Jedným z protagonistov tohtosezónnej Barcy, ktorá dominuje na všetkých frontoch so skvelými číslami strelených i inkasovaných gólov, je nemecký gólman Marc-André ter Stegen. Z tohto brankára sa stala medzi tromi žrďami blaugranas absolútna istota a fanúšikovia si ho za jeho výkony nevedia vynachváliť.

Marc-André ter Stegen o súčasnom ročníku hovoril v rozsiahlom rozhovore pre El País. "Okrem toho, že celá naša šatňa je jednou veľkou rodinou, skvelú prácu odvádza tréner. Sledoval to všetko z pozície nestranného človeka, ešte počas svojho pôsobenia v Bilbau, dobre vedel, čo má urobiť, aby sme sa zlepšili. Jeho vízie sme dokázali pochopiť veľmi rýchlo, darí sa nám pri obrannej činnosti, a to si musíme udržať," vysvetlil MAtS.

Nemec následne pokračoval v chválení Ernesta Valverdeho, kouča Azulgranas. "Na našej hre zanecháva svoju stopu. Po tom, čo sme prehrali v Superpohári, sme si dobre uvedomovali, že budeme musieť pracovať ešte tvrdšie ako kedykoľvek predtým, vedeli sme, že musíme nasledovať Valverdeho pokyny," pokračoval.

"Ja osobne si pozíciu gólmana v Barce užívam. Nie je to však tak, že by som teraz podstupoval menšie množstvo riskantných situácií, skôr ich lepšie zvládam."

A čo ter Stegenov vzťah s brankárskou dvojkou FC Barcelona Jasperom Cillessenom? "Isteže, som presvedčený o tom, že Jasperovi sa situácia, ktorá panuje v tíme, nemôže pozdávať úplne. Musím však povedať, že som mu za to, ako to celé zvláda, nesmierne vďačný. Správa sa ku mne veľmi pozitívne, máme vzťah, v ktorom panuje obrovský rešpekt. Zakaždým, keď hrá, predvádza skvelé výkony, vedieť, že máte v mužstve gólmana ako on, je upokojujúce," dodal.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

MilujemBarcu

37
2017-12-21 15:35:00

Jeden z TOP3 brankarov na svete!

abstinent

6
2017-12-21 17:30:13

top 1 jednoznacne

Aministrator

1
2017-12-21 18:34:42

momentálne top 1 bez konkurencie

tunno

7
2017-12-21 17:05:40

Za túto sezónu zatiaľ určite 1 na svete

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.