ne asi. Všichni se ohánějí tím že je drahý... ale prostě ten přestupní trh už je momentálně takový: jestli chceš osvědčeného top hráče v ideálním věku, tak jen těžko seženeš levněji, hlavně co se týče hroťáků.
Levně můžeš buďto kupovat mladé hráče, kteří ještě nemají žádné úspěchy a moc se neosvědčili ve velkých klubech, pak je to risk, nebo vysloužilé hvězdy, to je ale řešení na 1-2 roky, viz Lewa, který s přihmouřeným okem vydržel na top úrovni roky 3.
napríklad Lauraro, síce starší ale ja lacnejší. Alvarez nie je čistý hrotak takže podla mňa zbytočne platit tolko za neho. aj gordon sa mi za tie peniaze zda zbytočný.
Tom pri dnesnych cenach lacnejsiu kvalitu nezohnas. Gordona by ti v PL hocijaky priemerny klub dal aj 90-100 lebo je to aj anglican. Taky LP tusim ponukal 90m...za dalsie Lautaro by mozno bola lepsia volba ale tiez pod 100m by nesiel. A hlabne hrac zjavne chce ostat v interi. Alvarez chce hrat za barcu
Neviem, ja by som bral radšej Joa Pedra. Mohli vyskúšať zatlačiť cez neho na Chcelsea a zrazu z nepredajného by sa možno niečo upieklo. Alvarez je síce fajn, no obchodovať s Atletmi je smrť a furt sme sa nepoučili.
To sa vravelo aj o Aubameyangovi, Suarez ktorý hrýzol hráčov bol predtým tiež psychopat a ako dopadli. Pedro nie je o nič lepší? Tretí najlepší strelec PL túto sezónu, dal viac gólov než Alvarez obe sezóny predtým v Chelsea, lepší defenzívne, lepší v súbojoch, lepší vo vzduchu, fyzicky úplne iný level a nebezpečnejší v 16-ke.
auba nebol konflitkny typ, len sa nezhodol s artetou. suareza neviem preco mal kazdy za psychopata, ked je to uplne v pohode typek. osimhen ti bude brat raketu a bude stat rovnako 100m+....pedro je fajn, ale do nasho systemu je alvarez lepsi. zas sa riadis len statistikami. alvarez ma lepsi pressing, vytvaranie sanci a on nebude ten jediny hrac na goly, ale tie goly sa rozlozia do viacerych hracov(rapha, yamal, alvarez, fermin, olmo...). a alvarez tych golov u nas da 10x viac jak u atletov. to som si isty.
Jackopz ja neviem, ci sa na nasom hrote bude lepsie hodit Alvarez alebo Žao Pedro, ale ked uz tu porovnavame jablka s hruskami, PSG ponuklo za Alvareza udajne 120mil + 2 hracov + plat na urovni Demba. Nie za Pedra, nie za Osimhena, ale za Alvareza. Ja si myslim, ze nasa herna myslienka sa velmi nelisi od hernej myslienky PSG. Ak je PSG ochotne ist all-in za Alvareza a nie za inych hrotov / hracov, myslim, ze je velka pravdepodobnost, ze Alvarez nebude z nasej strany krok vedla. Neriesim teraz cost / benefit, lebo ani za Alvareza ani nikoho ineho by som nedal bianko šek. Navyse Deco sa vyjadril, ze je v kontakte s okolim Joaa Pedra, je celkom mozne, ze tento prestup je nerealny kvoli nejakym zalezitostiam v zmluve. Nie kazdy koho si zmyslime sa da aj kupit, len preto, ze nanho mame peniaze.
cule: pekne si to vystihol. zjavne sa snazime ist cestou PSG, kde ti pressuje cely tym a podobne. Pedro je pre chelsea momentalne zjavne nepredajnym hracom
V čom má ten pressing lepší? Konkrétne pls. Vytváranie šancí mu neberiem, v tom je skutočne šikovný ale my sme druhý tím v Európe s počtom vypracovaných šancí, my ich potrebujeme premieňať. V LM sme nepohoreli na nedostatok šancí ale na to že sme ich nepremenili. Však aj túto sezónu sa delili góly medzi hráčov, tak? 10? Fú, tak to ak nedá 50g tak nech sem ani nejde.
