Bolo to fascinujúce stretnutie, keď Barcelona na Camp Nou vyzvala svojho odvekého rivala Real Madrid, vedený Julenom Lopeteguim, pre ktorého to bol zápas života a smrti. Katalánsky gigant potvrdil, že v momentálnej forme o niekoľko tried prevyšuje madridský Real, ktorý môže ďakovať Thibautovi Courtoisovi, že skóre zápasu nebolo ešte o jeden či dva góly pre Barcu vyššie.

Real odohral neuveriteľne zlý zápas a okrem začiatku druhého polčasu Barcelona absolútne dominovala vo všetkých herných činnostiach.

Už v 11. minúte poslal Ivan Rakitič skvelý pas na rozbehnutého Jordiho Albu, ktorý nabil Coutinhovi v podstate pred prázdnu bránu. Žiadny z obrancov Realu nemal záujem zabrániť Philippovi v skórovaní. Párty Barcelony na Camp Nou sa mohla začať.

V 30. minúte Raphael Varane hlúpim faulom daroval Luisovi Suárezovi možnosť kopať pokutový kop. El Pistolero zakončil chirurgicky presne a mohol sa radovať z druhého gólu svojho tímu v sieti Los Blancos.

Po polčase začal dominovať klub z hlavného mesta. Dostával sa do vynikajúcich príležitostí a jednu z nich Marcelo v 50. minúte aj využil. Tlak Realu pokračoval a ktovie, ako by zápas pokračoval, keby o pár minút neskôr Luka Modrič mieril len o pár centimetrov presnejšie...

V posledných 15-tich minútach ale Barca odpor Realu totálne zlomila. Luis Suárez dokončil svoj hattrick a stal sa hráčom zápasu a Arturo Vidal strelil svoj prvý gól za Blaugranas po peknom centry Ousmanea Dembéleho. Barcelona si výhrou postrážila prvé miesto v tabuľke, zatiaľčo Real sa nachádza až na deviatom mieste a na čelo tabuľky stráca už sedem bodov.

Tu sú tri dôvody vysokej prehry Realu Madrid:

Prvý polčas bol zo strany Realu absolútne ľahostajný

Barcelona, ktorú dopredu poháňalo viac ako 90000 divákov, suverénne ovládla prvý polčas a súpera do ničoho nepustila. Hráči Blaugranas si prihrávali presne a rozpletali veľmi krehkú a neistú obranu súpera, ktorá Barce nechávala príliš veľa priestoru na kombináciu. Realu absolútne chýbala nejaká túžba napádať, zobrať loptu a niečo vymyslieť.

Real mohol ďakovať Courtoisovi, že sa zápas nerozhodol už v prvom polčase, pretože on ich svojimi zákrokmi, obzvlášť pri strele Arthura, niekoľkokrát zachránil. Los Blancos mohol byť takisto veľmi rád, že nehral Leo Messi, pretože to by mohlo pre nich znamenať absolútnu výsledkovú katastrofu.

Isco, Bale a Benzema boli včera absolútne neschopní

Každý, kto týchto troch hráčov posledné roky sleduje, vie, že všetci traja sú schopní svojou genialitou rozhodovať zápasy. Na druhej strane sú zápasy, v ktorých sa vyložene trápia a nič im nevychádza. Pre Real sa včera stal osudným fakt, že naraz sa nedarilo všetkýcm trom kľúčovým ofenzívnym hráčom.

Benzema v druhom polčase netrafil dve kľúčové hlavičky, ktoré pre Real mohli znamenať vykúpenie a vyrovnanie na 2-2. Vedenie Realu by sa malo zamyslieť, či má Benzema na to pokračovať ako hlavný útočník, od ktorého sa očakáva najmä strieľanie gólov.

Isco takisto nepremenil niekoľko skvelých šancí, či už na skórovanie alebo finálnu prihrávku pre spoluhráča. V určitých momentoch zbytočne dlho držal loptu na svojej kopačke a zmaril tak šancu svojho tímu.

Títo traja hráči v tejto sezóne dokazujú, že herne ani gólovo nedokážu nahradiť Cristiana Ronalda. Klub síce v lete priviedol mladého Mariana Díaza, od ktorého vedenie očakávalo veľa, svoj poteciál zatiaľ nenaplnil.

Momentálne je viac ako zrejmé, že strelecká forma Realu je viac ako neuspokojivá a treba sa zamyslieť nad posilnením najmä postu čísla 9, teda stredného útočníka, pretože Benzema na to už pár sezón naozaj nemá.

Julen Lopetegui to zas a znova nezvládol

Lopetegui aj včera pokračoval s výberom základnej jedenástky, v ktorej preferoval veľké mená pred hráčmi, ktorí sú v lepšej forme a chcú sa predviesť na ihrisku.

