Poviem, že nikdy už nebudem hrať za Atletico a keď ma dáte do zostavy, tak si dám vlastný gól alebo úmyselne netrafím bránu. Čo je na tom také ťažké?
Posadí ho Atletico na 3 sezóny na tribúnu? No nie, nikto nepremrhá 100+ miliónov. Hrá sa na chrumkavého, ale toto je biznis. If you don't like how the table is set, turn over the table. Alebo plač do vankúša po večeroch.
denis super! potom si vynúti prestup do Barcelony za 120 mega a hádam po roku zistí že jeho snom je PSG a spraví to isté v Barcelone...
Dúfam, že aj vtedy ho budeš podporovať zo všetkých síl!
Kam speje tá spoločnosť ked neprofesionalizmus povyšujeme na hrdinstvo svetového kalibru...
Luis_F naprosto suhlasim. Naco sa potom podpisuju zmluvy ked je to len zdrap papiera? Hrac ked slabo hraje, zrani sa, dokonca odmietne klubom stanovenu liecbu - operaciu /Umtiti, De Jong, Fati, MaTS, .../ tak je chranený a plat dostava tak ci tak lebo je chranený zmluvou ... a co klub? Ako su chranené kluby? Hrac podpise zmluvu a po dvoch rokoch povie, predajte ma ale iba do tohto klubu ... WTF???
Zaviedol by som to co je v hokeji, vymenili sme ta. Zbal si veci zajtra sa hlasis vo Vladivostoku :-D
Borci ale pořád je to "jen" zaměstnání, ne? Pokud jdeš do práce, podepíšeš tam smlouvu a zjistíš, že ti to nevyhovuje nebo o tebe má zájem jiná firma, taky můžeš zaměstnavateli sdělit, že odcházíš a může se třeba na hlavu stavět, ne? Je to trochu zjednodušené přirovnání, ale to, že má smlouvu na x let by, z čistě lidského pohledu, neměl být problém, ne? Jinak je to jen dobře placené otroctví...
Ja tu nechcem žiadneho hráča, čo tu nechce byť. Ak bude chcieť odísť, tak nech ide. Aký význam je mať nasratého / nešťastného hráča, ktorému bude klesať hodnota?
Presne co pise Cachino. Podpises zmluvu v praci a zistis ze tam je banda kktov tak tam bude 4 roky robit? No nie, podas vypoved a ides kade lahsie. On vypoved podat nevie ale vie poziadat o to aby ho predali do inej "firmy".
A ked sa v Januari ustne dohodli a teraz mu zrazu povedia NIE tak jasne ze je nasraty.
Denis aj oni ho predaju ale za cenu aku chcú ,je pod zmluvou a naco ta zmluva je? Oni ho kupili a tam nejde o 100€ ale milióny .To ako keby ho kupili, dostane plat 30mil na 5rokov a on nič nebude hrat tak mu povedia že nebudú mu platiť ,zmluva je zmluva.A trucovat ? Má ju dlhodobú neboj keď ho posadia na tribúnu rýchlo si tie detské veci rozmysli ,je to neprofesionálne .
Okovidi- porovnávaš hlúposť keďže tu ta klub kupuje a v práci ta zamestnávateľ nekupuje. Klub chráni svoje peniaze má zmluvu a risk je pre obe strany. Či ty kúpiš hráča za 100mega a urobíš z neho hviezdu ,on začne trucovat a ty si povinný ho predat za 50mega lebo on chce a kupujúci viac nechce dat? Trosku hlúposť nie?
Chlapci, veď sám si nastavil 500M výkupku, kľudne mohol nesúhlasiť a ostať na 100M výkupke a nemal by problém, bola to iniciativa jeho agenta, že mu také vybavil tak najprv nech sa hnevá na neho 😀
Tie zmluvy su strasne sprosto dané, výkupky by mali byt jednoducho nastaviteľné, 20x hrubého platu pri hráčoch do 23 rokov, 10x násobok do 30 a 5x nad 30 rokov alebo 2x násobok sumy predchádzajúceho prestupu... ale toto je aplikovatelne len na top tímy, tie male by mali velke problemy...
