S postojem buď Alvarez nebo nikdo souhlasím, jistě neříkám že by se hrot nehodil, ale možností kdo tam může zahrát je celkem dost. Raphinha, Gordon, Hamza a i Adeyemi. Pokud chce Flick čistě Juliana nemá smysl vyhazovat peníze za někoho jiného jen pro to aby se někdo koupil a tím se "vyřešil" odchod Ferrana a Lewy, to zpravidla nedopadá dobře.
A jak bude tohle fungovat proti týmům co zalezpu do obrany? Ber devítky budou prostě takové zápasy za trest.
Jediná šance že by se rychle chytil Hamza, ale na Top týmy to určitě nebude.
A na jakým základě si myslíš že to nebude fungovat? Paříž také hraje bez typické devítky a vyhráli 2x LM, dá se v pohodě hrát i takto pokud se tomu přizpůsobí systém.
S timami, ktore zalezu do obrany je hra za trest ci uz s 9kou alebo bez nej. Bolo to za trest aj s Lewym, s Ferranom a kymkolvek dalsim. Ked Flick veri, ze si na cas poradime tak si poradime, lepsie ako nezmyselne vyhadzovat prachy. Az budu vhodne podmienky, 9ina urcite pride.
Súhlasím s Cule90,,aj keď sme tu mali Lewu s Ferranom,proti autobusárom ti je to trt platné,,vždy je lepšie mať variabilitu,v podstate ktokoľvek za polovicou súpera je pre nich teraz veľká hrozba,nie iba deviatka
Jackopz jak prvoplanové řeči? To jsou fakta, Paříž je důkazem že to jde. To že máš v sestavě typický hrot ti nezaručuje že tým bude fungovat lépe a bude silnější.
Jasné že sú to prvoplánové reči ktoré s faktami nemajú nič spoločné. V tíme mali Ramosa čo bol hrot a dal 30g za 2 sezóny. Hrajú iný futbal ako my, majú iné zloženie tímu ako my a najväčšie hviezdy im odpočívali polku sezóny aby boli pripravení na LM pretože v lige nemali konkurenciu a dokázali ju vyhrať s prehľadom. Proti betónu nehrali o nič lepšie ako my, povedal by som že ich herný prejav proti zavretej obrane je horší než náš kde mali aj v skupinách LM značné problémy. Na tejto stránky idú fakty dlhodobo bokom, hlavne pokiaľ ide o takéto debaty, preto už ma ani nebaví to vysvetľovať dookola.
Ehm, Ramos určitě typický hrot není a v lize dal minulý rok "neuvěřitelných" 6 gólů, rok před tím 10. Takže nevím kde jsi sebral číslo 30 🙂. K té poslední větě netřeba se vyjadřovat, od tebe rozhodně nic vysvětlovat nechci protože sám podáváš informace co nejsou pravda, s tím Ramosem si to krásně ukázal😅.
24/25 - 19g za 1800 minút vo všetkých súťažiach za PSG, 25/26 - 12g za 1700 minút vo všetkých súťažiach za PSG = dokopy 31g za 3500 minút. Nie, vôbec nie je typický hrot, mám ti ešte priložiť heatmapy kde sa najviac pohybuje v zápase alebo ti to stačí takto? Ešte niečo potrebuješ vysvetliť? https://i.imgur.com/...
Ešte ti tam môžem pridať aj Alvareza ktorého si tu prezentoval ako perfektnú 9 pre nás, možno konečne uvidíš ten rozdiel a niečo sa naučíš. Došli argumenty, klasika. Keď chceš byť za blbca, tak už poriadne, páči sa. https://i.imgur.com/...
Mimochodem kolik top týmů má momentálně typický hrot na světové úrovni? Arsenal ho nemá (vítěz PL a finalista LM), Real ho nemá, Chelsea ho nemá.. a takto bych mohl pokračovat dlouho. Takže čistě to jestli máš typický hrot nebo ne ti žádné výsledky nezaručuje 😉 Pokud bychom měli uvažovat takhle tak Bayern a City by měli dominovat světovému fotbalu ne? Zajímavé že tomu tak není.
Argumenty nedošli, ty jediné co děláš že sem posíláš tabulky a grafy, gratuluji 😅 Já mám svůj názor a tvoje tabulečky ho nezmění. Mimochodem kde jsem prezentoval Alvareze jako perfektní 9 pro nás? 🤣 Nic takového jsem nenapsal, ale ano myslím si že typlogicky k nám sedět bude 🙂
Arsenal má typický hrot, Gyokeres je akože čo? Len v PL odohral 2200 minút čo je minutáž hráča základu. Mbappe je čo keď nie hrot posledné sezóny? Chelsea ktorá minulú sezónu skončila 6. mimo Európskych súťaží je top tím? Btw Joao Pedro je čo keď nie hrot? Arsenal minulú sezónu hral pól sezóny zo zavretej obrany, Real tak niekoľkokrát vyhral LM. Znovu totálne mimo porovnanie keďže my hráme úplne iný štýl futbalu. Rovnako PSG malo proti Bayernu v LM držanie lopty niekde pri 34-43%, chcem vidieť ako Flick bude hrávať s takýmto držaním lopty, detto keď prišiel Rodri ktorý hral 7 sezón v tíme čo kontroloval zápasy hrou na lopte a nie zo zabezpečenej obrany.
Z posledných 10 víťazov LM čo hralo vyslovene ofenzívny futbal s kontrolou na lopte boli Flickov Bayern s Lewom na hrote, Guardiolove City s Haalandom na hrote a LP ktorému síce v strede hrával Firmino ale práve v semifinále LM dal Origi 2 góly proti nám a jeden vo finále. Ešte niečo?
"Já mám svůj názor a tvoje tabulečky ho nezmění." - presne ako som písal vyššie, zbytočné to tu vysvetľovať keď väčšina ignoruje fakty podložené reálnymi údajmi pritom svoj názor obhajuje takýmto štýlom, akurát dokazuješ že tomu chuja rozumieš
Očividně si nepochopil co jsem napsal 🙂. Arsenal má možná hroťáka v Gyokeresovi ale v důležitých zápasech tam hráli radši Havertze, což určitě typický hrot není, zajímavé že? Tím bych to asi ukončil, a nehraj si prosím na experta kterým nejsi, já si pouze napsal že PSG je schopné vyhrávat i bez hrotu, což je pravda ať se ti to líbí nebo ne. Dál už jsem to řešit nepotřeboval a ty tady na mě místo toho útočíš a rozjíždíš svoje teorie. Nad takovými lidmi mi zůstává rozum stát 😃. Asi smutný život tak si ego honíš tady nebo nevim.
