Včerajší zápas medzi Barcelonou a Arsenalom bol napriek priateľskému charakteru dosť ostrý a plný žltých kariet. Xavi po zápase vyhlásil, že Arsenal to v tomto stretnutí prehnal. Arteta o niekoľko hodín neskôr odpovedal, že to bolo mimo jeho kontroly.

"Na konci zápasu som Mikelovi [Artetovi] povedal, že to bolo ako zápas Ligy majstrov. Intenzita, ktorú nastolili, nebola normálna pre priateľský zápas," povedal Xavi Hernández po stretnutí s Arsenalom (3:5). "Pre nás to bol len prvý zápas, navyše sme boli po viróze ... Bolo to pre nás naozaj ťažké. Naša intenzita ma neprekvapila. Ich - áno. Toľko taktických faulov ... to nie je normálne," posťažoval sa tréner Barçy, čo sa stretlo s pomerne negatívnou reakciou fanúšikov.

Arteta odpovedal Xavimu, že je to niečo, čo sa nedá úplne kontrolovať. "Futbal patrí hráčom. Sú nastavení na to, aby súťažili. Hráme pred 70 000 ľuďmi a futbalista sa búri. Nie je to v našich rukách. Môžeme mať svoje predstavy, ale v momente, keď sa lopta začala točiť, v momente, keď strelili gól, v momente, keď sa dopustili faulu... nastala zmena," vyhlásil Španiel.

Medzitým celú situáciu vysvetľuje Adria Albets z Cadena SER: Pred zápasom Xavi a Arteta hovorili o zlom stave trávnika na štadióne SoFi. Ľudia z Arsenalu mali dokonca pochybnosti o tom, či sa zápas odohrá kvôli riziku zranenia. Rozhodlo sa však, že stretnutie sa uskutoční, ale opatrne, bez najvyššej intenzity. Na druhej strane Arsenal nastúpil dôrazne, a preto Xaviho prekvapil.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-07-28 07:52:41
Či už mali, alebo nemali rozhovory pred zápasom tréneri o nastavenej intenzite, tak aj bez toho malo každému dôjsť, že je to priateľský zápas. Zlý trávnik a zvýšené riziko zranenia tomu dáva len zapravdu. To, že sa Arteta ide vyhovárať, že za to nemôže, že je to na hráčoch, tak od toho tam je on tréner, aby hráčom udával taktické veci a medzi ktoré patrí aj intenzita.
2023-07-28 08:06:26
Vzhliadol som sekvencie z toho zapasu a vobec som do toho nechcel zabrdat. No Savi udrel klinec po hlave. Anglicania hrali v niektorých chvilach az zakerne... Veru tak. Az sa cudujem, ze naprislo k zraneniam