Ostrovy si nemôžu dovoliť udeliť výnimku jednému hráčovi kámo, to by vyvolalo takú búrku v celej lige že každý by to už potom chcel využiť. Africký, Juhoamerický, Ázijský hráči by okamžite celú rodinu presťahovali do miest kde hrajú futbal. Nemyslím si že sa to stane a Gunners to zato nestojí.
peto333 - ano zerie, pretoze je to pravda. Britania ma po vystupeni z EU svoje imigracne pravidla pre rodinne viza. Len manzelka a deti. Ziadni strykovia, dedovia, svokry ani surodenci. Vlada britanie nebude kvoli niekomu robit vynimku ani ked ten niekto je slavny futbalista.
Pre boha pri jeho plate ich tam niekto akože zamestná a hotovo aj keď za minimalku... Dostanú pracovné víza a hotovo .... To akože chcete vážne tvrdiť že toto sa nedá doriešiť ?
to co si teraz vymyslel? :)) Odporucas aby tam zacali chodit do roboty? :)) Za aku minimalku ked britania ma jednu z podmienok na udelenie pracovnych viz minimalny rocny plat skoro 42 tisic libier? Su nejake vynimky kde je minimum 33 tisic rocne ale zas tam su obmedzenia o ake zamestnanie sa musi jednat. Tvoj napad ,,zamestnat sa na minimalnu mzdu a hotovo,, odporuje akymkolvek imigracnym pravidlam
Papierovo áno budú chodiť do roboty ... Tak budú mať teda plat 42 k ročne kludne sú to drobné pri jeho plate .... Spravia to tak aby sa splnili podmienky na pracovné víza ... Určite sa to dá
Tak to sem napíšem jednoducho keďže tu ľudia chytajú za slovíčka. Vážne si myslíte že keby taký kolos ako Arsenal potreboval vybaviť zamestnanie pre povedzme 6 ľudí v Anglicku ( z aegentiny) tak to nedokáže ?
Áno dokáže, len čítaj čom som ti hneď napísal v prvom príspevku. Keď sa to dostane na povrch čo sa určite dostane tak sa to začne zneužívať v prospech hráčovej rodiny.
Vezmi si že to bude chcieť nejaký Afričan alebo iný zahraničný hráč a donesie si tam 8 bratov a 5 sestier s ich rodinami(osobne nemám proti ním nič veď človek ako človek každý sme nejaký ) a teraz zožeň všetkým prácu + deťom školy. Tu nejde len o Jula, hneď z toho bude domino efekt. Raz začneš a potom to už pôjde nezastavíš to kámo
Peto333 len aby si vedel že ani na Slovensku to neni take jednoduché, ak chceš zamestnať cudzinca musí byt zverejnená výzva že hľadáš na tu pozíciu človeka tuším minimálne 2 mesiace s tým že sa nemôže nik iný na to hlásiť, samozrejme môžeš to osetrit tým, že nemá na to predpoklady ktoré hľadáš 😃 len by ma zaujímalo pri tvojom príklade “upratovačky” čo by si vypichol ako kritérium: “ cit pre čistotu ?” alebo “nenávisť voči nečistote ? “😃😃
Prosím vás , spomeňte si na slová Jana Wericha, v preklade: Keď diskutujete s blbcom viac ako pól minúty, diskutujú už dvaja blbci. Nevenujte mu preto viac času, on ani nevie, čo nevie. On pochádza zo sveta, kde sa nemusí rešpektovať zákon, všetko sa dá vybaviť. Asi mu vybavili aj strednú školu.
peto333 - tu nejde o to ci arsenal vie vybavit zamestnanie. Ide o ziadatelov ci splnaju podmienky. Britania udeluje pracovne viza pre ,,skilled workers,, Spadaju clenovia alvarezovej rodiny do tejto kategorie? Mozu alebo chcu vobec pracovat? Dalsia podmienka je znalost anglickeho jazyka. Ako su na tom clenovia alvarezovej rodiny s anglictinou? Dalsia podmienka je spominany plat. Co myslis tym,, papierovo budu chodit do roboty,, ? Cachre machre s fiktivnymi zmluvami a zamestnaniami mozes skusat v juznom sudane alebo v afganistane ale nie v arsenale ktory je vsetkym na ociach.
