Uf akoze Arsenalu ten titul prajem, ale ich futbal je po 1. gole nepozeratelny:D uplne stratilo naboj. Talianske catenaccio moze blednut zavistou, ako Arteta vyšperkoval ich rozostavenie a organizaciu hry. Toto je najefektivnejsi sposob, ako vyhrat takyto turnaj, ale z pohladu futbalu sa finale uz hralo v zapase PSG-Bayern.
A minulý rok keď vyhralo PSG tiež hrali catenaccio? Alebo keď vyhrala titul Barcelona? Liverpool? Bayern? City? Dokonca ani Real keď vyhral 3x po sebe ani jeden rok nehral catenaccio...
Každopádne ta organizácia hry Arsenalu je obdivuhodná!
S tým kadrom ktorý má Arsenal je toto jediná cesta. Tým nechcem povedať, že majú káder nekvalitný, ale na pár postoch nemajú uplne top hráčov a rozhodne tam nie je taký prebytok talentu ako v PSG.
Hrať sa na nejakú prestrelku tak ich psg zničí.
LuisF, to samozrejme nie, ale Arsenal hra ako mrchožrout, vyckavaju organizovani vzadu a ked sa naskytne prilezitost vyrazia dopredu. Tymto stylom real vyhral vacsinu poslednych LM, Inter opakovane vo finale, Chelsea takisto pri vitazstve LM nechavala hrat svojho supera futbal lebo vyckavat je jednoduchsie. Nechcem to zlahcovat, je to legit sposob ako hrat futbal a tieto timy, ktore sa dostanu daleko to maju zmaknute vyborne. Ale futbal nevyhrava, potom to vyzera ako dnes, ze Arsenal streli gol z polosance z odrazenej lopty a fans vedia, ze mozu ist na pivo a hot dog kym PSG nestreli vyrovnavajuci gol alebo sa vratis 20min pred koncom zapasu.
... a PSG toho veľa nevymyslelo. Tak ako sme sa bavili, síce nehrajú s klasickým hroťákom ale akonáhle hrajú do zavretej obrany tak už nehrajú tak efektívne. Pre toto hovorím že potrebujeme klasický hrot alebo aspoň útočníka čo je dominantný v 16-ke, keďže my hráme takéto zápasy 70-80% sezóny.
Cule rozumiem. A súhlasim že ten štýl sa ti nemusí páčit tak isto ako sa niekomu nemusí páčiť štýl hádzanej keď si loptu len posuvas zľava do prava. Ale tvoje pomenovanie že je to mrchozrut štýl je pomerne neúctivé a bez rešpektu. Aj kvalitná defenzíva si zaslúži svoje uznanie.
Jackopz tvojim argumentom rozumiem, ale PSG dnes hralo lepsie, malo viac sanci, vacsie drzanie lopty, ZNOVU vyhralo LM a pre teba to je zas a opat argument, ze bez typickeho kladiva na hrote proste pokapeme?
LuisF, mam k tomu velky respekt, len hovorim, ze by som sa na taky futbal nechcel pozerat v Barce a tohtorocne finale LM sa pre mna hralo v semifinale PSG vs Bayern.
Inak po dnesku sa da povedat, ze uz neoplati, ze ak hrac chce vyhrat LM musi ist do realu:) Na druhej strane ist do PSG a hrat francuzsku ligu tiez neni ziadna vyhra. Co si o tom myslite vy?
LuisF este by som dodal, ze styl hadzanej neexistuje, nepoznam tim, ktory by hral s takouto "filozofiou". Hadzanu moze hrat tim ako reakciu na supera, ktory sa zavrie vzadu. Narozdiel od stylu "mrzchozruta", ktory filozofiou je a hraci s takouto myslienkou hrat futbal vybiehaju na ihrisko od 1.minuty...
Ale vyhralo ju po penaltách, čo samozrejme nejdem dehonestovať, len to nebol ich klasický gólový maratón. Aj včera som to písal, akonáhle proti ním niekto hrá betón, už im ten útok nefunguje tak ako si ľudia predstavujú že bude fungovať u nás. Určite je väčšia šanca pokapať do zavretej obrany bez takého útočníka ako s ním.
