Katalánci vo včerajšom zápas v Pamplone dokázali nejakým zázrakom vybojovať opäť plný počet bodov, keď nad Osasunou zvíťazili 2:1. Čo nám stretnutie na El Sadar ukázalo?

Najlepšie: Veľmi dôležité tri body

Pred reprezentačnou prestávkou bolo potrebné získať body, aby sme sa mohli s pokojom tešiť na maratón zápasov v druhej polovici septembra. Osasuna podala dobrý výkon, ale nakoniec sa Barcelone podarilo zvíťaziť vďaka gólu Lewandowskeho z pokutového kopu. Za tento zápas možno Xaviho zverencov kritizovať, ale cieľ sa podarilo dosiahnuť a Frenkie de Jong a Jules Koundé si zaslúžili pochvalu. Holanďan bol vyhlásený za najužitočnejšieho hráča zápasu, zatiaľ čo Jules Koundé nielenže strelil dôležitý gól, ale bol aj mimoriadne efektívny v defenzíve. Bez tohto dua by bolo ťažké čeliť Osasune a zabezpečiť si tak dôležité body.

Najhoršie: Nulová ofenzíva

Xavi mal pred Arrasatém výhodu, pretože Osasuna uprostred týždňa bojovala v európskych pohároch. V dôsledku toho domáci nastúpili v pomerne experimentálnej zostave. Tréner Barcelony pritom nemienil príliš riskovať s ofenzívnou taktikou a Gavi, ktorého úlohou bolo bojovať najmä v strede poľa, sa objavil na ľavom krídle. V dôsledku toho mali hostia síce drvivú prevahu v držaní lopty, ale veľa z toho nebolo. S iba štyrmi strelami na bránku bol výsledok jednoducho slabý. Xaviho tím sa od začiatku sezóny prezentuje futbalom, ktorý je pre fanúšika ťažko vnímateľný. Pevná obrana a veľmi pasívna ofenzíva sú vlastnosti, ktoré by sme s hrou Barcelony neradi spájali. Dúfajme, že sa to neskôr v sezóne zmení, najmä s Felixom a Cancelom v zostave.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-09-04 06:26:48
Najlepšie: 3 body
Najhoršie: bezzubá Barcelona. Osasuna pôsobila nebezpečnejšie. Zhovievavý rozhodca, kde Lewa už mohol putovať pod sprchy, Gavi by mal minimálne 1 žltú kartu a Osasuna mala kopať 11. Tragická hra pokračuje už viac ako rok...
2023-09-04 06:59:28
Tragický príspevok.Skús ohodnotiť svojich"bielych" ako hrajú , ak my vyhráme s trápnou hrou , ligu s náskokom 10 bodov (asi hrajú úplné h....o)🤣🤣🤣.