Máme ťa radi Frenkie, ale toto nie je prvý krát, keď si prišiel zbytočne zničený z repre. Či je to samotným Koemanom, ktorý sa takto mstí Barcelone, alebo len náhoda neviem, ale viem, že to nie je prvý krát.
Možno treba odmietnuť takto hrať v repre, ak ti povedia drobné zranenie a naopak nemudrovať Flickovi, keď ťa chce nasadiť po zranení, keď si dostal už zelenú od klubových lekárov, ak je to pravda čo vraví Gerard Romero. Inakšie je to od Frenkieho dvojitý meter medzi repre a klubom pričom práve klub mu vypláca nemalý plat.
Nema dovod neverit lekarom v repre. Frenkie neje doktor, on je prvy, kto sa nechce zranit. Neni to specifikum holandskej repre. Vacsi pozor sa malo davat na Raphinhu v Brazilii, kauza Yamal-pubalgia si tiez zila svojim zivotom, Pedri naskakoval taktiez do zbytocnych zapasov resp.hral dlhsie ako bolo potreba, Gavi po pretrhnuti vazu sa tusim taktiez este vratil na ihrisko a chcel hrat, Araujo je kapitola sama o sebe ked sa kvoli vysetreniu / procedure musel vratit z MS do Barcelony, mozno som na niekoho zabudol:) Spolupodiel zodpovednosti maju aj treneri, ale ked chces v profesionalnom sporte vyhravat je luxus nechat zdraveho top hraca na lavicke, ked ti povie, ze sa citi ok a chce hrat, tlak na vitazstvo je silny. Samozrejme nechat top hracov v 2.polovici sezony hrat priatelske zapasy za repre az do konca je blud a tych trenerov by som prefackal a je mi uplne jedno, co hovoria o hrdosti hrat za krajinu, Frenkie teraz za krajinu bude hrdo marodit niekolko mesiacov a krajine to moze byt jedno. Nezodpovednych lekarov alebo hracov je minimum. Hlavny problem je podla mna kalendar zapasov. Neni kedy zregenerovat. A mat 3 tyzdne dovolenky po MS je uplny vtip. Dalsi rok zas maju hrat min.do maja. Onedlho nebudu mat timy dve zakladne jedenastky, ale tri.
Jaki ste vsetci dotknuti zrazu…ale ze raphinha chodi permanentne zraneny z repre to je vsetko v pohodicke…frenkieho treba zlyncovat poriadne ved co…kks vy ste fakt fanusikovia to je neskutocne
s tym kalendarom sa musi zacat daco robit. zrusit zbytocne priatelske repre zapasy. zrusit ligu narodov atd. lebo tymto tempom to zachvilu vybuchne do bodu kedy budu hraci ci treneri strajkovat. lebo uz nebude mat kto hrat
Cule90 vo vacsine co si napisal s tebou suhlasim, s jednou vecou vsak nie. Hned v prvej vete mas napisane, ze “nema dovod neverit lekarom v repre”. Jasne lekari maju mat hlavne slovo, su to odbornici ale trochu sa mi z toho vytraca vlastne uvazovanie kazdeho jedneho hraca. Diagnoza je roztrhnuty vaz v kolene. Uprimne to pri behani a praci s loptou musi bolet jak hajzel. Lekar mu povedal,ze je ok, jeho telo evidentne,ze nie. Frenkie alibistiky ide hrat, jeho koleno na fotkach vyzera ako vyklepany rezen. Zdravotny stav po zapase pozname. Kde je ta hranica? Odtrhnuta noha je pre lekara uz no no? Podla mna to,ze lekar povie by nemalo automaticky znamenat vypnut mozog a riadit sa len tym. Ak ti pred zapasom telo vravi,ze toto zavana mesiacmi von, tak proste nehraj. Keby mal jemnu bolest v svale, pretazenie, jemne natiahnutie, dokazem pochopit,ze sa snazi premoct, su predsa MS. Ale roztrhnuty vaz je extrem a v konecnom dosledku len zle pre frenkieho a barcelonu, lekar az tak neutrpi. Cize je na debatu ci bezhlavo ist na travnik potom co hrac dostane zelenu alebo sa mozno riadit aj vlastnym rozumom.
