Vyvrcholenie La Ligy sa blíži. Šampióna spoznáme pravdepodobne až v samom závere sezóny, mužstvá na čele španielskej ligy totiž idú bok po boku, body nestrácajú a všetky do radu hrajú na vysokej úrovni. Žreb rozhodol, že sa v závere sezóny už medzi sebou nestretnú, navyše všetky tri celky sa v zápasoch, ktoré rozhodnú o titule, pobijú s tímami figurujúcimi na nižších priečkach tabuľky. Máme za sebou zaujímavý týždeň, poďme si ho teda zosumarizovať.

34. kolo Primera División bolo naplánované na stred týždňa. Barca, Atleti i Madrid si svoje zápasy odohrali v stredu a úspešné boli tak obe madridské mužstvá, ako aj to katalánske. Barca rozprášila Deportivo na Riazore 0-8, Atlético hralo klasicky len toľko, čo potrebovalo a Real Madrid nemal so štvrtým Villarrealom príliš veľa starostí.

V Bilbau odohrali Rojiblancos kvalitný zápas, no domáce mužstvo im nič nedarovalo. V stretnutí sme boli svedkami iba jedného jediného presného zásahu, o ktorý sa postaral vo veľkej pohode hrajúci Fernando Torres. Diego Simeone pošetril niekoľkých mužov zo základu, cieľom bolo vyhrať, no zároveň príliš netrpieť. Trénerovi Los Colchoneros to opäť vyšlo.

Merengues duel proti Villarrealu vyšiel, súper ale kládol menší odpor, než sa očakávalo. Problém však predsa len nastal, Ronaldo totiž opustil trávnik niekoľko minút pred koncom zápasu a špekulovalo sa o zranení – zlé správy sa naplnili, nakoniec to však pre fanúšikov Madridu nedopadlo až tak zle, Ronaldo vynechal len víkendové meranie síl a proti Citizens už bude pripravený nastúpiť.

Generálka na Ligu majstrov vyšla obom mužstvám, aj keď výhry cez víkend sa nerodili tak ľahko ako cez týždeň. Najmä Real sa potrápil a ďakovať môže z časti aj súperovi, ktorý svojimi školáckymi chybami dopustil, aby ich súper zápas otočil.

Atleti hralo cez víkend proti už tradične skvele brániacej Malage. Dlho sa zverencom Diega Simeoneho nedarilo prelomiť obranu hostí, no napokon sa aj so šťastím gólu červeno-biely dočkali. Striedajúci Correa prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste, lopta sa však pred Ochoom nepríjemne odrazila. Malaga mala potom posledných niekoľko minút skutočne veľký tlak, no vyrovnania sa nedočkala, Atlético opäť vyhralo o gól a neinkasovalo.

Real Madrid nastúpil do zápasu s mestským rivalom naozaj katastrofálne. Domáci viedli už 2-0, no potom sa ukázalo, prečo je Rayo tak nízko v tabuľke La Ligy. Hráči z predmestia Madridu zápas potom absolútne nezvládali, čoho ultimátnym dôkazom bol aj víťazný gól Garetha Balea. Los Blancos si odviezli z Vallecas všetky 3 body, no treba povedať, že to bolo s odretými ušami.

Zajtra nás v Lige šampiónov čaká súboj Realu s Manchestrom City a o deň neskôr zas súboj Atlética proti Bayernu. Uvidíme, v akej miere sa obom tímom podarilo pošetriť sily pred týmito nesmierne dôležitými duelmi, v takjeto fáze súťaže sa však už musí aj cez bolesť. City si cez víkend poradilo so Stoke presvedčivo 4-0, navyše si tiež niekoľko dôležitých hráčov pred Ligou majstrov oddýchlo. Čo sa Bayernu týka, ten svoj ligový duel tiež zvládol, keď dokázal Hertu Berlín poraziť na jej ihrisku 0-2.

zdroj: forcabarca.sk @taylor
foto: archív

Barcelonista

4
2016-04-25 16:52:41

Konecne clanok z tejto serie v ktorom sa nepise o tom ze nas dobiehahu :D

Rick

10
2016-04-25 16:57:38

Škoda tej šance Malagy, ktorú úboho prerušil Simeone a spol., možno by sa zápas skončil iným výsledkom.

lolo

-12
2016-04-25 17:00:49

Real - Villareal: "Merengues duel proti Villarrealu vyšiel, súper ale kládol menší odpor, než sa očakávalo."

Vallecano - Real: "Real sa potrápil a ďakovať môže z časti aj súperovi, ktorý svojimi školáckymi chybami dopustil, aby ich súper zápas otočil."

cize vlastne Real nehra pekny futbal, to len súper kladie mensi odpor alebo si to skolackymi chybami sam prehra :D dobreee :D

Taylor

12
2016-04-25 17:54:41

Lepšie by som to nezhrnul, ďakujem ti! A kedy už sem prestaneš chodiť provokovať? Normálne sa ťa ako chlap provokanta pýtam. :)

lolo

-11
2016-04-25 18:15:56

Pre teba je vyjadrenie vlastneho nazoru bez vulgarizmov, osocovania ci cieleneho ataku provokacia? Ved som ta citoval a z toho vychadzala moja reakcia ...nic som si nevymyslel cim by som sa ta snazil poskodit. Neviem no pokial ti vadi, ze reagujem a nepouzivam vulgarizmy co vacsina diskutuje bez cenzury tak mi daj ban, no dobre vies, ze nic neporusujem a vacsinou reagujem len na clanky, kde sa pise o Reale ci lige.

Sabuliak

12
2016-04-25 17:57:31

Lolo takze ty si fan. realu ? Super ze uz aj drze babky chodia vypisovat a provokovat :) a neviem ci si ten zapas pozerala ale ak ano tak nebudes v poriadku ..alebo druha moznost - sama vies ze real hral proti vallekanu hovno ale snazis sa sama seba presvedcit ze to bol opak ...
Smutne . Je mi ta luto

lolo

-13
2016-04-25 18:19:59

a zasa tieto keci, koho to ma zaujimat...

Sabuliak

8
2016-04-25 19:33:41

Lolo a naco to pises ? Myslis ze ti tu da niekto za pravdu ?

Jessy

3
2016-04-25 22:19:42

Chcel by som vidieť tvoju face, ako može vyzerať ...?

Zolino18

1
2016-04-26 06:50:38

No nebyť tých chýb a vôbec najslabšiu obranu v La Lige, neviem či by Real otočili zápas. Aj u realu sa potvrdilo, že má 11 hráčov a lavičku nulovú. Čo sa týka Villareal, som zvedavý ako by hrali keby mali menší náskok pred piatým miestom.

123456

5
2016-04-25 21:52:26

lolo iba( - ) nič viac.Škoda písať

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.