Barcelona sa pripravuje na štart svojho dobrodružstva v tohto sezónnej edícii Ligy majstrov proti Royal Antverpy dnes večer na Montjuïc. Cieľ je absolútne jasný - postúpiť do vyraďovacej fázy turnaja. A samozrejme zarobiť.

Po vyradení zo skupinovej fázy v posledných dvoch ročníkoch súťaže budú Blaugranas veľmi túžiť po tom, aby tentoraz prešli aspoň cez prvú prekážku. Skoré vyradenie zo skupinovej fázy v posledných sezónach nielenže poškodilo klubovú hrdosť a prestíž, ale vzhľadom na vysoké finančné výhry, ktoré sú v turnaji k dispozícii, zasadilo úder aj financiám.

Barcelona by mohla získať až 76 miliónov eur

Podľa denníka katalánskeho denníka Mundo Deportivo by mohla byť finančná motivácia pre Barcelonu v novej sezóne Ligy majstrov obrovská, keďže len za skupinovú fázu súťaže by mohla získať značnú sumu. V porovnaní s minulými sezónami bola Barça vyžrebovaná do oveľa jednoduchšej skupiny, v ktorej sú aj FC Porto, Royal Antverpy a Šachťar Doneck.

Ak Katalánci vyhrajú všetky zápasy v skupine a postúpia do ďalšieho kola, môžu si do klubovej pokladnice pripísať až 76,05 milióna eur. Barcelona si už v tejto sezóne za účasť v Lige majstrov pripísala takmer 50 miliónov eur. Katalánci totiž dostali 15,64 milióna eur za účasť v skupinovej fáze turnaja a 34,11 milióna eur za tretie miesto v historickom rebríčku za desať rokov, čo predstavuje 49,65 milióna eur.

Okrem toho UEFA udeľuje 2,8 milióna eur za každé víťazstvo (0,93 milióna eur za remízu) a ak by teda Blaugranas vyhrali všetky svoje zápasy v skupine, spolu by to predstavovalo 16,8 milióna eur. Spolu so spomínanými 49,65 miliónmi eur za účasť a 9,6 miliónmi eur za postup do osemfinále by Barcelona mohla zinkasovať 76,05 milióna eur len za skupinovú fázu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-09-19 17:50:57
už jen z tohoto důvodu bych žádný zápas v LM nepodcenil a nestavěl příliš pozměněné sestavy.. z tak jednoduché skupiny bychom měli vytlouci co nejvíc..minimálně těch 76 mil :D . To by mohla být pěkná finanční injekce.