Vlahovic by prišiel zadarmo a hral by za guláš ? 😄 Veď voľný hráč dostáva poväčšinou prestupový bonus a plat by som odhadoval na podobnej sume ako má teraz Torres
Ak plánuju Alvareza, tak toto nevyužiť na kúpu presne jeho opaku je trestne. Asllani opak ALvarezta nie je. Už som to opakoval, k Alvarezovi na lavičku potrebujeme svojho Sorlotha. Fyzicky hráč, čo to tam bude doklepavať hlavičkovať hlava nehlava. Posadnutosť Aslanom nedáva zmysel.
Jedine co Asllani nema su hlavicky. Inak je to ale iny hrac od Alvareza. Je silny chbrtom k brane, je to referencny bod v utoku a stoji staticky v strede narozdiel od Alvareza ktory je viac dynamicky mobilny.
Nemá ďaleko viac. Nie je čistokrvná deviatka len zas nejaký hybrid.
Ak nekúpime aj hlavičkára, tak čo tam stále budeme dávať na hrot Arauja? Ne raz sa stalo, že sme nevedeli dostať cez autobus za 85 minút a potrebovali sme nejakého hlavičkára vo vápne, keďže to nešlo inak.
Alvarez je btw mobilný a dynamický až až. Veď to sú jeho silné stránky. Asi jedno z najviac presujucejších útočníkov na trhu.
Ach jaj tieto prazdne pojmy ako "cistokrvna" deviatka 😀 Sorloth je typologicky iny ako Guirassy pritom obaja su dobri hlavickari. Ktory je cistokrvny a ktory nie ?
S tym Asllanim som to myslel tak ze oproti Alvarezovi je to dost typologicky dost opacny hrac ak si odmyslime schopnost hlavickovat. Ja nehovorim ze nepotrebujeme nejakeho dobreho target mana / poachera. Len hovorim ze uz Asllani je typologicky rozdielny od Alvareza. A nieje to take jednoduche ako popisujes ty ze cisty necisty a nic medzitym.
Ja chapem co ty chces povedat ale pojem cistokrvna deviatka nieje správny lebo kazdy moze mat nieco ine pod tym pojmom. Vela ludi povie na Haalanda aj Girouda ze su to ciste 9tky, kladiva a neviem co pritom su to uplne uplne ini hraci.
Potrebujeme 3 veci. Fyzického hráča, čo bude hrať chrbtom k bráne, bude dobrý hlavičkár a bude charakteristicky doklepavač lôpt na všetky odrazené lopty pred súperovým brankárom. Nazvy si to hocako, keď sa ti názov čistokrvná 9-tka prieči.
Samozrejme cim kvalitnejsi hrac tym moze zapadat do viac kategorii. Tieto dve kategorie su si ale dost podobne kvoli statickej pritomnosti v 16tke ale podla opisu to viac sedi na target mana kvoli tej hre chbrtom k brane a fyzickosti. Targetman sa viac ponuka ako referencny bod o ktoreho si narazis, ktory ti loptu zklepne a poacher je viac nenapadny s menej dotykmi ale za to smrtiacimi. Z mladsich alternativ dvojka z Levante Carlos Espi, Eyong (poacher), Esposito alebo Panichelli ale ten urval ACL a vrati sa az po novom roku. Alvaro Rodriguez ?
Pekne rozpísané Suarez, klobučik dolu, až si ma donútil si zapnúť nejaký detailny rozbor týchto rozdelení. Otázka, radíš Seska do tej istej skupiny ako Omorodiona alebo Guirrasyho? Oni dvaja sa mi k sebe hodia ale Sesko mi príde viac mobilnejší aj mimo 16-ky a kvalitnejší na lopte. Samu si tiež dotrhal koleno, inak by bol u mňa jedna z prvých náhrad za Lewu.
Ja som si toto nejak zacal studovat asi odvtedy co sa zacalo hovorit o konci Lewandowskeho. Kedze ma bavia taketo letne prestupove spekulacie rad som sledoval vela utocnikov a riesil kto by sa sem hodil (ako keby vobec na mojom nazore zalezalo ale nevadi 😀). Vtedy som sa zacinal stretavat s tymi pojmami v roznych analyzach. Nie vsetky zdroje maju rovnake definicie, niektore sa sem tam dokonca odporuju ale taky celkovy obraz uz mam taky ze poznam asi tak 4 respektive 5 typov utocnikov.
Ten Sesko je velmi zaujmavy. Velmi komplexny utocnik. Dal som ho k target manom kvoli tym uloham ktore plni a v ktorych uz teraz vynika podla mna ale ako hovoris jeho je mozne zaradit aj k advanced forwardom vdaka jeho atletickosti rychlosti, dobrym nabehom do priestoru za obrancov, zaroven ma dobry vyber miesta v 16tke a vie sa tam nenapadne "stratit" a objavit v golovke zrazu takze moze byt aj v kategorii poacher a este k tomu oproti inym target manom je lepsi aj na lopte a vie si zbehnut aj o par metrov medzi linie a odtial nieco vytvorit takze by sa dal radit aj do skupiny deep lying forwardov. Pre toto ho dost cenim a podla mna to bude o par rokov ked dozreje uplna elita na svojom poste a keby neprestupil minuly rok do United tak teraz by som tu spamoval jeho meno kazdy den. Kane je v tomto takisto velmi komplexny ale takych hracov co vedia KVALITNE plnit 3 a viac kategorii naraz je totalne minimum co len potvrdzuje tuto teoriu o deleni na rozne typologie. Hlavne sa nezamerat len na fyzicke parametre lebo to nieje jedine podla coho sa urcuje typologia. Pri niektorych to zalezi a pri niektorých nie.
