Suhlasim s Lukasom a este dodavam, ze Osimhena by som nechcel ani za normalnu cenu:D a uz vobec nie miesto Ferrana, mozno za Lewyho. Ten Osimhen, ktoreho si 17 rocny Cubarsi mazal na chleba v zapase a nedovolil mu zhola nic ma byt nasa 1ka na hrote proti top timom...
to ze je vyborny striker dokazal v Serii A a doakzauje to aj v LM, zial, sprava sa ako sa sprava, uz len preto asi nie je vhodny k nam, plus ta cena bude tak 95 mil a vyssie...Barcoa by bol super, ale to je skor scifi ako realna vec...my by sme sa mali sustredit na Kanea a snazit sa ho presvedcit, ze v Bayerene svoje dosiahol a nech hlada nove vyzvy napr. u nas :)
Cule90, na zaklade tvojej logiky jedneho nevydareneho zapasu k nam nemoze prist ani Haaland ani Kane ani nikto iny na svete. A to ze ma len v tejto sezone 2 G/A proti Liverpoolu ci 3G/A proti Juventusu budeme ignorovat.
Lukas Tvoje hodnotenia píš do diskusie lebo naša komunita ktorá číta aj Tvoje úvahy v článku akoby to bol obsah z tlače. Moj názor : Dembwlw zaplatil aký ojeb ? Neodišiel len tak ! Barcila aj Osimhen sú petfektní hráči. Už zabudnime bže Haal, Kane a spol. Bez penez do hospody nelez. A myslím že nie všetci sú posratí z Barci to sme len my nezainteresovaní fandovia. Toto je moj posledny prispevok ak Lukáš neprestane vstupovat do článkov akoby ich autor aj ked píše v poslednej dobe “môj názor”. Viem že za mnou nebudete plakat už dávno som mal prestat. Všetko dobré všetkým tu !
O_Fenomeno, netvrdim, ze Osimhen je marny podla 1 zapasu. Ale lepsie cisla ako on ma aj Ferran:D Stale si myslim, ze do nasej hry lepsie pasuje pohyblivejsi a technickejsi hrot na styl Alvareza / Kanea, nez nejake menej pohyblive kladivo typu Haalanda, Lewyho, Osimhena, ktory toho vela neodpressuje, neodbeha a viac casu proste iba caka na vhodnu loptu miesto toho, aby sa zapojil do hry. Je to len moj nazor, Haaland hra pod Guardiolom, takze ked sa do systemu hodi jemu tak to mozno popiera to, co hovorim. Nie som vševed, ale je az zarazajuce, ako taketo typy utocnikov ide lahko zo zapasu vymazat ked na nich hra obranca osobku (napr. Haaland vs Rudiger v kazdom zapase proti realu).
Lukas, ja ocenujem tvoj pohlad na zaver clanku. Tak ako mnohych dalsich, ktorych komentare maju hlavu a patu a obcas su to velmi zaujimave diskusie, nejde o hladanie pravdy.
Cule90 - prve tri riadky mi stacia aby som vedel ze nevies kto je Osimhen. Odporucam si ho niekedy pozriet a nie len skatulkovat podla vyzoru a statistik. Zistis ze je jeden z najlepsie pressujucich a pohyblivych hrotakov na svete.
Tu Fenomeno ma pravdu, osimhen je dosť behavy útočník a určite nepatrí do kategórie statických kladív typu Lewa alebo benzema. Tu problem nie je. Problem je v jeho povahe, ma príliš veľké ego, je veľmi impulzívny a rad ide do konfliktov. Pri tak mladom mužstve, aké máme teraz, môže taký profil buď veľmi pomôcť, alebo naopak narušiť klímu v kabíne.
A potom je tu cena + plat. Za taký balík pri našej finančnej situácii musíš mať skoro istotu, nie ďalší risk. Futbalovo je výborný hráč aj keď nie elite, ale celý ten balíček okolo neho z neho pre mňa robí skôr no-go pre Barcu.
Osimhen by mal byť prvá možnosť a nie Alvarez, ten by nemal byť ani druhá. Napísať že Osimhen je pridrahý a v druhom článku obhajovať príchod Alvareza, neviem neviem Lukáš. Navyše kúpou Alvareza by sme za prestrelenú sumu pomohli priamemu konkurentovi ktorý nás vyradil v dvoch pohároch, xkrát si z nás urobili dobrý deň v prestupoch a teraz by nám predali útočníka ktorý ani nieje hrot a ani gólostroj, to už by bola ozaj amatérčina.
Jackopz : Deco ale sklada fluidny utok bez typickeho hrota kde si hraci budu vediet menit pozicie. Ja tiez niesom zastanca prichodu Alvareza kvoli peniazom ale zas typologicky to zmysel dava. Pod podmienkou ale teda ze druhy utocnik bude nejaky poacher/target forward alebo aspon advanced forward. Pardon za anglicke vyrazy ale neviem ako sa tieto typologie volaju v slovencine.