A ten slub je niekde písomne, verejne alebo v zmluve? Alebo je to len vymysel novinárov? Pretože pár mesiacov na to verejne hovoril ako sa o pár rokov vidí ako veteráni klubu Griezmann a Koke
Luis_F nie vtedy sa tu uz nebude podporovat ti isty co ho teraz podporuju tak by ho o rok nazvali hajzlom Neymar ked trucoval bol hajzel Ferran nieco povedal do medii tiez hajzel
Kluc- to čo je za hlúposť že vykupka 20x hrubého platu ? Aha takze kúpiš hráča za čo má 25rokov za 220mil ,bude maz plat 20 v hrubom takze 20x10 =200 a ty ho vlastne kúpiš za 220 a predáš za 200 … to dáva teda logiku 👍 veď na to je jednanie ak súhlasí klub a výkupnou a hráč tiež tak podľa toho sa nadstavuje ,obaja súhlasili nikto ich nenútil . Zmluva je aby sa dodržiavala v opačnom prípade je to iba zdrap papiera
Veľmi sa mi páčia tie prirovnavia s bežnou prácou ;)
Tak skúsim aj ja jedno také ... Vstupis do armády... Upises sa na 5 rokov. Skús ísť za svojím veliteľom a požiadať ho že ty by si chceš ísť bojovať za "nepriateľa" ... ;)
Je to veľmi špecifické vo futbale. Vzhľadom na dĺžku kontraktu a výkupnú klauzulu mu napríklad dali plat a podpisový bonus. Myslíte že im to Alvarez spätne plánuje vrátiť? Pochybujem. A ani do Barcelony asi nepôjde hrať za menej peňazí.... Toto nie je srdciar.
Kazda zmluva, ktoru som doteraz videl, obsahovala aj paragrafy o moznosti ukoncenia zmluvy. Aj o moznosti jednostrannej vypovede za presne urcenych podmienok. Predpokladam, ze aj Alvarez moze jednostranne ukoncit zmluvu, ale pravdepodobne by prisiel o vsetky peniaze zakotvene v zmluve. Urcite nie je pravda ze by boli hraci otrokmi. Osobne si myslim, ze vo vsetkych zmluvach maju hraci navrch, pretoze oni si urcuju podmienky.
Nestane lebo toho nam Atletico nepreda jedine keby sme vyplatili klauzulu 500 milionov a tolko penazi nieje a aj keby bolo tak to urcite nevyplatit a moj nazor uz to mali davno vzdat a obzerat alternativu
Ja uplne rozumiem postoju atletika. Ked sa odosobnim od toho,ze som fanusik barcelony a triezvo sa zamyslim nad tym,ze atletiko nechce pustit svojho najlepsieho hraca priamemu konkurentovi, tak je to uplne normalne a pochopitelne. Co normalne nie je a naopak skor nasmiech je spravanie hlavnych predstavitelov atletov. Odletel “nahodou na dovolenku”, aj jeden aj druhy? Kde je profesionalita ? Neuveritelne :D
No neviem. Profesionály dali jasne najavo svoj postoj. To Alvarez sa zachoval ako amatér a miesto rokoviania s klubom zvolil verejné vyhlásenia cez médiá. Klub všetky ponuky na Alvareza odmietli. Dali jasné vyhlásenie, že hráča nemienia predať. Len Alvarez to nechce a nevie pochopiť. Chlapec príde z dovolenky a je nasraty že ho tam nečakali. To nevedel že boli na turné?? To si mali všetci zrušiť dovolenky lebo príde veľký trucant Alvarez??
Cital si clanok? Tu sa nebavime o planovanych dovolenkach ale o “2 dnovej dovolenke na ibize a necakanej dovolenke”. A to,ze si posielali odkazy cez media nie je komunikacia. Ak chceli vyjadrit Julianovi,ze ma ostat, tak sa s nim mali zoci voci stretnut, povedat mu,ze nikam nejde a hotovo. To by som uplne zobral ako pisem vyssie, ze sa to da na 100% pochopit a obhajit. Nie pri prvej prilezitosti na rozhovor odletiet na neplanovame dobolenky :D
Pekne si to napísal, len v opačnom poradí. To Alvarez chce odísť. To ON s tým nešiel za vedením, ale posielal im toto vyjadrenie cez médiá počas MS. Prečo nešiel najprv za vedením?? Rozpútal vojnu cez médiá, miesto rokovaní. Teraz sa to snaží zachrániť keď vidí že neuspel. A pozri, zase to rieši zlostne a cez médiá posiela odkazy. Keď tak veľmi to chcel vyriešiť z mohol si skrátiť dovolenku a riešiť to. Veď on chce odísť, tak nech ukáže vôľu, nie iba reči
On to riešil už v januári a dostal prísľub, na ktorý sa teraz nikto z vedenia nevie rozpamätať. Zjavne ho to nasralo. To čo ja nechápem je prístup Atlétov, nechceš hrať u nás tak dovidenia.
