Barcelona sa v nedeľu v súboji s Cádizom pokúsi vybojovať prvé víťazstvo v ligovej sezóne 2023/24.

Bude to prvý oficiálny zápas Blaugranas v tejto sezóne v ich dočasnom domove Estadi Olimpic Lluis Companys na Montjuïc. Po sklamaní z bezgólovej remízy na úvod proti Getafe sa Xavi Hernandez a spol. pokúsia vrátiť na víťaznú cestu a získať tri body.

Barcelona by mohla mať v nedeľu večer výhodu oproti svojmu súperovi, keďže Cádizu budú v zápase chýbať až štyria dôležití hráči, informuje katalánsky denník Mundo Deportivo. Cádiz totiž nebude môcť počítať s novými posilami Gonzalom Escalantem a Sergim Guardiolom, ako aj s Victorom Chustom a Brianom Ocampom.

Escalante chýba kvôli suspendácii po tom, ako bol vylúčený v úvodnom zápase sezóny proti Deportivu Alaves. Pokiaľ ide o ostatných troch hráčov, Guardiola (pubalgia), Ocampo (ACL) a Chust (ruptúra rectus femoris) sa momentálne liečia zo zranení a nebudú k dispozícii trénerovi Sergiovi Gonzalezovi. Hrať proti Barcelone na výjazde je veľká výzva a hrať s niekoľkými zranenými hráčmi je pre Cádiz o to náročnejšie.

Ale aj samotná Barcelona sa bude musieť v nedeľňajšom stretnutí vyrovnať s niekoľkými chýbajúcimi hráčmi, keďže Raphinha je na zápas suspendovaný po tom, ako bol vylúčený proti Getafe. Medzitým Iñigo Martínez stále nie je pripravený vrátiť sa do hry napriek tomu, že včera prvýkrát trénoval so zvyškom tímu. Okrem toho nebude k dispozícii aj Ronald Araujo, ktorý si na tréningu poranil hamstring, čo ho vyradí z hry minimálne na mesiac.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-08-19 19:55:38
Myslíte, že bude hrát Cádiz stejně jako Getafe?