V čom je to zaujímavé že hrali Havertza? Ako som písal a ako videla väčšina ľudí túto sezónu, Arsenal hrá úplne iný futbal ako my, vo finále LM mali 25% držanie lopty a značnú časť PL hrali totálny antifutbal, aký to má teda súvis s nami a našim štýlom hry? Presne ako píšem, prvoplánové rovnako ako v prípade PSG. Rovnako ja môžem povedať že je zaujímavé že Havertz tam hrá už 3 sezóny ale PL a finále LM dali až keď prišlo kladivo na hrot. Mne zas zostáva stáť rozum nad takými čo ignorujú priame informácie ale držia sa svojho "názoru" - tak to ale aj vyzerá vo výsledku a nie len na futbalových fórach. Nehoním ego, skôr som alergický na blbcov a nestrácam nádej že aj takých sa dá niečo naučiť.
Jackopz inak nemyslim si, ze nas aktualny futbal je zalozeny drzani lopty. Flick v 1.sezone zaviedol dost brutalnu vertikalitu, minuly rok to pokulhavalo, lebo bol zraneny Rapha a chybali tam vhodne profily z lavicky a sirka kadra. A nemyslim si, ze teraz nakupujeme ocividne pressujuce profily hracov, aby sme drzali loptu co najviac a co najdlhsie. Ano Flick hovori o kontrole strede pola casto a ano v niektorych zapasoch mame drzanie lopty 60%+, lebo proti nam zaparkuju bus tak co mas robit, ale Flick nechce hrat hadzanu okolo sestnastky to je snad kazdemu jasne od 1.sezony. Naopak, proti timom, ktore s nami hrali otvoreny futbal alebo chceli drzat loptu sa pokusame hrat este vertikalnejsie na rychle prechody. Nas styl je velmi specificky a nema v Europe obdoby, porovnavat ho mozme, ale vzdy tam budu nepresnosti. Ja mam tvoje argumenty rad a v mnohom s tebou suhlasim, na druhej strane si myslim, ze su pre mnohych trochu nepresvedcive prave preto, ze Flick s Decom si ocividne idu po ine profily, nad akymi uvazujes ty a nie su padnuti na hlavu. Som za co najvacsiu variabilitu a kladivo kludne kupit, na druhej strane si stojim za tym, ze nasa najsilnejsia stranka je kombinacny futbal, preto kladivo na lavicku, nie do zakladu.
"Skor som alergický na blbcov". Na základě čeho jsem blbec? Že mám jiný názor jak ty? 😀 Celou dobu píšu slušně. Lidé jako ty by si zasloužili jediné a to pořádně proplesknout 😅
Áno, zaviedol rázne vertikálnejšiu hru po ktorej som ja volal už dlhodobo a je to jeden zo znakov Nemeckého futbalu ale furt sa snaží kontrolovať hru na hrou na lopte a aktívnym pressingom, nie zo zabezpečenej obrany ako to hral Arsenal minulú sezónu, ako to hrával roky Real v LM aj vo veľkých zápasoch a aj ako pár zápasov takto hralo PSG z čoho následne šlo do protiútokov na ktoré majú perfektné profily hráčov.
Mne sa veľmi páči Flickov futbal, ja som tu dlhodobo viedol podobné debaty ešte keď tu bol Xavi že presne takéhoto trénera potrebujeme a máme hrať takýto štýl futbalu. K tomu hľadaniu iných profilov, ja som stotožnený s každým nákupom čo sme aktuálne urobili, bol som proti stopérom ako VdV ktorý okrem rýchlosti v ničom neexceluje a proti Bastonimu ktorý hrá úplne v inom systéme a toho nakoniec aj vylúčili kvôli tomu - ak je teda pravda že sme sa o neho zaujímali. Jediný proti komu som je Alvarez - tam poznáš môj dôvod toho prečo sa o neho tak zaujímame. Ja súhlasím že naša najsilnejšia stránka sú rýchle prechody na pár dotykov ( nechcem to volať kombinácia, tak si predstavujem iný futbal :D ) ale rovnako si tam viem predstaviť vhodnejšie mená ako Alvarez. Hráčov čo kombinujú góly, pressing a aj kvalitu na lopte, ako je napr Joao Pedro. Flick mal takéto prechody do útoku aj v Bayerne a tam mu veľakrát spadol Lewa nižšie a menil si pozície s Mullerom, fungovalo to, vyhrávali všetko a pri obhajobe LM vypadli práve na zranenie Lewu v dvojzápase s PSG. U nás mu to už tak nešlo keďže bol starší ale kto pozorne sledoval, Lewa veľakrát vysunul na jeden dotyk hráčov do nájazdov. Do otvorenej obrany máme kvalitný útok už teraz, do zavretej obrany tomu neverím a nemyslím si že Alvarez tomu niečo pomôže, dôvody vieš. Ak má prísť menej kvalitný hrot, tak na lavičku, ak má prísť topka ako Pedro, Osimhen a pod. tak do základu keďže sú to obaja pohybliví hroťáci. Mne príde akurát komické tu hádzať ako príklady random tímy ako nejaký smerodajný údaj lebo však keď to funguje u nich, bude tu fungovať aj tu ale kto to vidí komplexne tak vie, že to je chujovina.
K tým rečiam o proplesknutí, takých hrdinov na internete už bolo a nikdy nič.
Btw ešte dopíšem, to že niekoho chce vedenie, prípadne tréner neznamená že to vždy dopadne dobre - tých príkladov sme videli už kopu vo futbale. Nestačili by nám všetky prsty na to aby sme porátali hráčov čo mali byť úspešní v novom tíme a išli za veľké peniaze nakoniec skončili ako flop. Hlavne u nás si myslím že máme dostatočné skúsenosti s hráčmi čo si vynútili prestup cez média a trucovaním.
Ano, to byla reakce na tebe a tvoje chování, mě opravdu není sympatické když se někdo považuje za vševědoucího a uráží ty co s ním nesouhlasí 🙂 Příště se zkus chovat jinak a nikdo ti ať zalezeš do díry psát nebude, jednoduché jak facka.
