Barcelona remizovala proti Getafe len 0:0 a tréner Barcelony Xavi Hernández si určite predstavoval oveľa lepší štart do nového ročníka La Ligy. Je síce pravda, že Blaugranas o víťazstvo pripravil pán rozhodca, ale nemožno prehliadnuť nepresvedčivý výkon, ktorý hráči podali.

Katalánci sú obhajcovia titulu a spočíva na nich obrovský tlak, aby si udržali určitú úroveň. Na štadióne Coliseum Alfonso Perez mali ďaleko od svojej najlepšej formy a dnes večer sa pokúsia vrátiť na víťaznú vlnu.

Ich súper, Cádiz, vyhral svoj prvý ligový zápas v sezóne proti Deportivu Alaves napriek tomu, že hral v oslabení. Určite to nebude jednoduchý zápas, pretože Cádiz to na Barcelonu jednoducho vie a potvrdzujú to výsledky nielen z uplynulého ročníka. Z posledných šiestich vzájomných stretnutí medzi týmito dvoma španielskymi tímami Cádiz dvakrát vyhral a dvakrát remizoval.

Portál Barcauniversal spísal trojicu tém, o ktorých sa pred týmto stretnutí diskutuje.

Suspendovaná hviezda

Na Coliseum Alfonso Pérez sa Barcelone v posledných rokoch jednoducho vôbec nedarí. Keď sa oba tímy stretli v úvodnom kole La Ligy, udalosti sa pochopiteľne opäť vyhrotili a viedli aj k červeným kartám. Stratégiou Getafe v ten večer bolo, tak ako vždy, hrať zákerne a tvrdo. V uplynulých dňoch vyšlo najavo, že Barcelona mala proti Getafe zahrávať penaltu a mohla pokojne vybojovať trojicu bodov.

Katalánci sa budú snažiť rýchlo hodiť predchádzajúci zápas za hlavu, hoci čelia priamemu následku v podobe absencie Raphinhu. Brazílsky internacionál si minulý víkend vyslúžil červenú kartu po impulzívnom zákroku a v dôsledku toho je suspendovaný na dva zápasy. Brazílsky internacionál si minulý víkend vyslúžil červenú kartu po impulzívnom zákroku na Coliseum Alfonso Perez a v dôsledku toho je suspendovaný na dva zápasy.

V súčasnosti má Xavi štyri možnosti, ako nahradiť Brazílčana - Ansu Fatiho, Ferrana Torresa, Ez Abdeho a Lamine Yamala. Tréner musí urobiť správne rozhodnutie na základe taktického hľadiska. Čisto na základe formy by Ferran Torres a Lamine Yamal boli ideálnou možnosťou, aby nastúpili proti Cádizu. Fati je však v poslednom čase tiež v dobrej forme, zatiaľ čo Abde sa v zápase proti Getafe neukázal práve v najlepšom svetle.

Zle načasované zranenie

Ronald Araujo je spomedzi všetkých hráčov v jeho tíme ten posledný, ktorého by Xavi chcel stratiť pre zranenie. Stopér je jedným z najdôležitejších hráčov Barcelony na ihrisku, a to z hľadiska výkonnosti aj vodcovstva. Tréner nasadil Arauja na pravého obrancu proti Getafe kvôli nedostatku možností, najmä vzhľadom na jeho rozhodnutie staviť v tomto období na Julesa Koundého ako stopéra.

Všetko je však nútený zmeniť už v druhom zápase ročníka. Keďže Araujo je zranený, Xavi nemá inú možnosť, ako dnes nasadiť Francúza na pravý kraj obrany. Zdá sa, že sled udalostí poskytne Éricovi Garcíovi miesto v strede defenzívy po boku Andreasa Christensena. Koniec koncov, Iñigo Martínez stále nie je k dispozícii pre zranenie. Všetky oči sa tak v nedeľu budú upierať na obranu Blaugranas a na to, ako sa jej bude dariť pri absencii Arauja. Tím si nemôže dovoliť ďalšie zranenia alebo suspendácie v tejto formácii.

Hola Montjuïc!

V zápase Barcelony proti Cádizu skutočne nie je núdza o zápletky. Azda najväčšou z nich je miesto konania zápasu. Druhé kolo prinesie prvý domáci zápas Barcelony v tejto sezóne. Bude sa však hrať v domácom prostredí mimo Spotify Camp Nou. Ikonický štadión v súčasnosti prechádza rozsiahlou rekonštrukciou s cieľom etablovať sa na jedno z najmodernejších zariadení svetového futbalu.

Xaviho zverenci tak nebudú mať prístup do svojej pevnosti počas celej sezóny 2023/2024. Dočasne sa presťahovali do Montjuïc a ako svoj náhradný domov budú využívať Estadi Olimpic Lluis Companys. Hráči Blaugranas už vyskúšali trávnik na Montjuïc v rámci víťazstva v Gamper Cupe nad Tottenhamom Hotspur. Možno tak víťazstvo nad londýnskym tímom dodá Barcelone sebavedomie pred prvým ligovým zápasom v novom domove.

Estadi Olimpic Lluis Companys má kapacitu 54 367 divákov, ale v deň, keď sa hral Gamper Cup, bol obsadený na menej ako 65% kapacity. Bude preto zaujímavé sledovať, koľko fanúšikov príde večer na dočasný štadión FC Barcelona a aký bude pomer medzi domácimi a hosťujúcimi fanúšikmi.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-08-20 14:19:15
Chtělo by to už 3 body