Z Barcelony sme sa vo štvrtok dozvedeli zlé správy, keď sa ukázalo, že kľúčový obranca Ronald Araujo utrpel zranenie hamstringu. To je pre Xaviho poriadny škrt cez rozpočet.

Uruguajský reprezentant bude mimo hry minimálne mesiac a vynechá zrejme tri nadchádzajúce zápasy La Ligy proti Cádizu, Villarrealu a Osasune. Pre trénera Xaviho Hernandeza je to veľká rana, keďže v najbližších zápasoch bude bez jedného zo svojich najspoľahlivejších zverencov. Araujo je kľúčovým hráčom Blaugranas a Xavi ho od predsezónnej prípravy využíval na poste pravého obrancu, pretože Jules Koundé nechcel pokračovať na tomto poste a chýbali mu schodnejšie alternatívy.

Blaugranas hľadajú nového pravého obrancu a blížia sa k podpisu Joãa Cancela z Manchestru City. Dohoda však stále nie je uzavretá, a tak bude musieť Xavi nájsť alternatívu na miesto pravého obrancu pre nadchádzajúci zápas proti Cádizu a možno aj pre ďalšie zápasy, ak sa situácia okolo Cancela bude naďalej naťahovať.

Podľa Jordiho Batallu z katalánskeho denníka Mundo Deportivo má Xavi k dispozícii tri možnosti, ako nahradiť zraneného Arauja na pravej strane obrany proti Cádizu. Jednou z možností by bol Sergiño Dest, ale Američan má v klube neistú budúcnosť a zatiaľ nebol zaregistrovaný. Preto sa s ním na pozíciu pravého obrancu nepočíta.

Na pozícii pravého obrancu má tak Xavi k dispozícii aj kapitána Sergiho Roberta,  potom Koundého a mladíka Alejandra Baldeho. Roberto už roky hráva ako pravý krajný obranca, ale nie vždy ponúkol spoľahlivé výkony. Navyše Xavi vidí svojho kapitána skôr ako stredopoliara a v nedávnej minulosti sa trochu zdráhal nasadiť ho na kraj obrany.

Koundé by tak mohol byť nútený opäť nastúpiť ako provizórny pravý obranca napriek tomu, že sa mu na tomto poste nechce hrať. V takomto prípade by mohli Éric García a Andreas Christensen nastúpiť ako stopéri. Balde by naďalej hral na ľavej strane, pričom Xavi v minulej sezóne niekoľkokrát použil odchovanca La Masie na poste pravého obrancu. Keďže však Marcos Alonso stále nie je registrovaný, je nepravdepodobné, že by bol Balde proti Cádizu presunutý na opačnú stranu defenzívy.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-08-19 09:06:25
To spíš vidim na hru se 3 vzadu a Baldé víc vysunutej
2023-08-19 10:08:36
Nahradí ho buď Roberto,alebo Garcia. Skôr by som vsadila asi na toho Roberta. Nech máme stopérov Koundeho a Christensena. Bude to istejšie.