CHYBA - Útočník je potřeba, ať už Alvarez nebo někdo jiný jako plán B. Alespoň jeden klasický útočník prostě musí přijít. Potřebujeme 6 útočníků, 2 hráče na každou pozici ideálně. Momentálně máme 4 a půl (Hamza, který nemá na kontě klubový start na dospělé úrovni). Olmo a Fermín jsou podhroti a ti nastupují na své pozici. Minimálně jednoho hráče ještě do ofenzívy potřebujeme. Vzhledem k tomu, že máme jen křídla (+ Hamza), tak potřebujeme útočníka. To jsou lehké počty.
Škoda že odešel Araujo😁 to byla 9tka jak vyšitá. Ja si myslím, že Hansi a Deco ví co dělají a nez kupovat nesmysl, raději nic. Me by dával smysl nejaky ,,B" útočník, neco jako Luuk de Jong. Nebo ten Muriqi, ten by nestál balík a byl by tam jako eso ....
Jj, taková mašina je občas zapotřebí 😁 byť se k nám typově vůbec nehodí, na určité zápasy a posledních 15-20 minut to umí byt účinná zbraň. Ja tedy osobně věřím Hamzovi, libi se mi jeho instinkt a čich na góly. Umí nabíhat do správných prostor. Doufám, ze nás letos všechny překvapí 💪
Do Januára na ligu si v podstate vystačíme aj bez takého hroťáka. Jedine sa bojím 2-3 zápasoch v skupine LM, ak vyfasujeme silnejšie tímy a bez klasického hroťáka to bude trochu ťažšie. Ale stále verím, že do Januára sa dá vydržať aj bez klasického hroťáka. Až v druhej polovici sezóny sa láme chlieb a rozhoduje sa o trofejach - Superpohár, CdR, Liga, LM.
V Januári môže pribudnúť zaujímavá možnosť Samu Aghehowa.
Hamza sa uchytí, uvidíte… len s ním treba zariskovať, aj keby mu prvý zápas nemal vyjsť… na druhú stranu ťažko si predstaviť že by posadil niekoho ako Adyemi, Raphina, Gordon…
Co je na jednu stranu z pohladu financii a strategie mudre - nenakupujeme ked sme hladni a z hladiska alvareza celkom fer, ze nanho nezabudneme lusknutim prstov po konci prestupaku, po vsetkom co “pre nas” (a hlavne seba) urobil aby ku nam prisiel. Napriek tomu, ze na 99% nebudeme mat utocnika si stale myslim,ze koncept je dobry. Vybrali sa hraci, ktori do systemu zapadaju, jeden-dvaja (st a cb) zatial nevysli. Vyjdu nabuduce, dobre teamy sa nevybuduju za jeden prestupak.
Ja viem ale pamatam,ze sme prezili v utoku nie tak davno dozadu Braitwaita ci jak sa pise. Tak co je lepsie, novy Braithwaite alebo dat sancu Hamzovi a posetrit desiatky mega?
Ako klub mame historiu a dovolim si tvrdit pozitivnu so stavkou na mlady talent vs kupu hotoveho hraca, casto kvoli tomu,ze neboli financie. Toto by nebolo nicim ine ani vynimocne. Barcelona a mladici si vzdy najdu cestu.
Jasne,ze nova 9 je investicia do buducna ale ked na trhu aktualne nie je, tak koho chete kupit? Ja niekedy zasnam nad tym ked vidim komentare, ktore spochybnuju Deca a Flicka, ze “nekupili 9”. Jeden je 2x ucl winner ako hrac a vyzera,ze sikovny sportovy riaditel. Druhy je treble winner s bayernom. Asi budu o jednu mozno dve veci lepsi v znalosti co je potreba pri budovani kadra a zvazeni aktualnych moznosti a co nie ako miestni. Realne za koho by si @nick1 dal peniaze na aktualnom prestupovom trhu aby bol vnimany ako investicia buducnosti? @luis_f preco by mala otazka smerovat len na hrot? Ci vsetky ostatne pozicie do vzorky nezapadaju len hrot ano?
@adam27 bavíme sa celé leto o tom že Barcelona potrebuje/chce kúpiť hrotového útočníka. Práve Flick na ktorého sa odvolávaš o hrot požiadal. A Deco sa ho snaží celé leto dotiahnuť. Prečo sa zrazu tváriš že ten hrot netreba a že ho vlastne Flick ani Deco nechcú?
Ty si vytiahol Barcelonsku akadémiu tak ja sa pýtam koľko hrotových útočníkov svetovej úrovne vyprodukovala LaMassia povedzme za posledných 10 rokov?
To že vyprodukuje 3 svetových záložníkov je fantastické ale priamo dieru na hrote ti to nezapláta...
@luis_F koho by si na ich mieste kupil? Bavime sa o investicii do buducnosti. Ako som vyssie spominal ja vobec nie som proti ale skus dat meno, ktore by zapadalo a mali sme financie. K druhemu bodu, preco sa stale tocime okolo utoku? To je precedens,ze pokial sme nevyprodukovalu utocnika, tak nikdy nevyprodukujeme?
