Malych prestupov bude viac. Podla mna odide aj Roony Bardghji + chalani z Bcka napr . Cortes, Espart + hraci na hostovani Fort, Pena, Astralaga a Yaakobishvili. Rovnako skonci aj Rash a Christensen, samozrejme zadarmo. Dalej mozu prist peniaze za prestupy hracov kde mame % z dalsieho predaja ako Victor Roque atd.
tak v článku sa píše len o "veľkom" odchode a za 100m. nijakého hráča nepredáme aby to pokrylo príchod Alvareza, a myslím že ani za 50m+ jedného hráča nepredáme, každopádne Casado a Araujo majú potenciál dokopy na tých 50m.
A Araujo s Casadom silno silno pochybujem ze daju dokopy 50. Casado ledva hrava, toho kupia tak za 15 a budeme radi. Minuly rok mozno by sa dal teraz urcite nie.
Píšem o potenciali ze by mohli dosiahnuť tych 50m., Araujo kludne za 30m. a Casado za 20m., v dnešnej dobe a ak potvrdíme ligu tak dufam ze dostanú viac príležitostí + Araujo bude na MS tam by dobre vykony pomohli
Podla viacerych sprav aj v tomto clanku sa pise o velkom predaji. AK to je pravda tak to logicky vychadza na zaloznika lebo tych mame najhodnotnejsich. Lopez je ekonomicky najzmysluplnejsi kandidat na predaj. Mozno Kounde s Torresom ale za tych viac ako 50 nedostaneme.
Aj keby za Arauja s Casadom dostaneme 50 co nedostaneme tak to urcite to nepokryje 180 za Alvareza s Bastonim 😀😀
O veľkom predaji sa píše kazde leto a história nas naučila že Barcelona veľké prestupy von robí len s "príchuťou" kontroverzie (Dembele, Neymar, Arthur), a nie logika v predaji hráca základu do budúcnosti nie je. 😂
Neviem o kom sa pisalo okrem de Jonga ako o nejakom velkom predaji za posledne roky kludne ni osviez pamat. Skor sa hovorilo vzdy o predaju "bordelu" ale tak to boli vlhke sny pozbavovat sa takych hracov lahko.
Je tam logika ked na jeho poziciu mas dalsich 3 hracov zakladu a peniaze z jeho predaja mozes pouzit na pozicie na ktoreho nikoho do zakladu nemas. Jednoduche.
Že kazde leto sa hovorí o nutnosti veľkého predaja, ved sam spomínaš de jonga, asi si ale nepamätáš ako tlačili na jeho odchod ako "velký predaj" a boli sme na tom este horsie 🤷♂️ Taku logiku vidis asi len ty, Fermin neodíde ani omylom, zaloha bude akurat ked Casado odíde a top hrac do budúcnosti zostane, este aj predlžovať zmluvu z 3 rokov na 5 takze tam je logika aká? (Recnicka otazka, asi nie preto aby ho o pol roka predali).
Darmo si Baldeho ponúkal minulý rok ked bol hráč základu a bola snim spokojnosť, teraz je situácia iná.
No lenze o de Jongovi sa toto hovorilo tak v 2023 naposledy. Odvtedy si nepamatam ze by bol hrac na ktorom vedenie planovalo zarobit. Stale sa do odchodu tlacili len zbytocnani ako Fati Lenglet a podobne.
Zaloha o 6 hracoch z toho skleneny Olmo a Gavi a Bernal po roku bez futbalu to je taka fakt akurat zaloha teda ti poviem. A to ze predlzil stale neznamena ze je nepredajny. Ja nehovorim ze urcite ho chcu spenazit ale viem si predstavit ze pride nejaka Chelsea alebo United a bachnu na stol 80M a vtedy Laporta s Decom zacnu rozmyslat to si bud isty.
Spokojnost s Baldem nebola, skor trpezlivost ktora ale uz dosla. Tie vykony co ma teraz niesu horsie od tych co mal minuly rok akurat vtedy bol pod ochranou toho ze je mlady a z la masie a nieje nahrada ale kedze za posledne 2 sezony urobil nulovy progres tak nema zmysel ho tu drzat uz.
Suarez má pravdu, posledné reči o predaji FdJ boli ešte za Xaviho, vtedy sa Laporta stretol aj so zástupcami United ale Frenkie odmietal odísť. Fakt neviem kto by dal za Arauja 30m, bude úspech ak ho vôbec predáme, u Casada to tiež vidím maximálne na 20m.
Balde mal minulú sezónu lepšiu, tam nazbieral aj nejaké asistencie ale jeho predaj by bol najrozumnejší z pomedzi hodnotných hráčov, Fermina by som nechal. Srať na Alvareza.
