Absolutny suhlas , Cubarsi ,Gerard a ani Eric nebudu spickovy. Su skveli , ale leader defenzivy ani jeden. Ano ano Cubarsi je stale mlady, bohuzial ci to niekto vidi inak, svetovy stoper z neho nevyrastie.
Vo Flickovom systéme nikto zo stopérov nevyzerá ako svetový stopér. Ak aj príde Bastoni, aj naďalej našú vysokú líniu v obrane súper obíde dobre načasovanými pasom na krídlo a ide sám na bránu.
Neviem ja ked vidim, co za hluposti dokazu robit stoperi v inych top timoch tak tvoju definiciu spickoveho stopera by splnal malokto. Bastoni je kvalitny, ale tu panuju bars romanticke predstavy, ze jeho prichodom sa nieco markantne zmeni. Inigo bol tiez kvalitny, do nasho systemu idealny a aj tak sme dostavali mraky golov proti Benfice, Interu a dalsim, cervene karty tam boli takisto... Navyse v lige mame jednu z najlepsich obran, v LM je to horsie, ale je to podla mna skor systemom hry, nez o jednotlivcoch. A ten isty system hry nam umoznuje strielat vela golov a uzivat si futbal. Dalej je to skor filozoficka debata, ci sa fanusik chce divat radsej na Arsenal, ktory da v dvojzapase Sportingu 1 gol, ale postupi, lebo ziadny nedostane alebo vidiet ofenzivne predstavenie a najkrajsi futbal v Europe s tym, ze proti top timom budeme zranitelnejsi vzadu a postup moze byt do poslednej chvile neisty. Mozeme tu priviezt aj hybrida Van Dijka s Bastonim a Rubenom Diasom, ale pokial dalsi rok budu opat nasi utocnici a zaloznici zahadzovat jasne tutovky pred brankarom nebude pre zapas rozhodujuce koho mame v obrane.
Jak mozes vediet, ze cubarsi nikdy svetovy nebude? Sak kurva ma 18-19 rokov a ty uz teraz vravis co bude o 10 rokov? To je teraz trend ze hrac sa hodnoti ci bude svetovy alebo nie v 18 rokoch? Boha v 18 rokoch chalani dakedy hrali este za dorast a nie v zaklade barcelony ci repre...
Cule dobre povedane, ale lider so obrany musi prist. Lebo aj ked mas pravdu o systeme, ale ta obrana nieje organizovana. Inigo vdaka skusenostiam a liderstvu pozdvihol aj vykony cubarsiho a zabranil vela golom, ktore by sme tento rok nemuseli dostat, byt tam miesto gerarda on.
sylarko - súhlas je nezmysel tvrdiť o Cubarsim že nebude svetový obranca - stále sa vyvija a ja by som sa nebránil názoru, že už teraz má k svetovému obrancovi blízko (inak nevidím dôvod aby hral v ES repre)
Legenda o Inagovi, to budem rád ak my vysvetlíš o koľko je teda tá Barcelónska obrana horšia oproti minulému roku. Pozrime si dáta z LaLiga:
Minulá sezona 38 zápasov 39 inkasovaných gólov.
Táto sezona 31 zápasov 30 inkasovaných gólov.
sylarko jj urcite musi prist top stoper, ale nemal by som tie romanticke predstavy, ze by napr. Bastoni v zostave urobil v dvojzapase s Atleticom velky rozdiel. Zaroven je mi jasne, ze obrana a utok su spojene nadoby a vsetky zapasy, v ktorych sme vypadli mali spolocne jedno - chyby v obrane / cervene karty stoperov a sucasne XY zahodenych vylozenych sanci vpredu. Nasim riesenim by teda mal byt top stoper, utocnik a kridlo :D surprise surprise:D
cule90 - a ešte top LB a RB :) a keď ani potom nevyhráme tú LM (čo je vždy reálne kedže tam hrajú aj iné tými) tak potom čo - potom je chyba v trénerovi. A keď ju nevyhráme ani po zmene trénera? :)
Ani Messiho Barcelona nevyhrávala LM každý rok (ani len každé 2 roky) - LM je súťaž, ktorá neodpúšťa chyby.
cubarsi uz teraz patri k najlepsim, ale svetovy este nieje ani to zatial nieje mozne. kto ti v jeho veku bol v zivote svetovy? este stale sa vyvija a zbiera skusenosti.
cule: bastoni alebo taky inigo by ten rozdiel v tom 2 zapase zrobil urcite. druha cervena by mozno nebola keby tam bol inigo/bastoni. tam ide o to ze su v tej obrane vkuse pozadu/neskoro. niekto skusenejsi by mozno skorsie vystupil alebo tu obranu lepsie zorganizoval. a ono ta hightline bez pressingu ani fungovat nemoze...cize to ide ruka s rukou..
