch - tak možno čerpali z 1 zdroja. Nebavíme sa o goloch a asistenciách to sa dá dohľadať lahko - skôr mi išlo o zastavenia, prienikové príhrávky, klúčové príhravký, % úspešnosť prihrávok, statené lopty, vyhraté súboje, atd. ...
Čo sa týka neuznaného gólu - bolo to tesné. Škoda.
Tieto góly by im mohli pridať na vnútornej pohode.