Áno znalosť angličtiny je otázka na ktorú odpoveď nevieme .... Ale vzhľadom na to že už tam 2 roky bol a musí mať bratrancov pri sebe ako kľúčenku tak asi už strávili nejaký čas v Anglicku a niečo môžu vedieť. .. ..ako treba skilled workers ale tam stačí RQF level 3 aspoň podľa GOV.uk... čo je napríklad kuchár alebo základny elektrikár ... To sú proste normálne povolania ....žiadny jadrový fyzik ani vysokoškolské povolania ... Ja som žil niekoľko rokov v Anglicku síce ja cez eu ale bol som v kontakte s ľuďmi z pakistanu Sýrie a proste 3. Krajín ktorý tam boli na pracovné víza a úplne pohoda ...človek čo predával kebab v stánku bol cez pracovné víza
Proste ako hovorí môj otec . Kto chce hľadá možnosti ako sa to dá a kto nechce hľadá príčinu prečo sa to nedá.... Proste ak ho nepustia k nám tak ma vlastné 3 možnosti :
1. Plakať do vankúša v ATM pretože má depresie
2. Pôjde do Londýna len + členovia rodiny ktorých môže priniesť
3. Ak musí brať celú rodina tak budú musieť pre to aj niečo spraviť ale je to možné
Vlastne ešte + sa môže zmieriť že bude v ATM ospravedlniť a byť tam ok
Takže podľa GOV.uk co je asi najlepší možný zdroj dostanú ročne v Anglicku pracovné víza Stovky tisíc ľudí( aj keď to obmedzujú) .... Naozaj si tu reálne niekto myslíte že by to bola neriešiteľná vec ? ( Samozrejme dôležité je že nevieme koľko ľudí tam chce dostať a nič o tých osobách )
New applicants can no longer qualify for a UK Skilled Worker visa as a chef because the minimum skill requirement increased from RQF Level 3 to RQF Level 6 (bachelor's degree level) on July 22, 2025
Takze pracovne viza pre upratovacky ani kuchara ti nevysli. Co tam mas dalej?
An RQF Level 3 qualification for chefs relates to advanced culinary credentials, senior apprenticeships, or food safety supervisory certificates.Key Types of RQF Level 3 Chef QualificationsCulinary Diplomas & Apprenticeships: Programs like the Chef de Partie Level 3 Advanced Apprenticeship or a Level 3 Diploma in Professional Cookery build advanced cooking techniques, menu planning, and leadership skills.Food Safety Supervision: The Level 3 Award in Supervising Food Safety in Catering focuses on HACCP, allergen control, and legal compliance for senior kitchen staff.Visa and Skill Tiers: While RQF Level 3 denotes a skilled trade or supervisory level, immigration policies (such as UK visa rules) frequently adjust whether specific chef titles qualify for sponsorship.
Čiže na kuchára to platí stále akurát na to musíš mať školu ...
An RQF Level 3 qualification measures learning difficulty at the standard of A-levels or an Advanced Diploma in the UK education system.Key Details of RQF Level 3Difficulty: Shows you can handle complex ideas, solve problems, and work with high independence. It sits above GCSEs (Level 2) and below university-level study (Level 4 and higher).Equivalent Qualifications: Includes A-levels, BTEC Nationals, T Levels, Access to HE Diplomas, and Advanced Apprenticeships.Next Steps: Acts as the normal entry requirement for university undergraduate courses, higher apprenticeships, or skilled jobs.
