Proč? Vždyť mít, třeba, 10 hračů se kterýma můžeš různě míchat a přehazovat je pozičně jak je potřeba je přece lepší než mít 10 který jsou přikovaní na jedné pozici a v případě, že jeden vypadne, jsi namydlenej...
Já si myslím, že nejlepší hráči jsou prostě na svých pozicích kovaní a ne žádný universal. Netvrdím ze je to špatně ale aby to mel být každý hráč splňovat se mě osobně nelibí. Radši hráč který je na své pozici světová třída a ne ze zahraje lepší průměry na vícero pozicích. Můj názor 😉
Adamito bejvavalo dnes su top hraci pohyblivy, inteligentny a golovy. Musia mat extremnu variabilitu aby sa takticky tazko branili. Uvediem priklad PSG (Kvaratskhelia, Dembele, Doue) a Bayern (Olise, Musiala, Diaz, Gnabry) hraci rotuju casto si menia miesta.
Samozrejme stale su tu posty ako typika 9tka (Haaland, Kane, atd), ci niektory stretny obrancovia.
Asi by jsme mohli polemizovat a to se mi nechce, protože by to bylo na dlouho😃 mam na tuto situaci odlišný názor. Nemel bych problém do rotace přivést 2-3 hráče s takovým profilem ale ne víc. Při zranění jsme to už několikrát viděli, nebyla náhrada, hráli hráči kteří tam nehrají a taky to tak vypadalo. 😉
Hele jo, hádat se nebudem. Ono oboje má svoje pro i proti. V útoku se může variabilita hodit víc, hráči si víc můžou měnit pozice, sbíhat ze strany na stranu aby obraně víc motali hlavu. Nopak vzadu je asi lepší mít špičku na své pozici a ne nadrůměr na všech... :-)
Adamito chapem tvoj point, ale preco by to mala byt priorita vedenia? Mali sme zaujem o mnohych hracov, ktori neboli univerzalni (Nico, Luis Diaz, Bastoni...), ale z nejakeho dovodu to nevyslo. Ja v tom vidim vyhodu, ak sa to neodraza na kvalite. Dostaneme sa mozno do bodu, kedy bude pri zverejnení zapasovej zostavy realny problem urcit pozicie hracov:D
Já vám taky rozumím a nejsem úplně proti, jen prostě ne aby to byl každý hráč ale aby jsme měli třeba náhradu za křídlo a ne třeba Torrese který je už ST nebo Fermina atd…. Za me ty typologicky hráči kteří hraji na své pozici jsou proste lepší i když je to levnější varianta.
Ja chapem a suhlasim, len to podla mna neni strategia vedenia nakupovat iba / hlavne univerzal hracov, ale kvoli roznym okolnostiam je to teraz tak ako to je.
Přesně, a je kreativní dost, takový Dani Alves ale na levu. Umí dobře číst hru, tvořit dávat prunikove přihrávky a poradny centry narozdíl od Baldeho, který je Poleno, Cancelo je technicky vynikají a hlavně kreativní hráč co umí dávat přihrávky dopředu který neumí ani Kounde ani Balde nejsou tyto dva kreativní jak Cancelo
Nie žeby som tu nutne chcel práve Bastoniho, ale chcelo by to proste top stopéra. Ale zaráža ma, že za Bastoniho sa im zdá veľa 60-70m a tu za Gordona rupnú rovno 70+10m. Bastoni je pričom jeden z top 5/ top 10 stopérov a Gordon najskôr ani v top 10 krídelníkov byť nemôže žiaľ. To je aké rozdelenie financií?
to jsem neřek. Jen že v útoku nám strašně chybí někdo kdo je schopen kvalitního driblingu a někdo kdo umí finální produkt - hlavně v našem systému hry, který je ofenzivní a ne defenzivní.