O_Fenomeno, jasne beriem Osimhena som videl iba v Neapole niekolko zapasov vratane nasho a nevidel som ho urobit nic uzasne, o com svedci aj to, ze skoncil v tureckej lige? Stojim si za tym, ze vysolit take peniaze za nasu 1ku na hrote na Osimhena by bol zmyslov zbaveny krok, ked typek neni overeny v ziadnom velkoklube, lepsie stats ti tu pokryje aj Ferran a snad je aj problemovy do kabiny, ked to pise Simao. Tak kvoli comu ho chceme?Uvedomujem si, ze hrot, ktory ti to odbeha, skoruje a este je aj dostupny za dobry peniaz na trhu nie je takze sme zase pri kompromise, ale Osimhen za tie prachy ma byt tym kompromisom?
Fluidny utok nám bude na 2 veci keď nebudeme mat hráčov čo budú špičkovo zakoncovat, my si vypracujeme šanci až až, či proti otvoreným súperom alebo betónu, potrebujeme niekoho kto to bude premieňať aj dávať góly aj z polosanci.
Osimhen je špičkový hrot, nech tu hocikto čo chce, 80-90m za neho by bola prijateľná suma. Jeho minus akurat berem tu povahu, kvôli nej a platu siel do Turecka ale záujem o neho bol dostatočný. Auba bol tiež problémový posledné sezóny v Arsenale a u nás bol miláčik.
jackopz: alvarez ma dobre zakoncenie. u nas by sa do tych sanci dostaval daleko viac jak v atletiku. cize by mal aj lepsie G/A. dalej tie goly by sa rozdelili medzi raphinu a yamala a alvareza. my nebudem tym, kde ti hrot da 40+g a druhy najlepsi hrac bude zaloznik s 5 golmi jak to bolo donedavna v city...osimhena uz len kvoli jeho povahe do tymu nechcem...
Alvarez 40 50 golov v sezone neda to je jasne ale to co s nim dovadza Simeone by tiez nemalo byt meritko jeho kvality. On uz aj v tak defenzivnom style robi z neho pomaly zaloznika.
Jack, ty sleduješ PL viac ako ja, spomínal si raz Igora z brentfordu, čo si myslíš o ňom? Pozrel som si zopár videí na yt, v priamom prenose som zatiaľ nemal tu česť.. pôsobí výborne, v lepšom mužstve moze byt z neho zviera. Aj cenovo by mohol byt dostupnejší, je v dobrých rokoch..
názory ostatných?
Za mňa alvarez je výborný hráč, chcel som ho do barcy keď ešte behal za River, aj čísla tam mal vynikajúce, cena bola dobrá, super deal.. ale rozhodli sme sa vtedy pre skoro 3x drahšieho Ferrana..
Jeho problem je, že to nie je klasická 9, skôr nejaký podhrotovy hráč, alebo ACM, aspoň ja zo svojej sofy nevidím kde by sme ho dali..
Sylarko, by mohol, ale bude oveľa lepší než olmo? Spraví brutálny rozdiel? Podľa mňa nie. Rozdiel medzi nimi je ten, že olmo už je nás hráč a alvarez nie je a stojí 100m+
Pravdepodobne máš pravdu. Ale za ten mierny upgrade by sme museli zaplatiť 100m. To je tak ako keď vo fife máš už 4,5 hviezdičkového hráča a teraz kupuješ 5 :)
Olmo ma tiež svoje kvality, podceňujes ho. Ferran možno..
sylarko, to je klasická výhovorka. On má premieňanie šancí štatisticky niekde na úrovni Ferrana, keď hral v ofenzívnom City tak aj tam dával menej gólov a jeho goal conversion bol ešte horší než v AtM. On už keď sa spomínal že by k nám mohol prísť z River Plate tak sa riešilo že hráva podhrot a väčšina jeho gólov bola z protiútokov. U nás by hral väčšinu času do betónu a mne nepríde že by bol nejak extra platný proti zavretým súperom, aj keď si pozrieš jeho heatmapy a aj z tých zápasov čo odohral proti nám, tak je vidieť že on sa najviac pohybuje pred 16-kou a cíti sa tam najlepšie. Do vzduchu je slabý, chrbtom k bráne tiež, do súbojov v 16 tiež, jemu za mňa chýba veľa predností klasického hrotu. Tým nehovorím že je zlý hráč, ja len hovorím že nie je hráč pre nás v aktuálnej situácií a sedí mu
hra AtM viac ako sa tu prezentuje.
Ja chápem že to chceš rozdeliť medzi hráčov ale aj keď si pozrieš minulú sezónu, Lewa dal 40g, Raphinha mal životnú sezónu kde patril k najproduktívnejším hráčom v Európe a pochybujem že už niečo také zopakuje, Yamal mi tiež typologicky nepríde ako hráč čo bude dávať 40-50g za sezónu, Olmo s Ferminom dali aj minulú sezónu po 10g. Góly by proste chýbali, aj z našich najlepších rokov tu vždy hral gólový hrot, jedine Villa bol výnimka ale tam bol Messi čo za tie 3 sezóny dal 180g. Pozri sa na Bayern, tí majú tiež gólové, šikovné krídla a stále majú hrot ktorý bude mať pri tomto tempe koncom sezóny 50+ gólov.