Naša hra sa nelíši od PSG? Už som to tu písal 2x, raz aj tebe konkrétne Cule ale tak znovu... PSG malo proti Bayernu oba zápasy pod 50% držanie lopty, druhý zápas hrali prakticky zo zabezpečenej obrany. Ich priemerné držanie lopty proti lepším tímom na lopte v LM je niekde okolo 50%. Vo výsledku to vyzerá tak že si vytvárajú veľa šancí kedy idu sami na brankára alebo do rozloženej obrany a s kvalitou akú majú ich krídla a kraje, im to funguje. Máš pocit že my hrávame takýto štýl alebo mávame také držanie lopty? V zápasoch kde hrali do zavretej obrany a mali držanie lopty okolo 70% tak v tých zápasoch prehrali, v Ligue1 majú podobné držanie lopty ako my v LL a dali tam o 20g menej ako my. Ja chápem prečo ho chce PSG, keďže on je kvalitný hráč do protiútokov a najviac sa pohybuje pred 16, im by sadol podstatne lepšie do tímu ako nám. Nič v zlom ale ak takto sledujete futbal, tak sa fakt ničomu nedivím.
Tak kvôli tomu dáme 120m za hráča priamemu konkurentovi čo si s nami pri každom prestupe vytrel riť? S Griezmannom kolosálne. Nie som jeho hejter, som hejter prestupu k nám, keby fandím Arsenalu, PSG tak som s jeho prestupom spokojný alebo keby tu máme bombardéra typu Kane / Haaland tak typologicky by sa nám zišiel hráč ako Alvarez ale nie v tomto prípade, ešte keď je na lavičke Ferran. Osimhen má predpoklad na to dať tu 40+ gólov a pressuje tiež dostatočne.
Tak mi teda vysvetli prečo Alvarez nedával toľko gólov v City keď boli v tej dobe hádam najofenzívnejší tím v Európe. Stále si mi nenapísal v čom je konkrétne lepší v pressingu než Joao Pedro.
griezmann prisiel, ked tu bol messi a musel hrat mimo pozicie. v city bol nahradnikom za halandom. ked tu moze ferran davat 20g, tak ti alvarez da 2x tolko. a mozme sa takto hadat donekonecna. proste sa nezhodneme...
a este jedna vec. my uz davno nehrame na drzanie lopty jak za starych cias. casto ideme tiez do otvorenej obrany alebo do protiutoku hned po ziskani lopty. inac by taky raphina ci gordon u nas nemohli hrat....
Jackopz koukám že tobě ten Alvarez hodně leží v žaludku... Osimhen že dá u nás 40+ gólů? Asi si zase koukal na excelovské tabulky ale ostatní věci neřešíš. Ale je to furt dokola... akorát bohužel pro tebe chce Juliana trenér a vedení tak to hold budeš muset zkousnout 😅😅
Druhú sezónu v City odohral dokopy 3500 minút, to je minutáž hráča základu, mal len o 250 minút menej ako Haaland, takže si zas napísal blbosť. Už mí napíšeš v čom je lepší v pressingu?
vcom je lepsi ako kto? ja galatasaray nesledujem ani chelsea a nemam tvoje excelovske tabulky. ale pressing ma dobry. beriem zo zdrojov co som videl v rozboroch a analyzach na YT od roznych fanusikov. a vecsina sa zhodla ze je dobry v pressingu. ked si taky odbornik na futbal, tak co tu este robis?....
Jackopz ano mam pocit, ze hrame rovnako ako PSG cez kridla a kraje, s vysokym pressingom a ano aj s rychlymi prechodmi (zavisi co ti super dovoli - 1. rok pod Flickom bola vertikalita brutalna, tuto sezonu bez Raphu to pokulhávalo...). Samozrejme najdes rozdiely, to, ze sa PSG vie v niektorych zapasoch lepsie prisposobit a stiahne sa alebo narazi na kvalitneho supera, ktory mu dovoli menej na tom nic nemeni. Ak tvrdis, ze nas herny system nie je zalozeny na podobnej myslienke a svoj argument podporis nizsim drzanim lopty v niekolkych zapasoch LM pride mi to viac ako nedostatocne.
