Inak toto su momenty kedy nerozumiem ako mozu byt ludia tak strasne chamtivi a dobro klubu je im totalne ukradnute. Ten chlap je milionar, pokial nezacne nakupovat haciendy a private jety, tak milionarom do konca zivota aj ostane. Uzitok z rozdielu medzi 100 a 50 milionmi je doslova nula (len tipujem net worth na konci kontraktu v 2028, moznu su tie cisla ovela vyssie, co by len podporilo moju uvahu) Je uplne jedno ci tam bude mat o zopar milionov viac alebo menej lebo dobre sa bude mat rovnako a ziadnym nedostatkom on a ani jeho rodina urcite trpiet nebudu. Vedel by som este pochopit,ze sa nechce vzdat lebo je v top forme a chce bojovat o miesto ale preboha ved je nepouzitelny. Keby zil od vyplaty k vyplate, tak to viem pochopit a nepoviem pol slova ale preboha toto je absurdne. A ano viem, ze to nase vedenie dojebalo a dali mu kontrakt aky dali, cize to ide na ich triko. Snad sa poucia.
Celý ten biznis je chorý na hlavu, aj ti čo sú teraz vo vrcholovej forme poberajú absolútne prestrelene platy, ktoré nemajú so zdravým rozumom nič spoločne.
Chápem, že sa tam točia veľké prachy, že aj tie platy musia byt na úrovni, ale stále je to len človek, ktorý behá za loptou aj keď je neviem aký dobrý..
Treba si v prvom rade uvedomiť že je to ich práca .... A pre dobro zamestnávateľa by si nedal nikto z nás dole plat ani len o 1€ ... A druhá vec je že futbalisti ( celkovo bohatý ľudia) majú úplne iné výdaje ako sa nám ani nezdá čiže rozdiel 50-100m môže byť celkom veľký .... Napríklad poznám Slováka čo má jachtu na mori s kapitánom a posádkou (4ludia) - je to jeho obľúbený relax a keď si zmyslí ráno že ide na loď tak sadne do auta a ide tam na niekoľko dní a vždy ho tam čaká všetko na pripravené a náklad ročný na takúto srandu je neskutočný .... Alebo poznám Slováka čo má ročný príjem v miliónoch ale aj výdaje nakoľko má niekoľko pôžičiek kde kupoval časti firiem aby bol spoločník a proste by si nemohol dovoliť znížiť príjem pretože by nedokázal pokryť tie pôžičky
Pre dobro zamestnavatela ver ci nie robis nadcasy, ktore su zo zakona do lehoty 160 hodin rocne (tusim,ze je to take cislo) nepreplacane. Cize tam ide tvoje euro z platu, to je vec prva. Vec druha je ta, s ktorou so mnou evidentne aj Simao suhlasi, a ktoru zaroven specificky spominam v mojej uvahe, “za predpokladu,ze si nebude kupovat haciendy a private jety”. Cize uvazujeme v rovine zakladnej financnej gramotnosti, ked hacienda stoji 10 M a mam na ucte 9M, tak si ju asi nekupim a nebudem potom plakat,ze nemam, co rovnako plati aj na ostatne vydavky. Pokial by uvazoval tvojou logikou, ze si “kupim a doprajem a zrelaxujem” tak mu ani tych 100 mega nepostaci a skonci s deravymi vackami.
adam27 a prave preto ze tomu nerozumies tak take prachy mat nebudes :))) len vtip. Realne Stegen ako jednotka BArcelony poberal takmer celu karieru ovela nizsi plat ako Curtois ci Oblak. Plat sa mu zvysoval az vekom a vosla do toho pandemia kedy si upravil a znizil plat a rozdiel mal dostat neskor, cize teraz. Tak to bolo postavene. Preco by si mal znizovat plat na ktory ma narok. Roky si budoval karieru makal na tom, aj ked zarabal menej ako konkurenti. Ustupil aj klubu pocas pandemie. A teraz by sa toho mal vzdat? TY sa tiez nevzdas dobrovolne casti svojho platu
Žasnem ako môže stále niekto žiť v takejto utópii. Klub mu ponúkol zmluvu, tú podpísal a je platná ešte 2 roky. Ter by bol hlupák ak by si nechal ujsť peniaze na ktoré má reálne nárok...