Jackopz ja by som povedal, ze ked utocis do najlepsie organizovanej obrany na svete je iste, ze nepojde o golove hody. Proti takejto obrane mozes nakopavat a centrovat loptu na svoje kladivo vpredu, ale proti zaparkovanemu autobusu moze byt niekedy platnejsi aj pohyblivejsi technickejsi utocnik, lebo na vysoke fyzicke kladivo nasadis osobku s obrancom, ktory je rovnako fyzicky a ten hrot sa proste bude trapit tak jak Haaland proti Rudigerovi v kazdom zapase proti realu pod. PSG s Haalandom na hrote by bolo zaujimave vidiet, ale tak to vyzera, ze ho nepotrebuju a myslim, ze Enriquemu to uz druhy rok po sebe takto vyhovuje.
Taký Bayern útočníka mal a ten dokonca z arsenalom prehral. Arsenal má tu obranu dokonalú. Sú extrémne silni a nepríjemní a psg si niečo vytvorilo iba z protiutokov v momentoch keď sa Arsenal zbláznil a rozhodol sa útočiť :D
Hrotak ti do tohto veľmi nepomôže, pobehoval by tam vo vápne odrezaný a nedostal by žiadne lopty. Za mňa Arteta hral tak aby ten klub zašiel čo najďalej bez ohľadu na krásu - kvalitu na to aby sa dostali do finále LM pekným futbalom proste zatial nemajú.
Čím vsak nechcem povedať, že Barcelona útočníka nebude potrebovať - síce lewa už nebol úplne jednotka, ale tie jeho góly bude treba nahradiť. A Gordon to neurobí. Ferran zas nie je dostatočne stabilný...
Prehrali s nimi v skupine, PSG ledva postúpilo zo skupín minulú sezónu a hľa. S tým servisom aky mame by špičkový hrotak nemal problem dávať góly ani do betónu, proti AtM sme tých šanci mali vypracovaných až až.
btw. ja nehovorím aby sa kúpil statický hráč ale hráč dominantný v 16-ke čo Alvarez nie je, vo vzduchu je jeden z najhorších a chrbtom k bráne nevedel udržať ani Pedriho
Arsenal urazil futbalového boha, tým, že prakticky celý zápas sa spoliehali len na udržanie výsledku..........bol to nepozerateľný futbal a to, že rozhodli penalty je jedno. Za snahu hrať futbal, PSG zaslúžene získali víťazstvo. Bravó Enrique!
Bleskovky
54 dní
Vieme, kedy Barcelona odohrá zápasy o Gamperov pohár
Lepsi stream podla mna nenajdes. Velmi dobra kvalita.
Každopádne ta organizácia hry Arsenalu je obdivuhodná!
Hrať sa na nejakú prestrelku tak ich psg zničí.
LuisF, mam k tomu velky respekt, len hovorim, ze by som sa na taky futbal nechcel pozerat v Barce a tohtorocne finale LM sa pre mna hralo v semifinale PSG vs Bayern.
Inak po dnesku sa da povedat, ze uz neoplati, ze ak hrac chce vyhrat LM musi ist do realu:) Na druhej strane ist do PSG a hrat francuzsku ligu tiez neni ziadna vyhra. Co si o tom myslite vy?
Hrotak ti do tohto veľmi nepomôže, pobehoval by tam vo vápne odrezaný a nedostal by žiadne lopty. Za mňa Arteta hral tak aby ten klub zašiel čo najďalej bez ohľadu na krásu - kvalitu na to aby sa dostali do finále LM pekným futbalom proste zatial nemajú.
Čím vsak nechcem povedať, že Barcelona útočníka nebude potrebovať - síce lewa už nebol úplne jednotka, ale tie jeho góly bude treba nahradiť. A Gordon to neurobí. Ferran zas nie je dostatočne stabilný...
Určtite je to známejší herný štýl ako štýl "mrchožrút" :)