Hlavně nevím na jakém základě obhajujes Osimhena před Alvarezem, Osimhen dává góly v Turecku, velmi málo vypovídající hodnota, nikdy nebyl v top klubu, a vzhledem ke kariérním rozhodnutím bůh ví co má v hlavě... a Pedro měl jednu dobrou sezónu, dobrý hráč, ale za mě Alvarez k nám pasuje více, navíc detaily o pripadnem přestupu Pedra vůbec nevíme.
sylarko, to že nehráme na držanie lopty jak za starých čias viem veľmi dobre, preto som tu chcel Flicka ešte pred Xavim ale taktiež nehráme ako PSG a furt hráme viac na lopte. Btw keďže už sa nehráme tiki-taka neviem prečo si potom ulietate z Alvareza že je dobrý do kombinácie alebo že bude vytvárať šance keďže šancí máme dostatok.
Ejdyy, robím v korporáte a v okolí futbalových klubov sa pohybujem niekoľko rokov, pokiaľ si myslíš že všetko nejde cez štatistky a čísla tak zbytočne potom strácať čas. Keby sa mám staviť, tak sa s kľudom stavím že mám Alvareza napozeraného viac než ty. Doteraz ste tu nedali jediny pádny argument ktorý by bol o niečo opretý, vaše tvrdenia sú len "však som ho videl hrať" a aj to silno pochybujem že si videl 50 zápasov AtM túto sezónu.
Osimhen dával góly len v Turecku? Niekoľko rokov bol v Neapole ktorému vystrieľal titul a patril niekoľko sezón k najlepším strelcom Talianskej ligy ale ok.
mi chces povedat, ze alvarez je zly do kombinacie? ano hrame podobne ako PSG. aj ked mozme byt viac na lopte. a zjavne ideme ich smerom. alvarez je dobry v prechodovej faze. cize hned po ziskani lopty vieme ist pekne do protiutoku...doteraz sme mali len raphinu co pressoval. vezmi si teraz ze ti bude pressovat cely utok. jak sa vravi obrana zacina od utoku..
Cule90, rozdiel je že oni sa prispôsobili taktike v LM a v zápasoch kde hrali proti súperom čo hrajú radi na lopte, to my nerobíme. Dopísal som ti že v domácej lige hrajú podobne ako my a mali o 20g menej než my. To potom o každom tíme čo hrá pressing môžeš povedať že hrá ako my. Začiatok minulej sezóny pod Flickom sme hrali podstatne vertikálnejšie, súhlas ale aj počas tej sezóny sme začali hrávať už viac na lopte a viac kontrolovane. Ak chceš našu hru prirovnávať k nejakému tímu z tejto sezóny, tak skôr k Bayernu než PSG.
Rozdiel medzi alvarezom a lautarom/pedrom je ten ze alvarez vyjadril tuzbu prestupit do Barcelony kdezto lautaro sa vyjadril ze chce ukoncit karieru v interi ze ked ho nebudu chciet predat tak sam nepojde a pedra pustit nechce chelsea, takze nie nemozeme kupit lautara a ani pedra…inak myslite ze za lautara alebo pedra by pytali menej jak 100m?
V nedávnej minulosti panovalo presvedčenie ze potrebujeme typ podobny Lewovi, typického hrotaka, ja si myslim ze Pedro sa k tomu viac približuje ako Alvarez... len taka drobnosť ze goly hlavou a vyber miesta si myslim ze ma pedro lepšie
Nikde som nenapísal že je zlý do kombinácie, ani som nič také nenaznačil. Skús to prečítať ešte raz a možno pochopíš. Jasne, ja futbal nesledujem :D to že ty si pozrieš 10 zápasov za deň nemusí znamenať že tomu rozumieš. Už len to jak si tu obhajoval VdV alebo Bastoniho o veľa veciach vypovedalo.