Nie je to precedens. Ešte raz v článku aj v diskusii sa rieši Alvarez - útočník. Ty hovoríš že hodme to na akadémiu lebo je skvelá. Tak sa pýtam koľko skvelých hrotových útočníkov vyprodukovala.
Trochu opravim, explicitne nebola spomenuta akademia ale “mladi hraci”. Mame tam Hamzu, ma 18 a ma potencial. Alebo nevnimas Hamzu ako hraca s potencialom co si v pripade volneho miesta zasluzi sancu?
Hamzu vnímam ako obrovský talent a držím mu palce. Ale nie som si istý že môže Barcelona postaviť sezonu na Hamzovi ako jedinej čistokrvnej "9" a ašpirovať na všetky dostupné trofeje. Je to mladý hráč bez skúsenosti s veľkým futbalom. Je tam veľa vecí, ktoré sa nemusia podariť. Napríklad hate fanúšikov na sociálnych médiach po 1 nevydarenom zápase ho môže dosť poškodiť. Tak isto je rozdiel hrať v príprave a potom v LaLige proti betonárom, ktorý hrajú na hrane pravidiel (fyzicky) ... jeho vývoj by mal byť postupný.
Tak isto by som bol rád keby mal Hamza pri sebe skúsenejšiho parťáka od ktorého by sa mohol učiť.
Kedže mi ale neodpovedáš tak predpokladám že ťa žiaden hrot z akadémie (alebo z mladých hráčov) svetovej úrovne za posledné roky nenapadol.
Lusi ty vobec necitas co pisem :D v prvom komentari vravim,ze vybudovat muzstvo trva cas. Co znamena,ze asi uplne nerozmyslam nad UCL (mozno v sne ako ceresnicka ale realita je ina) To je prva vec. Druha vec, nikde som nepovedal,ze Hamza ma byt utocnik cislo 1. ale,ze sa mu ma dat sanca. Kludne do rotacie ale nech dostane minuty, menej dolezite zapasy, a potom sa uvidi ako je na tom. Ci mozno aj do ligovych, minuty v ucl atd. Je ovela rozumnejsie investovat donho ako dat zasa niekomu zmluvu na par rokov kto nam bude zatazovat budget, treba podotknut,ze by to s velmi vyskou pravdepodobnostou bol utocnik nie hodny nasich ocakavami. Po tretie, moj argument spaja barcelonu a mladych hracov. Ani raz som nespomenul,ze z akademie vysiel utocnik, ty si narativ presmeroval na akademiu. Hamza = mlady hrac, stredny utocnik ak to treba takto polopate. Ja som ti odpovedal na vsetko. Teraz cakam na tvojho utocnika kedze sme sa k nemu nedostali :D
souhlasím s tebou adam27, hrot by byl fajn, ale ne za každou cenu. Stejně tak je od Barcy fér dát Alvarézovi najevo, že o něj fakt stojí a že si na něj počkají, pokud to tento přestupák nevýjde. Líbí se mi, že to má konečně koncepci, kterou se snaží držet. Jestli na trhu není vhodný hrot (možná na začátku léta by někdo byl, ale plán byl Alvaréz), ani vhodná alternativa, která by nestála nesmysl (viz Luis Suaréz), tak nemá smysl to lámat přes koleno a dělat opět panické nákupy, na které by se po chvíli opět jen nadávalo. Hamza potahá, Adeyemi s Gordonem skvěle zaalternují, kde jen bude třeba. Do zimy to zvládneme, potom příjde Julián. Deco opravdu není žádný blbec a já věřím, že to má vymyšlené mnohem lépe, než tady kluci z fóra, co jen akorát pičujou, bez jakékoliv realizovatelné myšlenky.
Souhlasím s tebou, že potřebujem i levého stopera a útočník mě napadlo Kane, Tresoldi, Suareze. Příští sezóně bycho:m neměli mít 1:1. Takže proto ta touha koupit někoho.
Kane by nebol investicia do buducna a stal by strasne kvanta, typek je extra trieda uznavam ale ma tusim 33-34. Ten Suarez, uprimne asi level barcelona nebude, ved doteraz o nom skoro nikto nevedel plus ma 28-29? Ten Tresoldi okej, vyzera,ze je mlady, talentovamy, nema zle statistiky ale tiez by to bola stavka na neisto. Ale dik,ze si aspon nejake mena napisal. Je uplne v pohode,ze tie mena vnimame inak, o tom je diskusia.