Momentálně máme "jen" Lamina, který je v driblingu naprostá špička a i ve finálním produktu patří mezi topky, pak ještě Raphinha, který tak dobrý dribling nemá, ale má výborné zakončování (a samozřejmě skvělý pressing). To máš ale jen dva hráče. Máš minimálně tři pozice v našem systému a my máme kvalitně obsazeny jen dvě, navíc musíš mít i někoho do rotace, vem si jak vypadala naše hra, když se zranil Raphinha a pak Lamine.
Stopery máš solidně pokryté vysokou kvalitou v podobě Cubarsího, Martina a Erica, Araujo do rotace je dobrý a pokud se vrátí Christensen, tak i ten je vhodný do rotace.
Tj. momentálně máš cca 4 kvalitní hráče na stopera a 2 do útoku... to mi moc nesedí na útočný tým.
V predminulej sezóne to trojici Rafa, Lamine, Lewa a dodatočne Ferran z lavičky dokonale fungovalo. Lenže odvtedy Rafa býva zranený a Lewa odišiel kvalitatívne vekom. Rashford odohral svoje a produktívne to bolo z jeho strany uspokojivé, ale áno presingom to nebolo s ním ono bez Rafu. Takže chápem point, že trebalo za Rafu niekoho s jeho work-ratom, ale stále ide o lavičkára kdežto u stopéra všetci dobre vieme hoci niektorý si to nechcú priznať, že treba hráča do základu vedľa Cubarsiho. Lavičkár, alebo hráč základu? No čo by malo mať väčšiu prioritu?
Christensen nič neodohrá kvôli zraneniam, Araujo bez dôvery Flicka je na lavičke len z nutnosti cnosť, takže von koncom ostávaš s Cubarsim - mladým kvalitným hráčom, ale ktorý ešte futbalovo dospieva. Garcia je univerzál, ktorého občas potrebuješ buď v zálohe, alebo na kraji obrany. Martin je hráč na lavičku a nie do základu. Pričom Garcia a Martin si odohrajú svoje, ale nie je to ta top svetová kvalita, ktorú v základe chceš mať.
Cancelo za 10 mil to je parádny kauf, Kiwior som dúfal hneď že to bude len fáma, bol by nám úplne zbytočný, ja neviem ale si myslím že stopéra by nám trebalo, ten Bastoni by sa nám hodil, no snáď Hansi vie že koho chce
Mám trochu Bastoniho opozeraného. Nie je to typ vodcu a organizátora obrany, je to len neúprosný obranca. Cubarsi by si musel zobrať v mladom veku na bedrá i funkciu vodcu obrany, čo je trochu odvážne.......
Bleskovky
06:48
Vieme, kedy Barcelona odohrá zápasy o Gamperov pohár
Samozrejme stale su tu posty ako typika 9tka (Haaland, Kane, atd), ci niektory stretny obrancovia.
Momentálně máme "jen" Lamina, který je v driblingu naprostá špička a i ve finálním produktu patří mezi topky, pak ještě Raphinha, který tak dobrý dribling nemá, ale má výborné zakončování (a samozřejmě skvělý pressing). To máš ale jen dva hráče. Máš minimálně tři pozice v našem systému a my máme kvalitně obsazeny jen dvě, navíc musíš mít i někoho do rotace, vem si jak vypadala naše hra, když se zranil Raphinha a pak Lamine.
Stopery máš solidně pokryté vysokou kvalitou v podobě Cubarsího, Martina a Erica, Araujo do rotace je dobrý a pokud se vrátí Christensen, tak i ten je vhodný do rotace.
Tj. momentálně máš cca 4 kvalitní hráče na stopera a 2 do útoku... to mi moc nesedí na útočný tým.
Christensen nič neodohrá kvôli zraneniam, Araujo bez dôvery Flicka je na lavičke len z nutnosti cnosť, takže von koncom ostávaš s Cubarsim - mladým kvalitným hráčom, ale ktorý ešte futbalovo dospieva. Garcia je univerzál, ktorého občas potrebuješ buď v zálohe, alebo na kraji obrany. Martin je hráč na lavičku a nie do základu. Pričom Garcia a Martin si odohrajú svoje, ale nie je to ta top svetová kvalita, ktorú v základe chceš mať.