Simao, nepozerám Brentford, videl som ich len párkrát keď hrali s niekym zvučnejším. Registrujem ho najviac z tabuľky strelcov a vďaka tomu som pozeral jeden rozbor na YT ohľadom jeho hry, jak ho má niekto nasledovaného viac tak by som chcel tiež počuť názor lebo má dobrý vek, dáva góly a v tom rozbore videa mi tiež neprišiel jalový ale neviem to zhodnotiť s istotou.
jackopz: lenze na trhu nieje nikto dostupny, kto by ti dal 40g+...ked chces klasicku 9tku, tak to mozme skusit uz toho muriqiho z mallorcy, ale ako je na tom kombinacne neviem povedat. ideal by bol kane, ale nemyslim si, ze bude chciet ist z mnichova prec.
Kane by bol super ale tiež ho nevidím reálne, preto hovorím Osimhen aj za cenu 90m. Dávať také peniaze za Alvareza alebo ešte viac mi príde nelogické, to radšej kúpme Asllaniho za zlomok ceny.
osimhen prosim nie...radsej muriqi+asllani napr. kupit toho bastoniho a ja osobne uz by som miesto rashforda skusil toho leaa, horsi nebude. a AC ho vraj ponuka za 45-50m.
suarez: kvara je nerealny. ten je nepredajny jak vitinha a pod. a hlavne by stal mozno este viac jak alvarez...ten mal ist k nam este z neapolu...
Cies fotball rebríček hráčov ktorý behajú najmenej v porovnaní so spoluhráčmi, keď tím nemá loptu:
1.messi
2. Ronaldo
5.mbappe
9.osimhen
Tie rozprávky o osimhenovom pressingu ste zobrali z jedného zápasu s Liverpoolom?
Videl som viac ako jeden zápas a nie proti Liverpoolu určite presoval viac ako dosť
Tak neviem odkiaľ to máte s jedneho zápasu? A hneď ste to uzavreli🤔🙈🙈
ten prvý je z februára 2026, Osimhen tam je na 4. mieste z hroťákov s popisom - The Nigerian international combines traditional number nine attributes with modern pressing intensity, making him one of Europe's most complete strikers.
Prakticky v každom lepšom rozbore sa vyzdvihuje jeho pressing.
Lukas, ja ocenujem tvoj pohlad na zaver clanku. Tak ako mnohych dalsich, ktorych komentare maju hlavu a patu a obcas su to velmi zaujimave diskusie, nejde o hladanie pravdy.
A potom je tu cena + plat. Za taký balík pri našej finančnej situácii musíš mať skoro istotu, nie ďalší risk. Futbalovo je výborný hráč aj keď nie elite, ale celý ten balíček okolo neho z neho pre mňa robí skôr no-go pre Barcu.
Osimhen je špičkový hrot, nech tu hocikto čo chce, 80-90m za neho by bola prijateľná suma. Jeho minus akurat berem tu povahu, kvôli nej a platu siel do Turecka ale záujem o neho bol dostatočný. Auba bol tiež problémový posledné sezóny v Arsenale a u nás bol miláčik.
názory ostatných?
Za mňa alvarez je výborný hráč, chcel som ho do barcy keď ešte behal za River, aj čísla tam mal vynikajúce, cena bola dobrá, super deal.. ale rozhodli sme sa vtedy pre skoro 3x drahšieho Ferrana..
Jeho problem je, že to nie je klasická 9, skôr nejaký podhrotovy hráč, alebo ACM, aspoň ja zo svojej sofy nevidím kde by sme ho dali..
Olmo ma tiež svoje kvality, podceňujes ho. Ferran možno..
hra AtM viac ako sa tu prezentuje.
Ja chápem že to chceš rozdeliť medzi hráčov ale aj keď si pozrieš minulú sezónu, Lewa dal 40g, Raphinha mal životnú sezónu kde patril k najproduktívnejším hráčom v Európe a pochybujem že už niečo také zopakuje, Yamal mi tiež typologicky nepríde ako hráč čo bude dávať 40-50g za sezónu, Olmo s Ferminom dali aj minulú sezónu po 10g. Góly by proste chýbali, aj z našich najlepších rokov tu vždy hral gólový hrot, jedine Villa bol výnimka ale tam bol Messi čo za tie 3 sezóny dal 180g. Pozri sa na Bayern, tí majú tiež gólové, šikovné krídla a stále majú hrot ktorý bude mať pri tomto tempe koncom sezóny 50+ gólov.
suarez: kvara je nerealny. ten je nepredajny jak vitinha a pod. a hlavne by stal mozno este viac jak alvarez...ten mal ist k nam este z neapolu...
1.messi
2. Ronaldo
5.mbappe
9.osimhen
Tie rozprávky o osimhenovom pressingu ste zobrali z jedného zápasu s Liverpoolom?
Tak neviem odkiaľ to máte s jedneho zápasu? A hneď ste to uzavreli🤔🙈🙈
Prakticky v každom lepšom rozbore sa vyzdvihuje jeho pressing.