Je smutné že tady člověk může začít diskuzi slušně, pouze si řekne svůj názor a skončí to tím že je vlastně blbec co tomu nerozumí 😅 . Bohužel někteří jedinci to nemají v hlavě v pořádku.
Nie sylarko prejavom blbca je že svoj názor nezmení aj keď stojí pred dôkazmi.
Stále si bude tvrdiť svoje... potom keď mu dojdu argumenty začne "hrdinsky" svojho protivníka urážať a zosmiešnovať, lebo už nedokáže diskutovať. (Nee nepotřebuji od tebe vysvětlit vůbec nic, pane experte 🤣🤣. A teď zalez zpátky do díry děkuji 🙂)
Ak si sa v tom našiel...
Luis_F já jsem pouze napsal že bez hrotu se dá hrát a PSG nám to ukázalo, to je můj názor. Následně sem Jackopz začal posílat tabulky a grafy aby "dokázal" svou pravdu a arogantně dodal že mi to vysvětlí a zakončil to tím že jsem blbec co tomu nerozumí 😀. To Jackopz arogantně reagoval na mě já si pouze napsal svůj pohled. Takže Luis_F příště si prosím pořádně zjisti kdo začal s urážkami 😉 A mimochodem já dokonce i koukám na samotné zápasy a podle toho si názor utvářím, pokud vám stačí jako důkazy grafy a statistiky tak prosím, ale mě ne 👍
Víš fotbal sleduji celkem dlouho a myslím si že o něm něco vím 🙂. Tak jsem si pouze napsal svůj názor, na tom je snad něco špatného? Tvůj problém je že jiný názor nerespektuješ a radši řekneš že jsem blbec co tomu nerozumí, gratuluji.
Jinak zakončil bych to asi tím že názory a pohledy na fotbal jsou dost subjektivní, každý má jiný pohled. Není žádný jeden názor u kterého jde s jistotou říct že je správný. Což tady bohužel někteří nechápou 😉
Luis: akymi dokazmi? nemozem mat svoj nazor? ja ked poviem svoj nazor, tak ty to vzdy beries ako keby som pisal 100% fakty. nemusim pred kazdym slovom pisat myslim si alebo podla mna...
ejdyy: asi tak. im vlastne staci zapnut sofascore, flashscore, tabulky a heatmapy a vlastne vedia viac ako my co ten zapas realne sledujeme. 😂..PS nikdy som sa netvaril ako odbornik ani nic take..ale zjavne pokial netrenujem barcelonu alebo nerobim v nejakom korporate, tak nemozem mat svoj nazor.
Sú tu ľudia čo tiež dlho sledujú futbal, zápas čo zápas a potom sa tu človek dočíta také blbosti že základné atribúty hroťáka sú strela z diaľky, hra 1 na 1, kombinácia alebo že Casado je lepší než Bernardo Silva a Baldé lepší než Cancelo.
To že máš nejaký názor je úplne normálne, blbec si vtedy keď je tvoj názor vyvrátený reálnymi argumentami podloženými niečím konkrétnym čo má výpovednú hodnotu a aj tak si tvrdíš svoje, navyše to nemáš ani čím podložiť a ešte si ironicky uťahuješ. Preto som takých ako ty neraz prirovnal k plochozemcom, tým je tiež 10x dokázané faktami ako sú mimo ale oni si aj tak myslia že zem je plochá lebo majú svoj názor. Rozumný človek vie svoj názor zmeniť keď dostane odozvu založenú na hmatateľných dôkazoch a argumentoch, na tomto princípe funguje každá vyspelá spoločnosť, firma, korporát, atď.
K tomu sledovaniu zápasov, pochybujem že máte nasledovaných vyše 100 zápasov AtM ktorých Julian odohral a k tomu ďalších X zápasov PSG, Arsenalu, ďalších tímov kde hrajú všetci hráči spájaní s Barcelonou a ešte aj ďalších 50+ zápasov Barcelony. Tiež by ma zaujímalo ako ste dospeli vlastne k tomu že ja zápasy nepozerám a sledujem to len cez štatistiky, keď sa tu aktívne zapájam do konverzácií počas zápasov či našich, zápasov PL a pod. Týmto akurát ukazujete že ste to čo tvrdím a vysvetlovať vám niečo nemá prakticky zmysel.
Jackopz nic z toho co píšeš v první větě jsem ale já nepsal 🙂.
A srovnání s plochozemcemi nedává smysl, tam je totiž zcela jasné že nemají pravdu, u fotbalu to tak ale není, tam jsou povětšinou názory subjektivní a každý má právo to vidět jinak 🙂 Nemůžeš si vynucovat změnu názoru někoho jiného, a vůbec ne tím že druhé straně napíšeš že je blbec co tomu nerozumí, a ty nejsi žádný "fotbalový bůh" co určuje který názor je správný. Ty máš jiný pohled na fotbal jak já a to je celé, naprosto normální věc. Chápeš?
@Ejdyy prepáč ja mám z tej diskusie iný pocit.
Jackopz napísal že PSG malo Ramosa čo dal 31 golov za posledné dve sezony, ty si to rozporoval on ti to vyvrátil štatistikami. Mylil si sa.
Ďalej ste sa sporili že Ramos nie je typický hrot (hoc všade je tak vedený aj tréneri ho tak najčastejšie hrajú) ok tvoj názor - Jackopz ty ho vyvrátil na základe štatistického modelu.
Ty si ale neakceptoval dôkaz lebo máš svoj názor (tak ako plochozemec povie že neuverí kým to neuvidí z vesmíru na vlastné oči)
Ideš si svoje lebo sleduješ futbal to je v poriadku. Ale napr. koľko zápasov Ramosa si videl minulú sezonu?
Napísať že Chelsea nemá hrot? Arsenal nemá hrot? To je naozaj ako tvrdiť že zem je plochá. Gyorkeas aj Pedro sú "9"tky. o tom sa moc nedá sporiť. Tak isto aj Ramos je "9"tka.
Futbal je ako píšeš aj veľmi subjektívny a dá sa sporiť kto je lepší hráč... kto kam zapadne a podobne. Ale napísať niečo ako Joan Garcia je obranca lebo často rozohráva loptu je proste mimo. Ramos, Gyorkyes, Pedro všetko to sú hrotový utočníci. V tomto spor byť nemôže.
Realom si tiež pobavil lebo Mbappe hral tiež 9tku odkedy tam je.
