Komentár šéfredaktora barcelonského denníka Mundo Deportivo Santiho Nollu.

Luis Suárez hra s ambíciou. Zdá sa, akoby hral vyššou rýchlosťou ako ostatní. Má chuť a túžby, mnohé. Vidieť to na trávniku, akoby mal extra motiváciu. V zápase s Almeriou vyzdvihol túto vlastnosť nad ostatnými. Nestrelil gól ale vypracoval 3 čisté situácie, z ktorých 2 skončili gólmi Neymara a Albu, s koncovkou trochu horšou než boli asistencie a tretiu akciu zastavilo brvno.

Kľúčom k úspechu bolo, že hral na poste „deviatky“ (stredný útočník). Suárez bol oveľa dôležitejší vo vnútri 16ky než mimo nej, čím bližšie k bránke tým nebezpečnejší pre súpera. Barça vyhrala svoje najdôležitejšie tituly v histórii, keď hrala s klasickou „deviatkou“.

César v „Barça de las Cinc Copes“, Krankl, Romario Dream Teamu, Stoičkov, ktorý štartoval z krídla, alebo v posledných rokoch, Eto'o, Ibrahimović či Villa. „Deviatka“ bola vždy v spojení s víťazstvami blaugranas. Aj keď nie vždy poloha „deviatky“ bola v päťke medzi stopérmi, vždy dokázala upútať ich pozornosť. V zápase, v ktorom Luis Suárez hral najviac minút ako klasická deviatka bol najlepší. Nestrelil síce žiadny gól, ale nikto ho za to nekritizuje.

Kritika je mierená na Luisa Enriqueho za to, že potrebuje toľko času, aby dal dokopy tím. Guardiola ho verejne podporil, pretože Pep veľmi dobré vie aké to je v začiatkoch. V španielskej, anglickej a talianskej lige, žiadne z mužstiev, ktoré boli v 11. kole na prvom mieste v minulej sezóne, nevyhrali napokon ligový titul.

V novembri sa tituly nevyhrávajú, ale sa skladajú tímy. A presne to chcú Barcelončania vidieť. Luis Enrique ma dostatočnú podporu, aby mohol poskladať úspešnú jedenástku, svoje taktické rozostavenie, svoj futbal a svoj tím. Všetci vedia, že to nie je vôbec ľahké, ale mnohí si myslia, že to mohlo byť rýchlejšie.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: archív

blauigrana

17
2014-11-11 19:00:48

Visca el BARCAAA! navždy!!

FC-Barcelona

5
2014-11-11 19:20:16

V španielskej, anglickej a talianskej lige, žiadne z mužstiev, ktoré boli v 11. kole na prvom mieste v minulej sezóne, nevyhrali napokon ligový titul. Zaujimava veta nevravim ze sa to musi zachovat a aj keby nemusi vyhrat Barca

fanboy222

-6
2014-11-11 20:00:46

kto je ten týpek na titulke? či hočo ste tam buchli?

tunno

9
2014-11-11 20:09:04

zeby autor komentaru sefredaktor Santi Nolla? :D

fanboy222

1
2014-11-12 17:49:09

j, lebo toho poznám, že? -_-

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.