Ty akoby ignorujes zakladny argument, na ktorom stavam. Vravim,ze je rozdiel ked sa neprofesionalne chova jednotlivec vs institucia. Ja som v ziadnej vete mojho komentaru nenapisal, ze to Julian riesil ukazkovo, cize ho ani neospravedlnujem, mal si to vyriesit v tichosti. Ale ak je pravda,ze mu slubili moznost odchodu, tak co ma chudak robit? A co mal robit ak sa veci nedali riesit civilizovane a profesionalne na zaklade dohody, ktora bola porusena zo strany atletov? Pokial viem verejne vyhlasenia zacali az potom co barcelona predlozila ponuku. Evidentne bol v tom,ze bude moct ist, tak ako mu bolo slubene, a potom co mu bolo slubene zamietnute zacal zo zufalstva konat. Pokial si myslis,ze ludia, ktori nahodne idu na dovolenku v den prichodu hraca by boli ochotni sa s nim stretnut ked by si on sam skratil a neohlasili by dalsiu nejaku dovolenku, urgentnu business cestu atd., tak si myslim,ze sa mylis. Predstavitelia klubu si maju drzat uroven, mali ho pockat, s kludom ho zamietnut a vec povazovat za vybavenu- za tymto si stojim. A ked nie obaja, tak urcite aspon jeden z dvoch klucovych ludi, obaja prec je vysmech.
Paprik a je ten prísľub pravda alebo len vymysel novinárov?
Zhrňme si to
Januára - dostal prísľub o ktorom vedia len novinári, nevyjadril sa k tomu klub ani samotný hráč
Marec - Alvarez sa verejne vyjadri že sa o 10r vidí ako veterán klubu podobne ako Oblak, Koke, Griezmann
To moc nedava zmysel či?
HoreNohami ako vznikne zmluva? Nedohodnu sa najprv dve strany ustne? Cize ustna dohoda ma podla mna v profesionalnom ponimani rovnaku hodnotu ako zmluva (samozrejme pokial chces udrzat image profesionala, ak ti to je jedno, tak zacnes so spinavostami)
Ústna dohoda má v profesionálnom ponímanú rovnakú hodnotu ako zmluva? To nemyslíš vážne toto :D :D :D Toto povedz v čo i len trochu serióznejšej inštitúcií tak garantujem že popadajú všetci zo stoličiek.
Btw ako píšem vyššie, nikde nebolo preukázané že vôbec nejaká ústna dohoda existovala, jediný kto s tým prišiel sú novinári.
Neviem, asi 2, za historiu 11 čo som dával do AI.
Real Madrid – 36 titulov
FC Barcelona – 29 titulov
Atlético Madrid – 11 titulov
Athletic Bilbao – 8 titulov
Valencia CF – 6 titulov
Teraz mali s alvarezom asi najhoršiu sezonu za poslednych 11 rokov a aj v takej biednej forme nas vyradili. Myslím, že tie nové posily čo mali im uškodili väčšina, tak sa to podpísalo aj na výsledku otrasnej sezony. Ja by som ich nepodceňoval, pri troche šťastia zase udrbú nejaký titul. Radšej pozerajme a sústreďme na seba, najnebezpečnejší konkurent je ten, ktorého podceníme.
Tak Alvarez spravil všetko zle čo mohol. Ako prvé podpísal zmluvu na 6 rokov za slušný plat a bonusy. Vtedy nemal sen?
2. Mal sa zachovať ako profesionál a osobne jednať o odchode s klubom priamo a osobne, nie dávať vyhlásenia do médií pred MS.
