Arsene Wenger patrí k najúspešnejším trénerom posledných rokov. Počas leta chcel svoj káder posilniť a vážne sa zaujímal o Luisa Suareza, no toho napokon kúpila Barca. Práve to rozhodlo o tom, že Arsenal získal Alexisa Sancheza, s ktorým je zatiaľ mimoriadne spokojný. A má byť prečo.

Alexis prišiel do Arsenalu za 31 milíonov libier, a zatiaľ predvádza v Premier League fantastické výkony. Wenger, ktorý chcel kúpiť pôvodne uruguajskú hviezdu, Suareza už dávnejšie teraz v rozhovore podľa goal.com povedal, že obaja si sú veľmi podobní. "Od Alexisa je to prirodzené. Každý deň chce hrať, chce mať stále loptu. On nechodí, on uteká," hovoril Wenger.

"Jeho prirodzená hladina energie je neuveriteľná. Človek by chcel aby ju mal takú každý, no tak to nefunguje," vysvetľoval 65 ročný kouč. "Povedal som to už mnohokrát, pokiaľ vidíte odkiaľ Alexis pochádza a kde vyrastal určite by ste si nepomysleli, že skončí v Barcelone a Arsenale. Ak áno, tak ste výnimočný človek."

"Medzi Sanchezom a Suarezom sú podobnosti. Luis niekedy odovzdal loptu súperovi, no následne ju naspäť vybojoval. Alexis je v tomto rovnaký. Obaja si nájdu čas aj na defenzívu a sú nesmierne rýchli."

Čiľan sa pripojil na dlhý zoznam juhoamerických hráčov v Premier League, ktorí tu hviezdia. Pozrime sa len na Suareza v minulom roku, na Agüera, Téveza, ani od nich by ste možno nečakali že sa v tejto lige presadia, a predsa. "Je to tak, keď sa pozrieme na súčasný futbal v Európe tak vidíme, že jediným kontinentom, ktorý dokáže rozvíjať mladých útočníkov je Južná Amerika," dodal.

"Musíme sa tak pýtať sami seba, čo môžeme v našej akadémii rozvíjať. Keď sa pozrieme na Anglicko z rokov 1960, alebo 1970, aj keď som tu len od roku 1996 tak musíme konštatovať, že vtedy mal každý klub kvalitných útočníkov. Útočníkov, ktorí dobre hlavičkujú. Vtedy boli všade a dnes je ich oveľa menej."

zdroj: goal.com

foto: goal.com

Článok je prebraný z anglických médií, autor článku je Tom Maston.

Rossel

10
2014-11-01 15:32:52

Len odkiaľ by nabral tých 90 miliónov :-D ?

nepalko

2
2014-11-01 20:40:52

Arsene Wenger,nie je majiteľ Arsenalu,aj ked Arsene znie dosť podobne,ako Arsenal :-D Ale majiteľ Arsenalu je ujo Kroenke,ktorý má majetok 1,1 mliardy a ešte je majiteľ Arsenalu aj ujo Usmanov,čo má väčší majetok,ako má Roman Abramovič! To neznamená,že ked nerozhadzujú peniaze ,ako bez rozume ,tak ich nemajú....

nepalko

2
2014-11-01 20:41:38

http://www.gunners.cz/...

nepalko

5
2014-11-01 20:47:21

Keby moc chceli majitelia Arsenalu, tak si kúpia aj Suareza,Ronaldada,aj Zlatana dohromady :-D Ja napríklad nemám auto,to však neznamená,že na neho nemám,proste iba svoje peniaze miniem,na niečo čo je pre mňa dôležitejšie a užitočnejšie....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.