Gerard Piqué sa zúčastnil pred zápasom s Manchestrom City tlačovej konferencie, na ktorej hovoril o Pepovi Guardiolovi alebo prezradil, prečo chcel kedysi skončiť s futbalom.

Porovnanie Pepa Guardiolu a Luisa Enriqueho

"Je ťažké ich porovnávať. Počas prvých dvoch rokov toho s Barcou vyhrali rovnako, obaja získali treble, obaja získali dva tituly z La Ligy. Luis Enrique prišiel po Tatovi Martinovi a tím bol na tom zle, zatiaľ čo to možno povedať aj o situácii Pepa Guardiolu, ktorý prebral tím rok po Frankovi Rijkaardovi. Sú veľmi podobní."

Vzťah s Pepom

"Pep mal vplyv na nás všetkých, zmenil históriu tohto klubu. Nemám nič iné ako slová chvály pre trénera, ktorý mi dal šancu. Máme skvelé spomienky."

Manchester City

"Sú to vždy skvelé zápasy, v ktorých sú požiadavky na tej najvyššej úrovni. Tento sa však bude líšiť od ostatných, pretože súper ma na čele Pepa Guardiolu, ktorý chápe hru ako my. Guardiola tím veľmi zmenil, čo je pre nás výzvou. Hrajú podobne nášmu štýlu hry, snažia sa napádať a držať loptu. Chceme však zajtra vyhrať a byť prví. Pokiaľ vyhráme, budeme mať prakticky zaistený postup ďalej."

Hra na inej pozícii

"Najviac zábavy si užívam, keď hrám ako stredný obranca."

Vyčerpávajúci program

"Necítim sa unavený, rád hrám každé tri dni. Páči sa mi, keď môžem pomáhať tímu čo najviac."

Neymar

"Dúfam, že Neymar tu bude dlho. Dorazil veľmi mladý a stále má veľký potenciál. Hráčska kariéra sa môže kedykoľvek zmeniť, ale on má toho ešte veľa pred sebou.

TIP | Tlačovka Luisa Enriqueho pred City

Vyhliadky do budúcnosti

"Môžete mať krátkodobé alebo dlhodobé ciele. Uvidíme. Zálaží na vašich nohách, kľúčová je motivácia. V reprezentácii mi ostávajú ešte dva roky a pokúsime sa vyhrať opäť Svetový pohár. Uvidíme ako dlho to pôjde v Barcelone."

Plusy a mínusy futbalu v dnešnej dobe

"Páči sa mi, že máme lepší prístup k zápasom, viac futbalu v televízii, ligy v Nemecku, Anglicku, Francúzsku, skrátka po celom svete. Na druhej strane sa mi nepáči, že sa veľa hovorí o veciach, ktoré nesúvisia s futbalom."

Ako môže City zastaviť Messiho?

"Spýtajte sa Pepa. Messi je najlepší na svete a už len jeho prítomnosť robí rozdiel. Dáva nám veľa či už je pripravený na 100%, alebo iba na 10%. Zápasy Argentíny však nevyhrá len on sám, potrebuje podporu."

Pred niekoľkými rokmi takmer skončil s futbalom

"Motivácia je všetko. Bol som blízko odchodu zo španielskej reprezentácie, odchodu z Barcelony, jednoducho som mal chuť len ísť preč. Máte dosť peňazí, aby ste si vystačili do konca života. Po majstrovstvách sveta v roku 2014 som nemal žiadnu vášeň. Hovoril som však s niekoľkými trénermi a rozhodol som sa ísť ďalej. Možno to bolo preto, lebo som už v mladom veku vyhral všetko. Potom sa začalo hovoriť o príchode Luisa Enriqueho, ktorý sa nás snažil dostať späť medzi špičku. Chcel som byť toho súčasťou a momentálne som na vrchole svojej kariéry, užívam si to."

zdroj: fcbarcelona.com

foto: skysports.com, barcablaugranes.com

jjnovo

top komentár
68
2016-10-18 18:57:53

Co na srdci to na jazyku, jedni to na něm nesnáší, já ho za to zbožňuju. Jeden z nejlepších na své pozici a můj velký oblíbenec.

tominno9

19
2016-10-18 21:36:25

už teraz je symbolom Barcelony! Puyolov žiak, teraz vodca obrany a morálny ťahúň! Chcel by som na ňom vidieť kapitánsku pásku, aj keď on na to dlabe :D

petrarcha

-11
2016-10-18 22:39:21

Mal dávať väčší pozor ked Puyol vyučoval

fantomas

13
2016-10-18 19:19:58

Teraz už len čakať na tunajšieho 'cruyffa', ktorý si zgustne na zlom vedení a na tom, ako ide všetko do sračiek.
(Napriek tomu, že sa tak vyjadruje už dlhé roky, Barcelone sa na prekvapenie dariť neprestalo, práve naopak :) )

fantomas

7
2016-10-18 19:20:37

..narážal som na ten posledný bod.

Zorrrro

14
2016-10-18 20:29:17

KONECNE som pochopil, preco hral vtedy tak mizerne. Nastastie sa to otocilo a pre mna je aktualne TOP stoper na svete, dava goly a brani neskutocne, naviac vie skvele riadit obranu, proste dokonaly (doteraz som mal najradsej Hummelsa ale potom co odisiel k tym parchantom do Bavorova tak uz ho nemusim)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.