150m nikdy. Ani 130m. Treba im rázne povedať, že my hry s nimi nehráme. Radšej hrať rok s Ferranom ako zase preplatiť za hráča a týmto špinavým Atletom.
A kto je riešenie 19 ročný chalan s prestrelenou cenovkou? Z Lewu za zenitom jeden extrém sa presunieme do opačného extrému? Neviem na koľko je to reálne, ale keď už peniaze relatívne máme (150m), tak radšej ich minúť na niečo s takou hodnotou a skúsiť proste po MS Haalanda nech je to akokoľvek reálne, ale s MC je to reálnejšie vydiskutovať.
Alemany to tiez nebude mat jednoduche:D mat pod sebou hraca, o ktorom viem, ze v ATM ostat nechce a inam ako do Barcelony prestupit nemieni je dost chujova vyjednavacia pozicia:D navyse cim vyssiu prestupovu sumu stanovia tym viac ich potom podojí niekto iny, lebo vsetci budu vediet, ze maju prachy, vid pod. situaciu ako sa stala nam s Neymarom. Takze tieto sumy z predajov ak nejdu realne do rozpoctu klubu, ale nakupuju sa za ne okamzite dalsi hraci su podla mna k hovnu, lebo len deformuju trh s prestupmi za sialene sumy. A ATM niekoho miesto Alvareza bude musiet proste kupit.
A ak nie Alvarez, tak kto realne miesto neho, Oyarzabal? Do timu by sa hodil, ale neni to ziadny top hrac a aj u toho vyšponujú cenu nad trhovu hodnotu, aj ked to nebude 150 mega. A za ziadne 19 rocne ucho z inej ligy sa neoplati strielat vysoke sumy, ak to ma byt hrot c.1 a nahrada za Lewyho. Moj tip je, ze Alvarez pride a bude to velmi vela penazi. No taktiez som zvedavy, koho budeme musiet predat...Vsetko sa este moze zmenit, staci, ze sa Alvarez na MS vaznejsie zrani a Alemany bude velmi "spokojny", ze ma v time nepredajneho a nespokojneho hraca.
Otázka je koho myslíš. Alvarez? Kroupi? Haaland?
Alvarez je schopný dať v Barcelone s našou produktivitou aspoň 30+ gólov (29g mal v prvej sezóne v ATM). Lewove čísla ale asi očividne neprekoná, to sa ani nečaká, ale dá lepší presing ako dával Lewa zase. Ak chceme hráča, ktorý sa bude primárne držať Lewových gólových štatistík, tak sú v podstate len 2 mená Kane a Haaland (Mbappe ešte teoreticky).
Sumarizovať, či sa ti niečo oplatilo môžeš až po čase. Už aj nad 100m ideme ale do rizika s Alvarezom a čím vyššie k 150m, tým je riziko väčšie. 120m a viac sa za Alvareza pravdepodobne neoplatí.
150 by som za Haalanda dal s radosťou, ešte by som Laportovi aj topánky vyleštil :D myslím Alvareza. Ja tým rečiam že keď príde do ofenzívneho tímu a zrazu bude mať výrazne lepšie čísla neverím, hral v City a nemal nejaké ohromné čísla, v repre tiež nejde žiadne bomby a to nemyslím len tieto MS. Hlavne on nieje hrot, je to podhrot / false 9 a to hrával prakticky v každom tíme doteraz, nieje to hráč čo sa tlačí do 16-ky a je v nej dominantný - v tom prípade by som bral názor že v ofenzívnom tíme bude mať podstatne viac gólov.
Cherki šiel minulé leto za 36m, jeho aktuálna hodnota je ďaleko vyššia, Olise šiel za 53m, Semenyo za 72m, takže sa dá nakupovať aj s rozumom ale to by Laporta nesmel mať podmienku že hroťák musí byť marketingová hviezda.