nejde az o to kolko. tiez by som vzal radsej utocnika golovejsieho ako alvareza, myslim si ze jeho silné stranky mame uz pokryte. ak by bol 100 lautaro alebo pedro a 100 alvarez, tak by som bral jedného z prvych menovanych, ktori sa k nam hodia viac. a ked uz ani jeden, tak hľadať ine riesenia, a nie kupovat za velke prachy to co uz mame.
kluc, jasné že má, Alvarez je biedny vo vzduchu, Pedro je extrémne dominantný v 16-ke, dobrý do vzduchu a fyzicky úplne inde. Alvarez nevedel udržať loptu s Pedrim na chrbte.
Pretože sú na trhu lepšie možnosti keď sú k dispozícií toľké peniaze bez toho aby sme znovu podporili klub ktorý nás pri prestupoch niekoľkokrát o*ebal a 2x tak že mu to vystrieľalo titul v lige.
roni: presne tak. dolezite je aj to, ze samotny hrac u nas chce hrat.
jackopz: nema zmysel sa o tejto teme dalej bavit. zjavne sa nezhodneme. ja mam svoj nazor, ty mas svoj. VdV som neobhajoval, len som ho bral ako jednu z moznosti. a radsej som bol za bastoniho, to mas pravdu. ale ja odbornik niesom a ani nikdy som sa do tejto roli nepasoval.
10Tom10, vidim to podobne, ak by by stal 100 Pedro a 100 Alvarez som skor za Pedra 55:45. Ale ak Alvarez bude za 100+ a Pedro nepredajny som za Alvareza a ostatni nech si strielaju goly v Galatasaryi :D
cule90, ja alvareza nie, to skor niekoho do rotacie za malo penazi. co nam da alvarez v hodnote 120M? berem ze pedro a lautaro su asi nerealni, ale to neznamená ze teraz musime zobrat hraca ktory pre nas nema hodnotu 120M. Pre ine kluby mozno ano, ale nam neponuka silne stranky za taku cenu.
Osimhen ma mega plat v Turecku to za 1.....za 2. koluju zvesti, ze je to trochu problemovy hrac...za 3. som aj cital, ze mava poslednu dobu problemy so zraneniami...tusim clenky...Lautaro sa jasne vyjadril, ze z Interu za ziadnu cenu nechce odist, ze miluje klub a kludne je tam ochotny ukoncit aj karieru...to povedal v nedavnom rozhovore
Osimhen má výborné g/min, 22/23 a 24/25 mal takmer gól na zápas, najslabšiu sezónu mal prvú v Neapole s priemerom 0,57g na zápas proti Alvarezovi ktorý mal naopak najlepšiu minulú sezónu 0,61 v AtM. Túto sezónu 0,38 a v City 0,37 a 0,56.
Tom má pravdu, to tu celú dobu hovorím. On je kvalitný hráč ale nie je to čo potrebujeme, šancí si vytvoríme dosť, kombinačne nehráme v útoku tak ako v minulosti a to že pressuje je slabý dôvod, to dokáže veľa iných útočníkov a najviac sa pohybuje v pred 16-kou. Pozri sa na jeho slabé stránky - hra vo vzduchu, súboje, hra chrbtom k bráne a hlavne nemá zabijacký inštink ako hroťáci typu Lewa, Kane, Haaland. Čo bude robiť do zatvorenej obrany? Čím chceš porovnávať efektivitu útočníkov keď nie číslami? Navyše to nie je štatistika z jednej sezóny, je to obraz 4 sezón. Osimhen je tiež výborný v pressingu a k tej jeho povahe, tréner a kabína ho musia dať do laty, prípadne mu dať doložku do zmluvy.
Jackopz ty budes suhlasit s kazdym kto pojde proti alvarezovi.
Tom: kto je z utoku kreativny? Len yamal. Zo zalohy? Len pedri. To su 2 hraci..fakt bomba. Kto ti doteraz z utoku pressoval? Len raphina...o priamych kopoch ani nehovorim. Fakt nam nema co ponuknut....