Take priklady :
Targetman: Guirasy, Drogba, Giroud
Posledne dve kategorie by sa dali spojit do jednej ale odlisuje ich to ze zatial co prva skupina operuje centralne a zbieha si maximalne do hlbky tak druha kategoria ma casto vacsiu volnost a pohybuje sa este hlbsie a sirsie, je tvorivejsia, a hlavne vie sa kedykolvek prehodit na inu poziciu a hrat viac "fluidne".
Sesko sa mne zo začiatku vobec nelubil hlavne kvôli malému počtu gólov, nie že by bol teraz nejaký extra strelec ale v United mal posledny polrok slušný a ak sa rokmi rozstriela na nejakých 30+ tak by bol ozaj špička.
Suarez bol za mna kompletný útočník, ten vedel robiť všetko na dostatočnej urovni, či hru telom, vo vzduchu, chrbtom k bráne, podržať loptu, kombinovať, skvelá technika a ešte aj brutálne zakončenie z každej pozície.
Ano Suarez ako jeden z naj hrotov generacie urcite zasahuje do viac kategorii a da sa oznacit za komplexneho utocnika. Ked ale mam vybrat jednu kategoriu tak je to ten poacher. Vyber miesta ako predátor do 16tky co striehne na kazdu nahravku center odrazenu loptu. U neho to slovo predator pasovalo dokonale.
Ak nekúpime aj hlavičkára, tak čo tam stále budeme dávať na hrot Arauja? Ne raz sa stalo, že sme nevedeli dostať cez autobus za 85 minút a potrebovali sme nejakého hlavičkára vo vápne, keďže to nešlo inak.
Alvarez je btw mobilný a dynamický až až. Veď to sú jeho silné stránky. Asi jedno z najviac presujucejších útočníkov na trhu.
S tym Asllanim som to myslel tak ze oproti Alvarezovi je to dost typologicky dost opacny hrac ak si odmyslime schopnost hlavickovat. Ja nehovorim ze nepotrebujeme nejakeho dobreho target mana / poachera. Len hovorim ze uz Asllani je typologicky rozdielny od Alvareza. A nieje to take jednoduche ako popisujes ty ze cisty necisty a nic medzitym.
Ten Sesko je velmi zaujmavy. Velmi komplexny utocnik. Dal som ho k target manom kvoli tym uloham ktore plni a v ktorych uz teraz vynika podla mna ale ako hovoris jeho je mozne zaradit aj k advanced forwardom vdaka jeho atletickosti rychlosti, dobrym nabehom do priestoru za obrancov, zaroven ma dobry vyber miesta v 16tke a vie sa tam nenapadne "stratit" a objavit v golovke zrazu takze moze byt aj v kategorii poacher a este k tomu oproti inym target manom je lepsi aj na lopte a vie si zbehnut aj o par metrov medzi linie a odtial nieco vytvorit takze by sa dal radit aj do skupiny deep lying forwardov. Pre toto ho dost cenim a podla mna to bude o par rokov ked dozreje uplna elita na svojom poste a keby neprestupil minuly rok do United tak teraz by som tu spamoval jeho meno kazdy den. Kane je v tomto takisto velmi komplexny ale takych hracov co vedia KVALITNE plnit 3 a viac kategorii naraz je totalne minimum co len potvrdzuje tuto teoriu o deleni na rozne typologie. Hlavne sa nezamerat len na fyzicke parametre lebo to nieje jedine podla coho sa urcuje typologia. Pri niektorych to zalezi a pri niektorých nie.
Take priklady :
Targetman: Guirasy, Drogba, Giroud
Advanced forward : Henry, Haaland, Vlahovic, Ferran,
Poacher : Suarez, Lautaro,
Deep lying forward : Kane, Ekitike, Benzema, Zlatan, Firmino
False forward : Messi, Dembele, Alvarez, Oyarzabal,
Posledne dve kategorie by sa dali spojit do jednej ale odlisuje ich to ze zatial co prva skupina operuje centralne a zbieha si maximalne do hlbky tak druha kategoria ma casto vacsiu volnost a pohybuje sa este hlbsie a sirsie, je tvorivejsia, a hlavne vie sa kedykolvek prehodit na inu poziciu a hrat viac "fluidne".
Suarez bol za mna kompletný útočník, ten vedel robiť všetko na dostatočnej urovni, či hru telom, vo vzduchu, chrbtom k bráne, podržať loptu, kombinovať, skvelá technika a ešte aj brutálne zakončenie z každej pozície.