Keď talentovaný hráč opustí mužstvo bez toho, aby stihol ukázať svoj potenciál, je to pre mnohých fanúšikov veľká rana. O to viac, keď odíde práve kapitán, ktorému bola predpovedaná veľká budúcnosť. Teraz už bývalý kapitán barcelonskej rezervy však nezabudol na spoluhráčov, fanúšikov a personál a rozhodol sa napísať list na rozlúčku.

"Drahí culés,

Keď som mal 13, prišiel som do La Másie a bol som len chalan, ktorý začal s futbalom vo Valencii, chalan, ktorý miloval futbal. Nechal som všetko čo som mal za sebou, aby som prišiel do Barcelony splniť si sen, sen, ktorí majú mnohí - hrať za FC Barcelona.

Teraz mám 20 a v Barçe som si prešiel mnohými vekovými kategóriami, až po súčasnosť, kedy sa sťahujem a začínam novú životnú etapu v Portugalsku. Benfica mi dala dôveru a jedinečnú možnosť zahrať si v top lige.

Tieto roky boli skvelé, klub ma sformoval ako hráča, tak aj ako človeka. Vštiepil mi hodnoty, podľa ktorých sa budem riadiť do konca života. Aj napriek tomu, chcem srdečne poďakovať za lásku a pozornosť, ktorú ste mi všetci venovali. Stále som sa snažil brániť dres FC Barcelona s pýchou a vášňou, v každom zápase som nechal na ihrisku všetko, užíval som si úspechy, trpel kvôli porážkam, asi ako každý. Predtým ako odídem, chcel by som poďakovať spoluhráčom, manažérom, trénerom, klubovému personálu a fanúšikom, ktorí ma podporovali a pomáhali mi vo všetkom čo som potreboval na to, aby som tu strávil nezabudnuteľného 7 a pol roka.

Rád by som pokračoval v tomto dobrodružstve, no som rád, že som dostal ponuku od európskeho giganta, akým je Benfica, ktorý do mňa vložil dôveru.

Ako fanúšik Barçy jej do budúcna prajem len to najlepšie. Zanechal som tu veľa priateľov, no som si istý, že tento tím nám prinesie ešte veľa radosti.
Budete mi chýbať.
Veľké objatie a Força Barça!
Alejandro Grimaldo"

zdroj: vivabarca

KinderCule

top komentár
68
2015-12-29 17:20:18

Keď bude na sebe makať a vypracuje sa na hráča svetového kalibru, tak sa vráti. Podobne, ako Alba.

Barcelonista12

12
2015-12-29 19:30:11

Za 3 - 4 sezóny je naspeť :)

quentin

0
2015-12-30 10:33:41

...a možno už za 2:D Visca el Barca!

mikimi122

0
2019-03-24 17:13:15

Úprimne 3 sezóny prešli a zišiel by sa nám.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.