ATM jasne odmietlo všetky ponuky a vyhlásilo svoj postoj že ho nepredajú. Určite vedel že tím je na tour a že po ňom budú mať dovolenku. Či to sa nebaví s nikým z klubu?? No on dôjde ako veľká voda a ešte je urazený že ho nečakali s otvorenou náručou...ja toho chlapca prestávam chápať
Celu tuto kauzu povazujem za velmi nestastnu postavenu na osobnych egach. Naviac on na seba - teda ak by prestupil - vytvara na seba do budúcnosti obrovsky tlak, priam neskutocny...
Tak celé je to postavené na tom, že na naře se s Atletama dohodl na tom, že ho po sezóně za nabídku aspoň 100 mega nexhají jít. Vedení Atletů ale hodilo zpátečku a Alvarezovi se tak nikdo nemůže divit.
Hej v januári sa s nimi dohodol, potom v marci povedal že sa vidí o 10r ako veterán klubu a určite v tej dohode bolo že keď ho kúpili za 80 tak za 100 ho pošlú po 2 rokoch konkurentovi do ligy. Jak naivní musíte byť keď tomuto veríte.
Ked zacal Alvarez vyplakavat cez media tak ako ho tu niektori podporuju ale ked pred tyzdnom nieco povedal Ferran tak presne ti isty ho nazvali hajzlom nuz dvojaky meter
Neviem o tom,zeby Alvarez vyplakaval cez media.Jasne mal dohodu,ze ho nechaju v lete odist a teraz sa mu vyhybaju ako trener ,tak dalsi zodpovedni pracovnici klubu a ide o totalne iny pripad,ako Ferran.Jeho nedrzime nasilu,lebo my nikoho nedrzime nasilu a Ferran spustil zbytocne reci prave cez media.
Ano iste ty si bol pri tej dohode ked ju uzavierali a uz len Atletico bude robit dohody so svojimi hracmi ze ked ich budeme chciet my tak ich len tak pustia. A pokial dobre viem boli na turne v Soule a vtedy zacal Alvarez trucovat to sa mali podla teba zbalit a vratit sa do Madridu lebo Alvarez sa chce vyplakat?
@snadhladom - "jasne mal dohodu, že ho nechajú v lete odísť" - vieš dať relevantný zdroj, ktorý túto jasnú dohodu potvrdzuje? ATM o nej nič nehovorí, Alvarez o nej nič nehovorí.... možno tú dohodu spravili novinári medzi sebou :)
A že sa mu vyhýbajú? Vieš o tom aký je to nezmysel... dalšia novinárska kačica... ved zachvíľu sa všetci vidia na tréningu... že to bude až o 2 dni neskôr ako si to naplánovali novinári .. no holt to je smola asi mali zlé info...
Ustna dohoda je vies aka? mas to v nazve,ale vela ti prezradi reakcia hraca a jeho okolia,kotri sa na nu odvolavaju a na druhej strane reakcia vedenia,kotre sa vyhyba stretnutiu a strka hlavu do piesku. Nemyslim si,ze si to Alvarez cele vymyslel. Zdoj : pouzi AI je viacero clankov (mozu byt a nemusia pravdive,ale Alvarezova strana to tlaci cely cas a naopak klub sa jasne sprava tak,ako sa sprava). Podstata je ale vzdy ta ista: ak chce hrac odist,nechaj ho a zarob na nom.Nasilu drzany hrac nebude podavat optymalne vykony.
Ešte raz. Zdroj je kto? Špekulácie novinárov? Kto z okolia?
Skús teraz nepoužívať AI a zamyslieť sa. Podľa tých zdrojov k dohode došlo vo Februári a ako reakcia je že v Marci v rozhovore Alvarez vyhlási že sa aj o 10 rokov vidí v klube a chce byť klúčový líder ako Koke a Griezman? Dáva ti to zmysel?
A ako sa prosím ťa Simeone bude vyhýbať Alvarezovi na tréningoch? Schová sa do škatule? To sú len ďalšie nezmysli novinárov....
Vraj existuje skrytá výkupná klauzula, ktorú zahrnulo do prestupu Man City, že kluby hrajúce v LM ho (Juliana) môžu kúpiť za 130M a Atletico si môže trhnúť nohou. Problém asi je, že Barca nemá 130M cash, aby ju aktivovalo.
Problém je ze veríš hlupostiam a konspiraciam...
Real poslal oficiálnu ponuku na 150 mega a ATM ju odmietlo... V zmluve má dohodu na 500 mega ak ju vyplatí Atletico si môže... Kúpiť aspoň 3 Alvarezov :)
Vravím, že vraj nie že tomu aj verím, ale bolo by super keby tam.