Hovorilo sa a nepredal sa v horšej situácii ako sme teraz a neodišiel, Fermina by jak donútili? na Fermina som nic nezachytil ze by ho chceli predať tak vaše úvahy su po 1. mimo a po 2. väčšiu sancu vidim v tom ze odide Casado a Araujo ako Fermín. S Baldem súhlasím, je o rok starší a mal rok na presvedčenie a nevyužil to, kazdopadne závisí od možností na trhu. A záloha bude akurat po odchode Casada.
Ale ja netvrdim ze sa urcite niekto drahy zo zalohy preda. Ja len hovorim ze vedenie by bolo dost ochotne pocuvat na ponuku 80M za Lopeza...to je cele.
Dobre poupravim sa lebo ma nechapes. Lopez za lakavu ponuku 70 80 + je predajny. To ci ale sam Lopez bude suhlasit je uz ina debata ktoru tu ale ja nevediem.
El Chiringuito je bulvar. Toto nepouzivaj ako argument. Pockam si na Fabrizia a podobnych. Ked on napise ze vedenie nechce ani pocut o predaji Lopeza tak potom uznam.
A k tomu komentaru...to ze tu je znacna cast fora unesena z Lopezovych golov mi je jasne. Ono to tak byva, par zapasov biedny, potom nazbiera body a je za boha, nasledne zas kazi, nema prehlad, potom zas da gol a zas je v ociach fanusikov nepostradatelny. Ja ho nehanim, je to typologicky iny zaloznik od zvysku zalohy a miesto by si zasluzil, ja len hovorim ze keby za neho pride ponuka 80M a mozem za neho kupit napr elitne kridlo alebo hrot tak idem do toho lebo v zalohe sa najdu ini co ho nahradia. Ja pisem za seba svoje nazory, problem je ze ty furt reagujes ako keby som sa tvaril ako nejaky Laportov hovorca a dusoval som sa tu ze to co pisem sa urcite stane.
Tak len vypustis nieco zo seba tak reagujem, ja sa o nejaky zdroj oprem aspon, ty si to povies v hlave a obhajis svojim názorom, a ze ostatne zdroje su nerelevantne 😄 fabrizio mal tiez "aféru" takze tazko povedat ci je to dobry zdroj...
Staci na co? (Co si vyčítal ma zaujima) lebo ano, skor predáme Casada a Arauja za 50m. ako predáme nejakeho iného za tolko... https://www.facebook.com/... a tu mas fabrizia, ale na to mas asi tiež výhovorku 😄
V clanku sa pise : "Celkové náklady na túto dvojicu by presiahli 170 – 180 miliónov eur. V súčasnosti je jasné, že takéto nákupy budú podmienené návratom k pravidlu 1:1 a pravdepodobne aspoň jedným veľkým predajom." A ty na to reagujes : "Jedným veľkým alebo dvomi malými (Casado, Araujo)" Tieto male predaje su uplna samozrejmost co netreba ani spominat a nie ze to bude stacit namiesto jedneho velkeho predaja ako tvrdis.
Predat Kounde za 70M, Balde za 40M, Casado 40M (150M + mozno par mega este co su nahostovsckach)
Uvolnit platy Lewandovski, Christensen.
Priniest Bastoni 60M, Alvarez 90M, Grimaldo 15M, Cancelo 8M
(173M -190M ak by Alvarez isiel za 100 a Bastoni tiez za viac). Muselo by sa teda najst 40M + tolko co treba na 1:1.
V Obrane budu teda Bastoni, Cubarsi, Garcia, Araujo
Pri našej (ne)schopnosti predávať hráčov, silno pochybujem o týchto sumách. Každý vie ako na tom sme (predávať musíme), čiže sumy budú tlačiť dolu. Navyše hráči od nás odchádzať nechcú (kto by sa im divil: úžasný klub, nádherné mesto, väčšinou dlhé a jednostranne výhodne zmluvy), proste raj na zemi. Kiež by som sa ale mýlil a tieto predaje by boli reálne...
S menami na predaj suhlas ale tie sumy si prestrelil teda. Ja by som ti tam doplnil este Pedra Porra z Tottenhanu na RB a Cancelo nech pendluje na oboch krajoch. Mlady Torrents s Espartom vezmu zvysne minuty keby sa niekto vykartuje zrani ....
A nemylite sa tu nahodou ??? Ja som si cital jak funguje to pravidlo 1:1...len odchodom Lewu by sme vraj rocne usetrili 40 mega na FFP a to ti pokryje prestup Alvareza skoro, ked sa nemylim...keby stal dajme tomu 100 mega a plat 20 mega v hrubom ....ta prestupova suma sa deli podla rokov na kolko podpise...ked podpise na 5...tak sa 100 vydeli 5 = rocne 20 mega do FFP + plat 20 mega hrubeho = 40 mega rocne do FFP....takto mi to aspon AI vysvetloval, ked som sa ho pytal ako funguju prestupy, ked sa dostaneme na 1:1....odchod Lewu by nam preto financne velmi prospel....
