V novembri 2023 si Gavi počas zápasu španielskej reprezentácie roztrhol krížny väz v pravom kolene a o 3 mesiace neskôr Xavi oznámil svoj odchod z Barcelony. Mladý futbalista a tréner sa už nemali stretnúť, ale zmätok posledných dní znamená, že Gavi bude aj naďalej hrať pod krídlami trénera, s ktorým ho podľa katalánskeho denníka Sport spája špeciálne puto.

Gavi bol prítomný na stretnutí Xaviho s Joanom Laportom a hráčmi, na ktorom bola oznámená zmena trénerovho rozhodnutia, a to, že v klube zostane ešte rok. Hráči boli veľmi šťastní, aj keď po správe z predchádzajúceho večera už vedeli, čo ich čaká. Samotní hráči v rozhovoroch opakovane zdôrazňovali, že Xavi má ich plnú podporu.

Gavi bol vraj futbalista, ktorý na túto správu reagoval takmer euforicky. Nedokázal (alebo nechcel) potlačiť svoju radosť. S Gavim ho spája špeciálne puto, odkedy sa Xavi stal trénerom Barcelony, a takéto vážne zranenie futbalistu bolo pre neho veľkou ranou, ktorá ho veľmi znepokojila.

Gavi si veľmi váži Xaviho prácu ako trénera a je presvedčený, že jeho pokračovanie v klube je tou najlepšou možnou správou pred budúcou sezónou. Mladý hráč sa chce čo najskôr vrátiť do hry, aby si mohol opäť užívať ďalšie zápasy pod Xaviho vedením a naďalej odvádzať na ihrisku maximum pre klub svojho života.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-04-26 12:55:48
Ja mám radosť tiež. A ešte vačšiu budem mať ak sa podpíše nová dohoda s niké a podpisový bonus 100 mil nás vráti do pravidla 1:1... a xavi dostane hráča kt. on chce.