Luis_F zase si mimo 🙂 Bavíme se o typické devítce typu Haaland a Kane, to Ramos není a ani Mbappe, podle toho co píšeš je tedy Raphinha taky jasná devítka protože tam první zápas hrál? 🙂 Gyokeres je hrot, přesto tam většinou hráli radši Havertze, další argument že bez typického hrotu se dá hrát.
A s těmi "důkazy" už je to docela trapné, najít si statistiky a pak tvrdit že mám pravdu a všechno znám umím taky 😉
jackopz: da sa suhlasit co pises. akurat mnohokrat to vyznie, ze sme vlastne vsetci blbci(plochozemci) a ty vies vsetko. ja som nikdy nepisal ze casado je lepsi jak B.Silva, ci balde jak cancelo. o parametroch utocnika som, ak si dobre pametam, tiez nepisal. jedine v com sme sa nezhodli je alvarez. ale na druhu stranu beriem a chapem nazor ejdyho.
Luis_F a Jackopz já hlavně nevím o co vám jde, pouze jsem napsal že bez typického hrotu se hrát dá a PSG je toho důkazem, to je můj názor, tečka. Úplně zbytečně útočíte a snažíte se vnucovat svojí pravdu na základě toho že najdete statistiky a grafy na netu jako "důkaz". Úplně zbytečné toto.
Takže čo je Ramos a čo je Mbappe ak nie sú hrotový útočníci?
Naozaj ideš argumentovať Raphinhom po 1 zápase a ignoruješ fakt že Mbappe hrá v Madride na hrote 9tku niekoľko sezon. Naozaj je v tvojom svete toto rovnocenný argument?
Jackopz pouzil statistiky a grafy, aby podporil svoje argumenty. Nemusi to byt pravda, ale nazor + graf / statistika ma vo vecnej diskusii spravidla vacsiu vahu ako nazor bez grafu/statistiky. Ak s tym ma niekto problem, moze dolozit svoje:)) netreba byt prilis vztahovacny ani na jednu ani na druhu stranu, je nas tu niekolko desiatok mozno nizsie stovky, cita to vela ludi, nazor si urobi kazdy sam. Ked niekto komunikuje ako curak ostatni to vidia aj ked si to dotycny neuvedomuje, opakovane na to reagovat je podla mna zbytocne. In general mam ale pocit, ze ta kvalita diskusie je o cosi lepsia ako pred cca rokom. Mier:)
Luis_F zřejmě ti uniká proč vůbec vznikla tahle diskuze, já považuji za typický hrot hráče jako Kane, Haaland nebo Lewa. A to Mbappe ani Ramos prostě nejsou. Celou dobu se tu snažím tvrdit že i bez typu Haaland, Kane můžeme fungovat.
Však Cule jasně ať si klidně kdokoliv podpoří svůj názor statistikou nebo grafem, vyloženě s tím problém nemám. Ale dodávat k tomu že jsem blbec a nerozumím tomu protože nemám důkaz? Jakože sorry 🤣
jasne, nechcel som tym povedat, ze sa nemas obhajovat:D len ze nas tu je vela a kazdy si nakoniec o tom, kto je blbec urobi svoj nazor sam aj bez toho.
Jak Goncalo Ramos nie je hrot tak buď nerozumieš tomu čo je hrot a aké má úlohy alebo máš len zafixovaných hroťákov ako stĺpy stojace v 16, lenže taký nie je ani Haaland.
Ramos hraje na hrotu ale hrot typu Haaland nebo Kane který nám podle některých bude chybět to není 🙂 A psát že tomu nerozumím už mi nemusíš, už je to celkem trapné.
Jack ja len tak v kratkosti nechce sa mi citat kazdy tvoj koment. Ale v jednoduchosti, je flick podla teba na hlavu? Lebo naposledy si pisal ,ze to je laportov a decov vysnivany prestup a nie flickov, my sme ti pisali , ze urcite flick dk toho ma co povedat a ty ze nvs nvs :D ale tak flick je pre teba super trener ale my vsetci na cele s nim co chceme alvareza sme proste hlupaci a ty by si mal trenovat cely svet jo?
Jak mozes pisat o ramosovi a psg pre boha ved on tam dolezite zapasy vobec nehral a hras sa tu na najmudrejsieho a ponizujrs ostatok za iny nazor proste wau a to som precital len par tvojich komentov
A nie je to Laportov vysnívaný prestup? Niekoľkokrát som tu posielal link kde o ňom básnil ešte za Xaviho. Nikde som pritom nenapísal že s ním Flick nesúhlasí ale že je to primárne pick Laportu. Už som niekoľkokrát pisal že aj vedenie a tréner sa môžu mýliť pri výbere hráčov, dopadlo to tak desiatkykrat pri prestupoch v Európskom futbale, dokonca aj taky top tréner aky bol Klopp urobil chujove prestupy keď mal hlavne slovo pri výbere hráčoch po odchode športového riaditeľa. Mas aj niečo k veci čo môžeš niecim podložiť alebo budeš len vyblakovat do prázdna jak jeden z dalších?
Jackopz ty máš asi fakt nějaký mentální problém 🤣.
Co furt máš s tím pokládáním důkazů?
Diskutujeme tu jak fanoušci Barcy které zajímá fotbal, nikdo žádný důkaz pro to aby měl právo říct svůj názor nepotřebuje 😅. Už to pochop.
Keď mám nejaký názor ktorým chcem presvedčiť, mám ho mat niecim podložený aby bol presvedčivý a mal nejakú výpovednú hodnotu. Ako som pisal vyššie, funguje to tak v každej vyspelej spoločnosti, firme, atd. Živím sa hlavou a úspešne, keby prídem ku nám do firmy za riaditeľom a poviem mu nech niečo urobí “ lebo si myslím a mám názor” aj keď realita ukazuje niečo iné, asi vieš ako to dopadne :)
Samozřejmě že se grafy a statistiky používají, tvrdím snad někde že ne?
A já sem nepíšu své názory abych někoho přesvědčoval, to nemám zapotřebí, chci se pouze vyjádřit 🙂 Ty sem ale zřejmě jdeš psát za účelem přesvědčovat někoho o své pravdě, což si myslím není účel tohohle fóra.