Adam kde máš 160 hodín nadčasov neplatenych? Ja som robil po fabrikách na vedúcich postoch a každá 1 hodina bola vždy platená .....a Adam lenže Stegen nemusí rozmýšľať zle ... On má zmluvu na taký a taký plat a na toľko a toľko rokov čiže očakáva tie peniaze a môže mať podľa toho za investované takže môže mať dobrú gramotnosť finančnú
Je to 150 hodin rocne, pozeral som obciansky zakonnik - paragraf 121 odstavec 2. Ak ti ich preplatili, tak zalezi ako si mal postavenu zmluvu. Tvoja evidentne hrala v tvoj prospech. Ostatni pani, mam otazku nech viem, ci sa zhodneme aby som vedel, ci ma zmysel diskutovat alebo nie. Pride vam byt v poriadku dostavat radovo desiatky milionov euro za sedenie na lavicke a neschopnost dlhodobo poskytnut vykony ake ta k tej zmluve doviedli s jedinym argumentom, ze tak ta zmluva stoji?
Lebo zmluva hovori,ze bude za vykony, ktore podaval dostavat prachy, ktore mu boli slubene. Cize ju vlastne porusuje. Ci vas pani by nechali v praci keby ste prestali pracovat a veselo posielali plat lebo ste pod zmluvou? Posledna vec co mi napadla, nerozumiem porovnanie s Courtoisom a Oblakom. Ti dvaja su v tomto pripade uplne irelevantni a nemaju vobec nic spolocne s prejednavanou temou. Dokonca nemaju ani rovnaky problem lebo obaja su stale spickovi brankari co bohuzial MATS dlhodobo nie je. Tak prosim nemiesajme hrusky s jablkami.
Vasou logikou po podpise zmluvy clovek moze prestat pracovat a dosahovat urcitej urovne, ktorej sa v zmluve zaviazal lebo co? Ma podpisane tak pohoda leharo? :D
V zákonníku je že musíš mať dokonca príplatok za prácu nad čas ... A jediná možnosť ako za to neplatiť je keď to dávaš do časového konta ale to je úplne iná téma a to je ako miešať hrušky s jablkami .... Ale idem napísať kamarátke z personálneho pretože nepreplácajú nadčas je hlúposť ...
Argumentovať že Stegen porušuje zmluvu pretože nechytá ako si Barca predstavuje alebo že je zranený je pne a len problém Barcelony.... Pretože mu mohla dať menej fix a viac v bonusoch ale nedala.... A keby to otočiť opačne tak každý hráč čo je na lavičke by mohol zadarmo odísť pretože on má zmluvu že bude hrať za barcu ale tá mu to nedovolí a porušuje zmluvu.... - to je proste celé zle
“On má zmluvu na taký a taký plat a na toľko a toľko rokov čiže očakáva tie peniaze”, a klub zase ocakava, že hráč si tie peniaze “odpracuje”..
Peter a tu je ten problem podľa mňa, v tej zmluve určite nemá napísané, že za sedenie na lavičke alebo za 8 mesačne marodky ma poberať plat.. za posledné 3 sezóny vynechál cez 100 zápasov. Vynechal preto, lebo fyzicky nemohol, nehovorím už ani o tom, že aj výkonnostne išiel brutálne dole..
Mats by mal sa zachovať ako bývalý kapitán a vraj že legenda klubu - zavesiť kopačky na klinec, alebo rozviazať zmluvu a odísť niekam do klubu z nižšími ambíciami. A nie priživovať ako pijavica..