Jackopz asi sa zhodneme, ze Alvarez je z nasej strany uplna anomalia, co sa prestupovej ciastky tyka. Lebo vypichujes tu Cherkiho a Semenya ale ManCity taktiez kupilo napr. Grealisha za 100 mega v r. 2021 a teraz udajne ide po Andersonovi za cca 130 mega... Takze asi tolko k "da sa nakupovat s rozumom" a davat za priklad ManCity. Ak kupime Alvareza hoc aj za 150 mega tak kazdy vratane upratovacky v klube bude vediet, ze je to prepal o niekolko desiatok mega od jeho skutocnej hodnoty, ale neznamena to, ze teraz ideme cestou Galactico nakupovat za 100 mega hracov kazde leto a kasleme na mladych perspektivnych alebo chalanov z akademie. Tiez by som bol radsej, keby sme Alvareza priviedli v r. 2022 za par šupiek z Riverplate alebo kupili teraz miesto neho iny top hrot za menej penazi, ale ked Flickovi s Decom chybaju 1-2 hraci do skladacky, mame prachy a nevieme zohnat inych tak si podme po nich. Tlak bude na hracoch a Flickovi s Decom, ale nevyzera to ako nakup z Laportovho rozmaru alebo pre marketingove oddelenie.
Jack bol výborný v sezóne 22/23 keď vyhrali treble a pri oboch menovaných sa pripláca "Anglická daň", tam má PL vlastný svet. Ja nikde nepíšem že ideme cestou Galactico a niečo podobné ale to že Alvarez je Laportov prestup nie je nič nové, už počas Xaviho pôsobenia boli správy ako má Laporta o neho záujem, dokonca mal byť jeho volebný prestup týchto posledných volieb a tieto úlety on má, viď Ibra za Guardiolu alebo Becks v čase jeho starej kandidatúry kde nakoniec prestúpil do Realu a kúpil sa Dinho. Alvarez je overrated a má silnú marketingovú stránku, to sú jediné dôvody prečo sa bavíme o cene 120-150m a na toto poukazujem, sú hráči čo majú podobné / lepšie čísla a stoja podstatne menej - Asllani, Guirassy, Samu Omorodion, Kroupi. Za 120-150m si predstavujem worldclass hráča čo ťahá tím, nie hráča u ktorého sa slabé čísla snažia zhodiť na tím a jeho kariérne maximum je 11 ligových gólov ako hráča základu.
Jackopz uplne suhlasim s tebou, ze by sa k nam hodil viac utocnik s inym profilom ako Alvarez, specialne ked mame Ferrana). Ale tvrdenie, ze Asllani, Kroupi a spol.su schopni Barcu potiahnut viac ako Alvarez mi uz pride pritiahnute za vlasy.
Asllaniho spomínam z dôvodu že jeho cenovka je 30m, Kroupi za 1700 minút 13 gólov v prvej sezóne PL a predtým vo Francúzsku za 2 sezóny 27g počas 3000 minút. Moje prvé voľby sú stále Joao Pedro alebo Osimhen ale Guirassy, Asllani sú za mňa rozumné alternatívy, Kroupi bude tiež drahý ale páči sa mi viac než Alvarez.
.. a to ešte do toho nezaťahujem stránku obchodovania medzi nami a AtM, za 10r sme s nimi neurobili jediný obchod ktorý by bol pre nás výhodný. Arda Turan by bol diskutabilný ale v tej dobe 35m za lavičkára na 2 sezóny mi tiež nepríde ako nič výhodné.
To nie je úplne pravda, schválne som spomenul 2 sezóny keďže 23/24 odohral 1000 minút v Ligue1 a dal 5 gólov ale dať 22 gólov za necelých 2000 minút v 17/18r je tiež slušné aj na druhú ligu. Tým som chcel skôr ukázať že to nie je one season wonder z PL
Samozrejme, média sa využívajú v tejto záležitosti, ale faktom je, že už sme mali dávno od tejto šaškárne odstúpiť a hľadať iné možnosti.
Títo klauni žijú vo svojej dokonalej bubline a nebudú z nej vychádzať von. Každopádne, je to ich hráč a tak si môžu v podstate stanoviť akékoľvek podmienky. Keďže teda vsetci poznáme jednanie Atletica, je nad slnko jasné, že akékoľvek rokovania s nimi, nám neprinesú nič dobré.
Ďalšia vec je, že síce je Alváréz šikovný hráč, nie je to žiadna svetová deviatka. Z môjho pohľadu nikdy neprekročí tieň takého supernáhradníka, alebo spoľahlivého hráča do základu, ktorý si odamaká svoje, ale nikdy nebude mať ten X-faktor a nikdy to nebude gólová mašina.
Jeho reálna hodnota je maximálne 70-80 miliónov eur, viac určite nie.