A proč srovnáváš firmu s diskuzí o fotbale? To jsou dvě rozdílné věci. Přesvědčuj si svého ředitele a podkládej mu důkazy ale tady to není zapotřebí 😀
Jinak zřejmě trpíš pocitem méněcennosti, jelikož opravdu úspěšný člověk (nebo mentálně vyspělý) by neměl potřebu psát do fotbalové diskuze "živím se hlavou a úspěšně ".
Nikdo se neptal jak se živíš, a myslím si že nikoho tady to nezajímá 😉
Jakože potkal jsem tu spoustu arogantních lidí, ale toto je extrém. Já si svých fotbalových znalostí vážím, a nějaký Jackopz to nezmění.
Pěkný zbytek večera, pane nejmoudřejší a nejchytřejší 🙂
Ejdyy takže Ramos hrá na hrote útoku (čo si priznal) ale nie je hrotový útočník?
Čo teda je? Krídlo? Tvorca hry? Obranca? Brankár?
Neexistuje len 1 typ hrotového utočníka aj Halland aj Kane sú dosť rozdielny. Ani tí dvaja nie sú rovnaký ani štýlom ani hrou.
Tak ještě jednou si to shrňme. Tady se celou dobu po odchodu Ferrana a hlavně Lewy řeší zda nám nebude chybět hrot. Můj názor je ten že to zvládneme i bez něj. Dával jsem jako příklad PSG. Začali jste tady vytahovat že PSG ale mělo Ramose, to je příklad kterému mu moc nerozumím, Ramos reálně nebyl důležitou součástí týmu a to že nafarmil nějaké góly ve Fr. lize pro mě není směrodatný údaj.
Jde o to že po odchodu Lewy nemáme vysoký hrot na který by se dali dávat centry do vápna, například.
Opravdu nemám náladu tady furt dokolečka obhajovat můj pohled, já ho mám takový a nic s tím neuděláte 🙂.
A zrovna ty Luis_F máš taky problém s respektováním jiného názoru, už během MS ses tady se mnou zbytečně hádal 😀.
Já vám neberu váš názor tak mi neberte můj, jednoduché. To už si tady opravdu člověk nemůže v klidu říct co si myslí bez toho aniž by ho někdo začal urážet? Dost smutné. Podotýkám že já si na počátku řekl svůj pohled a vůbec nikoho jsem neurazil, skončilo to tím že jsem blbec co tomu nerozumí protože nemá důkazy 😅. Já vám na nějaké vaše důkazy které si najdete na netu, což můžu udělat taky, kašlu. Svůj názor si mohu říct i bez tabulek a grafů ať se vám to líbí nebo ne 🙂
Rešpektovanie názoru je jedna vec. Akceptovanie hlúpostí je druhá vec. Ale áno pokiaľ chceš len prezentovať svoj nemenný názor tak stačí ked dáš príspevok a viac sa nezapojiš do diskusie. Lebo to pre teba nemá význam - kedže svoj názor nemeníš.
Ak Jacops tvrdí že dal Ramos za posledné sezony 31 golov a ty nie a Jacopz to podloží dátami. Pre teba to nič neznamená. Veď máš svoj názor že ich Ramos jednoducho nedal :) Lenže to nie je vec názoru ale reality. Ak tvrdíš že Ramos nie je hrotový utočník opäť to nie je vec názoru ale rozpor s realitou. A ak si nepriznáš svoj omyl, čo si ak nie blbec? Lebo práve prejavom intelignecie je vedieť prijať fakty oponenta v diskusii.
Citiť sa urazený že ťa Jacobz nazval blbcom po tom ako si ho ty zosmiešňoval a posielal do diery? Možno ak by si si nezačal tak by si sa teraz necítil urazený.
Navyše Jacopz to napísal veľmi diplomaticky a ty sa v tom len našiel...
P.S. Názor že Barcelone hrot netreba a že to Barcelona zvládne aj bez neho akceptujem. a dá sa o ňom diskutovať.
Tvrdenie že PSG, Arsenal, Chelsea alebo Real nemajú hrot už nie, to sa rozchádza s realitou.
"Citiť sa urazený že ťa Jacobz nazval blbcom po tom ako si ho ty zosmiešňoval a posielal do diery? Možno ak by si si nezačal tak by si sa teraz necítil urazený."
Chlapče, do díry jsem ho posílal až když jsem začal posílat grafy a arogantně psal jestli potřebuji něco vysvětlit 🙂 Takže já opravdu nebyl ten co začal urážet a zesměšňovat. Je potřeba dát si diskuzi dohromady tak jak jde za sebou, ne jak se ti to hodí.
A pokud tobě je sympatické že někdo někoho nazývá blbcem protože se nestotožňuje s jeho názorem tak budiž. Mimochodem Jackopz dodal že je alergický na takové blbce. Každý kdo s ním nesouhlasí je tedy blbec? 🙂
V čom je teda štýlom hry iný Ramos než Haaland a Kane? Ak sa bavíme o zakončení hlavou, Ramos dal za posledné 2 sezóny 4g hlavou - tj 12.9%, Haaland dal gólov výrazne viac ale hlavou ich bolo 16.2% a Kane dal dokonca len 9.1% gólov zakončením hlavou. Lewa dal 11.5% gólov hlavou za 2 sezóny pod Flickom v Barcelone. Vo vzdušných súbojoch nie je Ramos o nič horší než napr Lewa. Napr Aguero bol krpatý ale bol tiež hrot, rovnako Lautaro je menší a je to hrot. Hrot sa posudzuje na základe úloh ktoré robí na ihrisku, v akých priestoroch operuje a pod., to že majú rozdielny štýl hry neznamená že jeden je menej hrot než druhý.
@ejdyy áno suhlasím že PSG, Chelsea, Arsenal nemajú Haalanda ani Kana ak ti išlo o to. Ale to nie sú jediný dvaja hrotový útočníci na planéte. Dokonca ani títo dvaja hráči nemajú rovnaký štýl hry. A sú medzi nimi značné rozdiely.
Graf a tabulka ktorá podloží tvoj názor na základe emprických dát a nie len pocitu podľa mňa nie je dôvod na zosmiešnovanie oponenta. On si dal tu námahu že svoje tvrdenia niečim podložil. Ty si úplne ignoroval fakty ... to nie je o inom názore. Sú veci o ktorých sa dá debatovať a kde neexistuje "absolútna" pravda a potom sú fakty. Ako napríklad že ten Ramos dal tých 30+ golov za posledné dve sezony v PSG. To je jednoducho fakt a ak ho rozporuješ tak aj pre mňa vyzeráš ako blbec.