V článkoch rozne zahraničné média vysvetľujú, že to je len pár vybraných nie všetky v LM a že by to mali byt tie ktoré Julian preferuje. Real Madrid medzi nimi neni. https://sports.yahoo.com/...
Sorry moja chyba a strata v preklade. Nie Man City ale Julianov tábor si to dal do zmluvy. Že inak by ani neprišiel do Atletica, ak by to tam nebolo. Atletico malo mať garanciu zisku (kúpa 75predaj130cize55profit) a hráč garanciu naplnenia sportovych cieľov v klube ktorý bude mať šancu na úspech a slobodu si ho vybrať. Preto je teraz vytočený. Ale, je tu ale potrebuje hráč požiadať verejne o odchod a musí byt cash. Tzn 130m na drevo hned, žiadne splátky a musí si to vyplatiť sám hráč.
Barca teda asi nemá cash, inak by to už dávno prebehlo, alebo je jej veľa 130M ako nám všetkým.
Osobne si nemyslím že takúto klauzulu v zmluve má.
Ak by tam bola ATM by muselo jednať. Ich postoj je však pomerne jednoznačný.
Aký by malo zmysel odkazovať Barcelonu na 500 mega výkupku ak by pre Barcelonu bola len 130?
To by potom ťažko vysvetľovali aj vlastným fanúšikom...
Tvoj komentár má dobru logiku a z hľadiska zdravého rozumu máš 100 % pravdu. Ak by bola v zmluve napísaná oficiálna, fixná suma 130 miliónov pre Barcelonu, Atlético by nemalo ako vyjednávať. Dôvod, mozno prečo Atlético takto reaguje a odkazuje sa furt na 500 miliónov, je čisté PR a snaha zachrániť si tvár pred vlastnými fanúšikmi, treba rozlišovať čo je Offiko vs Private agreement. Na zväze (La Lige) je registrovaná len tá 500-miliónová klauzula. Tých 130 miliónov nie je oficiálna výkupka, ale interný písomný prísľub (private agreement) v zmluve, ktorý pravdepodobne hovorí: Ak hráč požiada o odchod a klub XY prinesie 130 miliónov naraz a na ruku, Atlético mu nebude brániť. Atlético vie, že Barca tých 130 miliónov nemá v kufríku, aby ich vysypala naraz. Barca ich chce platiť na splátky. Atlético preto využíva situáciu, verejne kričí: Platí len 500 miliónov! ,aby Barcu zastrašilo a prinútilo ju buď cúvnuť, alebo zohnať bankové záruky na celú sumu okamžite. Predstav si, že vedenie Atlética povie: Áno, Barcelone ho pustíme za 130. Fanúšikovia by ich ukameňovali za to, že posilňujú rivala. Takto môžu pred médiami hrať divadlo a byť chrumkavý, že oni Álvareza držia zubami-nechtami, a ak nakoniec odíde, povedia ,,My nič, to Barcelona aktivovala doložky, ktoré sme museli zo zákona akceptovať, oni su tí zlí,, To isté bolo s Griezmanom, humkuk proforma sťažnosti neviem čo ale peniažky potešili.
Ale musíš uznať ako teória to je min. zaujimavé. Čas ukáže, možno bude mať Fabrizio Romano ďaľší úprimný rozhovor s hráčom Aletica, ktorý chce prestúpiť ku nám 😅
Bleskovky
20 dní
Raphinha najlepším hráčom zápasu proti Feyenoordu!
Posadí ho Atletico na 3 sezóny na tribúnu? No nie, nikto nepremrhá 100+ miliónov. Hrá sa na chrumkavého, ale toto je biznis. If you don't like how the table is set, turn over the table. Alebo plač do vankúša po večeroch.
Dúfam, že aj vtedy ho budeš podporovať zo všetkých síl!
Kam speje tá spoločnosť ked neprofesionalizmus povyšujeme na hrdinstvo svetového kalibru...
Zaviedol by som to co je v hokeji, vymenili sme ta. Zbal si veci zajtra sa hlasis vo Vladivostoku :-D
A ked sa v Januari ustne dohodli a teraz mu zrazu povedia NIE tak jasne ze je nasraty.