V prvom rade mal Lopetegui nasadiť Daniho Ceballosa. To, že nenastúpil v základnej zostave sa ešte dá pochopiť, ale nenasadiť ho za nepriaznivého stavu je naozaj zvláštne, pretože Ceballos je ten typ hráča, ktorý vždy, keď nastúpi, nechá na ihrisku srdce a chce si vybojovať miesto v základnej jedenástke.

Po polčase nastúpil na ihrisko Lucas Vázquez, ktorý výrazne pomohol Realu sa aspoň na chvíľu spämatať a predviesť na začiatku druhého polčasu veľmi dobrý výkon, odmenený kontaktným gólom. Namiesto toho, aby Lopetegui v tej chvíli vytiahol ďalšieho ofenzívneho hráča a ešte viac zatlačil Barcelonu neurobil zmenu až do stavu 1-3, ktorý už pre Real znamenal definitívne K.O., pretože na obrat proti rozbehnutej Barce mali iba 13 minút, museli viac otvoriť hru a pri ofenzívnej supersile, ktorou disponuje Barcelona to býva väčšinou samovražda.

Situácia v Madride nie je ideálna a včera to bol pre hlavného trénera Lopeteguiho pravdepodobne posledný zápas, pretože vedenie po včerajšom zápase muselo stratiť aj posledné zbytky viery, že on je ten správny tréner pre Real Madrid.

zdroj: sportskeeda.com
​obrázok: fcbarcelona.com

apropo

25
2018-10-29 14:01:25

jednoducha matika, odisiel Zidane, Ronaldo a neprisla ziadna nahrada,...hraci su bez motivacie, ved vyhrali vsetko a ten trener to je zive nestastie...ved my mame rovnaky kader uz tretiu sezonu a stale sa len a len oslabuje, tuto sezonu nejako prezit a v lete musi prist kompetna obmena kadra

Barca naopak kupila toho Coutinha a Arthura obaja velmi dobri hraci no a ten Alba co si tam robim s Nachom az ma oci boleli :-D nechapem ale co sa stalo s tym Varanom, taky dobry stoper co to na MS cistil s prehladom teraz hra ako mladsi dorast...

vcerajsok vie charakterziovat len jedno ceske slovo - ostuda :D

MessiBOH10

-44
2018-10-29 14:12:21

Apropo ty madridiotko Real v dalsej sezone nebude ani v europskej lige a barca vyhra tuto sezonu Treble HAHAHA

DINHO_10

-14
2018-10-29 14:21:26

Priznaj si, ze tie 3 tituly LM boli skor zhoda nahod, neuveritelneho stastia a v neposlednom rade aj pomoci rozhodcov... a Modric nie je ani v top 5 .. nie ze este najlepsi

BayernMunchen

2
2018-10-29 17:38:11

Vyhrali vsetko co sa dalo? Nech chlapci skusia najskor vyhrat ligu :D :D :D Lenze tam sa hra 38 zapasov, na to by perez nemal rozpocet to vsetko zmanipulovat

Maximus80

2
2018-10-29 19:17:06

no liga je nějak často míjela za těch 10 let,co třeba tam mít motivaci?ne jen v jedné soutěži

Maximus80

1
2018-10-29 19:18:42

hráči jako Messi,Xavi,Iniesta,tak ty vyhráli všechno,4 LM a k tomu hromadu titulu v lize

MrCrowley

1
2018-10-29 14:05:02

Pekný rozbor, iba tech. poznámka pre autora ADFA: Los Blancos je množné číslo, ako u nás sú podobne Belasí....

Roni957

5
2018-10-29 14:09:15

Ty kks tieto clanky pred a po kazdom zapase ze x y dovodov preco hento a preco tamto....kto toto vymysla....

DINHO_10

8
2018-10-29 14:15:38

Stale by som to nebral tak optimisticky... od 50. Min som bol fakt dosrany a vyrovnanie bolo uz zadvermi... ale na keby sa futbal nehra

gabo

2
2018-10-29 16:21:59

Souhlas, přežili jsme to se štěstím

rominho

0
2018-10-29 15:12:14

modric mal na nohe vyrovnanie + benzema spalil tutovku..na to, ze real hral len 17 minut, dost na zamyslenie, ze aj nasa obrana stoji na hlinených nohách a to celu sezonu..zase by sa pisalo, ze naco tam dal rafinhu, zaspaty druhy polcas a valverde prec. prichodom dembeleho a semeda, sa to zase otocilo, ti mali hrat od zaciatku.

lovefootball

4
2018-10-29 15:26:06

https://youtu.be/... Pekne Vidal, takto sa ma prihravat.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.