Luis_F to že sem byly zaslány grafy a data je v pořádku 🙂. Já ale svůj názor nezměnil, mám na to právo, to ale není důvod mě pak nazývat blbcem co tomu nerozumí. Nelze si vynucovat změnu postoje druhé strany. Pokud by sem Jackopz poslal něco pro podporu svého názoru a nechal to být tak v pořádku. Místo toho se pak ale uchýlil k urážkám 😉
Hrá PSG v LM futbal ako my? Nie, to som písal už v prvých komentároch. Má PSG zloženie tímu ako my? Nie a to sa nevzťahuje len na útok. Má PSG v domácej lige konkurenciu ako my? Nie, takže môžu nechávať sedieť svoje najväčšie hviezdy čo dokazuje počet odohratých minút. Preto som písal že toto porovnanie je prvoplánové, rovnako ako povedať že Rodri nebude môcť hrať s Pedrim lebo na MS im to tak nefungovalo alebo že stačí kúpiť Laportu a dostaneme 1 gól v LM.
Jackopz, ano PSG v lize nemá konkurenci jako my a může nechávat sedět svoje hvězdy. To si myslím já i Sylarko moc dobře víme. Dokonce už jsem to tady psal.
A z toho důvodu už jsem od začátku nechápal proč tady furt uvádíš jako příklad Ramose 🙂
Já mám pocit že ty si jedeš pouze svoje a vůbec nevnímáš co píšou ostatní.
@Ejdyy opäť sa vraciame k tomu že ty si ho najprv poslal do dieri a až potom on dal prirovanie z ktorého si usúdil že ťa nazval blbcom. To je chronologia tejto diskusie v otázke v ktorej sa cítiš urazený.
Za mňa pokojne môžeš diskutovať o tom či Barcelone treba hrot. Ale tvrdiť že PSG hrot nemalo je NEZMYSEL. Dá sa opäť diskutovať aký bol Ramosov prínos v oboch edicíach LM. S tým opäť problém nemám, ale zbytočne to zjednodušovať na jeho G/A ako navrhuje sylarko to je veľmi prvoplánová analýza, ktorá nemusí byť správna.
ale ma PSG okrem Ramosa, resp malo, ineho hrotaka? a hlavne tu najdolezitejsiu cast sezony ramos nehral. zaklad bol kvara-dembele-doue myslim. a jediny prinos, ktory ramos pre PSG mal bol, ze dal oddychnut hlavnym hviezdam v lige. ale to by im stacila aj upratovacka zo stadiona podla mna 😂
Luis_F pro tebe je to možná nesmysl pro mě ne 🙂. Celé je to pouze o tom že nejste schopni akceptovat pohled někoho jiného. Taky můžu tvrdit že tvoje názory co tu píšeš jsou nesmysl, nic takového jsem ale neudělal.
A ty s Jackopzem nejsi někdo kdo tu bude určovat co je nesmysl a co ne, každý ať si řekne svůj názor.
@Ejdyy už znieš presne ako plochozemec aj to je názor. A dľa teba ma každý právo na akýkoľvek názor. Tak čo vadí natom že niekto si o tebe myslí že si blbec?
@sylarko - súhlasím že Ramosov prínos v LM nebol zásadny. Na druhú stranu dal 30+ golov za dve sezony tak prirovanie k upratovačke na štadione mi príde scestné. Debata ale nebola o tom aký bol Ramosov prínos v LM prečítaj si vlákno od začiatku.
Ejddy tvrdil že PSG, Arsenal, Chelsea nemajú hrotového útočníka čo je objektívne nezmysel. Nie vec názoru.
Luis_F je rozdíl mít svůj názor a nebo někoho urážet na základě toho že má názor jiný, což děláte vy 🙂.
A já netvrdil že PSG, Arsenal, Chelsea nemají žádného hroťáka, ale nemají hrot typu Haaland, Kane nebo Lewa. Takže zase si vymýšlíš.
A vlastně co ty si o sobě myslíš? Mě si popravdě ukradený, a nejsi někdo kdo tady bude diktovat co kdo má říkat 🙂
Ty si mysli co chceš, stejně tak si mohu myslet co chci já.
A k té první větě co si napsal, pokud je pro tebe relevantní názor to že někoho nazýváš blbcem tak prosím. Pro mě to ale žádný názor není je to pouze důkaz arogance 😃
Luis: nevies brat veci aj kusok s humorom? Resp s nadsazkou? To prirovnanie s upratovackou bolo tak myslene. Lebo ta loga je na takej urovni zeby aj s tou upratovackou by ju v pohode vyhrali
@sylarko nie ja som to pochopil ale prišlo mi to znevažujúce k hráčovi čo dal 30+ golov v 2 sezonach ako náhradník. Ale v pohode už som si všimol že ti chýba kus rešpektu.
@Ejdyy naozaj si sa v tom zamotal. Prečitaj si od začiatku čo si písal. Haalanda a Kana si vytiahol až hodne neskôr. To že sú tvoje futbalové vedomosti značne obmedzené a za typický hrot považuješ len Hallanda a Kana zato žiaľ rozhľadenejší používatelia nemôžu.
Stále si nepovedal čo je teda Ramos, Gyorkes ak nie typický hrot?
Namiesto argumentáciie si poslal Jacopza do dieri. Ale to nebolo urážlivé. To bolo OK. Potom si sa našiel v jeho výroku o blbcoch kde ťa ani explicitne nemenoval ani to neadresoval tebe a teraz sa zavzdušnuješ, lebo si sa v tom našiel.
Pokojne si mysli čo chceš. Ako sa vraví. Keď niekto myslí ako blbec, rozpráva ako blbec a správa sa ako blbec tak to asi kačka nebude...
A niekto sa tu minule hadal , ze nvm nvm ci flick tak chce alvareza ked na alvareza kydali.
Nemozes robit z flicka naj trenera v jednej vete a v druhej pisat ako sme sprosti ze chceme alvareza lrbo tym nakladas aj na flicka :D kde su statistikari :D
Prečo nie? Klopp je perfektný tréner, jeden z najlepších tejto generácia a taktiež urobil hlúpe nákupy v lete 2022 keď im odišiel bývalý športový riaditeľ. Vtedy sa priviedol Darwin Nunez za 85m.
Jediná šance že by se rychle chytil Hamza, ale na Top týmy to určitě nebude.
