Zápas Barcelony proti Osasune je príležitosťou na oslavu pre Gaviho, ktorý sa stal najmladším hráčom v histórii klubu, ktorý prekročil odohral 100 zápasov za Blaugranas. Pozrite si s nami prehľad najdôležitejších momentov a štatistík zo stretnutia.

- Gavi odohral svoj 100. zápas vo farbách Barcelony a stal sa najmladším futbalistom, ktorý kedy prekročil túto hranicu. Stredopoliar v tomto smere predbehol Bojana Krkića.

- Podľa MisterChip Barcelona po 18-mesačnej prestávke konečne strelila gól v La Lige po centri z rohového kopu. Naposledy sa to podarilo Ronaldovi Araujovi po rohovom kope, ktorý v súboji proti Realu na Bernabéu zahral Ousmane Dembélé.

- Koundé strelil svoj druhý gól za Barcelonu. Pre Francúza to bol mimochodom veľmi úspešný zápas: vyhral 9 z 11 súbojov, bol hráčom, ktorý najčastejšie odkopával loptu (7), mal najviac prerušení hry (2), zblokoval dve strely a navyše mal 92% presnosť prihrávok.

- Opta vypočítala, že posledné dva góly Barçy na El Sadar padli po hlavičke (Raphinha to dokázal v novembri 2022) a z predchádzajúcich 25 zásahov na tomto štadióne padol po zásahu touto časťou tela iba jeden.

- Pedro Martín uvádza, že Barça je tímom, ktorý vyhral najviac oficiálnych zápasov na štadióne Osasuny (18).

- Podľa Marca Braua Barcelona strelila svoj prvý gól z pokutového kopu vo výjazdovom zápase od 6. marca 2022, keď Memphis Depay skóroval v súboji proti Elche.

- MisterChip: Barcelona vyhrala dva zápasy po sebe na štadióne Osasuny prvýkrát po 18 rokoch.

- A takto vyzeralo Gaviho ucho po tom, čo "fauloval" súperovho hráča.

- Pekným gestom od Joãa Cancela bolo darovanie svojho dresu mladému priaznivcovi, ktorý vbehol na ihrisko.

- Achivo VAR potvrdzuje, že nariadený pokutový kop pre Barcelonu bol správnym rozhodnutím rozhodcu, rovnako ako červená karta pre faulujúceho hráča.

zdroj: misterchip, opta, pedro martin, mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-09-04 09:24:47
Velká gratulace Gavimu 😁ale měl by trochu nabrat něco jako De jong ten vypadá teďka hodně dobře