Kludne sa spytaj, tych 150 h je standard, citovat to tu nejdem, miesto kde najdes moje tvrdenie tam mas. Ale my sa tu nebavime o tom,ze v momente ako sa zranil mu chceli zrusit zmluvu. Nikto ho nevyhadzoval pocas rekonvalescencie ale ked po dvoch rokoch nie je schopny odchytat kvalitny zapas, tak tam dovod mas uz celkom silny. A kazdy hrac, ktory na lavicke sedi ma tomu prisposobeny plat. Neda sa tymto sposobom utocit na platovu strukturu, lavickovemu hracovi asi nedaju 15-20 mega a nebudu ho vyhadzovat ked rola, ktoru prisiel zohravat v teame je byt hracom do rotacie. Ter stegenova rola je aktualne ina ako popisuje zmluva pre viac ci menej relevantne dovody. Pointa je ale ta,ze uz nie je tym kym bol a nie je to den ci dva ale dva roky.
Lenže jemu sa dávala nová zmluva keď už upadal a dôvod bol ten že laporta nedokázal zaregistrovať hráčov čo priniesol .... Tak sa stegenovi predĺžila zmluvaa odložil plat na prvú sezonu .... ...takže teraz argumentovať že je starý zranený a už nechytá ako by mal môžete jedine u nášho vedenia ktoré už muselo vedieť na aký vek mu dáva zmluvu .... Ale vtedy to klubu sedelo a teraz keď mu to nesedí tak to má byť Stegen kto bude na klub pozerat
Pokial viem jemu sa zmluva dala po majstrovskej sezone 22/23 kedy bol v top 3 brankaroch na svete. 25. Augusta 2023 som nasiel datum. Urcite mu nedali takuto zmluvu ked upadal.
predchadzaju zmluvu mal nastavenu tak ze v majstrovskej sezone bral az 13. najlepsi plat hoci bol ustrednou postavou titulu. Aj Christensen ci Fati brali viac. Kessie ci Araujo brali to iste...takze logicky sa mu dorovnala na zodpovedajucu uroven plus este asi aj doplatok za pandemiu. a potom ked prisli zranenia tak sa ma zbalit a ist lebo podla niektorych je pijavica. nevadi ze obetoval roky pre klub, poctivo trenoval a daval do toho vsetko. pri prvom probleme nazdar a vzdaj sa platu.
Stockey nikto nehovoril o prvom probleme. Ty to davas do roviny akoby mal podvrtnuty clenok, je 2-3 tyzdne na pn a uz mu nemame vyplatit mzdu. Z 3 rokoch kontraktu bol 2 uplne nepouzitelny a vyzera,ze to tak ostane aj nadalej. Nikto ho neposielal prec ked sa zranil, vsetci netrpezlivo cakali kym sa vrati do brany a drzali mu palce ale kde je hranica? Opat zato,ze je pod zmluvou a predtym sa snazil tak ma narok byt prinajlepsom priemerny brankar pouzitelny na par zapasov (ak vobec) za world class salary? Staci sa snazit do urciteho bodu a potom uz nie, potom uz si zasluzis? Z tej zmluvy vyplyvaju aj povinnosti, nie len prava. Ty si stotozneny s tym,ze ako fanusik barcelony (co predpokladam,ze si kedze diskutujes na fcb fore) ze sme mozno zopar krocikov od potencialne ucl winning teamu a nevieme sa tam dostat lebo has been brankar ti zatazuje financnu strukturu teamu tak,ze sa nevies hybat na 2-3 roky? Lebo ja uprimne nie
a preto väčšina klubov s normálnym vedením, podpisuje s hráčmi menší plat a väčšie výkonnostné bonusy. U nás to dlhodobo funguje tak, že dostávajú hráči prehnané zmluvy a hráč ak ju chce dodržať, má na to plné právo. Hráč podpisuje v zmluve veci typu: povinnosť chodiť na tréningy, povinnosť udržiavať kondíciu, mediálne povinnosti a pod. Či hráč hrá alebo nie je na trénerovi (ak nehráš za real).