Sylarko - zaleží od intrepretácie slova svetový :) ... inak aj za Inaga sme dostávali góly (v podstate v lige rovnako) a aj červené karty. Ak si myslíš že príde Bastoni, Inago a my nebudeme dostávať góly je to nezmysel.
Luis: ano dostavali, ale ta obranna hra vyzerala daleko organizovanejsie a tych golov sme aj viac dostat mohli. cubarsi vyzeral pri inigovi ovela lepsie. teraz ta obrana stoji na nom, co je pre hraca v jeho veku velka naloz.
A je jasne, ze pri tomto systeme goly budeme dostavat, ale pri lepsej organizacii v defenzive to moze vyzerat daleko lepsie a nebudu sa robit zbytocne chyby. nemoze nasa obrana stat na 19 rocnom cubarsim a Martinovi...
Luis: v rokoch 2012 smolne vypadnutie s chelsea a rovnako v 2010 s interom(kde sme mali postupit, ale nas zarezal rozhodca)...v tych rokoch sme kludne 4 roky po sebe mohli vyhrat LM....
Ideal by bol top stoper, LB a RB, hrot a solidne LW na lavku a este zaskok za pedriho..
Smolné vypadnutie to bolo aj v Utorok a tak isto aj pred rokom to bolo smolné vypadnutie (kedže nás delil 1 gól a súper nebol lepší) - uvažuješ nostalgicky.
Obrana vyzerá horšia a je horšie organizovaná? Preto dostala rovnako/menej gólov v lige ako pred rokom a súpera vystavila viac X do offsidu lebo je horšie organizovaná? Veď to nedáva zmysel.
Luis: co ma nechapes? nemame lidra v obrane. nemoze to organizovat mlade ucho. stavim sa, ze ked pride bastoni alebo niekto skuseny, tak buduci rok tych golov dostaneme menej..
Čo nechápem je žiaľ popieranie faktov, ktoré pre nami ležia.
Výrok: Obrana je horšia ako minulý rok.
Analýza: Obrana nedostala viac gólov (v porovnateľnej súťaži)
Záver: Obrana je približne na rovnakej úrovni.
Výrok: Obrana je horšie organizovaná a už súpera nevystavujeme do toľkých offsidov (offsidová pasca hovorí dosť o organizovaní obrany)
Analýza: Oproti minulej sezone sme súpera vystavili do offsidu viac x, hoc súper sa mohol na našu taktiku lepšie pripraviť.
Záver: Obrana je pravdepodobne lepšie organizovaná ako minulý rok.
Vieš ako ja mám tiež pocit že ZEM nie je guľatá ale je plochá keď pozriem pred seba. Ale existujú fakty, ktoré mi hovoria že môj pocit nie je správny.
A máme financie a možnosť kúpiť kvalitnejšie stopéra ako v súčastnosti máme?
Sú aj iné posty, kde nám to horí podobne alebo možno aj viac. Keď si uvedomíš že po sezone odíde aj Cancelo aj Rasford tak si musíme priznať že na LW a LB nemáme adekvátnu náhradu v prípade zranenia. Určite však aj stopér je pozícia, kde má zmysel uvažovať o nákupe.
Osobne však najväčšiu slabinu vidím na "9"tke kde žiaľ Lewa už stráca výkonnosť a Ferran nepreukázal konzistentnosť. Hoc Ferrana by som ešte neodpisoval. Minimálne na lavičku je určite viac než fajn.
Otázka ešte je čo je v akadémii. Nedostatok financíí bol v poslednej dobe z časti aj naša veľká devíza. Že mladý hráči dostali priestor a šancu využili. Možno stačí len súperiť a čakať kým dorastú. Už minulý rok boli veľmi blízko k finále LM a tam sa mohlo stať čokoľvek.
Luis: hotovy top stoper v lete musi prist. a keby vysiel bastoni za 60-70m, tak to musi byt must buy. sorry ale nechcem vidiet dalsiu sezonu martina vedla cubarsiho. s tou 9tkou mas pravdu, ale momentalne nikto TOP dostupny na trhu nieje. Ferran je ako nahradnik super, ale nie hrac do zakladu. jak vies ze cancelo konci? rash asi hej...
Aktuálne je situácia že Rash a Cancelo končia - samozrejme v lete sa to môže zmeniť. Ale aj nemusí.
Lewa - už nemá ani čísla a plat má vysoký - nepríde mi rozumné predlžovať.
