Real Madrid včera v priateľskom zápase prehral s FC Barcelona 0:3. Tréner Realu Carlo Ancelotti sa po zápase vyjadril k súboju s Blaugranas.

Priebeh stretnutia

"Bolo tam veľa dobrých vecí. Zápas bol dobrý, dobre sme pressovali, mali sme šance, pohyblivosť... Zlé bolo, že sme neboli dobrí v istých pasážach hry v prvom polčase a ku koncu sme boli veľmi ofenzívni a to nás stálo dva góly. Prehra nás bolí, ale budem si pamätať dobré veci, ktoré sme urobili. Hodinu hralo mužstvo veľmi dobre."

Presnosť

"Je zriedkavé, aby päť striel v jednom zápase trafilo tyč alebo brvno... Myslím, že sa mi to ešte nestalo. Vyzeralo to, že v bránke Barcelony je múr. Momentálne si myslím, že to bolo nové mužstvo, keď som videl, ako sa mladíci adaptovali... išlo to dobre. Musíme pokračovať rovnakým spôsobom. Bez stredného útočníka si vytvárame šance, takže v tejto myšlienke budeme pokračovať."

Stávka na mladých

"Dnes som chcel vidieť mladých futbalistov. Dali zo seba všetko. Viem, čím môžu prispieť Modrić a Kroos. Myšlienkou bolo dať minúty tým, ktorí nastúpili. V ďalšom zápase budú hrať viac tí, ktorí dnes nemali minúty."

Budúcnosť

"Transformácia sa nezačala teraz. Začala sa Rodrigom, Viníciusom, Camavingom... Budú zohrávať väčšiu úlohu. V tomto tíme vidím veľmi dobrú budúcnosť."

Gülerovo zranenie

"Dúfam, že sa mu to podarí vyriešiť v Madride. Bude mať individuálny program. Mendy má nepríjemné pocity. Zatiaľ sa cítil dobre a dúfam, že to nie je nič vážne."

Viníciusova pozícia

"Vinícius sa dobre adaptuje na hru v strede. Bol nebezpečný. Nastrelil dve brvná, mal ďalšiu šancu, pokutový kop... bol pozitívnym hrdinom zápasu."

Penalty

"Skúšame to. Dnes nám chýbal Modrić, ktorý zvyčajne zahráva pokutové kopy. Mohol by to byť Vinícius, Rodrygo... skúšame to. Pokutové kopy zahráva dobre."

zdroj: marca.com
foto: twitter/realmadrid

Diskusia

2 komentáre
2023-07-30 13:13:02
Na čo bol pozitívny?
2023-07-30 13:33:56
Kks načo bol pozitívny ? Si nevidal tie jeho streli ( aj ked nepadli do brany ) klučky, postavenie vini bol dnes podla mna skvely,ale neskutočne nesympatický kktko je ;-)