Barcelona dnes nastúpi proti Osasune s niekoľkými novými tvárami na zozname povolaných hráčov, hoci chýbajú aj kľúčoví hráči ako Ronald Araujo a Pedri. Rozhodne sa Xavi po návrate na trénerskú lavičku vsadiť na niektorého z nových hráčov?

Veľa bude záležať na tom, či sa Xavi rozhodne poslať do hry od prvej minúty João Cancela. Tréner Barcelony sa vyznačuje opatrnosťou, takže za normálnych okolností to zrejme neurobí. Situácia Blaugranas na pravej strane obrany však nie je normálna. Ťažko predpokladať, že Xavi po katastrofálnom zápase s Villarrealom opäť staví na Sergiho Roberta. Okrem toho bude v strede obrany chýbať Ronaldo Araujo. Na stopérskom poste by sa preto mohol objaviť Jules Koundé, ktorý uvoľní miesto Cancelovi na pravej strane obrany. Dilema týkajúca sa Lamine Yamala a Raphinhu by mohla byť vyriešená v prospech staršieho hráča, ktorý čaká na zápas od 13. augusta.

Potom je tu možnosť poslať do hry oboch spomínaných krídelníkov. Frenkie de Jong by hral v strede obrany a Koundého by sme tak videli na pravej strane. Pri tomto riešení by sa Lamine Yamal mohol posunúť bližšie k Robertovi Lewandowskemu alebo na ľavú stranu. Mnohí fanúšikovia by radšej videli v akcii Ferrana Torresa namiesto Roberta Lewandowskeho, ale ťažko očakávať, že tréner urobí takúto zmenu. A čo na to španielske športové denníky? Ich pohľad si môžete pozrieť nižšie.

Pohľad denníka Marca

Osasuna: Aitor Fernández, Cruz, David García, Herrando, Areso, Muñoz, Ibáñez, Moncayola, De HAro, Rubén García a Ávila.

Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Christensen, Marcos Alonso, Balde; Romeu, De Jong, Gündogan, Gavi; Lewandowski a Raphinha.

Pohľad denníka Sport

Pohľad denníka AS

zdroj: marca.com sport.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com as.com

Diskusia

6 komentáre
2023-09-03 11:56:47
Podľa Sport-u akurát na miesto Yamala Raphinha.
2023-09-03 12:03:41
Stegen - Balde, Christensen, Kounde, Cancelo - Gundo, Frenkie, Gavi - Torres, Lewa, Raphinha