A áno TOP stopér môže našej obrane pomôcť - nikdy som netvrdil opak. Ja som tvrdil že v porovnaní s minulou sezonou s Inagom nemáme aktuálne horšiu definzívu - pocitovo áno ale dáta hovoria že nie. Vždy je však priestor na zlepšenie.
La Masiu som myslel skôr či tam nie je niekto do obrany s potenciálom. Top hrot odtiaľ vychádza málokedy.
Legenda o Inagovi, to budem rád ak my vysvetlíš o koľko je teda tá Barcelónska obrana horšia oproti minulému roku. Pozrime si dáta z LaLiga:
Minulá sezona 38 zápasov 39 inkasovaných gólov.
Táto sezona 31 zápasov 30 inkasovaných gólov.
Kde je ten rozdiel?
Ani Messiho Barcelona nevyhrávala LM každý rok (ani len každé 2 roky) - LM je súťaž, ktorá neodpúšťa chyby.
cule: bastoni alebo taky inigo by ten rozdiel v tom 2 zapase zrobil urcite. druha cervena by mozno nebola keby tam bol inigo/bastoni. tam ide o to ze su v tej obrane vkuse pozadu/neskoro. niekto skusenejsi by mozno skorsie vystupil alebo tu obranu lepsie zorganizoval. a ono ta hightline bez pressingu ani fungovat nemoze...cize to ide ruka s rukou..
A je jasne, ze pri tomto systeme goly budeme dostavat, ale pri lepsej organizacii v defenzive to moze vyzerat daleko lepsie a nebudu sa robit zbytocne chyby. nemoze nasa obrana stat na 19 rocnom cubarsim a Martinovi...
Luis: v rokoch 2012 smolne vypadnutie s chelsea a rovnako v 2010 s interom(kde sme mali postupit, ale nas zarezal rozhodca)...v tych rokoch sme kludne 4 roky po sebe mohli vyhrat LM....
Ideal by bol top stoper, LB a RB, hrot a solidne LW na lavku a este zaskok za pedriho..
Obrana vyzerá horšia a je horšie organizovaná? Preto dostala rovnako/menej gólov v lige ako pred rokom a súpera vystavila viac X do offsidu lebo je horšie organizovaná? Veď to nedáva zmysel.
Výrok: Obrana je horšia ako minulý rok.
Analýza: Obrana nedostala viac gólov (v porovnateľnej súťaži)
Záver: Obrana je približne na rovnakej úrovni.
Výrok: Obrana je horšie organizovaná a už súpera nevystavujeme do toľkých offsidov (offsidová pasca hovorí dosť o organizovaní obrany)
Analýza: Oproti minulej sezone sme súpera vystavili do offsidu viac x, hoc súper sa mohol na našu taktiku lepšie pripraviť.
Záver: Obrana je pravdepodobne lepšie organizovaná ako minulý rok.
Vieš ako ja mám tiež pocit že ZEM nie je guľatá ale je plochá keď pozriem pred seba. Ale existujú fakty, ktoré mi hovoria že môj pocit nie je správny.
Sú aj iné posty, kde nám to horí podobne alebo možno aj viac. Keď si uvedomíš že po sezone odíde aj Cancelo aj Rasford tak si musíme priznať že na LW a LB nemáme adekvátnu náhradu v prípade zranenia. Určite však aj stopér je pozícia, kde má zmysel uvažovať o nákupe.
Osobne však najväčšiu slabinu vidím na "9"tke kde žiaľ Lewa už stráca výkonnosť a Ferran nepreukázal konzistentnosť. Hoc Ferrana by som ešte neodpisoval. Minimálne na lavičku je určite viac než fajn.
Otázka ešte je čo je v akadémii. Nedostatok financíí bol v poslednej dobe z časti aj naša veľká devíza. Že mladý hráči dostali priestor a šancu využili. Možno stačí len súperiť a čakať kým dorastú. Už minulý rok boli veľmi blízko k finále LM a tam sa mohlo stať čokoľvek.
Lewa - už nemá ani čísla a plat má vysoký - nepríde mi rozumné predlžovať.
A áno TOP stopér môže našej obrane pomôcť - nikdy som netvrdil opak. Ja som tvrdil že v porovnaní s minulou sezonou s Inagom nemáme aktuálne horšiu definzívu - pocitovo áno ale dáta hovoria že nie. Vždy je však priestor na zlepšenie.
La Masiu som myslel skôr či tam nie je niekto do obrany s potenciálom. Top hrot odtiaľ vychádza málokedy.
Kým Cancelo nemá zmluvu/hosťovanie na budúcu sezónu, tak nič nie je isté.