Ten Vangelis by sa dal zvazit uznavam. Vies co bud za velmi rozumne peniaze toho Tresoldiho alebo mozno spomenuteho Vangelisa? Ale to len tak strielam lebo mam pocit,ze na trhu “reprezentativna 9” (pre nas cenovo dostupna) nie je. Len to je to,ze ja sa nato pozeram asi tym sposobom ako vedenie. Radsej by som naozaj mozno pretrpel este sezonu dve pokial by to malo vo vysledku znamenat serioznu a systemovu prestavbu kadra s tym,ze by kazdy jeden hrac zapadal. Vnimam to aj skrz to,ze takyto utocnik, ktory by nebol uplne “stavka na istotu” by mohol tento plan narusit, zabrat vela miesta v platov strope ( s cim mame skusenost vid. ter stegen alebo donedavna araujo ) a tym vyblokovat dalsie prestupy.
Budúce prestupové obdobie (zimné) ešte budeme operovať na pravidle 1:1. Takže ešte šanca na kúpu hrotu bude. Až keď tak najskôr sa vraví o lete 2027, že nebudeme na pravidle 1:1. To je celkom dôležité povedať, aby nedochádzalo k nedorozumeniam. V zime kľudne môžeme kúpiť nejaký hrot, napr. Samu z Porta.
Už som tu písal svoje tipy musím ten príspevok pohľadať. Na druhú stranu ja som len fanúšik a nie profesionálny skaut. Skúsim svoj laický pohľad na možnosti 9tky vyhrabať z fora a dať ho sem.
Súhlasím že systematická práca je super. Otázka ale znie ak Barcelona nevyhrá nasledujúce dva roky LM, Real nebodaj ukope niečo v lige (načo bude u nich extrémny tlak) bude to Flick aj po sezone bez trofejí?
Neviem ten príspevok nájsť. Každopádne alternativý ktoré sa mi páčili boli napríklad:
Sesko, Hojlund, Ramos, , Gyökeres , Espi, Igor Thiago.
Samozrejme je to iný typ hrotov ako Alvarez. Za mňa by dávali možnosť niečo v zápase zmeniť ak sa nedarí s False "9".
Samozrejme ak mladý hráč ako Hamza dokáže zahrať na ich úrovni tak prečo nie. Budem rád ak sa mu bude dariť.
Tohle je totální nesmysl. Je jasný že proti týmům jako je Elchce, které proti nám ještě nepochopitelně hraje otevřený fotbal nebude devítka chabět, ale proti týmům, které zalezou nebo Top soupeřům by něco takového bylo hodně špatné. Defakto by jsme mohli hrát je pořád to samé.
Je důvod proč hráči jako Kane jsou tak cenění.
Ja neviem co vy stale mate stale s tou 9kou…vedenie a flick chcu hraca ktory kvalitativne pozdvihne tim…ani tresoldi sni ostatne mena podla vedenia asi nie su dostatocne kvalitne aby pozdvihli tim…tak ked sa tak rozhodli tak to treba respektovat zrejme tomu rozumeju viac ako vy…ja suhlasim s tym ze ak nema prist alvarez tak nikto….snad odmietne arsenal a na konci prestupaku si ho uchmatneme
Tak vybrat si len jedneho hraca je dvojsecna zbran. Cakame na neho od MS, tak predpokladam, ze Marin a Alemany su dostatocne bystri nato, aby cakali do poslednych dni a potom ho predali za 120-150, co je za mna extremny prepal a moze to dopadnut ako s Griezmannom. Oni uz v zakulisi mozu mat dohodu s nahradou a len cakaju, ci Barca pristupu na ich hru alebo nie.
To urcite ano, ale jeho cena a plat boli naozaj mimo a nasledne aj suma, za ktoru isiel naspat do Atletica. V podstate mal vacsi impact len na zisk Copy. Ale celkovo Alvarez nema az taky vplyv na hru Atletica ako mal v tom case Griezmann. Preto vsetko nad 100m povazujem za preplacanie.
V Januári môže pribudnúť zaujímavá možnosť Samu Aghehowa.
Ty si vytiahol Barcelonsku akadémiu tak ja sa pýtam koľko hrotových útočníkov svetovej úrovne vyprodukovala LaMassia povedzme za posledných 10 rokov?
To že vyprodukuje 3 svetových záložníkov je fantastické ale priamo dieru na hrote ti to nezapláta...
Tak isto by som bol rád keby mal Hamza pri sebe skúsenejšiho parťáka od ktorého by sa mohol učiť.
Kedže mi ale neodpovedáš tak predpokladám že ťa žiaden hrot z akadémie (alebo z mladých hráčov) svetovej úrovne za posledné roky nenapadol.
Súhlasím že systematická práca je super. Otázka ale znie ak Barcelona nevyhrá nasledujúce dva roky LM, Real nebodaj ukope niečo v lige (načo bude u nich extrémny tlak) bude to Flick aj po sezone bez trofejí?
Sesko, Hojlund, Ramos, , Gyökeres , Espi, Igor Thiago.
Samozrejme je to iný typ hrotov ako Alvarez. Za mňa by dávali možnosť niečo v zápase zmeniť ak sa nedarí s False "9".
Samozrejme ak mladý hráč ako Hamza dokáže zahrať na ich úrovni tak prečo nie. Budem rád ak sa mu bude dariť.
Je důvod proč hráči jako Kane jsou tak cenění.