Xavier Hernández sa zúčastnil pozápasovej tlačovej konferencie. Tréner Blaugranas bol očividne veľmi spokojný s výkonom svojich zverencov, ktorí nedali Betisu plnému bývalých hráčov Barcelony žiadnu šancu.

Rozhovor pre Movistar

"Atmosféra na Montjuïc sa mi veľmi páčila. Cítili sme sa, akoby sme boli na Camp Nou. Fanúšikovia nás veľmi podporovali."

"Nepovedal by som, že to bol perfektný zápas. Stále máme čo zlepšovať, ale hráči si to užívajú, všetko ide dobre."

Tlačová konferencia

"Celkovo hralo mužstvo veľmi dobre, boli tam výborné momenty."

"João Félix je spokojný, má chuť pomôcť tímu."

"Veľká konkurencia v útoku automaticky núti každého vydať zo seba to najlepšie. Sám som bol toho svedkom, keď som bol futbalistom. Vtedy zo seba vydáte ešte viac ako 100%. Konkurencia je veľká."

"Nedávno sme mali niekoľko dní na tréning, pracovali sme takticky. Dnes sme dominovali nad silným súperom. Je to jeden z najlepších zápasov, odkedy som tu trénerom."

"Ferranova dobrá forma? Je to výlučne jeho zásluha. V lete dal jasne najavo, že nikam neodchádza, že chce zostať a v jeho mysli je len to, aby v Barçe triumfoval. Prakticky nikto mu neveril. Je príkladom neuveriteľnej mentálnej sily. Mám z toho veľkú radosť, pretože je to dobrý chlapec. Vždy zo seba vydáva 100%."

"Publikum bolo dnes mimoriadne. Potrebujeme fanúšikov, povedal som to včera a zopakujem to aj teraz."

"Robert Lewandowski odohral dva veľmi dobré zápasy. V Pamplone bol skvelý. Myslím si, že si hru užíva. Už nemusí tak často opúšťať svoju pozíciu."

"João Felix v Atléticu a v Barcelone? Nemôžem hovoriť o tom, aké to bolo predtým. K Diegovi Simeonemu mám veľký rešpekt. Vidím, že João je šťastný."

"Bol to kompletný zápas, bolo tam veľa pozitív. Je ťažké dosiahnuť dokonalosť, ale bolo to veľmi blízko k tomu, čo chceme ako štáb a hráči dosiahnuť. Je to skvelý deň pre culés."

"Gavi? Je pre mňa veľmi ťažké stiahnuť ho z ihriska, pretože dáva mimoriadnu intenzitu, rytmus, získava loptu... Má takú vášeň, ktorú dodáva nášmu charakteru. Je prakticky srdcom tímu. V predsezónnom období bol v prostredí pochybnosti, či bude hrať tak často ako predtým. Pre mňa ako človeka a futbalistu je zásadný. Z jeho hry mám opäť radosť."

"Bola taká dobrá hra spôsobená rozostavením na troch útočníkov? Nie, hráme stále rovnako. Máme rôznych hráčov s rôznym profilom, ale myšlienka zostáva rovnaká."

zdroj: youtube: La Liga
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-09-17 09:59:28
Konečne dal Xavi hráčov na svoje posty, a nie všelijako na iné posty... dúfam že to aj takto zostane