Katalánci porazili Cádiz 2:0, no prvé ligové víťazstvo na Montjuïc sa nerodilo ľahko. Po stretnutí to priznali aj hráči. Pred novinárov sa postavili Frenkie de Jong, Pedri aj Marc-André Ter Stegen.

Frenkie de Jong

"Lamine je veľký talent a musí na sebe pracovať, pretože má pred sebou ešte veľa rokov."

"Dnes sme opäť bojovali, ale našťastie sa nám podarilo vyhrať. Najdôležitejšie je získať sebadôveru a začať vyhrávať zápasy. Hrali sme dobre, ale je pravda, že musíme vytvoriť väčšiu hrozbu."

"Musíme tvoriť a góly prídu."

Pedri

"Bol to veľmi komplikovaný zápas. Musíme si vytvoriť väčší rytmus. Bolo to podobné ako minulý týždeň. Sú to dva tímy, ktoré chcú zastaviť vašu hru."

"Gündo je výnimočný. Vždy, keď má loptu, snažím sa dostať do pozície, pretože viem, že ma uvidí."

"Nápis "Fuerza Tenerife" na mojom drese? My všetci z Kanárskych ostrovov, prechádzame ťažkým obdobím. Podporujem tých, ktorí pracujú, a tých, ktorí nemôžu byť doma. Vrátime sa silnejší ako kedykoľvek predtým."

Marc-André ter Stegen

"Od začiatku sme sa snažili skórovať, aby sme boli pokojní, ale nestalo sa tak. Conan [Ledesma] odohral veľkolepý zápas. Ste v situácii, keď ste trochu netrpezliví. Dali nám niekoľko kariet, v ktorých som nevidel veľký zmysel. Takéto veci sa stávajú. Toto víťazstvo nám dá veľa."

"Nešiel som tam kričať, pretože to nie je môj štýl. Rozhodca mi dal kartu za to, že som sa s ním slušne rozprával. S rozhodcom by ste sa mali vždy vedieť porozprávať a on by vám mal odpovedať rovnakým spôsobom."

"Toto víťazstvo nám dodá veľa pokoja. Začali sme dobre na vlastnom ihrisku."

zdroj: youtube.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-08-20 22:47:28
Dúfam, že Marcovi bude karta zrušená. Ten rozhodca bol podobný tomu v prvom zápase. Minimálne jednu, dve penalty sme kopať mali. Inak, ešte kŕčovitý výkon bez nápadu. Ale fajn. Tri body doma a nikoho z našich nezranili. Inak, mimo Marca, skúsiť zrušiť karty aj Pedrimu a aj Gavimu. Za pokus to stojí. Navyše to okopávanie a sťahovanie za dresy na našich hráčov v 16ke, to už je fakt na zamyslenie. Teda, beztrestné. Čo už, uvidíme trendy rozhodcov v tých ďalších kolách. Vamooos, Barça!!!
2023-08-21 15:43:01
Příště tam může Xavi postavit ještě Fermína, aby jich bylo 6