Pre Barcelonu to nebol najhladší štart do novej sezóny, ale zatiaľ sa jej podarilo v troch zápasoch získať 7 bodov. Tento víkend čaká na Blaugranas ďalšia náročná úloha, keď cestujú na El Sadar, kde sa stretnú s tímom CA Osasuna Jagoba Arrasateho.

Xavi Hernandez bude mať pred týmto zápasom niekoľko problémov v súvislosti s vyskladaním základu, pričom žiadny z nich nebude väčší ako ten, ktorý sa týka hviezdy tejto sezóny Lamineho Yamala. Ako uvádza Javi Miguel z madridského denníka AS, Xavi sa bude musieť rozhodnúť, kto nastúpi v nedeľu proti Osasune: či Yamal alebo Raphinha.

Po odchode Ousmane Dembélého sa očakávalo, že Raphinha bude mať monopol na pravom krídle. V skutočnosti nastúpil v prvom zápase sezóny proti Getafe na pravej strane, ale bol vylúčený a odvtedy vynechal dva zápasy kvôli suspendácii. V týchto dvoch zápasoch Xavi vsadil na Yamala pred skúsenejšími hráčmi ako Ansu Fati a Ferran Torres a trénerovi sa tento ťah vyplatil, keďže 16-ročný krídlelník bol úplne senzačný.

Veľký talent z La Masie, ktorý má ešte tento týždeň podpísať novú zmluvu, je pripravený stať sa ďalšou veľkou hviezdou v Barcelone. A len na základe formy a zásluh si 16-ročný Yamal zaslúži udržať si miesto v tíme napriek tomu, že Raphinha si odpykal dvojzápasový trest a bude mužstvu k dispozícii.

Xavi sa zároveň musí rozhodnúť, či prenechá miesto v základnej zostave Ferranovi Torresovi alebo nie. 23-ročný hráč strelil v dvoch zápasoch ako náhradník dva dôležité góly a tlačí sa na miesto v základnej zostave. Medzitým na svoje príležitosti čakajú aj Ez Abde a Ansu Fati, pričom prvý menovaný je vraj dokonca sklamaný po tom, čo proti Villarrealu neodohral ani minútu. Takže okrem dilemy Yamal-Raphinha bude musieť Xavi vyriešiť ďalšie hádanky, kým Barcelona nastúpi na El Sadar proti Osasune.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-08-29 13:17:01
Zostava 433.
Hra so 4 záložníkmi už je každým prečítaná
2023-08-29 13:18:23
Jednoznačne Raphinha v základe (Yamal potrebuje oddych, nemožeme ho zataviť )
Ferran na hrote ( Lewa je mimo úplne a búda mu prospeje)
Na ľavo neviem Gavi,Fati ?