Luis Enrique má aktuálne k dispozícii len jedného obrancu v dokonalej kondícii, pričom ostatní zadáci Blaugranas len prednedávnom boli alebo ešte stále sú sužovaní zdravotnými problémami, poprípade ich trápi náročný reprezentačný program. Bude tak mať vôbec Lucho proti Málage koho postaviť do základnej jedenástky?

FC Barcelona bude po reprezentačnej prestávke hostiť na domácej pôde o 16:15 v sobotu Málagu, keď si so svojím súperom z juhu Španielska zmeria sily v rámci dvanásteho kola La Ligy Santander. Okrem nebezpečenstva, ktoré pramení z kvalít súpera, sa bude musieť Luis Enrique vysporiadať aj s nelichotivým lazaretom v obrane spôsobeným rôznymi zraneniami.

Barca sa opäť stala obeťou vírusu FIFA. Len pred pár dňami sa zranil Samuel Umtiti, ktorého trápi natrhnutý stehenný sval a astúrijskému manažérovi tak nebude k dispozícii nasledujúce tri týždne. Túto sobotu si zdravotné problémy privodil aj Sergi Roberto, ktorý pre bolesti Achillovej šľachy nenastúpil do duelu s Macedónskom, a hoci jeho situácia podľa všetkého nie je vážna, jeho stav netreba ani zďaleka podceniť.

Aktuálny stav barcelonskej defenzívy

  • Pravý kraj obrany

Bolesti Sergiho Roberta vytvárajú ešte väčší problém v kontexte dlhodobejšieho záhadného zranenia Aleixa Vidala, ktorý už podľa všetkého v plánoch Luisa Enriqueho nefiguruje. Najhoršie však je, že v súčasnosti je zranený aj hráč, ktorého Lucho využíval ako Sergiho náhradu, Nili Perdomo, ktorý vynechá najmenej mesiac.

  • Stred obrany

Jedinou istou absenciou je Samuel Umtiti. Luisovi Enriquemu by s najväčšou pravdepodobnosťou chýbať na druhej strane nemal po dlhšom čase Gerard Piqué, ktorý stále nie je úplne fit, no očakáva sa, že do stretnutia s Málagou sa mu podarí naplno zotaviť sa. Avšak, deväťdesiat minút v prípade katalánskeho zadáka by predstavovalo obrovské riziko. Podobná je aj situácia Jéremyho Mathieua, ktorý by sa podľa SPORTU mohol vrátiť taktiež. Ďalej tu máme Javiera Mascherana, ten sa ale vráti len 48 hodín pred zápasom, pričom za sebou bude mať dve náročné reprezentačné stretnutia. Lucho sa tak možno bude musieť uchýliť k alternatíve menom Marlon.

  • Ľavý kraj obrany

Lucas Digne je jediným hráčom barcelonskej defenzívy, ktorý nemá žiadne zdravotné problémy, a taktiež si počas reprezentačnej prestávky nemusel siahnuť na dno svojich síl. Francúz odohral v posledných šiestich súbojoch zakaždým plných 90 minút, jeho šnúru by však mohol prekaziť zotavujúci sa Jordi Alba, ktorý podobne ako Piqué a Mathieu môže proti Málage zaznamenať comeback.

Luis Enrique to nemá ľahké

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Mascherano

18
2016-11-13 21:06:29

Prečo tieto zranenia sa musia tvoriť u nás v EL by som rád videl Piquého aj Iniestu

danimessi

14
2016-11-13 21:22:50

Naľavo Albu a na pravom kraji by som si vedel predstaviť aj Digneho

Kico

12
2016-11-13 21:28:42

Proti Málage by som si naozaj rád pozrel Marlona, neviem či je to ten pravý super na skušanie nových hráčov, kedže nás vždy vedeli potrápiť ale ja osobne mu verím.

GabrielSVK

2
2016-11-13 22:01:49

Ak bude Iniesta "fit" pred El Clásicom, dali by ste ho hrať? Ja úprimne by som ho dal už od začiatku aj keby to bolo obrovské riziko, ale čo vy?

s1ck

14
2016-11-13 22:10:59

pozrel by som si na pravo Vidala ( neverím tomu, že je zranený) :D a teraz ked je aj Sergi aj Nili zranený.. ale myslím že lucho by tam skôr dal aj Ter Stegena ako Aleixa :D

Federer

3
2016-11-14 10:38:44

Nik nevie PRAVDU o Vidalovi. Zaujímavé a novinári sú vždy k dispozícii so "zaručenými" správami a pri Vidalovi ani kačica ani pravda.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.