Čiže viac menej ukončená naša stredná škola s maturitou alebo ucnovskym
uz som ti napisal ze to platilo minuly rok. Level 3 zmenili na level 6 ( bachelor degree). Ziadna ucnovka. Okopiroval si stare udaje. Komentujes nieco comu absolutne nerozumies. Argumentujes svojimi skusenostami z britanie a s tvojimi pakistanskymi kolegami ked boli podmienky v UK uplne ine ako su dnes. Ak vyslo viac clankov ze alvarezova rodina ma problem s udelenim pracovnych viz, tak to znamena ze zrejme nesplnaju podmienku alebo viac podmienok. Co konkretne ale nevieme. Uz ti tu viac ludi pisalo ze to nie je take jednoduche. Ty si myslis ze alvarezove peniaze a fakt ze arsenal je gigant, dokazu zariadit vybavenie pracovnych viz ludom ktori nesplnaju kriteria. :)
ked spominas elektrikara, tak sa ta opytam - su clenovia alvarezovej rodiny elektrikari? Ked nie su, tak by mal podla teba arsenal zamestnat alvarezovu rodinu ako elektrikarov aby obisiel pravidla? :)
Nie ale elektrikár je príklad povolania ktoré je bežné pre človeka s maturitou čo je vlastne rqf3... Ktorých je statisticky dosť veľké množstvo .. ale stále to dávam ako príklad že RQF 3 je bežný človek s maturitou a nič extrémne vzácne a špeciálne na vzdelanie
V Argentíne dokončí stredoškolské vzdelanie s maturitou (educación secundaria completa) približne 74,6 % až 75 % mladých ľudí vo veku 19 až 24 rokov. Tento údaj vyplýva z dlhodobých prieskumov organizácie Argentinos por la Educación a univerzity FLACSO.V rámci celkovej dospelej populácie (nad 25 rokov) má dokončené stredoškolské alebo nadväzujúce vyššie vzdelanie zhruba 51 % až 59 % obyvateľov, keďže staršie generácie vykazujú nižšiu mieru dokončenia štúdia.
Co mas vecne s tou maturitou? Ako ti mam vysvetlit ze podmienkou pre pracovne viza je v drvivej vacsine RQF6 ( sprisnene pravidla od 2025). Maturita vacsinou nestaci, takze tvoje udaje o pocte ludi s maturitou v argentine su irelevantne. Su vynimky kde je RQF3 postacujuci ale to len pre urcite zamestnania kde ma stat nudzu o pracovnu silu. Tych povolani nie je vela a navyse sa po roku a pol prehodnocuju ci su este potrebne. Kludne by sa mohlo stat ze po roku a pol by o viza prisli. Plus problem s vyskou rocneho platu ktory ma tiez svoje podmienky. Navyse ziadatelia s RQF3 nemozu priniest clenov rodiny. Je to cele zlozite a nebudem ti vsetko vysvetlovat.
Ja to zhrniem pretoze uz ma to nebavi: nikto netvrdi ze je nemozne dostat pracovne viza v britanii. Ja som reagoval na tvoj nezmysel ked si tvrdil/naznacoval ze vplyv arsenalu a peniaze alvareza vybavia jeho rodine povolenie. Arsenal ani peniaze nemozu vybavovat nic. Uchadzac musi splnat kriteria. Ak nesplna, viza nedostane. Nevieme ako su na tom clenovia alvarezovej rodiny s anglictinou a so vzdelanim, takze netreba zbytocne spekulovat. Ak ale vyslo viacero clankov o tom ze je tam nejaky problem s pracovnym povolenim, je mozne dedukovat ze jeden alebo viacero clenov tie podmienky nesplna. To je odo mna vsetko.
No hráč s depresí to by bylo. Nevíte kdyby vypověděl smlouvu s Atletikem a následně podepsal s Barcelonou. Mohl by hned hrát nebo by se muselo čekat na rozhodnutí soudu? Myslím, že hlavně by záleželo na soudu, ale ptám se na názor.
Mohol by hrať. Súd len rozhoduje o výške odškodného pre klub. Ak by ho zamestnal iný klub tak to odškodné prechádza na ten nový klub a som si istý že tam súd potom nahodí násobky toho čo by platil hráč.
Alvarez zarába necelých 12 miliónov v hrubom, takže tá pokuta by pre neho nebola vysoká asi (akože 100 milionov a podobne). Ak však podpíše zmluvu s Barcou a tá ušetrí obrovské milióny ktoré by Atletico inak dostalo, tak to môže byť dosť. Na druhej strane je otázne čo zohľadní keď Atletico malo jasnú možnosť predať hráča so ziskom a odmietlo to.
Bolo by to zaujímavé, ale myslím že viac ako 100milionov by to aj tak nebolo. Kto vie...
Sudca bude brať väčší ohľad na futbalistu, ktorý nie je otrokom a vraj súdy považujú tie výstupné klauzuly za vydieračsko úžernícke.... takže tie nebude zohľadňovať...
Pochybujem že Barca bude riskovať pri už tak krehkej finančnej situácii...