Všetko nad túto sumu je nonsens. Verím, že naše vedenie rozmýšľa pri nákupoch, pri rokovaniach a prestupoch a nevyhodí 150 mega za takéhoto hráča.
Ak by sa riešil Háaland a nie Alváréz, prosím, cenovka je v podstate v poriadku, ale v tomto prípade absolútne nie.
Ja nie som Alvarezov nejaký obrovský fanúšik, no ak ho chce Flick tak fajn myslím žeby z neho dokázal niečo vytiahnuť, no cena 150 mil fix je tak totálne cez čiaru že až, vykašľal by som sa za tie prachy na neho
Ja by som pockal (natahoval to) na transfer deadline day a poslal im ponuku 70M :-) alebo im dat ponuku na 100M s tym, ze kazdy tyzden z nej 5M uberiem :-D
S takýmto prístupom mohli skúsiť aj toho Joaa Pedra. Ani jeho nechcú predať a možno po podobnom vyjadrení by bola Chcelsea ochotnejšia rokovať, ako Atletico 🙂
Ja myslím že sa nakoniec dohodnú a Alvarez príde. Otázka je za koľko, verím že nebude viac ako 130mil. Len sa bojím či zvládne ten obrovský tlak, ktorý na neho bude ako hráča ktorý prišiel za 100+...
Už sto miliónov za Alvareza je úlet . Ak mám niekomu veriť tak jednoducho Kroupi. Skrátka to je môj názor. Nikoho nechcem o ňom presvedčiť že je správny
Len my potrebujeme útočníka za každú cenu . Nikdy som nebol zástancom drahých prestupov ale pri ňom mám pocit že by sa mohol stať excelentným útočníkom
A ak nie Alvarez, tak kto realne miesto neho, Oyarzabal? Do timu by sa hodil, ale neni to ziadny top hrac a aj u toho vyšponujú cenu nad trhovu hodnotu, aj ked to nebude 150 mega. A za ziadne 19 rocne ucho z inej ligy sa neoplati strielat vysoke sumy, ak to ma byt hrot c.1 a nahrada za Lewyho. Moj tip je, ze Alvarez pride a bude to velmi vela penazi. No taktiez som zvedavy, koho budeme musiet predat...Vsetko sa este moze zmenit, staci, ze sa Alvarez na MS vaznejsie zrani a Alemany bude velmi "spokojny", ze ma v time nepredajneho a nespokojneho hraca.
Alvarez je schopný dať v Barcelone s našou produktivitou aspoň 30+ gólov (29g mal v prvej sezóne v ATM). Lewove čísla ale asi očividne neprekoná, to sa ani nečaká, ale dá lepší presing ako dával Lewa zase. Ak chceme hráča, ktorý sa bude primárne držať Lewových gólových štatistík, tak sú v podstate len 2 mená Kane a Haaland (Mbappe ešte teoreticky).
Sumarizovať, či sa ti niečo oplatilo môžeš až po čase. Už aj nad 100m ideme ale do rizika s Alvarezom a čím vyššie k 150m, tým je riziko väčšie. 120m a viac sa za Alvareza pravdepodobne neoplatí.
Títo klauni žijú vo svojej dokonalej bubline a nebudú z nej vychádzať von. Každopádne, je to ich hráč a tak si môžu v podstate stanoviť akékoľvek podmienky. Keďže teda vsetci poznáme jednanie Atletica, je nad slnko jasné, že akékoľvek rokovania s nimi, nám neprinesú nič dobré.
Ďalšia vec je, že síce je Alváréz šikovný hráč, nie je to žiadna svetová deviatka. Z môjho pohľadu nikdy neprekročí tieň takého supernáhradníka, alebo spoľahlivého hráča do základu, ktorý si odamaká svoje, ale nikdy nebude mať ten X-faktor a nikdy to nebude gólová mašina.
Jeho reálna hodnota je maximálne 70-80 miliónov eur, viac určite nie.
Všetko nad túto sumu je nonsens. Verím, že naše vedenie rozmýšľa pri nákupoch, pri rokovaniach a prestupoch a nevyhodí 150 mega za takéhoto hráča.
Ak by sa riešil Háaland a nie Alváréz, prosím, cenovka je v podstate v poriadku, ale v tomto prípade absolútne nie.