Èj, Leo, Leo. Škoda, že nebeháš a nevraciaš sa. Škoda, že by kvôli Tebe mladí nehrali a nebeháš. A škoda, že by sa musel kvôli Tebe meniť štýl hry a nebeháš. Škoda, že už si starý a nebeháš. Podtatranské konzílium nemohlo rozhodnúť inak a dať Ti zákaz hrať v Barcelone. V prvých kolách poháru niekde v pyrenejskej dedinke by si ešte mohol na pár minút pomôcť. Nuž, nedá sa nič robiť. Mal si behať. A vracať sa.
Ty si do messiho zamilovany? Tipujem, ze ho mas nad postelou...vsetko sa stalo jak sa malo. Vdaka odchodu messiho, sa mohol vysvihnut yamal. Nevravim, ze vtedy nemohol este na rok, dva ostat, ale teraz fakt nie. Argentina hra vsetko cez neho. My hrame viac ako tym, rovnako ako aj spanielsko a preto si myslim, ze vyhraju spanieli. Aj ked ta bojovnost argentiny je neuveritelna.
Teo skor trolluje podkarpatske konzilium, nez sa vyznava z lasky k Messimu a ja s nim suhlasim. Lebo ked mas v time GOATa, tazi z toho uplne kazdy od faganov v akademii cez trenersky tim po spoluhracov. Jeden rok treningu s nim ti da viac nez cokolvek ine. Kazdeho okolo seba pozdvihne na vyssiu uroven. Btw teraz hrame takisto vpredu vsetko cez Yamala ked sme pod tlakom a to jeho vplyv na hru ma este daleko od Messiho. Vsetko je tak jak ma byt a zbytocne nad niecim teraz lamentovať, ale naznacovat, ze odchod Messiho prisiel v spravnej chvili alebo nebodaj jeho odchod niekomu pomohol (Yamalovi) je strasne kratkozrake. Na tom, ze Messi odisiel pred koncom kariery nie je absolutne nic pozitivne, len sme sa adaptovali a dnes si jeho odchod racionalizujeme a hladame v tom nejake pozitiva. Vcera som myslel na Cristiana, ktory by cakal niekde na prahu sestnastky na servis od spoluhracov. A to ho niekto dava na uroven Messiho, lebo bol brutalny striker. Messi mohol vcera urobit to iste, cakat na loptu. Ale ked si GOAT je uplne jedno, ci proti tebe stoji najlepsi striker, kreativny zaloznik alebo monstrum v brane, si o krok pred vsetkymi lebo ovladas vsetky aspekty hry. To je moje vyznanie lasky k Messimu:D
Inak vyhru vo finale asi o nieco viac prajem Spanielsku, uz len kvoli Vinicusovi:D Vinco ked hra v zapase uplne hovno a prehrava ukazuje aspon protihracom na drese svojich 5LM. Ten moment, ked k nemu pribehne Gavi v EC a ukaze na svojom drese hviezdu majstra sveta bude nanezaplatenie:D
cule ako suhlasim, ale messi by v momentalnej barce miesto nemal, resp mal, ale hadam vies ako to myslim. keby prisiel na predanie urcitych skusenosti mladym, tak ok, ale v LM by uz tolko priestoru, co mu dali vcera anglicania, nemal. sak anglicania branili 11ti v 16stke. to sa potom messimu musi paradne hrat, ked ho nikto nedostupuje. myslis, ze tolko priestoru bude mat v sezone? proti slabym muzstvam v lige este ok, ale vieme ako hra Flick a na com si zaklada.
sylarko, hej, ale to sa hovorilo uz pred X rokmi. Vek samozrejme neodzubes, ale Messi dnes menej beha, menej skoruje, menej asistuje a aj napriek tomu robi rozdiel a hra je postavena na nom, lebo nikto nedokaze to, co on, pretoze hra futbal hlavou. Uz len jeho pritomnost na ihrisku vytvara na supera brutalny tlak a som presvedceny, ze keby Messi vcera nehral Anglicko sa urcite nestiahne do takeho bloku na svojej polovici. A nie je lepsi dokaz ako to, co predvadza s Argentinou po odchode z Barcelony. Samozrejme, ze nasa hra by s Messim vyzerala uplne inak, ale stojim si za tym, ze na jeho odchode z Barci nevidim absolutne nic pozitivne. Mozno iba to, ze sme sa dokazali na odchod takeho hraca adaptovat a ostat konkurencieschopni, i ked aj to je otazne, lebo stravit jeho odchod a dostat sa znovu na pozadovanu uroven nam trvalo niekolko rokov...
ja som bol vtedy mega nasraty, ked odchadzal a nebral som to pozitivne. s odstupom casu to uz beriem inak. myslis si, zeby dokazal hrat vo flickovom systeme v highline? nemyslim si. on ti uz nebeha. je to genius a vie ti vyhrat zapas sam, ALE to by sme zas museli vsetko hrat na nho a cely system prekopat. myslis, zeby s tym flick suhlasil? a ci by to fungovalo? keby tuchel nestavil na taktiku 11 obrancov, ale pokracoval by v tom tempe dalej, tak su vo finale anglicania. praveze ta taktika anglicanov sa stiahnut do takeho bloku PRAVE ked tam je messi je najvecsi fail,aky som kedy na MS videl. Messi je majster v otvarani takychto blokov.
Yamal je vedľa Messiho kolosálna nula. A na tomto šampionáte je to zreteľné. Bez ohľadu, ako dopadne nedeľňajšie finále. Keby Messi prišiel hrať futbal do Barcelony, tak je okamžite suverénne najlepší hráč Barcelony, aj celej ligy. A o nejakej osobnostnej výbave sa ani nebavme. Tam je Yamal za Messim o parník.