Ja by som povedal, ze Olmo vie skvelo pracovat v malych priestoroch. Ked hrame do uzavretejsej obrany dokazu nieco vymysliet iba Lamine a Pedri, bez nich su ostatni dost marni. Bernardo bude v tomto velmi dobra posila.
Cule presne povedane.
Kluc: a teraz to porovnaj s alvarezom. Samozrejme ze kazdy z nich vie vytvarat sance, ale v xA je alvarez jeden z najlepsich co sa tyka utocnikov
Takze za Pedriho s Laminom sa celu sezonu modlim zbytocne?:) Skoda, ze som tuto statistiku nevidel skor, hned som mohol byt v klude, ze mame tolko kreativnych hracov.
A tak zase vsetko s mierou:D Este pred 2 dnami sme tu riesili, ci kupit top hraca na hrot alebo stopera, lebo sme nemali peniaze. Dnes 20 mil. hore dole za druheho utocnika:D
jasne, ale ked pojdeme po nejakom hracovi naplno tak sa necudujme, ze si s nami Atletico moze vytriet zadok, lebo ma v rukach bohuzial lepsie karty. A asi ho nakonec preda, ale cenu našponuje skrz strop. Si myslim, ze tak ako Griezmann pred rokmi nestal 120 mega tak ani Alvarezova hodnota neni 120+ mega. I ked si trh mysli nieco ine:D Ono riesit tych 20 mil hore dole je dolezite aj preto, ze to moze rozhodovat aj o tom, koho nakoniec budeme musiet predat...
tak ja by som siel na to tak, ze ok, ked ste povedali, ze minimum je 120, tak vam dame 120 a viac ne...alebo ja neviem, niesom obchodnik 😁i ked si myslim, ze ten nas zaujem o nho je seriozny a je to uplne iny pripad ako pred rokom Nico.
Doba je bohužel taková že pokud někoho chceš musíš přeplatit ostatní kluby. Jsou výjimky, ale těch je opravdu hodně málo. Pokud na něj máme a Flick ho hodně chce tak ať ty peníze vysolíme. A z komentářů typu radši Muriqi, Budimir atd. mě zůstává rozum stát 😅
Za mna idealne keby bol ochotny Ferran odist - co ale chciet nebude...Alvarez ako 9 c.1 a k nemu za par evri Muriqi ako Back up...to by bolo ideal za mna...
Levně můžeš buďto kupovat mladé hráče, kteří ještě nemají žádné úspěchy a moc se neosvědčili ve velkých klubech, pak je to risk, nebo vysloužilé hvězdy, to je ale řešení na 1-2 roky, viz Lewa, který s přihmouřeným okem vydržel na top úrovni roky 3.
Tak mi teda vysvetli prečo Alvarez nedával toľko gólov v City keď boli v tej dobe hádam najofenzívnejší tím v Európe. Stále si mi nenapísal v čom je konkrétne lepší v pressingu než Joao Pedro.
Osimhen dával góly len v Turecku? Niekoľko rokov bol v Neapole ktorému vystrieľal titul a patril niekoľko sezón k najlepším strelcom Talianskej ligy ale ok.
jackopz: nema zmysel sa o tejto teme dalej bavit. zjavne sa nezhodneme. ja mam svoj nazor, ty mas svoj. VdV som neobhajoval, len som ho bral ako jednu z moznosti. a radsej som bol za bastoniho, to mas pravdu. ale ja odbornik niesom a ani nikdy som sa do tejto roli nepasoval.
Tom: kto je z utoku kreativny? Len yamal. Zo zalohy? Len pedri. To su 2 hraci..fakt bomba. Kto ti doteraz z utoku pressoval? Len raphina...o priamych kopoch ani nehovorim. Fakt nam nema co ponuknut....
Vytvorené veľké šance: Yamal 26, Fermin 15, Raphinha 11, Olmo 11, FdJ 9, Pedri 8...
A odohrane minuty si vies domyslieť 😉
Kluc: a teraz to porovnaj s alvarezom. Samozrejme ze kazdy z nich vie vytvarat sance, ale v xA je alvarez jeden z najlepsich co sa tyka utocnikov
Radši pedro