Kludne aj - 100 mega, ked odide Lewa....ved preco by sa vsetci tesili a oslavovali navrat k 1:1 keby to bolo tak ako tu niektori tomu nerozumia, ze za kolko predas - za tolko mozes kupit...v tom nevidim az taku vyhru na slavenie...urcite to funguje tak ako mi AI napisal...
A to vobec neni tak , co som pochopil, ze ideme kupit hracov za 200 milionov a teraz musime presne za tolko aj predat....tam ide aj o usetrene platy ako pisem...odchod Lewu by nam mal usetrit 40 mega rocne na FFP a odchod Fatiho cca 20 mega rocne na FFP (11mega predaj + 10 mega jeho hruby plat)....to mas 60 mega usetrenych do FFP....potom sa tie prestupove sumy ked kupujes hracov amortizuju na dlzku kontraktu...napr. Bastoni by stal 70 mega a plat 12 mega v hrubom (spekulujem)...podpise na 5 rokov....70 mega : 5 = 14 mega + hruby plat 12 mega = 26 mega rocne do FFP...ale len odchodom Fatiho vraj usetrime cca 20 mega do FFP....ja si preto myslim, ze keby odide ten Lewa a uvolni obrovsky priestor do FFP - tak toto leto mozme skoncit aj 100 milionov v minuse pri prestupoch a budeme v pohode ak budeme na 1:1 pravidle...nebudu uz ani problemy s registraciami....
Ja som rad ze to niekto chape ako ja 😄 prečo by chceli Christensena predĺžiť, aj ked by to boli drobné, keby si nie su isty ze budeme v pravidle 1:1 🤷♂️ 1+1 si treba dať dokopy
Aj keby za Arauja s Casadom dostaneme 50 co nedostaneme tak to urcite to nepokryje 180 za Alvareza s Bastonim 😀😀
Je tam logika ked na jeho poziciu mas dalsich 3 hracov zakladu a peniaze z jeho predaja mozes pouzit na pozicie na ktoreho nikoho do zakladu nemas. Jednoduche.
RB : Porro Cancelo + Espart
Darmo si Baldeho ponúkal minulý rok ked bol hráč základu a bola snim spokojnosť, teraz je situácia iná.
Zaloha o 6 hracoch z toho skleneny Olmo a Gavi a Bernal po roku bez futbalu to je taka fakt akurat zaloha teda ti poviem. A to ze predlzil stale neznamena ze je nepredajny. Ja nehovorim ze urcite ho chcu spenazit ale viem si predstavit ze pride nejaka Chelsea alebo United a bachnu na stol 80M a vtedy Laporta s Decom zacnu rozmyslat to si bud isty.
Spokojnost s Baldem nebola, skor trpezlivost ktora ale uz dosla. Tie vykony co ma teraz niesu horsie od tych co mal minuly rok akurat vtedy bol pod ochranou toho ze je mlady a z la masie a nieje nahrada ale kedze za posledne 2 sezony urobil nulovy progres tak nema zmysel ho tu drzat uz.
Balde mal minulú sezónu lepšiu, tam nazbieral aj nejaké asistencie ale jeho predaj by bol najrozumnejší z pomedzi hodnotných hráčov, Fermina by som nechal. Srať na Alvareza.
A k tomu komentaru...to ze tu je znacna cast fora unesena z Lopezovych golov mi je jasne. Ono to tak byva, par zapasov biedny, potom nazbiera body a je za boha, nasledne zas kazi, nema prehlad, potom zas da gol a zas je v ociach fanusikov nepostradatelny. Ja ho nehanim, je to typologicky iny zaloznik od zvysku zalohy a miesto by si zasluzil, ja len hovorim ze keby za neho pride ponuka 80M a mozem za neho kupit napr elitne kridlo alebo hrot tak idem do toho lebo v zalohe sa najdu ini co ho nahradia. Ja pisem za seba svoje nazory, problem je ze ty furt reagujes ako keby som sa tvaril ako nejaky Laportov hovorca a dusoval som sa tu ze to co pisem sa urcite stane.
Uvolnit platy Lewandovski, Christensen.
Priniest Bastoni 60M, Alvarez 90M, Grimaldo 15M, Cancelo 8M
(173M -190M ak by Alvarez isiel za 100 a Bastoni tiez za viac). Muselo by sa teda najst 40M + tolko co treba na 1:1.
V Obrane budu teda Bastoni, Cubarsi, Garcia, Araujo
LB Grimaldo + Torrents (Backup Cancelo)
RB Cancelo + Espart (Backup Garcia)
Stred pola jasny. Miesto Casada vytiahnut zas nejaku mladu pusku.
Utok
Raphina Alvarez Yamal Torres Roony (Vytiahnut niekoho mladeho alebo Olma, Fermina tam tlacit)
...no bude to ťažké dať dohromady minimálne takúto sumu.....⚽