Tak skúsim aj ja jedno také ... Vstupis do armády... Upises sa na 5 rokov. Skús ísť za svojím veliteľom a požiadať ho že ty by si chceš ísť bojovať za "nepriateľa" ... ;)
Je to veľmi špecifické vo futbale. Vzhľadom na dĺžku kontraktu a výkupnú klauzulu mu napríklad dali plat a podpisový bonus. Myslíte že im to Alvarez spätne plánuje vrátiť? Pochybujem. A ani do Barcelony asi nepôjde hrať za menej peňazí.... Toto nie je srdciar.
Zhrňme si to
Januára - dostal prísľub o ktorom vedia len novinári, nevyjadril sa k tomu klub ani samotný hráč
Marec - Alvarez sa verejne vyjadri že sa o 10r vidí ako veterán klubu podobne ako Oblak, Koke, Griezmann
To moc nedava zmysel či?
Btw ako píšem vyššie, nikde nebolo preukázané že vôbec nejaká ústna dohoda existovala, jediný kto s tým prišiel sú novinári.
Navíc, oni si opravdu myslí, že jsou konkurenti Barci a Realu? :D
Real Madrid – 36 titulov
FC Barcelona – 29 titulov
Atlético Madrid – 11 titulov
Athletic Bilbao – 8 titulov
Valencia CF – 6 titulov
Teraz mali s alvarezom asi najhoršiu sezonu za poslednych 11 rokov a aj v takej biednej forme nas vyradili. Myslím, že tie nové posily čo mali im uškodili väčšina, tak sa to podpísalo aj na výsledku otrasnej sezony. Ja by som ich nepodceňoval, pri troche šťastia zase udrbú nejaký titul. Radšej pozerajme a sústreďme na seba, najnebezpečnejší konkurent je ten, ktorého podceníme.
2. Mal sa zachovať ako profesionál a osobne jednať o odchode s klubom priamo a osobne, nie dávať vyhlásenia do médií pred MS.
ATM jasne odmietlo všetky ponuky a vyhlásilo svoj postoj že ho nepredajú. Určite vedel že tím je na tour a že po ňom budú mať dovolenku. Či to sa nebaví s nikým z klubu?? No on dôjde ako veľká voda a ešte je urazený že ho nečakali s otvorenou náručou...ja toho chlapca prestávam chápať
ATM ani samotný Alvarez o nej nič povedali...
A že sa mu vyhýbajú? Vieš o tom aký je to nezmysel... dalšia novinárska kačica... ved zachvíľu sa všetci vidia na tréningu... že to bude až o 2 dni neskôr ako si to naplánovali novinári .. no holt to je smola asi mali zlé info...
Skús teraz nepoužívať AI a zamyslieť sa. Podľa tých zdrojov k dohode došlo vo Februári a ako reakcia je že v Marci v rozhovore Alvarez vyhlási že sa aj o 10 rokov vidí v klube a chce byť klúčový líder ako Koke a Griezman? Dáva ti to zmysel?
A ako sa prosím ťa Simeone bude vyhýbať Alvarezovi na tréningoch? Schová sa do škatule? To sú len ďalšie nezmysli novinárov....
Real poslal oficiálnu ponuku na 150 mega a ATM ju odmietlo... V zmluve má dohodu na 500 mega ak ju vyplatí Atletico si môže... Kúpiť aspoň 3 Alvarezov :)
V článkoch rozne zahraničné média vysvetľujú, že to je len pár vybraných nie všetky v LM a že by to mali byt tie ktoré Julian preferuje. Real Madrid medzi nimi neni. https://sports.yahoo.com/...
A ako ju tam vlastne dali keď nie sú aktérmi tej zmluvy?
Barca teda asi nemá cash, inak by to už dávno prebehlo, alebo je jej veľa 130M ako nám všetkým.
Ak by tam bola ATM by muselo jednať. Ich postoj je však pomerne jednoznačný.
Aký by malo zmysel odkazovať Barcelonu na 500 mega výkupku ak by pre Barcelonu bola len 130?
To by potom ťažko vysvetľovali aj vlastným fanúšikom...
Ale musíš uznať ako teória to je min. zaujimavé. Čas ukáže, možno bude mať Fabrizio Romano ďaľší úprimný rozhovor s hráčom Aletica, ktorý chce prestúpiť ku nám 😅