V pasáži novej knihy The Special One o José Mourinhovi sa dočítame veľa. Autorom je Diego Torres, ktorý už má podobné projekty za sebou s osobnosťami ako Puyol, Piqué či Xavi.

V posledných dňoch svet uzrel fragment z Mourinhovej biografie. Ten sa týka finále Kráľovského pohára v roku 2011, v ktorom si Barcelona zmerala sily s Realom Madrid. Úryvok uverejnil portál The Times.

"Dni boli plné vášnivých diskusií, až nakoniec nadišiel 20. apríl. Hovoril o politike, nacionalizme, o neúprosnom rozdelení Španielov a Kataláncov. Hráčom povedal, že s Barcou nemá nič spoločné. Povedal, že v Barcelone býval mnoho rokov a bol si veľmi dobre vedomý lojálnej kultúry a vzdelávania, ktorú dostávajú katalánske deti.

Vysvetľoval, že ľudia ako Puyol, Busquets, Xavi či Piqué sú od detstva učení dištancovať sa od Španielov ako Casillas, Ramos a Arbeloa. Trval na tom, že jeho hráči boli na omyle, ak si mysleli, že sa počas spoločných rokoch v reprezentácii s hráčmi Barcelony spriatelili. Hráči Barcelony neboli ich priateľmi, pretože z tohto domnelého priateľstva profitovali, hráčov Realu zrádzali a snažili sa im vziať prestíž prostredníctvom manipulácie tlače."

"Mourinho svojich hráčov varoval, že ak niekoho uvidí ako stíska ruku ktoréhokoľvek z nich mimo formalít spojených s hrou, bude sa on aj zvyšok tímu od neho odvracať. Každá osoba, ktorá vykoná priateľské gesto voči rivalovi sa stane akýmsi zradcom."

zdroj: thetimes
foto: mundodepotivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.