Xavi Hernández po zápase proti AC Miláno potvrdil, že Ousmane Dembélé požiadal klub o odchod do PSG.

Odchod Dembélého

"Dembélé bol veľmi priamy a požiadal o odchod. Má ponuku z PSG. Je to jeho osobné rozhodnutie, ale mne sa to nepáči, pretože si myslím, že sme sa o neho postarali, aby sa tu cítil šťastný a spokojný. Je to zákon trhu, nemôžeme konkurovať ponuke PSG. Hovoril s Luisom Enriquem a s Nasserom... Prajem mu veľa šťastia, ale áno, som trochu sklamaný."

Dembélého klauzula

"Som v kontakte s Mateu, vedeli sme o nej. Taký je trh. Barça ide ďalej. Futbalisti, ktorí nechcú hrať za Barçu, by mali mať možnosť odísť."

Dnešný zápas

"Videli sme skvelú Barçu, bol to najlepší zápas z troch odohraných počas amerického turné. Vraciame sa s dobrými pocitmi."

Gól Ansu Fatiho

"Je to pre neho veľmi dôležitý gól, rozhodol o všetkom. Sme s ním veľmi spokojní, rovnako ako s prácou všetkých útočníkov."

Pravý obranca

"Uvidíme, ako bude vyzerať trh a v akej situácii budeme po odchode Dembélého. Potrebujeme typického pravého obrancu."

Gavi

"V tíme bude mať veľmi dôležitú úlohu, od môjho príchodu do klubu je pravdepodobne prvý alebo druhý v počte minút medzi stredopoliarmi. Je to futbalista s čistou vášňou. Chceli sme, aby dnes odohral polhodinu, ale radšej sme neriskovali a šetrili ho na Gamper Cup."

Franck Kessie

"Dnes nebol v zostave kvôli menšiemu zraneniu. Čo sa týka jeho budúcnosti, presne vie, aká je jeho situácia."

zdroj: twitter
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-08-02 08:02:05
Vystihol to, kto nechce hrat so srdcom a vášňou, nech ide radšej preč. Sklamanie trenera chapem, urcite sa s tym barca vysporiada. Som velmi zvedavy kam sklzne Dembeleho dalsia kariera. ...
2023-08-02 08:04:09
Dembelé je nevďačný hajzlík. Za to koľko trpezlivosti a času mu klub dal po všetkých tých jeho zraneniach a tom, že nejak veľa toho neukázal sa vyberie do takého klubu akým je PSG... Ale nech. Ale podľa mňa je to krok s5 pre neho. Vyhrá pár titulov vo francúzskej lige a pohári, ale neverím, že najbližšiu sezónu vyhrá PSG LM...