Po bláznivom konci letného prestupového obdobia sa Barcelona opäť plne koncentruje na La Ligu. Obhajca titulu vyhral dva z prvých troch zápasov a v ďalšom kole sa dnes večer stretne s Osasunou. Po tom, čo sa v posledný deň prestupového leta k tímu pripojili João Felix a João Cancelo, bude mať Xavi pred týmto súbojom niekoľko dilem, najmä vzhľadom na to, že do nominácie boli zaradení obaja portugalskí reprezentanti.

Mal by João Cancelo nastúpiť na pravej strane obrany hneď v základe?

Prvé správy naznačujú, že Cancelo by mohol hrať proti Osasune len dva dni po príchode do klubu. Vzhľadom na to, ako slabo sa Sergi Roberto predviedol proti Villarrealu, možno predpokladať, že Cancelo by mal dnes večer nastúpiť na poste pravého obrancu.

Treba však poznamenať, že portugalský internacionál nebol priveľmi súčasťou predsezónnej prípravy Manchestru City a v tejto sezóne nehral ani v jednom súťažnom zápase. Cancelo je mimo hry už dlhší čas a zúčastnil sa len jedného tréningu s Barcelonou. Jeho štart by preto mohol byť trochu riskantný. Barcelona musí ku Cancelovi pristupovať opatrne, hoci je viac ako pravdepodobné, že pravý obranca sa tak či onak objaví v zápase proti Osasune.

Lamine Yamal alebo Raphinha?

Raphinha sa dnes večer vracia do kádra Barcelony po tom, čo bol vyradený z hry kvôli suspendácii. Bývalý útočník Leedsu dostal v úvodnom zápase sezóny proti Getafe červenú kartu. Raphinhov návrat by mohol byť veľkou posilou pre Barcelonu, ktorá má obmedzené možnosti v útoku, najmä po odchode Ansu Fatiho a Ez Abdeho.

Bude však zaujímavé sledovať, či Xavi dá na pravom krídle prednosť Lamine Yamalovi pred Raphinhom. Mladý rýchlik La Masie ukázal počas prvých zápasov tejto sezóny obrovský potenciál a nebude prekvapením, ak si svoje miesto v tíme udrží.

A čo Ferran Torres?

Bez ohľadu na to, kto nastúpi na pravom krídle, sa zdá, že Gavi má zaručené miesto na opačnej strane, takže Ferran Torres sa ocitne v nepríjemnej situácii. Bývalý útočník Manchestru City je v úvode sezóny vo vynikajúcej forme, keď v doterajších dvoch zápasoch strelil dva góly.

Zdá sa však, že Ferran bude musieť opäť plniť úlohu náhradníka, keďže Xavi sa zrejme rozhodne pre trojčlennú ofenzívnu líniu v zložení Gavi, Robert Lewandowski a Yamal. Preto existuje reálna šanca, že Raphinha aj Ferran začnú na lavičke s nádejou, že sa na ihrisku objavia neskôr. Ďalšou divokou kartou pre Xaviho je João Felix, ktorý do klubu prišiel v posledných deň prestupového obdobia. Portugalský internacionál bol zaradený do nominácie, hoci na trávniku sa možno objaví len na pár minút.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
Barco10 Premium
2023-09-03 13:52:20
Ferran lewa yamal by som dal utok
2023-09-03 16:21:28
Tady by nemělo být o čem, Yamal s Ferranem do útoku a Cancelo na kraj. I nereozehranej Cancelo je o hodně lepší než Roberto s Alonsem. Jsem zvědavý i na Felixe, jak se předvede