Určite tie asistencie zohrali svoju rolu, ale hlavne Messi v druhom polčase po skvelých výmenách trénera Argentíny, začal ofenzívu na vyrovnanie. Bol to Messi, ktorého v 1. polčase nebolo vidno, ale v druhom polčase Messi strhol spoluhráčov do nevídaného finišu a nakoniec i postupu do finále!
Len taky postreh, Argentina ukazala, ze sa da hrat aj bez typickeho kladiva na hrote. Sokantne. Alvarez sa takmer vobec nepohyboval v sestnastke, aj napriek tomu bol dost pohyblivy a na hru mal ovela vacsi vplyv ako Kane na druhej strane. A to Argentincania búšili do obrany, kde mali súperi vyraznu vyskovu prevahu. Otocili aj s davkou stastia, ale vytvorili si viac sanci ako Anglicania. V pripade, ze budeme mat na hrote Alvareza a Ferrana neviem povedat, ci je to ta najlepsia mozna realna alternativa, ale fungovat to moze takisto velmi dobre.
Zaujímavý postreh, ale nijaký alvarez k nám nepríde, to je nereálne. Aspoň podľa mňa, celý ten hluk okolo neho je len taký distraction pre média. V skutočnosti “pasieme” niekoho úplne iného. Príde niekto ala aslani alebo možno toho kroupiho zoberú.
Neviem či sme pozerali rovnaký zápas ale kto dal gól na 2:1 keď nie typický hrot? Ako sa Anglicko zavrelo a Argentina potrebovala dať góly, išla vabank, nonstop centrovali dlhé lopty a do 16-ky si zbiehali už aj stopéri. Proti nám sa zatvára takto 70% súperov ak nie viac, to teraz ideme hrať 4 zápasy z 5 na absolútny vabank? Pochopiteľne mal Kane menší vplyv na hru keď bol v tíme čo malo 40% držanie lopty a viac ako tretinu zápasu boli naukladaní pred vlastnou 16-kou. Hroťáci ako Kane, Haaland a spol. potrebujú servis od tímu ktorý by u nás mali nadštandardný. Určite ani nebude pressovať ako Haaland alebo Alvarez keď má za týždeň 33 rokov. Alvarez včerajší zápas neurobil nič extra okrem jednej strely, prakticky celé MS nehrá nič extra až na jeden gól proti Švajčiarom na to akú má cenovku a s prihliadnutím na to akého my potrebujeme útočníka do tímu, na rozdiel od spomínaného Kanea ktorý dal 6g za MS a bol jedným z hlavných ťahúňov Anglicka - ktore včera vyhorelo na taktické rozhodnutie Tuchela, nie na nemohúcnosť Kanea. Aj včera sa ukázalo čo tvdím, že Alvarez je nepoužiteľný do zavretej obrany, hrá viac mimo 16-ky a najviac mu sedí hra vedľa druhého hroťáka, čiže úplne nevhodný typ pre náš aktuálny štýl hry.
Dúfam že PSG a Španielsko ti vysvetlovať nemusím aj keď pri PSG už som to dávnejšie urobil a ďalšia vec, porovnávať pár zápasov z turnaja proti celej sezóne kde sa odohrá takmer 50 zápasov tiež nie je zrovna smerodajná vzorka.
Jackopz gol na 2:1 dal hrac vysoky 174 cm, o malo vyssi nez Messi, to je co za hrot kladivo? Je mi jasne, ze tu hovorim o 1 zapase a zovseobecnujem uplne suhlasim s tebou, len som uviedol priklad, ze bez kladiva na hrote sa da hrat a byt lepsi ako super. Anglicania nie su ziadne hužvičky je to top tim. Odhliadnuc od toho, ze Argentina musela hrat vabank boli proste lepsi a mali viac sanci. Inak ten argument, ze takyto hrot by u nas hral lepsie lebo by mal lepsi servis lebo mame vacsie drzanie lopty je presne argument, ktory pouzival aj sylarko pri Alvarezovi, ale pri nom si to odmietol, teraz ho sam pouzivas. Tuchel podla mna zrobil dobre, ked tam poslal vyssieho obrancu, Argentincania tam posielali nebezpecne centrovane lopty do sestnastky a vyhravali takmer kazdy hlavickovy suboj. Problem bol podla mna skor pasivita Anglicanov, nizsia intenzita v napadani, pre mna mali Tuchelove striedanie logiku a Anglicania boli velmi blizko, ako si sam napisal Argentina hrala vabank.
Dúfam že PSG a Španielsko ti vysvetlovať nemusím aj keď pri PSG už som to dávnejšie urobil a ďalšia vec, porovnávať pár zápasov z turnaja proti celej sezóne kde sa odohrá takmer 50 zápasov tiež nie je zrovna smerodajná vzorka.
Ja som ho vždy vnímal ako ortodoxného ľaváka na takéto prihrávky.
:-)