Co si pamatuju, tak Yamal byl nejsilnější, když ho podporoval Koundé, s tím si podle mě rozuměl nejvíc, rychlé one-two, nabíhačky koundého za obranu atp. Pak se Koundé zranil a Yamal sice dozrál jako hráč, ale chyběla mu podpora krajního obránce, kdy ani Eric, ani Araujo nedokázali předvádět ty samé aktivní náběhy jako Koundé. Pak se zranil Yamal, ale to už je jiný příběh.
Takže to co se píše v článku je podle mě klíčové: podpora Yamala. Ať už bude hrát víc ve středu, nebo i nadále jako křídlo, bez podpory je poloviční, stále velmi důležitý a výborný hráč, ale ani zdaleka tolik nebezpečný.
Co si to sem nepis ze si najviac rozumel s koundem lebo nabehnu miestni odbornici a hned ti vysvetlia ze to neni mozne ved kounde je dreveny slabucky a treba ho predat…samozrejme vsetko kvoli jednej slabsej sezone
sice sa necitim byt miestnym odbornikom, ale napisat, ze Kounde podporuje Yamala v utoku a nebodaj nejakymi rychlymi narazackami rozbijaju superove obrany ma zdvihlo zo stolicky:D Kounde v 90% pripadoch odovzda Yamalovi loptu a vsetci cakaju co sa bude diat a pokial mu Kounde niekde nabieha tak je to len pro forma, nikto necaka, ze Kounde nieco vymysli alebo vytvori nejake nebezpecenstvo :D Cim je Yamal blizsie k brane tym lepsie, cim viac s nim niekto spolupracuje tym lepsie, navyse je to nas najlepsi hrac pokial ide o pohyb v malych priestoroch takze by som nepredpokladal, ze si v prehustenom strede niekto bude počínať lepsie ako on v tomto aspekte hry.
reyFCB - díky že mi dáváš pocit příčetnosti, lol. Jen pro info: sledoval jsem každý jeden zápas za poslední čtyři roky. Doopravdy každý, ani jeden jsem nevynechal (Barca je jediný tým, který takhle aktivně sleduju, kdyby někdo měl obavy o můj volný čas). Koundé před prvním velkým zraněním byl suveréně nejlepší ofenzivní podpora Yamala a kdo tvrdí opak, tak prostě buď zapomněl, nebo na to nekoukal (highlighty se nedaj tak úplně počítat). To, jak hrál vzadu, tady neřeším.
A s kým koundeho porovnávate ? Garcia a araujo? Obaja CB a samozrejme že do off to je nič ( áno viem aj kounde bol ) .... Ale ak sa pozriem napríklad na repre tak Porro poskytuje servis rozhodne lepší ako kounde pre yamala .... To znamená že áno kounde je ( alebo bol ) najlepší v Barcelone smerom dopredu ale prakticky látka u nás na RB bola sakra nízko... Za mňa je tam potrebné plnohodnotne RB
ved to je uplne ok, len pisem svoj nazor, ktory je v tomto opacny, z nikoho nerobim nepricetneho. Z pravych obrancov si s Yamalom asi rozumie najlepsie, ale je to pripad jednoookeho medzi slepymi. Sak Yamal je tam skoro vzdy osamoteny a musi ist driblingom cez hraca/hracov, narazky s Koundem su uplna vzacnost ten skor hlida defenzivu a isti Yamala vzadu. Nase zapasy tiez sledujem, preto ma vas pohlad prekvapuje. Koundeho by som urcite nedaval nikomu za vzor beka, ktory podporuje utok alebo prikladne spolupracuje s Yamalom, cele nebezpecenstvo vytvara Yamal sam v 90% pripadoch, ich spolupraca tam nema skoro ziadnu pridanu hodnotu, lebo neohrozuje supera. Kounde Yamalovi odovzdava loptu a dalej rozhoduje Yamal. A netyka sa to podla mna len Koundeho, ale aj Baldeho, ktory sa tiez nepokusa preniknut do sestnastky narazackou so spoluhracom, driblingom a pod. Resp. niekedy pokusa, ale nejde mu to:D vacsinou dostane loptu pobehne s nou dopredu aby posunul tim vyssie, roztiahne hru do strany, ale potom to zasekne a prihra hracovi vacsinou dozadu. Chapem, ze nie kazda dvojicka ma medzi sebou chemiu a su hrozbou pre supera ako Messi s Alvesom, ale ak v pripade Koundeho hovorim o prikladnej podpore utoku a spolupraci s Yamalom, tak mame nastavenu latku dost nizko.
Takže to co se píše v článku je podle mě klíčové: podpora Yamala. Ať už bude hrát víc ve středu, nebo i nadále jako křídlo, bez podpory je poloviční, stále velmi důležitý a výborný hráč, ale ani zdaleka tolik nebezpečný.