Bývalý hlavný tréner FC Barcelona i argentínskeho národného výberu, sympatický Tata Martino, pozná Lionela Messiho lepšie než ktokoľvek iný. V nedávnom rozhovore pre Radio Agricultura pritom hovoril okrem svojho hviezdneho krajana i o ďalších zaujímavých témach.

Tatovo pôsobenie na Camp Nou

"Toto pôsobenie mi absolútne nevyšlo. Rozumel som, že po prvom roku už nebolo správne, aby som pokračoval, chápal som to, že som musel ísť stranou."

Argentína mala smolu a dvakrát za sebou prehrala finále Copa America, keď ani v roku 2015, ani v roku 2016 nestačila po tesnom priebehu duelov na reprezentáciu Čile.

"Bez ohľadu na finálové súboje, ktoré sme obidva odohrali proti Čile, analýza práce z futbalového hľadiska je jedna vec, a škody, ktoré utržil argentínsky futbal, zase tá druhá."

Messiho predčasné oznámenie ukončiť reprezentačnú kariéru

"Nemôžem o tom hovoriť, pretože po vyhláseniach som v kontakte nebol so žiadnym z hráčov Argentíny, a rovnako tak nie s Messim. Môžem však povedať, že po takýchto dvoch dueloch, ktoré navzájom delilo iba dvanásť mesiacov, v šatni zavládol obrovský smútok. Občas tak spravíte náhle rozhodnutia, ktoré ste si nestihli ani poriadne rozanalyzovať, a neskôr, keď sa nad nimi trochu zamyslíte, vidíte, že by ste sa na vec mali pozerať viac z nadhľadu a možno by ste mohli zmeniť názor. Nechcel by som ale o tejto téme hovoriť podrobnejšie, pretože som s ním v kontakte nebol."

TIP | Argentína bez Messiho je len obyčané mužstvo

Leo Messi

"Leo je tichý, ľudský, hovorí len vtedy, keď hovoriť ako kapitán a líder reprezentácie musí. Nedostáva sa však do debaty, v ktorej nemá jasno. Je to človek, ktorý je najlepším hráčom na svete, no i tak žije ako jeden z nás."

Alexis Sánchez

"Som z hráčskeho pohľadu na Alexisovej strane, lebo je neuveriteľný, má obrovské kvality a dokázal by hrať v akomkoľvek tíme, v ktorom by hrať chcel. Teraz musí poriadne zvážiť to, kde je jeho miesto, možno ostane v Arsenale, možno odíde do inej krajiny, ale fakt je, že hráči s Alexisovými kvalitami si môžu tímy, v ktorých chcú hrať, vyberať."

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Mirakva

-8
2017-03-20 06:52:31

Zije ako jeden z nás ? No jeden z vás ja musím bývať v byte nevoem ako vy

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.