Katalánci včera deklasovali Real Betis na Montjuïc 5:0. Manitu sme pod Xavim ako trénerom Blaugranas v zápase La Lige ešte nezažili. Poďme hodnotiť!

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,4

Nepokazil vôbec nič, dokonale rozohrával a predviedol famózny zákrok, ktorým vychytal Williana Joseho v koncovke prvého polčasu. Výrazným spôsobom sa zaslúžil o to, že Barcelona vyhrala prvý polčas o 2 góly.

Cancelo - 8,9

Pri premiérovej účasti v základe ukázal Cancelo svoju triedu, keď sa niekoľkokrát skvele dostal na súperovu polovicu a veľmi dobre vytváral početnú prevahu Barcelony v strede poľa. Predviedol aj niekoľko skvelých zákrokov a získaných lôpt, z ktorých jedna bola obzvlášť dôležitá a viedla k úvodnému gólu. V záverečných desiatich minútach svoj skvelý výkon okorenil hviezdnym nábehom, umnou fintou a gólom...

Koundé - 7,1

Napriek niekoľkým nervóznym momentom pokračoval Francúz vo svojich istých výkonoch na poste stopéra a ukázal skvelý prehľad aj pri vyvážaní lopty dopredu.

Christensen - 7,2

Vyhol sa obavám zo zranenia a vzadu pôsobil takým dojmom, aký sme od neho očakávali v minulej sezóne. Dán si pripísal aj asistenciu na gól Roberta Lewandowskeho na 2:0. Bola to jedna zo 71 prihrávok, ktoré zrealizoval s 96% presnosťou.

Balde - 7,4

Výbušný ako vždy, Balde bol neustále nepríjemný na ľavom krídle, nútil záložníkov a obrancov Realu Betis ustupovať, čo znižovalo ich útočnú hrozbu a viedlo k neistému bráneniu.

De Jong - 7,5

Holanďan pokračoval vo výbornej forme a predviedol ďalší solídny výkon, keď dobre rozohrával loptu a bol vždy k dispozícii ako alternatíva smerom dopredu alebo pri sťahovaní sa dozadu. Získal 5 lôpt a vyhral všetky svoje súboje.

Romeu - 8

Romeu pokračoval vo svojich majstrovských výkonoch v strede poľa a stále dokazuje, že je jedným z objavov tejto sezóny. 31-ročný hráč sa presadil v defenzíve niekoľkými skvelými zákrokmi a bystrým umiestnením, pričom sa staral o tempo hry vďaka skvelej cirkulácii lopty a dokonca si pripísal asistenciu po skvelom centri do šestnástky.

Gavi - 7,6

Aj keď húževnatosť sa stala jeho druhým menom, Gavi pokračoval v predvádzaní svojej brilantnosti aj na lopte, keď okrem svojej zvyčajnej intenzity pri sledovaní a získavaní lopty predviedol niekoľko prihrávok a skvele vytváral priestor.

Ferran Torres - 8

Ferran hrá ako znovuzrodený a prvýkrát v tejto sezóne si vyslúžil miesto v základe. A nesklamal. Tvrdo pracoval s loptou, bol ostrý v pohybe a mužstvu v ofenzíve naozaj veľmi pomohol. A akoby to nestačilo, "žralok" strelil senzačný gól z priameho kopu, čím prelomil barcelonskú smolu v počte gólov z tejto štandardnej situácie od odchodu istého Lionela Messiho.

Lewandowski - 8,3

Poliak pôsobil oveľa sebavedomejšie a aktívnejšie ako v poslednom čase a krásnym zakončením zaznamenal druhý gól v zápase. Včera bol však jeho pohyb lepší a celkovo sa zdalo, že je oveľa viac zapojený do hry, čo mu umožnil dynamický João Felix.

Felix - 8,2

Ďalší hráč, ktorý prvýkrát nastúpil za Barcelonu v základe. Felix zmietol všetky pochybnosti neuveriteľným výkonom, keď vyzeral ako najšťastnejšia - a najsmrteľnejšia - verzia seba samého za posledné týždne. Felix, ktorý šikovne strelil prvý gól, bol neustálou hrozbou pri nábehoch s loptou, vytiahol niekoľko nádherných trikov, ako aj úžasný manéver na Lewandowskeho gól - rovnako dobrý ako samotná asistencia.

Náhradníci

64' Raphinha - 7,6

Hovoríme o vynikajúcom návrate do hry; Raphinha sa vrátil po suspendácii a ukázal výborné vystúpenie, pričom už dve minúty po svojom nástupe skóroval skvelou strelou spoza šestnástky.

64' Gündoğan - 6,4

Istý na lopte a zdalo sa, že ho netrápi zranenie chrbta, kvôli ktorému nemohol nastúpiť od začiatku.

64' Yamal - 6,5

Solídny výkon mladého krídelníka, ktorý udržal útočnú intenzitu a divákom predviedol aj krásnu fintu

76' Alonso - 6,3

V krátkom a jednoduchom vystúpení z lavičky toho Španiel veľa nepokazil.

76' Martínez - 6,1

Nastúpil na záverečných 14 minút a pomohol udržať čisté konto, no dostal aj žltú kartu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-09-17 08:48:52
Naparadu zapas,ale s oddanym superom,ktory sa po druhom gole opustil. FDJ by u mna nemal nizsiu znamku ako Romeu,min rovnako,ak nie vyssiu. Inak sa mi pacila konecne rychlost!!!! Novi hraci priniesli vietor a z Cancela mam az zimomriavky,toto sme potrebovali velmi. Som velmi zvedavy,ako zahrame v LM ,vo vyradovacke a v lige el Clasico.
Felix tiez ozivil hru,Ferran ma formu,ide to dobrym smerom. Som velmi rad,ze je Dembele tam,kde je!
Raphinhovi prospela lavicka a bude vyssia konkurencia,tak snad uz nevyvedie somarinu,ako s tou cervenou kartou. Balde neskutocne rychly,ak zlepsi finalnu fazu tychto jeho vyletov,bude to fantazia a ozaj sa tesim na dalsi zapas.
2023-09-17 09:03:37
Zatiaľ nás najlepší zápas, mne sa najviac páčil Romeu 💪 MOTM pre on a ďalších 10 hráčov s ním na Ihrisku 😎