Presne ma niečo také napadlo, ale je ešte iná mechanika, ktorú ma FIFA si myslím, lebo si to pamätám z prípadu Neymara, keď sme ho chceli z PSG a oni ho predať nechceli. Tam sa také tiež riešilo. Tam by presne rozhodovala o výške prestupnej sumy ale FIFA.
Nemame spriatelene kluby? Nech ho kupi niekto,kto nam ho hned posle na hostovanie a preda nam ho v dalsom prestupovom obdobi. Vsetko sa da odrbat,len treba hladat cestu. Ako bol predaj Nedveda do Juventusu?? Plzen mala narok na % z predaja,ale Rezesovci s tym vydrbali a predali ho do Kosic a odtial isiel do Juve a Plzen dostala proviziu z predaja v smiesnej sume.Dalsi predaj sa ich uz netykal. Neverim,ze by sa takto nejak nedalo nieco dohodnut,ked uz Atleti nasilu urcuju hracovi,kam ma a nema ist.
To s tou rodinou je vtip? On je mentalne postihnuty, ze nevie fungovat v zivote iba so zenou a detmi? Potrebuje k tomu dalsich x prisavnikov? Ten bude niekde na urovni sukaja blbtoka a tabakovej...
Chuda male, nechce ist do londyna, lebo s nim nemoze ist pradedo a jeho sestra...
Vezmi si že to bude chcieť nejaký Afričan alebo iný zahraničný hráč a donesie si tam 8 bratov a 5 sestier s ich rodinami(osobne nemám proti ním nič veď človek ako človek každý sme nejaký ) a teraz zožeň všetkým prácu + deťom školy. Tu nejde len o Jula, hneď z toho bude domino efekt. Raz začneš a potom to už pôjde nezastavíš to kámo
1. Plakať do vankúša v ATM pretože má depresie
2. Pôjde do Londýna len + členovia rodiny ktorých môže priniesť
3. Ak musí brať celú rodina tak budú musieť pre to aj niečo spraviť ale je to možné
Vlastne ešte + sa môže zmieriť že bude v ATM ospravedlniť a byť tam ok
SPEKULACE: Arsenal nabídl Juliánovi Alvarezovi možnost zajistit pro jeho rodinu povolení k pobytu v Anglii! 🇦🇷 (Fernando Czyz)
🔴 Budou na něj čekat až do posledního dne přestupového období.
Takze pracovne viza pre upratovacky ani kuchara ti nevysli. Co tam mas dalej?
Čiže na kuchára to platí stále akurát na to musíš mať školu ...
Čiže viac menej ukončená naša stredná škola s maturitou alebo ucnovskym
Ja to zhrniem pretoze uz ma to nebavi: nikto netvrdi ze je nemozne dostat pracovne viza v britanii. Ja som reagoval na tvoj nezmysel ked si tvrdil/naznacoval ze vplyv arsenalu a peniaze alvareza vybavia jeho rodine povolenie. Arsenal ani peniaze nemozu vybavovat nic. Uchadzac musi splnat kriteria. Ak nesplna, viza nedostane. Nevieme ako su na tom clenovia alvarezovej rodiny s anglictinou a so vzdelanim, takze netreba zbytocne spekulovat. Ak ale vyslo viacero clankov o tom ze je tam nejaky problem s pracovnym povolenim, je mozne dedukovat ze jeden alebo viacero clenov tie podmienky nesplna. To je odo mna vsetko.
Alvarez zarába necelých 12 miliónov v hrubom, takže tá pokuta by pre neho nebola vysoká asi (akože 100 milionov a podobne). Ak však podpíše zmluvu s Barcou a tá ušetrí obrovské milióny ktoré by Atletico inak dostalo, tak to môže byť dosť. Na druhej strane je otázne čo zohľadní keď Atletico malo jasnú možnosť predať hráča so ziskom a odmietlo to.
Bolo by to zaujímavé, ale myslím že viac ako 100milionov by to aj tak nebolo. Kto vie...
Sudca bude brať väčší ohľad na futbalistu, ktorý nie je otrokom a vraj súdy považujú tie výstupné klauzuly za vydieračsko úžernícke.... takže tie nebude zohľadňovať...
Pochybujem že Barca bude riskovať pri už tak krehkej finančnej situácii...
Chuda male, nechce ist do londyna, lebo s nim nemoze ist pradedo a jeho sestra...