Adam27 k nadčasom poviem len toľko že si si vybral len časť ktorá Ti argumentačne vyhovuje. V každom prípade nadčasy sa neplatia iba ak: máš za to náhradné voľno, dávajú ich do časového fondu alebo si vedúci zamestnanec a v pracovnej zmluve máš dané že tvoja mzda už zahŕňa určitý rozsah práce nadčas (samozrejme, čiastočne sa tieto veci môžu líšiť pri kolektívnych zmluvách)
adam27 no ale toto je futbalovy biznis, tu podpises hraca a on sa moze zranit tak ze si viac nekopne. Je to riziko pri kazdom hracovi a to riziko je vysie a vysie kedze zapasov je neumerne vela. On si svoje povinnosti vzdy plnil. Ak bol zdravy chodil na treningy, poctivo trenoval bol k trenerovi k dispozicii. Ani raz sa nestalo ze by neprisiel na trening. A jeho kontrakt urcite nie je prekazkou ucl winning timu. TO ze klub ma financne problemy a Laporta tu drista v kazdom druhom rozhovore uz 4 roky o 1:1 a stale sme niekde v prdeli nie je chyba Stegena. Toto je velkoklub, tak nech sa tak sprava
Pani aj vy čiastočne máte pravdu. Zmluva sa podpísala, chodí na tréningy atd.. to všetko sedí, ale! nebavíme sa o hráčovi, ktorý to ma ešte pred sebou, ktorý je ešte mladý atd.. bavíme sa o hráčovi, ktorý už kľudne moze ist do dôchodku. 34 ešte nie je úplný koniec pre brankára, ale musí byt zdravý, čoz mats určite nie je.. a podľa mňa on to dobre vie, ale ved zmluva je podpísaná..
Ja to poviem takto .... Real nam ukazuje ako sa to má robiť ... Hráčom po 30 dáva krátke zmluvy na 1 sezónu .... Za mňa toto je zlyhanie nášho vedenia ..... A áno je pravda že zmluvu dostal na konci augusta 23 a bolo to preto že Barca nevedela registrovať hráčov - ďalšie zlyhanie vedenia
Ano má platný kontrakt,to beru, ale přestupuje jinam,tak proč by mu měla pořád platit Barca... Kdybych měl já někde smlouvu na dobu určitou,2 roky před jejím vypršením by jsme se s šéfem domluvili, že bude pro všechny lepší když půjdu jinam,tak mi přece ten šéf nebude 2 roky platit když budu dělat pro někoho jiného ,to je absolutně proti přírodě ty smlouvy
Bleskovky
19 dní
Raphinha najlepším hráčom zápasu proti Feyenoordu!
Chápem, že sa tam točia veľké prachy, že aj tie platy musia byt na úrovni, ale stále je to len človek, ktorý behá za loptou aj keď je neviem aký dobrý..
Peter a tu je ten problem podľa mňa, v tej zmluve určite nemá napísané, že za sedenie na lavičke alebo za 8 mesačne marodky ma poberať plat.. za posledné 3 sezóny vynechál cez 100 zápasov. Vynechal preto, lebo fyzicky nemohol, nehovorím už ani o tom, že aj výkonnostne išiel brutálne dole..
Mats by mal sa zachovať ako bývalý kapitán a vraj že legenda klubu - zavesiť kopačky na klinec, alebo rozviazať zmluvu a odísť niekam do klubu z nižšími ambíciami. A nie priživovať ako pijavica..
Adam27 k nadčasom poviem len toľko že si si vybral len časť ktorá Ti argumentačne vyhovuje. V každom prípade nadčasy sa neplatia iba ak: máš za to náhradné voľno, dávajú ich do časového fondu alebo si vedúci zamestnanec a v pracovnej zmluve máš dané že tvoja mzda už zahŕňa určitý rozsah práce nadčas (samozrejme, čiastočne sa tieto veci môžu líšiť pri kolektívnych zmluvách)