Z posledných 10 víťazov LM čo hralo vyslovene ofenzívny futbal s kontrolou na lopte boli Flickov Bayern s Lewom na hrote, Guardiolove City s Haalandom na hrote a LP ktorému síce v strede hrával Firmino ale práve v semifinále LM dal Origi 2 góly proti nám a jeden vo finále. Ešte niečo?
Mne sa veľmi páči Flickov futbal, ja som tu dlhodobo viedol podobné debaty ešte keď tu bol Xavi že presne takéhoto trénera potrebujeme a máme hrať takýto štýl futbalu. K tomu hľadaniu iných profilov, ja som stotožnený s každým nákupom čo sme aktuálne urobili, bol som proti stopérom ako VdV ktorý okrem rýchlosti v ničom neexceluje a proti Bastonimu ktorý hrá úplne v inom systéme a toho nakoniec aj vylúčili kvôli tomu - ak je teda pravda že sme sa o neho zaujímali. Jediný proti komu som je Alvarez - tam poznáš môj dôvod toho prečo sa o neho tak zaujímame. Ja súhlasím že naša najsilnejšia stránka sú rýchle prechody na pár dotykov ( nechcem to volať kombinácia, tak si predstavujem iný futbal :D ) ale rovnako si tam viem predstaviť vhodnejšie mená ako Alvarez. Hráčov čo kombinujú góly, pressing a aj kvalitu na lopte, ako je napr Joao Pedro. Flick mal takéto prechody do útoku aj v Bayerne a tam mu veľakrát spadol Lewa nižšie a menil si pozície s Mullerom, fungovalo to, vyhrávali všetko a pri obhajobe LM vypadli práve na zranenie Lewu v dvojzápase s PSG. U nás mu to už tak nešlo keďže bol starší ale kto pozorne sledoval, Lewa veľakrát vysunul na jeden dotyk hráčov do nájazdov. Do otvorenej obrany máme kvalitný útok už teraz, do zavretej obrany tomu neverím a nemyslím si že Alvarez tomu niečo pomôže, dôvody vieš. Ak má prísť menej kvalitný hrot, tak na lavičku, ak má prísť topka ako Pedro, Osimhen a pod. tak do základu keďže sú to obaja pohybliví hroťáci. Mne príde akurát komické tu hádzať ako príklady random tímy ako nejaký smerodajný údaj lebo však keď to funguje u nich, bude tu fungovať aj tu ale kto to vidí komplexne tak vie, že to je chujovina.
K tým rečiam o proplesknutí, takých hrdinov na internete už bolo a nikdy nič.
Stále si bude tvrdiť svoje... potom keď mu dojdu argumenty začne "hrdinsky" svojho protivníka urážať a zosmiešnovať, lebo už nedokáže diskutovať. (Nee nepotřebuji od tebe vysvětlit vůbec nic, pane experte 🤣🤣. A teď zalez zpátky do díry děkuji 🙂)
Ak si sa v tom našiel...
To že máš nejaký názor je úplne normálne, blbec si vtedy keď je tvoj názor vyvrátený reálnymi argumentami podloženými niečím konkrétnym čo má výpovednú hodnotu a aj tak si tvrdíš svoje, navyše to nemáš ani čím podložiť a ešte si ironicky uťahuješ. Preto som takých ako ty neraz prirovnal k plochozemcom, tým je tiež 10x dokázané faktami ako sú mimo ale oni si aj tak myslia že zem je plochá lebo majú svoj názor. Rozumný človek vie svoj názor zmeniť keď dostane odozvu založenú na hmatateľných dôkazoch a argumentoch, na tomto princípe funguje každá vyspelá spoločnosť, firma, korporát, atď.
A srovnání s plochozemcemi nedává smysl, tam je totiž zcela jasné že nemají pravdu, u fotbalu to tak ale není, tam jsou povětšinou názory subjektivní a každý má právo to vidět jinak 🙂 Nemůžeš si vynucovat změnu názoru někoho jiného, a vůbec ne tím že druhé straně napíšeš že je blbec co tomu nerozumí, a ty nejsi žádný "fotbalový bůh" co určuje který názor je správný. Ty máš jiný pohled na fotbal jak já a to je celé, naprosto normální věc. Chápeš?
Jackopz napísal že PSG malo Ramosa čo dal 31 golov za posledné dve sezony, ty si to rozporoval on ti to vyvrátil štatistikami. Mylil si sa.
Ďalej ste sa sporili že Ramos nie je typický hrot (hoc všade je tak vedený aj tréneri ho tak najčastejšie hrajú) ok tvoj názor - Jackopz ty ho vyvrátil na základe štatistického modelu.
Ty si ale neakceptoval dôkaz lebo máš svoj názor (tak ako plochozemec povie že neuverí kým to neuvidí z vesmíru na vlastné oči)
Ideš si svoje lebo sleduješ futbal to je v poriadku. Ale napr. koľko zápasov Ramosa si videl minulú sezonu?
Napísať že Chelsea nemá hrot? Arsenal nemá hrot? To je naozaj ako tvrdiť že zem je plochá. Gyorkeas aj Pedro sú "9"tky. o tom sa moc nedá sporiť. Tak isto aj Ramos je "9"tka.
Futbal je ako píšeš aj veľmi subjektívny a dá sa sporiť kto je lepší hráč... kto kam zapadne a podobne. Ale napísať niečo ako Joan Garcia je obranca lebo často rozohráva loptu je proste mimo. Ramos, Gyorkyes, Pedro všetko to sú hrotový utočníci. V tomto spor byť nemôže.
Realom si tiež pobavil lebo Mbappe hral tiež 9tku odkedy tam je.
A s těmi "důkazy" už je to docela trapné, najít si statistiky a pak tvrdit že mám pravdu a všechno znám umím taky 😉
Naozaj ideš argumentovať Raphinhom po 1 zápase a ignoruješ fakt že Mbappe hrá v Madride na hrote 9tku niekoľko sezon. Naozaj je v tvojom svete toto rovnocenný argument?
Co furt máš s tím pokládáním důkazů?
Diskutujeme tu jak fanoušci Barcy které zajímá fotbal, nikdo žádný důkaz pro to aby měl právo říct svůj názor nepotřebuje 😅. Už to pochop.
A já sem nepíšu své názory abych někoho přesvědčoval, to nemám zapotřebí, chci se pouze vyjádřit 🙂 Ty sem ale zřejmě jdeš psát za účelem přesvědčovat někoho o své pravdě, což si myslím není účel tohohle fóra.
