Víkendové Clásico z pohľadu Barcelony v mnohom závisí od zdravotného stavu Lionela Messiho. Finálne rozhodnutia realizačného tímu FC Barcelona prídu v piatok poobede. A možno aj sobotu ráno, teda na poslednú chvíľu. Vtedy bude jasné ako na tom Messi zdravotne je.

V princípe sa Lucho na Clásico pozerá dvomi cestami. Ak je Messi k dispozícii, zrejme sa prikloní k rozostaveniu, ktoré použil proti Juventusu vo finále Ligy Majstrov v Berlíne. Samozrejme Bravo miesto ter Stegena. V prípade ak sa Messi zdravotne nestihne dať dokopy, rozostavenie aj taktika bude skôr prekvapením. Mohlo by to ísť smerom 4-4-2 dokonca aj s Thomasom Vermaelenom. Všetko však záleží od Messiho.

Jeho rehabilitácia každopádne prebieha veľmi dobre a podľa posledných informácií by sa na Bernabeu mal objaviť minimálne na 30 minút. S mužstvom už aj trénuje a pred sebou má len pár posledných tréningov.

V prípade ak by to Argentínčan predsa len nestihol, Lucho môže využiť 4-4-2. Problémom v tomto prípade je fakt, že aj keď podobné niečo už tréner skúšal a to v zápase proti BATE Borisov, Ivan Rakitič sa zranil po 19. minútach a Lucho bol nútený prejsť na klasiku 4-3-3. Predtým začal Sergi Roberto na pravom kraji zálohy, no potom musel do stredu.

Kvôli Madridu môže Lucho na trávnik poslať viac svalov - Vermaelen a Piqué do obrany. Belgičan mužstvu prinesie lepšiu kontrolu lopty. Javiera Mascherana tak môže vytlačiť do stredu poľa, kde spolu s Busquetsom, Iniestom a Rakitičom vytvoria štvoricu stredopoliarov. Vpredu budú operovať Neymar a Suarez.

Táto formácia v každom prípade necháva dvere otvorené aj pre Sergiho Roberta. Luis Enrique sa môže rozhodnúť využiť jeho dobrú formu a dať mu šancu. Návrat Rakitiča do tréningu však vyvoláva v tomto smere otázniky.

Luis Enrique o všetkom rozhodne v najbližších dňoch, veď do El Clásica už veľa ani nezostáva. Opäť - všetko záleží od Messiho, najlepšieho hráča na planéte.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

martin123

35
2015-11-18 20:22:15

Messi je Messi

Tom10

-40
2015-11-18 20:23:44

dufam že nebude hrat

Jaro500

top komentár
41
2015-11-18 20:26:30

Je takmer isté, že nebude hrať od začiatku. Nastúpi ako striedajúci hráč.

Barcelonista

24
2015-11-18 20:53:25

Zrejme nenastupi od zaciatku ale podla mna by prvu 60minutovku aj tak zvladol.. Ale radsej nech prijde na druhy polcas

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.