adam27, chapem, ta hranica v niektorych pripadoch nie je ostra. Vychadzam z toho, ze Frenkie nechce byt zraneny a z toho, ze lekari vedia, co robia. To, ze Frenkie pouziva nejaky zdravy selsky rozum a riadi sa aj pocitmi podporuje fakt, ze po vysetreni lekarmi z repre siel do Barcelony, kde ho vysetrili klubovi dr. a ti stanovili dg. aku stanovili. Vela hracov a Frenkie sam to aj v rozhovore priznava, ze v mnohych pripadoch hra s nejakou bolestou alebo dyskomfortom. Ak hrac nema dobre pocity necha sa vysetrit a ak dr. povedia, ze to nie je vazne nema dovod im neverit a hra dalej s bolestami, ktore ho trochu obmedzuju resp. pod liekmi proti bolesti. Je to profesionalny sport, ak by mali hrat iba hraci, kori nepocituju ziadny dyskomfort ta marodka by bola rozsiahla a znicujuca. Myslim, ze s jeho skusenostami v jeho veku sa uz naucil celkom dobre pocuvat svoje telo a ma odhad, s cim hrat zvladne, s cim nie, ale ta hranica ako sa neda zakazdym presne urcit. Aj zo svojej skusenosti viem povedat, ze neplati vzdy priama umera medzi zavaznostou zranenia a bolestivostou. Ked som si zlomil kost v chodidle, chodil som kryvajuc, ked som si rotrzhal vazy v kotniku nemohol som od bolesti na tu nohu ani doslapnut, liecba v oboch pripadoch rovnaka - mesiac a pol sadra.
adam27 este by som dodal, ze hraci su podla mna velmi dobre "skoleni" na to vnimat svoje telo a ked je problem povedat o nom klubovym dr., lebo nakoniec iba oni na to doplatia (budu marodit, vypadnu zo zostavy, miesto im moze zabrat spoluhrac a pod.), nehovoriac o tom, ze ak hrac nehra klub prichadza o miliony. Vacsi problem tu vidim skor po navrate zo zraneni, nedostatkom regeneracie, menezovanim minut...Tych pripadov, kedy je stanovena zla dg. a este takto zavazna ako roztrhnuty vaz v koleni je podla mna skoro 0. Ale polemizovat tu nejdem, kde a ci sa stala chyba, mozno v dobe dg. repre lekarmi vaz nebol roztrhnuty a roztrhol sa neskor, neviem ani to nezistim, cista spekulacia. Hracovi nic ine neostava, len pocuvat svoje telo a doktorov.
Prišiel zbytočne zranený ??? To mám chápať tak, že keď sa teraz zraní Yamal, Pedri alebo Cubarsi, tak to nebude zbytočne, lebo vyhrali MS ?? A to sa stať môže, veď Flick ich šetriť nemusí, veď klub im dáva plat tak nech makajú... bože tie Vaše uvažovania
To máš chápať tak, že hral na silu so zranením a zhoršil si to namiesto toho, aby hrali za Holandsko iný, keď už bol Frenkie zranení. Zranení hráči nemajú čo hrať.
Cule90 chapem co vravis, ale podla mna treba brat v uvahu aj zaujem lekara. Je rozdiel ci je klubovy alebo reprezentacny. Jasne,ze ti repre lekar na MS povie,ze mozes hrat pokial si jeden z najdolezitejsich hracov muzstva a jedna sa o KO zapas. Tato tema je podla mna na sirsiu debatu, nie len diskusia na fore ale opat tie pointy co si napisal davaju zmysel. Len sa nato trochu inak pozerame.
adam27, lekar v celom tomto procese nesie zodpovednost za spravne stanovenie dg., moze dat nejake doporucenie, stanovi rizika, ale nerozhoduje, ci hrac s nejakou dg. bude hrat alebo nie, to je uloha niekoho ineho. Tak si to aspon ja predstavujem.
Kokos niektorý sa vyjadrujete, akoby hráčovi, ktorý je človek, ktorý sa živí svojim telom, ktorý má dohľad nad zdravou výživou maximálny, bolo absolútne jedno či sa zraní alebo nie. Žiaden hráč nejde hrať s úmyslom sa zraniť, poškodiť si zdravie a formu. Zranenie sa môže stať kľudne aj na tréningu, príprave atď. Viem že fans by bolo najradšej keby hráč nehral nič a nikde, okrem klubu keď ho treba. Ideálne len sedel doma a hral za klub. Však mu platia. Ale sú to ľudia, zranenia sa stávajú. Hľadať vinníka za zranenie komu pomôže?? Výčitky sú zbytočne. Nikto nevie viac, ako sa napíše na sociálnych sieťach, ale súdiť ma chuť každý. A k repre. Vám človek nevyhovie. Kolky ste hundrali že sa nešetrí Pedri,Yamal, Cubarsi atď...ale keď sú teraz majstri Sveta tak nevadí, ste na nich hrdý, odmakali si to tak si to zaslúžia. Pritom sa môžu zraniť v príprave, na začiatku sezóny. Hoci kedy.
A teraz tu ide o to či mu lekári povedali,že zranenie je malé a môže hrať...Rád by som videl výpoveď lekára ! Predpokladfám,že tam v repre nemajú felčiara,ale odborníka...tak ten by mu to nepoveda,,kde je pravda,vie FdJ a lekár.
Možno treba odmietnuť takto hrať v repre, ak ti povedia drobné zranenie a naopak nemudrovať Flickovi, keď ťa chce nasadiť po zranení, keď si dostal už zelenú od klubových lekárov, ak je to pravda čo vraví Gerard Romero. Inakšie je to od Frenkieho dvojitý meter medzi repre a klubom pričom práve klub mu vypláca nemalý plat.