Za prve ja neporovnavam messiho s yamalom, ze kto je lepsi. BTW teo: messi by urcite najlepsi v barcelone momentalne nebol ani v lige ver mi. vcera kym ho zdvojovali, tak v prvom polcase neukazal NIC!!! ani prvych 15minut. potom sa anglicania stiahli a nechali messiho hrat, tak to potom aj dopadlo. Messi je najlepsi hrac vsetkych cias o tom niet pochyb, ale barcelona uz davno nieje zavisla na jednom hracovi ako za cias messiho po odchode xaviho a iniesty. ci suareza a neymara.
teo: opravim sa. individualne by bol stale najlepsi v tyme aj v lige. ale len individualne. cim si ale stojim za slovom, ze v dnesnej barcelone by proste miesto uz nemal. ked vies ako hra flick, tak sa o tom bavit ani nemusime...
trvalo nam niekoľko rokov sa z jeho odchodu spamatat. teraz tie roky uz mame za sebou. si predstav ze by odisiel dajme tomu teraz v lete a roky by sme este trpeli tu zavislost ktora na nom bola. ja som rad ze uz toto obdobie mame za sebou.
messi ak by hraval tak by bol najlepsi v time, ale isto nie v lige. barca by brutalne trpela hlavne tim ze by brzdil ostatnych. ak by bol nahradnik, urcite be nebol najlepsi v time.
Sheva a Teo na téma Yamal.... Vůbec nechci ty dva porovnávat a plně souhlasím, že Messiho vliv na celou Argentinu a její výsledky na MS je brutální, pořád a stále, i ve 39 letech. Neskutečné (bez ohledu na obtížnost cesty do finále, jejich opakované skoro-vyřazení, nedělní výsledek atd.). Nejlepší hráč historie, teď už snad pro velkou většinu rozumných příznivců fotbalu, kteří mají tento sport upřímně rádi :) Ale k tomu Yamalovi... Na čerstvých 19 let toho už dokázal hodně. Většinu teenagerů jeho věku se skoro bojíme vypustit z domu, co přijde za průser. On už několikátým rokem udivuje a má ohromný vliv, na hřišti i mimo něj. A několik trofejí navrch. Podle občanky je to ještě dítě, které od 15-ti let o poslední zbytky normálního dětství přišlo jako možná nikdo na světě. Podle všeho fotbal naprosto zbožňuje, je to vítěz, s obrovskou vnitřní silou. Slyšel jsem pár jeho tiskovek (zdaleka ne všechny, ale několik ano) a můžu říct, že na 19 let (tehdy vlastně 17 a 18) odpovídal skvěle - upřímně, zdravě sebevědomě, přesto s pokorou a respektem, na nic si podle mě nehraje. Nevím, jak vy, ale já bych si v 19 letech takový nadhled a projev docela přál, a to se považuju za o něco chytřejšího člověka, než je průměrný fotbalista :) Chování při zápase vůbec nepočítám, tam prostě dělá všechno pro to, aby jeho tým zvítězil, ať se nám prostředky líbí nebo ne (v tomhle ohledu je 90 % hráčů stejných, ne-li horších). Mimo hřiště mu byl život ukraden a on to přesto zvládá se ctí a bez úletů (mě trochu nesedělo snad jen přebírání poháru od různých světových persón s dvojími slunečními brýlemi na hlavě). Máte někdo doma kluka v pubertě? Yamal je toho jen odvárek. Nelze ho srovnávat s introvertním čtyřicátníkem, který prošel a dokázal všechno. Možná z nás mluví víc generační rozdíly než střízlivé hodnocení jeho 19-leté osobnosti. Takže abych to zakončil, kolosální nulou bych ho nenazýval ;-)
suhlasim so vsetkym napisanym, mozno pridam nepopularny nazor, ale system ktory hrame nie je absolutne zlucitelny s Messim dnes a systemovo by sme trpeli, na ukor par zableskov (bolo tomu tak aj posledne roky ako tu hrala ta nasa zlata generacia). V LM a tazkych zapasoch by nedostal priestor, hral by na ukor niekoho, kto sa futbalovo moze rozvijat a moze nam robit radost dalsich par dlhych sezon. Uz by bolo treba sa cez tu nostlagiu trochu preniest, 3-4 roky dozadu tu este mohol byt a koncit/odchadzat odtialto, zial ekonomicky to vtedy neslo (kedze nas cela ta generacia + nezmyselne nakupy zruinovali), no dnes hrac na sklonku kariery, ktory je za zenitom okrem par svetlych momentov, nezapada koncepcne do toho co velkoklub ako Barca potrebuje a chce hrat, sezona je dlha a z 50-60 zapasov co potrebujes odohrat, musis mat tim, ktory bude hrat hore-dole, behavo, pressovat a systematicky splnat trenerove pokyny a taktiku. Veci su ako su, mal sa tu rozlucit dostojne, nevyslo, je legenda spanielskeho aj europskeho futbalu, no klub ide dalej a bude to o 5, 10, 20 aj 30 rokov a tak treba smerovat dopredu. 🙂
escuchame: absolutny suhlas. a presne o tomto hovorim. MS je o 8 zapasoch, kde ked nacasujes formu a prisposobis system, tak aby ti ten Messi fungoval, tak ti to este zvladne, ale pochybujem, zeby takto tahal celu sezonu v jeho veku a zvlast v nasom systeme.
Bleskovky
38 dní
Vieme, kedy Barcelona odohrá zápasy o Gamperov pohár
messi ak by hraval tak by bol najlepsi v time, ale isto nie v lige. barca by brutalne trpela hlavne tim ze by brzdil ostatnych. ak by bol nahradnik, urcite be nebol najlepsi v time.