A proč srovnáváš firmu s diskuzí o fotbale? To jsou dvě rozdílné věci. Přesvědčuj si svého ředitele a podkládej mu důkazy ale tady to není zapotřebí 😀
Nikdo se neptal jak se živíš, a myslím si že nikoho tady to nezajímá 😉
Pěkný zbytek večera, pane nejmoudřejší a nejchytřejší 🙂
Čo teda je? Krídlo? Tvorca hry? Obranca? Brankár?
Neexistuje len 1 typ hrotového utočníka aj Halland aj Kane sú dosť rozdielny. Ani tí dvaja nie sú rovnaký ani štýlom ani hrou.
Jde o to že po odchodu Lewy nemáme vysoký hrot na který by se dali dávat centry do vápna, například.
Opravdu nemám náladu tady furt dokolečka obhajovat můj pohled, já ho mám takový a nic s tím neuděláte 🙂.
A zrovna ty Luis_F máš taky problém s respektováním jiného názoru, už během MS ses tady se mnou zbytečně hádal 😀.
Já vám neberu váš názor tak mi neberte můj, jednoduché. To už si tady opravdu člověk nemůže v klidu říct co si myslí bez toho aniž by ho někdo začal urážet? Dost smutné. Podotýkám že já si na počátku řekl svůj pohled a vůbec nikoho jsem neurazil, skončilo to tím že jsem blbec co tomu nerozumí protože nemá důkazy 😅. Já vám na nějaké vaše důkazy které si najdete na netu, což můžu udělat taky, kašlu. Svůj názor si mohu říct i bez tabulek a grafů ať se vám to líbí nebo ne 🙂
Ak Jacops tvrdí že dal Ramos za posledné sezony 31 golov a ty nie a Jacopz to podloží dátami. Pre teba to nič neznamená. Veď máš svoj názor že ich Ramos jednoducho nedal :) Lenže to nie je vec názoru ale reality. Ak tvrdíš že Ramos nie je hrotový utočník opäť to nie je vec názoru ale rozpor s realitou. A ak si nepriznáš svoj omyl, čo si ak nie blbec? Lebo práve prejavom intelignecie je vedieť prijať fakty oponenta v diskusii.
Citiť sa urazený že ťa Jacobz nazval blbcom po tom ako si ho ty zosmiešňoval a posielal do diery? Možno ak by si si nezačal tak by si sa teraz necítil urazený.
Navyše Jacopz to napísal veľmi diplomaticky a ty sa v tom len našiel...
Tvrdenie že PSG, Arsenal, Chelsea alebo Real nemajú hrot už nie, to sa rozchádza s realitou.
Chlapče, do díry jsem ho posílal až když jsem začal posílat grafy a arogantně psal jestli potřebuji něco vysvětlit 🙂 Takže já opravdu nebyl ten co začal urážet a zesměšňovat. Je potřeba dát si diskuzi dohromady tak jak jde za sebou, ne jak se ti to hodí.
Graf a tabulka ktorá podloží tvoj názor na základe emprických dát a nie len pocitu podľa mňa nie je dôvod na zosmiešnovanie oponenta. On si dal tu námahu že svoje tvrdenia niečim podložil. Ty si úplne ignoroval fakty ... to nie je o inom názore. Sú veci o ktorých sa dá debatovať a kde neexistuje "absolútna" pravda a potom sú fakty. Ako napríklad že ten Ramos dal tých 30+ golov za posledné dve sezony v PSG. To je jednoducho fakt a ak ho rozporuješ tak aj pre mňa vyzeráš ako blbec.
A z toho důvodu už jsem od začátku nechápal proč tady furt uvádíš jako příklad Ramose 🙂
Já mám pocit že ty si jedeš pouze svoje a vůbec nevnímáš co píšou ostatní.
Za mňa pokojne môžeš diskutovať o tom či Barcelone treba hrot. Ale tvrdiť že PSG hrot nemalo je NEZMYSEL. Dá sa opäť diskutovať aký bol Ramosov prínos v oboch edicíach LM. S tým opäť problém nemám, ale zbytočne to zjednodušovať na jeho G/A ako navrhuje sylarko to je veľmi prvoplánová analýza, ktorá nemusí byť správna.
A ty s Jackopzem nejsi někdo kdo tu bude určovat co je nesmysl a co ne, každý ať si řekne svůj názor.
@sylarko - súhlasím že Ramosov prínos v LM nebol zásadny. Na druhú stranu dal 30+ golov za dve sezony tak prirovanie k upratovačke na štadione mi príde scestné. Debata ale nebola o tom aký bol Ramosov prínos v LM prečítaj si vlákno od začiatku.
Ejddy tvrdil že PSG, Arsenal, Chelsea nemajú hrotového útočníka čo je objektívne nezmysel. Nie vec názoru.
A já netvrdil že PSG, Arsenal, Chelsea nemají žádného hroťáka, ale nemají hrot typu Haaland, Kane nebo Lewa. Takže zase si vymýšlíš.
A vlastně co ty si o sobě myslíš? Mě si popravdě ukradený, a nejsi někdo kdo tady bude diktovat co kdo má říkat 🙂
Ty si mysli co chceš, stejně tak si mohu myslet co chci já.
@Ejdyy naozaj si sa v tom zamotal. Prečitaj si od začiatku čo si písal. Haalanda a Kana si vytiahol až hodne neskôr. To že sú tvoje futbalové vedomosti značne obmedzené a za typický hrot považuješ len Hallanda a Kana zato žiaľ rozhľadenejší používatelia nemôžu.
Stále si nepovedal čo je teda Ramos, Gyorkes ak nie typický hrot?
Namiesto argumentáciie si poslal Jacopza do dieri. Ale to nebolo urážlivé. To bolo OK. Potom si sa našiel v jeho výroku o blbcoch kde ťa ani explicitne nemenoval ani to neadresoval tebe a teraz sa zavzdušnuješ, lebo si sa v tom našiel.
Pokojne si mysli čo chceš. Ako sa vraví. Keď niekto myslí ako blbec, rozpráva ako blbec a správa sa ako blbec tak to asi kačka nebude...
Nemozes robit z flicka naj trenera v jednej vete a v druhej pisat ako sme sprosti ze chceme alvareza lrbo tym nakladas aj na flicka :D kde su statistikari :D